Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 10:10 699 11

Националният съюз на сирийските студенти призовава всички съюзи и организации да действат бързо

  • сирия-
  • студенти-
  • санкции-
  • ембарго-
  • земетресение

Националният съюз на сирийските студенти призовава всички съюзи и организации да действат бързо, за да прекратят обсадата и едностранните принудителни санкции, наложени на Сирия

Националният съюз на сирийските студенти призовава всички съюзи и организации да действат бързо - 1
Снимка: САНА

Националният съюз на сирийските студенти призовава международните студентски и младежки организации да действат бързо и спешно, за да окажат натиск върху правителствата за незабавно прекратяване на обсадата и едностранните принудителни икономически санкции, наложени на Сирия.

„Хуманитарна катастрофа сполетя нашата родина, Сирия, призори в понеделник, 6 февруари 2023 г., след като беше изложена на опустошително земетресение от 7,7 градуса, което доведе до първоначалния изход от стотици смъртни случаи и хиляди ранени, срутването на десетки жилищни сгради, напукване на други и тежки щети на инфраструктурата, последвани от няколко труса“, каза Националният съюз на сирийските студенти в призива си.

Националният съюз добави: „Въпреки блокадата и несправедливите санкции срещу Сирия и нейния народ, сирийското правителство и всички синдикати и организации на гражданското общество реагираха в първите моменти, като поставиха всички налични финансови, човешки и логистични възможности, за да помогнат и спасят гражданите, да лекуват ранените и да подсигурят на засегнатите семейства подходящи жилища, в допълнение към всяка друга помощ като храна, облекло и други“.

По-нататък се казва: „Пред лицето на тази опустошителна катастрофа и човешка трагедия, Националният съюз на сирийските студенти и масите от студенти и младежи във и извън Сирия, призовават всички сестрински и братски арабски съюзи, организации, асоциации, органи и институции и чуждестранни приятелски настроени организации да действат бързо и спешно, за да окажат натиск върху правителствата за следното:

Незабавно прекратяване на обсадата и едностранните принудителни икономически санкции, наложени на Сирия и нейния народ в продължение на (12) години.
– Предоставяне на незабавна и спешна помощ на Сирия и нейния народ за смекчаване на страданието и въздействието от земетресението и обсадата.
– Подкрепяне и помогане на хуманитарните ситуации в света и разграничаване на хуманитарните от официалните политически позиции.


– Посрещнете призивите на сирийските студенти и общности по отношение на улесняване на пристигането на парични преводи в полза на засегнатите.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съжаление

    14 2 Отговор
    Малко им беше на сирийците10 години разоряване и изтребление, та сега и това. Пък за десерт и западни санкции. Ето на какво е способен Новият Световен Ред - да унищожи държави като Ирак, Либия, Сирия и да предизвика ново преселение на народите.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Бегай бе

    4 9 Отговор
    Християните помагаме на християните. Искайте помощ от Руслямска държава и останалия ислямски свят деъо са ви уж приятели. Накъсахме се да даваме пари. Вие колко дадохте за жените и децата в Украйна? Марш от тука.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бъдете хора

    9 2 Отговор
    Помогнете на Сирия. Сирийските деца не са по-малко деца от турските.
    Бог бави, но не забравя
  • 5 Алепо

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Съжаление":

    беше сринат от руснаците и вагнеровците! Парите и средствата дарени директно на Асад ще потънат в неговия джоб, защото на него не му пука за населението в тази част на Сирия! Напротив, той го бомбеше с фосфорни бомби.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да, да

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Алепо":

    И според Белите Каски с централа базирана в Лондон, Асад използуваше и други химически оръжия. Лошото е само, че в редиците на демократичната опозиция поддържана от Запада се вмъкнаха някак си пълчища от терористи. И Западът сам не знаеше как се случиу това. Пък злодеят Путин се намеси и взе да бомби тези терористи и днес сирийският народ му е много благодарен. Обаче основният злодей е Асад, защото вместо да изостави Сирия и избяга, той взе, че остана на инат и заедно с Путин пометоха ал-каедата от Сирия. Гадняри, объркаха западните демократични планове
  • 8 ШМЪРКАН

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Алепо":

    Е като е бил сринат Алепо сега според теб какво пак се е сринало.Не ви вървят козяшките опорки.Хората си освободиха града от чуждестранните терористи и си го построиха отново с помощта на Русия.Само останаха едни терористи в Сирия наричат се САЩ и крадат по 88 000 барела петрол на ден от бедния сирийски народ.
  • 9 Аха

    1 3 Отговор
    Ислямците ми правят джихати срещу християните, ма християните да им помогнели. Двуличници
  • 10 Помощ директно

    1 4 Отговор
    На населението живеещ в засегнатия район! Нищо за федералната власт в Дамаск!! Асад да се моли на Путин, с когото избиваха това население!

    Коментиран от #11

  • 11 Да ама не

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Помощ директно":

    Ама не ги пускат. Да са ги дали на Асад. Той щял да ги раздава уж.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания