Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 20:17 1 257 3

Кой е новият президент на Кипър?

  • кипър-
  • президент-
  • избори-
  • резултати

Бившият министър на външните работи Никос Христодулидис спечели президентските избори

Кой е новият президент на Кипър? - 1
Източник: Shutterstock

Бившият министър на външните работи на Република Кипър Никос Христодулидис спечели президентските избори. Това показват резултатите от след преброяването на гласовете, цитирани от електронното издание "Cyprus Mail" и други местни медии.

На втория тур от гласуването Христолудилис събра подкрепата на 51.91% от избирателите в страната. Опонентът му за висшия държавен пост - Андреас Мавроянис, бивш главен преговарящ по кипърския въпрос и бивш постоянен представител на Кипър в ООН Андреас Мавроянис, събра 48,09%. Той вече призна поражението си, отбелязва изданието, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото 1 и Тото 2

    0 1 Отговор
    Да им пратим наш Бойко за президент ! Че той само такъв не е бил. А и без това сега е свободен и нищо не прави. Нека и другите народи да му се порадват и ако имат късмет , ще ги нарече и тях ТулупИ и ще им го набива с 200 !
  • 2 Учуден

    0 5 Отговор
    Така и не разбрах Кипър гръцки или турски остров е?

    Коментиран от #3

  • 3 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Свдни почети малко. Тука не е час по история.