Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 17:55 1 792 4

Турция дава кораби за настаняване на 3000 души, останали без подслон след земетресенията

  • карадениз холдинг-
  • karadeniz holding-
  • турция-
  • южна турция-
  • кораби-
  • подслон

Два кораба, които могат да приютят по 1500 души, останали без подслон след разрушителните земетресения в Южна Турция изпраща турската компания „Карадениз холдинг“

Турция дава кораби за настаняване на 3000 души, останали без подслон след земетресенията  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турската компания „Карадениз холдинг“ (Karadeniz Holding) съобщи днес, че ще изпрати два кораба, които могат да приютят по 1500 души, останали без подслон след разрушителните земетресения в Южна Турция на 6 февруари, предадоха турски медии и агенция Ройтерс.

Компанията работи с властите, за да изпрати спасителните кораби "Сюхейла Султан" и "Рауф бей" до Искендерун в окръг Хатай, съобщиха от „Карадениз холдинг“, уточнявайки, че това ще бъде първата хуманитарна мисия на компанията.

Турция дава кораби за настаняване на 3000 души, останали без подслон след земетресенията
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Така наречените спасителни кораби, построени за мисии за хуманитарна помощ, разполагат с помещения за настаняване, хладилници, телевизори и отопление, както и помещения за образование, здравеопазване и хранене, посочва компанията.

"Съсредоточихме цялата си енергия в този проект, за да служим на хората в района, засегнат от земетресенията. Целта ни е да осигурим безопасно убежище за тях възможно най-скоро", се посочва в изявление на холдинга.

Турция дава кораби за настаняване на 3000 души, останали без подслон след земетресенията
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Земетресения с магнитуд до 7,7 удариха Южна Турция в понеделник (6 февруари) и предизвикаха разрушения в десет окръга на страната. Стотици хиляди хора останаха без подслон, като много от тях спят в палатки и в коли при минусови температури, отбелязва Ройтерс.

„Карадениз холдинг“ е известен със своите 36 плаващи електроцентрали, които произвеждат електроенергия по целия свят.

Турция дава кораби за настаняване на 3000 души, останали без подслон след земетресенията
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    15 1 Отговор
    Вече е Приказка! Браво
  • 2 САМО о МАЙН гоод

    1 10 Отговор
    Да не потънат🙏
    Като верчето су
  • 3 Мдаааааа

    11 0 Отговор
    Това с корабите е много добро решение. Да видим сега дали някоя западна страна ще предостави круизните си кораби като помощ за настаняване на останалите без подслон турци и сирийци. Има кораби които побират по 5000 души пътници курортисти.
  • 4 БЪЛГАРИЯ ДА ПРАТИ ДВЕ РИБАРСКИ ЛОДКИ

    1 0 Отговор
    ЩОТО ГЕЛОСАНИЯ ОТКРАДНА ДРУГИТЕ И СИ НАПРАВИ ФУТБОЛЕН ОТБОР - ОБОР!
Новини по държави: