Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 22:41 10 623 99

Путин: След бягството на американските войници настана хаос

  • афганистан-
  • русия-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • американска армия-
  • хаос

Путин посочи също, че хуманитарната ситуация в Афганистан се изостря

Путин: След бягството на американските войници настана хаос - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията в Афганистан не се подобрява след изтеглянето на американските войски от там, каза днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

"След бягството на американските войски от Афганистан ситуацията в тази страна, за съжаление, не се подобрява. Активизират се международните терористични организации, включително Ал Каида, която увеличава своя потенциал", каза руският президент, откривайки среща със служители от сферата на сигурността от редица държави, посветена на ситуацията в Афганистан.

Путин посочи също, че хуманитарната ситуация в Афганистан се изостря. Според цитирани от него руски данни, близо 4 милиона души в Афганистан се нуждаят от спешна хуманитарна помощ. "Расте наркотрафикът. За съжаление, нарастват засяваните (с опиумен мак) площи. Според мен 80 процента от опиатите на световния пазар са с произход от Афганистан", констатира руският лидер. Путин отбеляза, че Русия е обезпокоена от опитите да се използва ситуацията в Афганистан, "за да могат извънрегионални държави да разширят или да строят там своя инфраструктура, която възнамеряват да създават под предлог за борба с международния тероризъм". Руският президент посочи, че "тези страни всъщност не правят нищо за нуждите на истинската борба с международния тероризъм".

"Ясно е, че днес в света се е натрупал много конфликтен потенциал, много конфликти има и при нас тук, в близост до Русия, включително в Украйна. Чудесно разбираме това, даваме си сметка, но това не намалява значимостта на ситуацията в Афганистан", допълни Путин. Той отбеляза, че за Русия това винаги е било важно, а сега е двойно по-важно. "Защото не искаме по южните ни граници да възникват още точки на напрежение", допълни руският президент.

"Ситуацията е много сложна, но правим всичко, за да се намерят решения", каза Путин. "Установили сме контакти в ръководството на Афганистан в Кабул и знаем, че има планове за осъществяване на големи икономически проекти, които биха могли да стабилизират икономическото положение (в страната)", отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    104 64 Отговор
    утре и в оркраина е така. Амерския ботущнноси само геноцид

    Коментиран от #8, #69

  • 2 Джудже

    84 144 Отговор
    По - голям терорист от теб няма.....

    Коментиран от #6, #30

  • 3 Българин

    128 72 Отговор
    Слава на Русия

    Коментиран от #90

  • 4 Историк

    68 114 Отговор
    От Афганистан не е имало "бягство" на американските войници. Козарите изпълзяха от пещерите, когато американците планово се изтегляха и последните бяха вече в столицата и около района на летището. Друг е въпроса, че явно, че цивилната администрация, която американците бяха оставили след себе си и изградена от цивилизовано мислещи афганистанци, не беше подготвена за дивашките средновековни орди, които се появиха от най-различни места.

    Коментиран от #53

  • 5 Бегай

    84 120 Отговор
    Е преди американските войници,в Афганистан не бяха ли руските? И къде са сега? Тъпчат и разрушават свободна и суверенна Украйна.Но и от там ще си тръгнат с подвити опашки...
  • 6 жужетоЗе

    32 4 Отговор

    До коментар #2 от "Джудже":

    ма аз лиий?!!
  • 7 Шалом

    11 50 Отговор
    Другаря Владимир Шаломович-много наш човек
  • 8 Бегай

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "Ксаниба":

    Ти, това с ботуша ли го писа?

    Коментиран от #11

  • 9 да питам

    53 60 Отговор
    Не е ли честно , първо да каже , що съветските войски избягаха ?!🤭

    Коментиран от #54

  • 10 Хаоса започна

    47 67 Отговор
    С идването на Ватенките в Афганистан! От тогава само кръв!
  • 11 Каниба

    49 9 Отговор

    До коментар #8 от "Бегай":

    с ботуша са те правили; Виж ботуша и падащите му роби от колесник в Афганистан

    Коментиран от #26

  • 12 Гориил

    78 14 Отговор
    Талибаните изпращат сигнали до Москва. Кабул моли за помощ. Но американците избягаха и обявиха талибаните за забранена организация. В сряда президентът на Русия свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация. Сигурен съм, че Москва ще пренебрегне САЩ. Руско гориво, храни, строителни материали, машини и оборудване ще бъдат изпратени в Афганистан.

    Коментиран от #15, #19, #25, #29

  • 13 !!!?

    40 23 Отговор
    Путин да изпрати братушката Кадиров в Афганистан да спретне една специална военна операцийка за денацификация, денаркофикация и деталибанизация !!!?
  • 14 Хаха

    30 57 Отговор
    Тоя оправил Русия, че се загрижил за Афганистан! Че и по южните ни граници вика! Къде е Русия, къде е Афганистан бе, кво граници?
  • 15 Историк

    19 35 Отговор

    До коментар #12 от "Гориил":

    Към Афганистан ще бъдат изпратени най-вече обещания, а между двата човеконенавистни режима в двете столици, ще се правят сметки как да се завърти бизнеса и тъй като двете държави нямат нищо читаво за продаване, както обикновено търговията ще бъде наркотици срещу оръжие.

    Коментиран от #23

  • 16 Нане и Вуте

    11 25 Отговор
    Е па я до колкото знам пръво от там си бия камшико ватенките,а сетне и краварите!Оставейте пръвобитните ора да си гледат пещернио живот ,а на вас ако ви се яде кьотек Украйна ве чека,и кравите и ватенките
  • 17 оня с коня

    29 27 Отговор
    Присъствието на Амер. войски в Афганистан стабилизираше района и Русия нямаше грижи.В един момент обаче Америка реши да напусне ТАКТИЧЕСКИ Афганистан като с тоя си ход хем икономисва "некой лев",хем оставя Русия да си чупи главата.За какво става дума ли?Ами затова,че Афганските Политически Водачи АКТИВИЗИРАТ на Макс Религиозната си офанзива спрямо съседни Републики под командването на Русия ,където почти 50% от населението изповядва съответната Афганска религия и иска да се ОТКЪСНЕ от Руската опека!Затова и Русия е подсилила Границите на въпросните Републики със СВОИ ВОЙСКИ,защото няма Доверие на Местните.Което пък струва доста Пари на Русия за издръжката им,отделно че не може да ги ползва в Украйна.Затова и Путин е беден на Американците за тоя КОФТИ ХОД и нарича със Очевидно злоба изтеглянето им "Бягство".
  • 18 Цинизма

    9 19 Отговор
    Установили сме контакти в ръководството на Афганистан в Кабул
    Понеже не е изказване по повод земетресението в Сирия или Турция, може да е въдица за елита и или обяснение пред масите за пробив в международната изолация на страната му.
  • 19 БОГО Мил

    18 35 Отговор

    До коментар #12 от "Гориил":

    Каквo Руско гориво, храни, строителни материали, машини и оборудване бе колега положението остава трагично във федерацията,скоро ще им останат само ядрените боМБИ.
  • 20 Американците бяха

    44 11 Отговор
    предадени от 350 000 правителствена армия създадена, обучена и въоръжена от тях, която вместо да ги защити при тяхното обявено изтегляне се предаде без бой на 50 000 талибани на коне и мотопеди. САЩ разбраха, че тоя народ е неспасяем и е добре да бъде оставен да ври в собственият си казан.

    Коментиран от #93

  • 21 Некой си

    20 19 Отговор
    Ами докато бяха в Афганистан ревяхте какво правят там. Като си отидоха сега ревете що са си отишли..абе сърби-боли, драго ми е. Опраайте са както си знаете..
  • 22 Пак излъга

    15 19 Отговор
    Те не избягаха, а ги изтегли Байдън ! Начинът, по който го направи, наистина беше изключително позорен, но за това е виновен лично той и менторите му, а не войниците ! Иначе относно хаоса е прав.

    Коментиран от #34

  • 23 Гориил

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Не е твое да решаваш.

    Коментиран от #31

  • 24 Бай Дъно

    32 7 Отговор
    Избягахме, щот много ни биха и е... козарите, а ся пукаме балони, някакси по-спокойничко ни е!
  • 25 доГУРЕЛ

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гориил":

    ХА. ХА. ХА. ХАА
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цинизма

    11 22 Отговор
    Сирийските наемници свършиха, Уговарят се наемници от Афганистан.
  • 28 Истината за Газпром!

    13 24 Отговор
    От "Продължаваме Промяната" посочват, че българската държава е била зависима от десетилетия и цялата газова система е била в хватката на един доставчик – "Газпром". След 12 години управление на ГЕРБ и след 14 години от влизането ни в Европейския съюз, България продължаваше да бъде зависима от същия този единствен доставчик за 95% от своите количества, се казва още в позицията.
    Когато правителството на ГЕРБ харчи три милиарда български средства за една тръба, която не дава никаква диверсификация, тръба, която има единствена цел да заобиколи Украйна, тръба, която даже няма капацитет да достави и една молекула газ за България, и тръба, която се построи от руски подизпълнители, които оставят луксозни джипове по гаражите на бившите управляващи за благодарност, българската прокуратура беше спокойна и не гъкна дори, посочват от ПП.

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Джудже":

    да, и при това е ШКОЛОВАН ПРОФЕСИОНАЛЕН УБИЕЦ....
  • 31 Историк

    5 18 Отговор

    До коментар #23 от "Гориил":

    Не е и на Путлер да решава, но това не те спира да обясняваш как той решава. Сбъркал си човека на който да пробутваш реплики. Оруентирай се към някой, който просто иска да се забавлява с постовете ти.

    Коментиран от #38

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЗЕМЛЯНИ ИДВА ПОСЛЕДНАТА БИТКА на ХОРАТА

    17 13 Отговор
    РУСИЯ СРЕЩУ ИЗКУСТВЕННИЯТ ФАЩ иски интелект -РУСИЯ АКО НЕ ПОБЕДИ МИКРОСОФТ ИДВАТ ТЪМНИТЕ СИЛИ - РОБОТИТЕ

    Коментиран от #35, #46, #56

  • 34 Мария

    28 10 Отговор

    До коментар #22 от "Пак излъга":

    Така ли му казват вече? Изтегляне по украински.Виж как Горбачов изтегли руснаците от Афганистан,има клипове в нета,големи руски бронетанкови колони как преминават спокойно през цялата страна и напускат Афганистан,а американското изтегляне--по късни доби,шеметно товарене на личен състав по самолетите,кой се качил,качил,кой се е хванал за колесниците,ама пак се е качил и милиарди долари изоставена техника и то от шепа талибани ,които реално,все още бяха на 100на км от Кабул.

    Коментиран от #36, #40, #45

  • 35 ЧАКАЙ ДА ПИЯ ЕДНА РАКИЯ

    1 7 Отговор

    До коментар #33 от "ЗЕМЛЯНИ ИДВА ПОСЛЕДНАТА БИТКА на ХОРАТА":

    ЧЕ НЕ РАЗБРАХ РОБОТИТЕ ХОРА ЛИ СА
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 мдаааа

    8 16 Отговор
    Много точно казано ... " Американците избягаха" и настана хаос ... Ми , Асад си обича Путин и хаоса ..

    Коментиран от #39, #43

  • 38 Виетнам :)

    17 8 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Свалени над 5 хиляди самолета на американските военновъздушни сили .

    Коментиран от #42

  • 39 мнее

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "мдаааа":

    Да дойде Буцката ...!
    Ще оправи хаоса...!
  • 40 Мдаа

    2 11 Отговор

    До коментар #34 от "Мария":

    Ориентирай се към писането на фантастика. Отдава ти се.
  • 41 Объркан съм

    11 9 Отговор
    Как така расте наркотрафикът? Нали наркотрафикът в Афганистан беше организиран от американските окупатори? Те избягаха, а трафика растял. Как е възможно?

    Коментиран от #86

  • 42 Този изби рибата

    15 16 Отговор

    До коментар #38 от "Виетнам :)":

    Ти знаеш ли колко са 5 хиляди самолети? САЩ и СССР по време на студената война общо нямаха 5 хиляди самолета. Смешен типаж ей......историк на който историята му куца. Ама на путинофилите всичко им куца, като се почне от акъла

    Коментиран от #44, #47

  • 43 Хммм

    13 1 Отговор

    До коментар #37 от "мдаааа":

    Кой е този Асад у Афганистан?
  • 44 Толкова са "Историк"

    15 2 Отговор

    До коментар #42 от "Този изби рибата":

    По 500 на година ,средно всели ден е свалян по един амеикански самолет от суветско ПВО или зитребител -риски :) Понеже Уикипедия си е Уикипедия . И нищо не знаеш за японската вийна която била " загубена или финландкста. Ама айде да не се караме .Жив и здрав.

    Коментиран от #48

  • 45 Чик -чирик, руски крик

    17 17 Отговор

    До коментар #34 от "Мария":

    Другарке, я виж в учебника до последния ден какво правят муджахидините с рашките в Афганистан. До последния ден им пляскат БТР - ите и танковете. Последните две седмици дори ограничават нальотите на вертолетите им, че не им се рискува. Второ я виж колко афгани си тръгват с велика съветска армия. Ай ся виж какво става като си тръгват янките...всеки иска с тях. Знаят какво иде след тях и това са все ограничения и липсва на свободи, дори елементарни. Ама путинофил и логика...оксиморон!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Акде да не се караме

    12 1 Отговор

    До коментар #42 от "Този изби рибата":

    Избиваме рината само по Дискавъри и в Уикипедия. Там смелите неразрушими ,свалят ли свалят миговте кати по топ -гън без никакви загуби и 5 хиляди . Вътрешна информация . Айде . Всичко добро

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хитрата сврака

    11 12 Отговор
    Управяй се бе Путине нали сте най великите Американците не са ти длъжни да ти пазят мира и спокойствието

    Коментиран от #52

  • 52 Аааа, без такива

    8 9 Отговор

    До коментар #51 от "Хитрата сврака":

    Сакън не пиши такива неща, че ся путинофилите ще почнат да вият. Сега ще се появи някой да ти обяснява как бягали краварите от Афганистан
  • 53 ганев

    19 5 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    ЧИСТО БЯГСТВО СИ БЕШЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВИДЯ САМО ТИ НЕ

    Коментиран от #55

  • 54 Да ти

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Кажат американците понеже им помага ха

    Коментиран от #62

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Концлагер

    16 10 Отговор

    До коментар #55 от "Историк":

    Те всички държави които не са подчинени на световната мафия са все "дикатори" Понеже не им играят по свирката. Те и наз ще ни обяват за диктатура като изгоним НАТО :) и си определим цена на енергийните ресурси примерно. Тоест ниска . Ниска инфлация и големи заплати .

    Коментиран от #76, #97

  • 62 да питам

    5 7 Отговор

    До коментар #54 от "Да ти":

    Ми , те не им ли помагаха и през ВСВ ?!🤔
  • 63 Концлагер

    15 5 Отговор

    До коментар #55 от "Историк":

    Как е инфлацията ? Пращат ли помощи американците за енергийно бедни? Поскъпнаха ли жилищата , автомобилите, застраховките, данъците, хранителните продукти,горивата. От хубуу по хубуу става :)Ний сме в клуба на "богатите" Само някои де .Поевтиня ли работната ръка :)
  • 64 Глупаци

    8 11 Отговор
    Че те и рузките избягаха от там , явно лилипутин почва да страда от старческа деменция. 10г. ги клатиха крепостите в Афганистан.

    Коментиран от #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Концлагер

    9 8 Отговор

    До коментар #64 от "Глупаци":

    те бяха там по покана на официалното афганистанско Правителство. Както и в Сирия . Има разлика.
    И не се занимаваха с опиума и хероина за да си финансират предизборните кампании и да контролират и органиизораната престъпност като инструмент
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Пет хиляди

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "Жссттт":

    Това не е радост. Просто "безаналоговото" Пво насваля авангарда ,барабар с цялата електроника нашлемници и извунземни технологии . Както и 500 системи за ПВО в Украйна - най наситеното в Еаропа .Останаха 14 системи . както и цялата украинска авиация. Безаналогово. Тъй тя .Тез Леопарди и Брадлита :)сигурно и те са неземни и стрелят сами :) , с раекти на 50 км :)
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бягство ли???

    9 11 Отговор
    Датата беше обявена 2 години преди това??? Нагло еврейско джудже.
    Избягахте вие от Афганистан на времето. И то позорно.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мда

    11 2 Отговор

    До коментар #76 от "Мдаа":

    АМи пробвай да си върнеш Електропреносната мрежа . Що не пробваш ? Или Нефтозавода ? Или да си определиш ценат ан агориват ана територията -суверената :)
  • 78 Що не пробваш

    9 3 Отговор

    До коментар #76 от "Мдаа":

    въвъ Англия да назначиш за министър председател някои англичнин извън които не е контролиран от службите за сигурност и банковия картел
  • 79 Що не пробваш

    11 3 Отговор

    До коментар #76 от "Мдаа":

    да излезеш от Нато :) или да кажеш Македония няма да става членка .
  • 80 Едуард Петров

    15 10 Отговор
    Владимир Владимирович се очерта като мъдър държавник още при встъпването си в Длъжност Президент на РФ през 2000-та година! Бог да Го благослови, пази и употреби за благородните цели и роля, които има да изпълнява Русия Свише! Амин!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Едуард Петров

    7 6 Отговор
    Благодарим най-сърдечно на ФАКТИ, защото са единствената електронна медия, която дава свободен достъп до Целия Цивилизован Свят!

    Коментиран от #85

  • 83 Констатираща

    11 3 Отговор
    Изглежда, че тези, които привидно са оттеглили войските си, всъщност играят друга игра - създават безредици, за да могат по други показатели да се намесят там, защото единствената им цел е да владеят света и да използват ресурсите на определени апетитни за тях региони.
    Крайно време е да се вземат мерки, а не да се подчинява на тях светът!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Констатираща

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Едуард Петров":

    Да, но и така помага да се знае настроението и възгледите на обикновените народни маси и доколко правилно разбират световната политика, а това е особено значение за управляващите и определени класи от обществото.
  • 86 Констатираща

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Объркан съм":

    Сигурно расте, защото когато са били там, са ги научили и проправили "канали", по които после ще изкупуват тайно продукцията им. Където е стъпил кракът им, после огън гори.
  • 87 Ами

    3 9 Отговор
    Жуже да прати там руски войски е Кадир Тик Ток дона даиде в Афганистан да покаже спецназа му как воюва,ма то туй да не е пържено кюфте и хляб,режеш коматя слагаш кюфтето и мааш. Ако ботоксовото явление в Кремъл прати войски там,ще влезе в топ 3 идиоти в света

    Коментиран от #95

  • 88 Ботокс Вагинко

    2 5 Отговор
    Кабул за 3 дня
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Пешо

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Брат, няма разлика между поклонниците на Русия и тези на Сащ. Всичките са ЧУЖДОпоклонници.

    Слава на България и българите!
  • 91 коментар

    9 7 Отговор
    А Русия чий го диреше в Афганистан
  • 92 САЩ са международен терорист

    12 9 Отговор
    Слава на Русия! Без Сащ ще има мир!

    Коментиран от #94

  • 93 Алфа херинга

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Американците бяха":

    И вместо това се преместиха да спасяват петролните залежи в Сирия.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Никой не му оспорва първото място

    6 1 Отговор

    До коментар #87 от "Ами":

    Колкото и да се стараят крепостните тук.
  • 96 Просто човек

    3 4 Отговор
    Ти си гледай твоята кочина...
  • 97 Баро

    5 5 Отговор

    До коментар #61 от "Концлагер":

    Как се нарича президент който сам се избира повече от 20 годиниц
  • 98 Хаха

    3 2 Отговор
    Ами то така беше и след бягството на Русия от Афганистан. Голям смях. Великите САЩ и Русия клякат пред талибаните!
  • 99 Блядостан

    2 6 Отговор
    Путя се е разтревожил че отделя големи ресурси да си пази силово присъединените републики в блатарника. Цял свят видя че руското джудже не е най голямото джудже както беше пропагандирано. Сега най малко му трябва друга гореща зона. Те трудно превземат по едно село на месец в Ук айна два фронта ще им дойдат в повече. Краварите бяха обявили много отдавна че ще се спасяват от там. Вовата разчиташе че неговата счупена империя ще се облажи от инфраструкторни проекти и стройтелство но в последствие се оказа че нямат ресурси заради войната. Цом плаче значи го стискат малките обувчици на високи токове.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания