Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 11:08 1 559 1

Откриха жертви от волейболния отбор от Северен Кипър в Турция

  • турция-
  • кипър-
  • волейболен-
  • отбор-
  • земетресение-
  • жертви

Тъжни новини започнаха да пристигат в Кипър

Откриха жертви от волейболния отбор от Северен Кипър в Турция - 1
Източник: БГНЕС

Тъжни новини започнаха да пристигат в Кипър от спасителната операция на кипърските турски момчета и момичета от училищния волейболен отбор от Фамагуста, които бяха заклещени в руините на хотел в град Адъяман, Югоизточна Турция. След драматични три денонощия са открити първите загинали, предаде БНР.

Три жертви - двама учители и едно момче осмокласник от кипърско-турската група спортисти, бяха открити късно вечерта в сряда и през изминалата нощ.

Днес, четвърти ден поред, спасителните екипи продължават разчистването на руините, където 32 души, от които 23 деца, все още чакат да бъдат спасени, но надеждите избледняват, съобщиха кипърските турски власти. В развалините е и 13-годишният син на единия загинал учител.

Звездните отбори по волейбол за момичета и момчета на училище във Фамагуста са били на състезания в Адъяман. Според свидетели хотелът им е паднал като „къща от карти“.

Близо 200 спасители, изпратени от кипърските турски власти, и родители, участват в операцията по издирването на децата.

Общо 6 кипърски турски ученически спортни групи са се намирали в района на бедствието, 5 от тях - около 80 деца и възрастни, се завърнаха благополучно с полети от Адана в понеделник и вторник вечерта.

Досега има съобщения за 9 загинали кипърски турци в други райони на земетресението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    7 3 Отговор
    Жалко за жертвите на това природно бедствие,това е ужас от който никой не застрахован, но Северен Кипър не е незаконно окупиран от Турция?
Новини по държави: