Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 06:09 1 185 0

Талибани нападнаха централата на полицията в Карачи

  • пакистан-
  • полиция-
  • талибани-
  • атака-
  • убити

Пакистанските сили за сигурност ликвидираха тримата от нападателите

Талибани нападнаха централата на полицията в Карачи - 1
Снимка: Фейсбук - Karachi Police

Пакистанските сили за сигурност ликвидираха тримата талибански бойци, нахлули в централата на полицията в най-големия град в Пакистан Карачи след престрелка, продължила няколко часа, съобщиха властите, цитирани от ДПА и БТА.

Най-малко двама души от силите за сигурност и един гражданин са били убити при нападението. То е поредното от страна на талибаните, а зачестяването в последно време на тези атаки говори за това, че пакистанският клон на групировката отново се активизира, отбелязва ДПА.

"Сградата е прочистена", каза Мурад Али Шах, главен министър на провинция Синд.

В операцията по обезвреждане на терористите, продължила над три часа, участваха командоси от елитен полицейски отряд, паравоенни бойци и военни снайперисти.

Най-малко двама нападатели са застреляни, а трети се взриви, след като беше блокиран на покрива на пететажната сграда, заяви полицейски представител.

Пакистан е държава, разполагаща с ядрено оръжие и намираща се в икономическа криза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА