Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 11:20 814 1

13 вторични труса са регистрирани в Румъния през изминалата нощ

  • румъния-
  • земетресение

Най-силният е бил с магнитуд 3,3 и е регистриран в 02:30 ч. на дълбочина 3,9 км. Той е станал на 104 км северозападно от Крайова, 109 км югозападно от Сибиу, 140 км западно от Питещ, 164 км югоизточно от Тимишоара

13 вторични труса са регистрирани в Румъния през изминалата нощ - 1
Снимка: Shutterstock

Общо 13 вторични труса са регистрирани в Румъния през изминалата нощ, съобщават от Националния институт по геофизика. Те са следствие от вчерашното земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер и са в окръг Горж, Олтения.

Трусовете са били в интервала от 00.25 до 05.28 ч. Повечето от тях са били с ниска интензивност. Най-силният е бил с магнитуд 3,3 и е регистриран в 02:30 ч. на дълбочина 3,9 км. Той е станал на 104 км северозападно от Крайова, 109 км югозападно от Сибиу, 140 км западно от Питещ, 164 км югоизточно от Тимишоара.

Властите в окръг Горж обявиха, че след земетресението с магнитуд 5,7 по Рихтер са получени над сто обаждания от граждани, които са съобщили за пукнатини или други щети на някои сгради. След направените до момента обследващи проверки не са установени сериозни проблеми по жилищните постройки и болниците. Засегнати са две църкви в Търгу Жиу, информира сайтът Зиаре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    3 1 Отговор
    Господ е българин!(засега)
Новини по държави: