Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 10:15 678 1

Средношколец с нож и брадва рани трима ученици в Казахстан

  • казахстан-
  • момче-
  • нож-
  • петропавловск

Нападателят – деветокласник, "излязъл от тоалетната с нож и брадва" в ръце, посочи представител на градската управа на близо двестахилядния Петропавловск

Средношколец с нож и брадва рани трима ученици в Казахстан  - 1
Снимка: Shutterstock

Трима ученици бяха ранени днес в казахстанско средно училище, където друг ученик ги нападна с брадва и нож. Извършителят е задържан, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

Нападателят – деветокласник, "излязъл от тоалетната с нож и брадва" в ръце, посочи представител на градската управа на близо двестахилядния Петропавловск, чиито думи предаде официалната агенция Казинформ.

Според същия източник "две деца са откарани в болница с рани по главата и предмишниците, а третото е получило медицински грижи на място".

Пострадали са две момчета и едно момиче. Извършителят е арестуван, образувано е дело във връзка с опит за убийство; по първоначални данни нападателят е бил лекуван във връзка с психични проблеми, отбеляза регионалната прокуратура.

"Действията на непълнолетния (нападател) и на училищната администрация ще получат правна оценка в рамките на досъдебното разследване", увери ведомството, цитирано от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПалавНИК

    0 1 Отговор
    Източник Телеграфная Агенция СовеЦкого Союза 😆😆😆😆😆😆

    Ама той не се ли разпадна бре?!

    Толкова са зле рушляците, че нямат въображение дори името на агенцията да си сменят.

    Толкова си могат. Орки!