Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 15:40 1 579 29

Ердоган: Спасителите са извадили от руините над 8000 оцелели

  • турция-
  • земетресение-
  • реджеп ердоган

По последни данни броят на жертвите на земетресенията в Турция нарасна на 31 974 души

Ердоган: Спасителите са извадили от руините над 8000 оцелели - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция е благодарна на всички държави за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните земетресения, разтърсили страната на 6 февруари, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Във видеопослание, изпратено до Световната правителствена среща на върха в Дубай, турският лидер заяви, че екипите са извадили над 8000 оцелели от отломките на труса в Южна Турция.

По думите му също така голяма част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са вече изписани от болниците.

"Бих искал още веднъж да благодаря на всички приятелски и братски страни, които денонощно събират помощи за нашия народ, подкрепят с екипите си усилията ни за търсене и спасяване на хора и не ни забравят в молитвите си", добави Ердоган.

Турция, която е изправена пред едно от "най-големите природни бедствия" не само в своята история, но и в историята на човечеството, никога няма да забрави "приятелството, което показахте в този мрачен ден", каза още той.

По думите му земетресението още веднъж е показало значението на международната солидарност.

По последни данни броят на жертвите на земетресенията в Турция нарасна на 31 974 души. Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко десет окръга в южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търновец

    8 15 Отговор
    Ердоган дължи голямо извинение на своя народ, преди години част от военните правилно бяха решили да го махнат. А Европа не заслужава ли благодарност?

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Търновец":

    Урсула се похвали, че дала на Турция и Сирия общо 50 млн евро...толкова дава на Наркомански, но на час. Повтаря се историята от ковид истерията в Италия - Китай и Русия помагаха, а ЕС не си мръдна пръстта.

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Учуден

    5 9 Отговор
    А тоя престъпник още ли мърда?
  • 6 Клуб "Млад техник".

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Мустафа Декиш":

    Наистина Ердоган трябва да бъде съден. Той носи главната вина за жертвите къто си е затварял очите за обръчът от строителни фирми около него.
  • 7 Търновец

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Тук не е въпроса за Урсула, а примерно преди Ердо да вземе властта пак имаше голям земетръс с много убити, за толкова години на власт какво стори Ердо, а самият той си дигнат дворец да побере цяло село, а преди години изтекоха данни за офшорки ако помните, я вижте на Доган двореца
  • 8 Макс

    6 9 Отговор
    Ердоган да подава оставка, тогава турците ще му благодарят .
  • 9 Габровец

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Търновец":

    Дреме му на Ердо за жертвите.
  • 10 Макс

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Драскаш глупости. Хора като теб искат да създават недоверие между държавите , но мисля че ти дори не си даваш сметка затова .

    Коментиран от #15

  • 11 Време е за затвори

    4 10 Отговор
    Ердоган не се ли накраде, време му е за затвора на продажника. Искаше Османска империя да гради ислямчето!

    Коментиран от #19

  • 12 сите сте мерзавци

    3 2 Отговор
    Те извадили , а ти предизборно така да обереш каймака с прегръдки на баби и правене на скръбни физиономии , като всичко политици де , само дето си по- добър от нашите в политиката , не си в поза на подлога , което ти го признавам .

    Коментиран от #14

  • 13 Търновец

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Да допълня за Урсула защото не сте прав - преди три дена Австрия поиска от Урсула пари за нова ограда по нашата граница с Турция и Урсула отказа - заради Бербок най-вече, а Бербок помага на Турците на Германско гражданство
  • 14 До Българските Турци

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "сите сте мерзавци":

    Казах ли ти какво е отношението на русофилите у нас, за трагедията в Турция и по принцип? Ето го този се Осветли.

    Коментиран от #16

  • 15 тц тц

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Макс":

    Глупости ама друг път, сирийците особено направиха Крадла фон Пфайзер на две стотинки
  • 16 трудно сфаташ

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "До Българските Турци":

    Турците , драги , на са Ердогон и Ердоган не са турците , ама ти не ги сфаташ тия неща и само русофилство ти хлопа в главата .
  • 17 Учуден

    10 1 Отговор
    Хубаво плюете по Ердо, но той арестува всички строителни предприемачи и подизпълнители, които няма да излязат от затвора до края на живота си. Сега си задайте въпроса ако стане не дай си боже подобно земетресение в България колко арестувани ще има - колкото има за калпавите ни пътища нито един.

    Коментиран от #23, #24

  • 18 Браво на Ердоган

    6 1 Отговор
    При положение, че на терена живеят над 30 млн. души, 30 хил. жертви е много добър резултат и толкова много извадени живи. Явно организацията по търсенето и спасяването е проведена много добре, въпреки, че дойче зеле твърди обратното.
  • 19 "На три морета"

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Време е за затвори":

    Тъй, тъй ! А за таварищ Путин, който тръгна да прай Съвецка империя, ко ши койш?! Купи ли си хляб и сол от Одринския пазар, за да го посрещнеш със "Здравствуйте братушки ". А огромната турска икономика и държавата ; и след земетресението, и след Ердо ще продължават да разширяват сверите си за влияние. В противен случай, заобиколилите ги "състрадателни" и " любящи" комшии и "съюзници", ще ги задушат за нула време.

    Коментиран от #21

  • 20 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Успехи, Успехи!
  • 21 бай Даньо

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от ""На три морета"":

    Аркадаш , огромната турска икономика докара до два пъти по ниска средна работна заплата от провалена България с чушкопеците... От коя планета се обаждаш или си бил затрупан още от предното земетресение без да те извадят да видиш "успехите" ви в последните години !? А колко по добре е да сме добри съседи . Това турското големеене ще ви изяде главата някой ден. Заобиколени само с "приятели" някой ден ще ви грабнат от всички страни и дори илюзията за османска империя ще изчезне... и ще осъзнаете че единствено в лицето на България имате потенциал за приятел и съюзник ...

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Аа, ти беше свищовският "икономист"

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "бай Даньо":

    Все още не си ми отговорил как средната РЗ в България е по-висока, при положение, че минималната е по-ниска и то като 40% от българите я получават 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #27

  • 23 Роня

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Плюят защото не знаят исторически факти. Ердо е от ВОКИЛ ! В Турция татари и кюрди и в Сирия кюрди. В Източна Румъния и Молдова пък кримски татари като мен. Определено организацията му е била на ниво!
  • 24 Ако у нас стане

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Просто престава е да съществуваме. Най-много да изровят някой чушкопек и да го сложат в музей като единственото нещо останало от българите за свет....
  • 25 Бай Дън

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "бай Даньо":

    Каква Османска империя те гони бре, бирадер?! Лесно ли е Задунайските Щати да станат Вилает ?! От едната страна църни солджърси, от другата, пълчища от гайдушки фобофили бранят мамковината. Тежко ранената от землетресението Турция как да ги глътне?! Но пустата "Демографска косачка" така се е развихрила в България, че скоро май турците ще се лишат от "единствения си потенциал за приятел и съюзник.

    Коментиран от #26

  • 26 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Дън":

    Чакай демографската косачка! Скоро в България ще се говори за Имиграция. Какво друго да очакваш със СРЗ от 900 евро и ръст от 10-15% всяка година , вие в Андола на къде сте аркадаш!? Демографската косачка е любима дъвка на българомразците , няма държава в Европа без демографски проблем в третия свят е друго....

    Коментиран от #29

  • 27 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аа, ти беше свищовският "икономист"":

    Влез в час ! Минималната работна заплата в България е по ниска от минималната работна заплата в Туршията на ДЪРЖАВНИТЕ служители . В туршията давате тая цифта ( ( отнасяща се за ДЪРЖАВНИТЕ служители САМО) защото вероятно нямате изобщо такова нещо минимална работна заплата за ВСИЧКИ. МРЗ за туршията за ВСИЧКИ вероятно е паничка ориз на ден ....

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТАГАНКА

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "бай Даньо":

    Демографията косачка в България е реалност. Но, не бойте се деца за утрешния ден! "Едните" българи в страната драматично намаляват, на затова пък едни "други" българи оптимистично се увеличават. Е, ДСИ си знае колко от тях са комунделски чалгаджии, ликуващи от разрухата в Юго-Източна Анадола. Що се отнася до така наречените от теб българомразци, не ги търси в Турция. Нима хора, които имат ужким имперски амбиции могат да мразят някакви си сърпичукчи, безмазговие, ревящи, че са им били роби. Българомразците в Македония ще ви стигнат, че и ще артисат.
Новини по държави: