Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 06:30 1 646 10

Ким Чен-ун изгледа футболен мач заедно с дъщеря си

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • дъщеря

Нова публична поява на севернокорейският лидер с детето му

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изгледа футболен мач заедно с дъщеря си и висши партийни и правителствени представители, съобщиха медиите в КНДР, цитирани от агенциите, предаде БТА.

Ким и дъщеря му присъстваха на спортни съревнования между отборите министерския съвет и министерството на отбраната, включително футболна среща, завършила с резултат 3:1 за военното ведомство. Всичко това беше част от спортен празник, организиран по случай рождения ден на покойния баща на Ким, Ким Чен-ир. Освен лидера и дъщеря му сред зрителите бяха и премиерът Ким Док-хун, министърът на отбраната Кан Сун-нам, а също и висши функционери на Корейската трудова партия, министерски представители и офицери.

Появата на дъщерята на Ким, наричана в държавните медии "любимото дете" и "почитаемото дете" на Ким, е нейна шеста на публично събитие, но и първата на събитие, което не е свързано с армията, отбелязват агенциите. Във всички останали случаи той или я водеше на изпитания на ракети, или на прегледи на ракетния арсенал, или на военни паради.

Според южнокорейското разузнаване момичето е дъщерята на Ким на име Джу-е, за която бившата американска баскетболна звезда Денис Родман говори, че е видял при гостуването си на семейство Ким през 2013 г.

Анализаторите се опитват да отгатнат какво послание се крие зад публичните появи на лидера заедно с Джу-е. Според някои това е начин баща ѝ да напомни на света, че никога няма да се откаже доброволно от ядрените оръжия и ракетите, които очевидно смята за най-добрата гаранция за оцеляването си и за продължаването на династичното управление на семейството му. Според други мнения показните ѝ появи в държавните медии може да имат за цел и укрепване на вътрешната лоялност към семейство Ким, както и подготовка за бъдещо наследствено предаване на властта.

На разпространените от Корейската централна телеграфна агенция снимки от футболната среща някъде на задния ред се вижда седнала и влиятелната сестра на Ким Ким Йо-чен.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    17 18 Отговор
    Великата хамериканска нация може единственно да разгонва камилари в пустинята, докато тия се усетят, че шаш са гола вода и ги подгонят с пръчките.

    Коментиран от #7

  • 2 АЛФА КЕНТАВЪР

    18 18 Отговор
    НАРОДА на КНДР живее в мизерия глад лишения КИМ е ДИКТАТОР

    Коментиран от #8

  • 3 Тишо

    15 15 Отговор
    Одрала му е бузите и дебилския поглед.
  • 4 Ким Путин Адад

    17 12 Отговор
    Е тва са най щастливите страни в света ха ха ха
  • 5 Шиши

    11 9 Отговор
    Да внимават гладните им съгражданит да не ги сготвят.
  • 6 реру

    23 0 Отговор
    По-здравословно е на стадиона отколкото на офицерски разпивки...

  • 7 реру

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    "Великата хамериканска нация може единственно да разгонва камилари в пустинята..."

    Според дебелите книги в КНДР няма камили и съответно камилари,
    а в статията пък няма нито дума за САЩ...
  • 8 РЕАЛИСТ

    8 15 Отговор

    До коментар #2 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    И Куба е на същото дередже. Виновни са САЩ, защото да им наложили най-тежките санкции в света. Във Венецуела си го знаят и псуват САЩ , а не Мадуро.
  • 9 глоги

    2 0 Отговор
    между отборите НА министерския съвет и министерството на отбраната
  • 10 Ммм...да

    8 0 Отговор
    С.Корея рано или късно ще копира китайския социализъм.За друг строй и дума да не става.Видяха СССР докъде се докара с перестройката.
Новини по държави: