Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2023 14:35 20 454 113

ПВО на Украйна – новата цел на руските ракети?

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • кинжал

Руското командване очевидно се е убедило, че старата тактика на масирани удари не работи заради високата ефективност на украинската система за противовъздушна отбрана

ПВО на Украйна – новата цел на руските ракети? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското военно командване все по-често прибягва до ограничени ракетни удари вместо досегашните масирани атаки. Това отбелязват украинските агенции днес след ударите от изминалите две седмици.

За променената тактика говори и Наталия Хуменюк, ръководител на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили "Юг", която отбелязва и явното неудовлетворение заради промяната на тактиката от страна на руските агресори. Според Хуменюк руското командване очевидно се е убедило, че старата тактика на масирани удари не работи заради високата ефективност на украинската система за противовъздушна отбрана. Октомври, ноември и декември месец руските ракети с масирани удари имаха за цел украинската енергийна система, като успяха да нанесат сериозни щети, които доведоха и до сериозен недостиг на електроенергия в зимните месеци.

Още новини от Украйна

"Затова руснаците търсят начини да изтощят тези системи. Врагът се опитва да разузнае местоположението им", обясни Наталия Хуменюк. Украйна и западното разузнаване очакват февруари - март месец да започне нова руска офанзива.

И тази сутрин, 19 февруари, в някои украински региони е обявена тревога за въздушна опасност. Тревога беше обявена в Одеска, Николаевска, Херсонска, Запорожка, Днепропетровска, Харковска, Донецка и Луганска област, но след около час бе отменена.

Вчера руската армия също предприе ракетни удари от Черно море, предупрежденията бяха за шест ракети "Калибър".

Едновременно с това руските агенции разпространяват интервю на Сергей Чемезов, ръководител на "Ростех", който заявява, че държавната корпорация произвежда вече и до 50 пъти повече продукти за руското министерство на отбраната. "Обемите са нараснали значително, в някои случаи 50 пъти", каза Чемезов в интервю за телевизионен канал "Звезда", цитиран от Интерфакс.

Западни анализатори отбелязаха вече, че войната в Украйна изчерпва оръжейните запаси на Русия. В отговор руските власти заявиха, че са в състояние да увеличат производството, като мобилизират предприятията от военнопромишления комплекс.

Вчера Американският институт за изследване на войната изказа предположение, че Москва ще трябва да използва военнопромишления комплекс на Беларус, за да продължи войната си в Украйна.

Високопрецизните оръжия може да се окажат в недостиг, но Чемезов заявява в интервю, че наред с другото се увеличава производството на "Кинжал": "Той е на въоръжение от дълго време, първоначално нямаше нужда от определено количество от него. Сега го увеличаваме."

"Кинжал" е най-новият комплекс с хиперзвукови балистични ракети, носени от специално оборудвани прехващачи МиГ-31К, пише ТАСС. Руският президент Владимир Путин за първи път се похвали с "Кинжал" в годишното си обръщение за 2018 г., значителна част от което беше посветена на представянето на оръжието.

Официално първото бойно използване на тези ракети се състоя на 18 март 2022 г. в Украйна, припомня ТАСС. През декември началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов заяви, че "Кинжал" "показва висока ефективност и неуязвимост срещу системите за противовъздушна отбрана". В края на януари Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, съобщи за използването на "Кинжал" по време на поредната масирана атака срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    227 51 Отговор
    ПВО-то на украйна се е споминало още миналата година

    сега там действат само терорестични групировки с ракети

    Коментиран от #6, #9, #36, #61, #101

  • 2 Адам Хилтън

    147 40 Отговор
    Русия ще неутрализира "ядрените бомби" от Ирак, и "химичните оръжия" от Сирия които американците преместиха в Украйна. хах
  • 3 ТаУмВзе

    181 46 Отговор
    Окраинското наци Няма ПВО, от 3тия ден на Войната бре! Праведната Пропаганда бейби. Z
  • 4 МирО

    264 59 Отговор
    Давайте братушки, размажете наркоманизираната, фашиската хунта.

    Коментиран от #88

  • 5 Някой

    255 42 Отговор
    "старата тактика на масирани удари не работи заради високата ефективност на украинската система за противовъздушна отбрана" Май наистина ни вземат за малоумни. Щото е много ефективана, затова Украйна тъне в мрак.

    Коментиран от #108

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Верно ли

    216 29 Отговор
    Хахахаха, "украинско ПВО"... затова ли реват като луди, като ги подпукат? То вече на вицове ви станаха пропагандните статийки.
  • 8 От Мордор с любов

    195 34 Отговор
    Уж руските атаки неефективни,а пък цяла Окрайна на тъмно,защо ли е така?И въпреки всичко руснаците го правят с много любов.
  • 9 Зевзек

    43 27 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ей оли спри се малко бе !!!!
  • 10 стоян георгиев

    46 168 Отговор
    Руските ракети едно че свършиха и се налага да се изчаква с производството на нови,но и стават все по неефективни.украинското пво се засили и още ще се засилва иреално руските ракети вече не са нещо страшно за украина.спират тока за час два бутат някой блок и това е.

    Коментиран от #67, #72, #86

  • 11 Реалист

    42 192 Отговор
    Путлер губи безумната еойна, която започна от болни имперски амбиции и това е ясно на всеки здравомислещ.
  • 12 хихи

    94 13 Отговор
    "Унзере фюрер загт: Победата е близо." Реплика от филма "Неочаквана ваканция" Тъкмо след Сталинградския разгром..
  • 13 БГ светлина

    43 185 Отговор
    Русия мобилизира военнопромишлените си предпиятия, мобилизира стотици хиляди руснаци жива нападателна сила, а българските путинисти призовават да не се дава повече оръжия за Украйна и за мир. Но не за какъв да е мир, а руския кръвопролитен ,завоевателен мир, при който да се узакони пиратското плячкосване на украински територии, да се амнистира убийството на десетки хиляди украинци и руснаци, да не се платят милиардите репарации за изпепеляването на Украйна от Русия. Военнолюбци са всички кремълски агенти, слуги, говорители, а не партиите, които са за даване на оръжие на украинците, с които да се отбраняват и отблъскват руските агресори

    Коментиран от #59, #90, #97, #103, #104

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Възрожденец

    37 161 Отговор
    Смелия украински народ успешно се противопоставя срещу терористичните атаки на рашистите.

    Коментиран от #23

  • 16 Викентии

    86 8 Отговор
    Днешният свят на капитала съществува благодарение стадото на идиокрацията, компетентна, раозбираща и можеща всичко. Най-ценната градивна едечница е функционално неграмотния идиот. Това е човека в съвременното общество с най голям шанс да успее в кариера,любовта, социални роли,нпо и т.н. Амин...
  • 17 Гошо

    121 23 Отговор
    "Българин"-а къде се е загубил. Обикновено е първа китка в такива публикации, да ни обяснява колко са зле руснаците и как Крим скоро ще е пак украински. Явно не са му превели още парите.

    Коментиран от #49, #111

  • 18 Мим

    121 24 Отговор
    Включвайте го тоя Кинжал вече масирано по цяла Крайна и да се свършва вече с зелени гущери и западни доставки...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Украйна е фашистка диктатура

    119 19 Отговор
    Вова да започне вече със сградите на Укровермахта и бункера на смръдливия потник... Наглото фашистче пак ще плаче "Идват да ме хванат...." (цитат от края на 2/2022 г.)...

    Коментиран от #39

  • 21 НЮЗ БГ

    94 13 Отговор
    КОЗЯШКИТЕ НОВИНИ НА СОРОС
  • 22 кое пво

    79 10 Отговор
    онова украинското дето го няма вече, или това новото, дето щяха да го доставят?!?
    btw, даставиха ми двата патриота или още събират чаркове за тях?!?

    Коментиран от #29

  • 23 РЕАЛИСТ

    110 16 Отговор

    До коментар #15 от "Възрожденец":

    Смелите украински мъже ги ловят по границите преоблечени, като жени в опит да избягат от мобилизация.

    Коментиран от #35

  • 24 гост

    80 13 Отговор
    Много ефективна ама на истина ли. Наскоро гледах една зенитка която изстреля около 250 патрона по един Шахид и не можа да го оецли.
  • 25 Мачкайте ушанките !

    17 70 Отговор
    Всички ГРУЗ 200 !
  • 26 Ненормалните фашисти от Укрия ни

    99 18 Отговор
    Занимават с поредните си безумия! Тези не разбират че са просо едно опитно поле за краварите и не кой не му пука за тях!

    Коментиран от #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Наште путинофили нискочели вият....

    18 77 Отговор
    Но скоро ще се изпокрият.....
    За да не ги понабият.....

    Коментиран от #37

  • 29 Пейтриът

    92 15 Отговор

    До коментар #22 от "кое пво":

    в иракската война не е свалил нито една иракска ракета, но няколко приятелски... Толкова с краварските технологии!

    Коментиран от #51

  • 30 Русофил

    18 32 Отговор
    Едно облитане със СУ99М и цялото ПВО е на длан. Остава да го произведат...
  • 31 Не ве

    25 18 Отговор
    цел на руските ракети са укринските перални
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кскс

    15 69 Отговор

    До коментар #26 от "Ненормалните фашисти от Укрия ни":

    И какво могат да направят, да станат руски роби? Със сигурност биха избрали смъртта пред тази алтернатива.

    Коментиран от #56

  • 34 Русия загуби войната!

    23 77 Отговор
    СЕГА ще плати цената!
  • 35 Копейкин

    13 44 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    Това да не са ти джендърчетата на Соловьов и копейкин - изруZената балтийка ?

    Коментиран от #41

  • 36 Да бе

    15 69 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    юЗатова може би авиацията на Путлер не сме да припари до украинска територия, а я обикаля от далече и даже оставя пехотата и бронетанковите войски без въздушно прикритие. А някои самолет или хеликоптер на Путлер се е доближил до фронта и веднага става на скрап в полето.
  • 37 Сащисаните кравари

    76 10 Отговор

    До коментар #28 от "Наште путинофили нискочели вият....":

    от 20 г изграждат Противоракетен щит в Източна ойропа, а една стара укроракета падна в натовска шляхтия и счупи трактор...! При седемкратно по-висок военен бюджет от руския ... Нулев резултат! С краварски технологии - толкова!

    Коментиран от #53

  • 38 Бесен- _Язовец

    64 13 Отговор
    ПВО на окраинските фашисти е денацифицирано отдвана не заблуждавайте с фейкове бе соро.сня

    Коментиран от #44

  • 39 дамм

    15 51 Отговор

    До коментар #20 от "Украйна е фашистка диктатура":

    Орките са престъпници .......за тях само бой , съд и да си плащат репарациите .....те вече май правят първи вноски със запорираните сметки.............

    Коментиран от #91

  • 40 ПРЕБРОЯВАНЕ НА

    13 50 Отговор
    ДИВИТЕ
    ПУ.РУ.ФИЛИ
    ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ
    В ЗЕМЛИЩЕТО НА
    ЛОКОРСКО☝
  • 41 РЕАЛИСТ

    46 7 Отговор

    До коментар #35 от "Копейкин":

    Абе не знам , какви са, но дълго убеждавали бе граничарите, че са жени. Не искам да си представям, какво е било убеждението. Украински му работи.
  • 42 Русия ще загуби

    11 54 Отговор
    Путин я погуби
    Миглена Ангелова Ангелова.
  • 43 Алкаш с калаш

    15 29 Отговор
    О не! Аз редовно се подкрепям "сВодка" от фронта, а Коношенков още на вторият ден заяви, че практически цялото ПВО на Украйна е унищожено.Та кой лъже, не може да е Коношенков!
  • 44 Дабре

    16 41 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен- _Язовец":

    А тогава защо на фронта не се използва путлеристанската бойна авиация след като няма ПВО

    Коментиран от #54, #58

  • 45 Глупости

    54 10 Отговор
    Какво значи "търсят"?! Има видеа как по средата на трафика камионът с HIMARS спира и започва да стреля. А коментарите са, че укрите дори не спират или отбиват движението, а се крият сред цивилното население. Пък после окупатирите стреляли по цивилни...

    Коментиран от #50

  • 46 Тракторите на Полша

    38 12 Отговор
    Новата цел на укро ПВО-то?
  • 47 Пешо

    55 13 Отговор
    украинско ПВО? това е некво ново животно,руснаците с няколко ракетни удара ги върнаха в ледената епоха,явно оная укро баба която сваляше с буркани руските ракети миналата година се е споминала,рекорда за прехващане земя-въздух се държеше от руски системи С-400, базирани в Беларус, които свалиха Су-27 над Киев през март на приблизително 150 километра,през октомври този рекорд е подобрен от СУ57,които от 217 км елиминира украинските СУ27 и придружаващият го СУ24 с ракети Р37М
  • 48 Ден

    19 49 Отговор
    Украинците нямат друг избор освен да спечелят тази война. Направят ли отстъпки с тях е свършено. С народа, държавата, бъдещето на децата им... с всичко.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Абе

    16 45 Отговор

    До коментар #45 от "Глупости":

    Първо HIMARS няма общо с ПВО. Второ защо да отбиват движението идеята на тези системи е стрелят и се изнасят моментално още преди ракетата да достигне целта си пусковата установка вече не е там от където е извършила изтрелването. Затова толкова ги боли орките на Путлер от тях. И това е причината орките вече да са ги унищожили няколко пъти, но само на думи по време на брифингите.

    Коментиран от #82

  • 51 Буш младши

    34 9 Отговор

    До коментар #29 от "Пейтриът":

    Приятелю, продължавай да си режеш салам"Камчия" на вестник на пейката пред панелката, пий бира от пластмасова бутилка за лев и петдесет двата литра и споделяй ценни знания за US, в България експерти като тебе бол.
  • 52 Д'мин

    48 9 Отговор
    Украинското ПВО винаги е било приоритет на руснаците. Затова пускат първо Гераните и примамките за да се "освети" ПВО-то. Проблема идва от информацията подавана от натовските разузнавателни хвърчоплани. Без тяхна помощ укрите нямат шанс. Затова от време на време русите вдигат МиГ 31 с Кинжали и разуузнавателните А 50/А 100. Виждат времето за реакция на украинците след подадена информация от НАТО. Дебнат се и се надлъгват. Ако разузнавателните самолети бяха украински щяха да бъдат елиминирани и укрите щяха да са слепи. Сега русите пробват тактика-Герани и примамки в дълбочина от 100 км., украинското ПВО се задейства, но частично. Натовците подават информация в реално време. Русите пускат Калибрите, втората вълна е в дълбочина от 400 км., удрят се бази и складове в западна Украйна. Пробват пренасищане от цели, които не могат да бъдят подадени своевременно от натовскато разузнаване и т.н. Един вид "игра на дронове". Но за нас 80%-товите нека темата да е информация по която да тролим!

    Коментиран от #62, #70

  • 53 Буш младши

    8 19 Отговор

    До коментар #37 от "Сащисаните кравари":

    Още един специалист от пейката пред панелката
  • 54 Алкаш с калаш

    13 18 Отговор

    До коментар #44 от "Дабре":

    Ми щото "укрофашистите" ги свалят с прашки, че на тях друго оръжие не им е останало, руснаците ги демилитаризираха 😂
  • 55 българин

    13 49 Отговор
    Както казва една моя съседка от Украйна - Бъди проклет, путин. Да гориш в Ада.
  • 56 гост

    44 10 Отговор

    До коментар #33 от "Кскс":

    Какви роби ти са привиждат. Знаеш ли че по руските пътища е пълно със автомобили със украински номера и никой не ги закача. А руски полицай ако видиш един път на два месец си е цял късмет.

    Коментиран от #60

  • 57 Ден

    18 57 Отговор
    Най-голямата грешка на Путин беше, че се опита да превземе Киев. С това показа на украинците, че целта му е цяла Украйна, след като окупацията на Крим му се размина без последствия. Единственият шанс тази война да приключи е пълна и безусловна победа на Украйна и изплащане на огромни репарации от Русия. Всеки друг сценарий ще доведе до пълномащабна световна война.

    Коментиран от #66

  • 58 Теле

    25 11 Отговор

    До коментар #44 от "Дабре":

    Щото не четеш с кво ги трепят тъпите укри

    Коментиран от #65, #100

  • 59 Дякон Унуфрий Араллампиев

    46 9 Отговор

    До коментар #13 от "БГ светлина":

    Мило чадо Каквото и да се даде на Украйна изходът е ясен Благодарение на недалновидната политика на наш Кирчо българинът бе отново ограбен Потънаха там средства от залага на народа Засрамете се
  • 60 Кскс

    16 51 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    А в руските номове е пълно с украински перални... Защо според теб украинския народ воюва толкова сърцато? Заради Байдън, или Зеленски...? Те просто достатъчно дълго са били под руски ботуш и добре правят разликата.

    Коментиран от #63, #75

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Последния Софиянец

    23 15 Отговор

    До коментар #60 от "Кскс":

    Воюват за да си вземат обратно пералните и микровълновите печки
  • 64 Бесен- _Язовец

    48 9 Отговор
    До 44 : ползват авиация Руската армия обаче някой тук ви лъже, че не ползват, а тези дето ви лъжат получават пари за русофобски съчинения!

    Коментиран от #68

  • 65 Обаче

    13 38 Отговор

    До коментар #58 от "Теле":

    Чета за планините от орки станали н а ГРУЗ 200, защото са изпратени да атакуват на вълни като пушечно месо оставено без прикритие от авиация, а вече даже почети без бронетанково участие. Накратко Путлеристам вече воюва основно като от времето на първата световна защото разполага само с количествено преимущество на нискокачествена артилерия и жива сила която не цени по никакъв начин и която смята за заменим консуматив. Липсват само конете на фронта, но скоро и до тях ще се принудят да опрат от Путлеристан.
  • 66 Даа 🤔

    9 32 Отговор

    До коментар #57 от "Ден":

    Прав си но това руснак по-може да го разбере от наш русофил! Нашите каквото и да стане ще обясняват, че Россия е могучая и за това, че руската армия нищо не може да направи са виновни НАТО (въпреки, че преди войната твърдяха, че Россия ако реши ще прегази НАТО)
  • 67 Ей Стояне

    8 30 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Като те четат путинистите и водката не им върви..А и спира да им става.!

    Коментиран от #79

  • 68 Ами

    7 25 Отговор

    До коментар #64 от "Бесен- _Язовец":

    Ползват авиация, но само за изтрелване на ракети от Путлеристан или Беларус.
  • 69 Залужни говори за поредната масирана

    35 8 Отговор
    Атака с Ракети на РФ?? А тази ни обеждава, че атаките намаляли, защото се страхували от ПВ О на ВСУ! Кой лъже?? Информация по Украински!!
  • 70 Ами

    8 25 Отговор

    До коментар #52 от "Д'мин":

    Колко до иранските мотопеди за тях никой не хаби ракети за да ги сваля за тях се ползват много успешно зенитни картечници и то доста стари подобрени с по някой таблет за мерник.

    Коментиран от #73, #74

  • 71 Дабе

    39 8 Отговор
    Вчера даваха по западните медии,как половината от изстреляните ракети са били прихванати,но явно са били за заблуда защото другата половина са сенацепили където е трябвало.Унищожени са и 290 нацита
  • 72 Шаро

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Пръстите в контакта... Отзад-пляс, пляс, пляс...
  • 73 Д'мин

    15 4 Отговор

    До коментар #70 от "Ами":

    Ами точно за това съм написал-"пускат първо Гераните и примамките..."! Да ти обяснявам за преработените С300? Да ти сдъвча хапката? Да ти сваля бельото, когато ти се прииска нещо?
  • 74 Ха хо

    31 7 Отговор

    До коментар #70 от "Ами":

    Уффф, спИциалист! Гераните укрите ги гонят с МиГ-ве даже! Информация промъкнала се в нашите демократолибералногАйски медии, преди няколко месеца един укро МиГ при опит да "гони" Геран се разби. Опит за полет с критично ниска скорост. Миналата седмица си удариха друг МиГ, веднага укропропагандата го обяви за свален руски самолет! Само дето пилота си пусна постове в Инстаграм от болничната стая! Моое ли да сте толкова залухани анаеробни!

    Коментиран от #83

  • 75 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #60 от "Кскс":

    А какво е това номове.Хм сигорно съм забравил българския език.А що се отнася до пералните има ги във всеки дом,както и миални машини,вана във всяко жилище.Знаеш ли какъв кеф е като се върнеш от работа да полежиш един час във гореща вода.А и да не забравя и телевизор във всяка стая.
  • 76 Урюрвкос

    34 5 Отговор
    украинците казват че събарят от 100 ракети 99 а Коношенков рапортува че целите са поразени. Киев иска оръжие а САЩ казват имате нали не е ударено къде е тогава. Пратиха вече втора счетоводна бригада да търси къде са доставките. Излиза че Коношенков е бил прав.
  • 77 Тъпан

    15 4 Отговор
    То остана ли нещо важно за поразяване освен жилищни сгради който не са цел за унищжение.
  • 78 Само глупаците се надяват Украйна да

    36 10 Отговор
    победи Русия, и тези глупаци са западните джендъри, които натискат войната да продължи!?

    Коментиран от #84

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мишел

    23 5 Отговор
    Преди настъпление винаги се нанасят удари за унищожаване върху ПВО на противника. Така се осигурява въздушната подкрепа на атакуващите.
    Колкото до това, дали Русия ползва авиация в Украйна, в сводките на ГЩ на ВСУ се водят унищожени 298 руски самолета и 276 хеликоптера. В последната сводка, от вчера, на британското разузнаване,
    общо броят на унищожените руски самолети и хеликоптери в Украйна наближава 150 броя.
    В Украйна Русия ползва самолети, главно Су35, но и включително Су57. Ползва ги с далекобойните с обсег 300 км. ракети. Това е една от причините НатО да се въздържат да предостави на Украйна самолетите си, които са с ракети с обсег до 150 км.
  • 81 китайски балон

    26 3 Отговор
    Съобщава се, че ВВС на САЩ са „пропуснали“ първия си опит да свалят НЛО и се е наложило да разположат втора ракета Sidewinder на стойност 400 000 долара.
    Не е ясно къде е паднала първата ракета, съобщи кореспондентът на Fox News Лукас Томлинсън.Не е ясно къде е паднала първата ракета. Беше необходима втора ракета въздух-въздух Sidewinder."
    Съобщеният пропуснат опит предизвика критики и шеги в социалните медии, докато потребителите на Twitter спекулираха къде е попаднала първата ракета.
    „Е, това е скъп пропуснат удар на балон“, написа един човек със смеещи се емотикони.„Значи има неексплодирала ракета сайдвиндър, която просто се охлажда sic в нечий заден двор в Мичиган ?“ каза друг човек.
    Други бяха шокирани от докладваната скъпа грешка.
    „Значи 800 000 долара, за да убием това, което смятаме за детски научен проект?“ каза трети човек.
  • 82 от34

    17 8 Отговор

    До коментар #50 от "Абе":

    установки доставени на урките,нещо да чуваш за гях? тук таме споменат че някой химарс е изстрелял ракети,за два месеца де изчезнаха толкова установки?

    Коментиран от #85

  • 83 Хе,хе...!

    29 5 Отговор

    До коментар #74 от "Ха хо":

    Гераните и Шахидите ,ако бяха успешно сваляни от украинската ПВО,сега нямаше половин Украйна да тъне в тъмнина и да си светят вечер със свещи...!
    ФАКТ...!!!
  • 84 ТИРбушон

    6 11 Отговор

    До коментар #78 от "Само глупаците се надяват Украйна да":

    Много страшни тия джендъри бе?! Аз защо не съм ги виждал🤔🤔🤔

    Коментиран от #96

  • 85 Радио Чукотка

    4 19 Отговор

    До коментар #82 от "от34":

    Ракетиъе са скъпички и вече има американци на място да контролират целите и разходите.... Но появи ли се цел като Макеевка прошка няма.

    Ама мноооолл боли, а рашист?!
  • 86 Шпионин

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Ти от къде знаеш??? Да не работиш в някой от заводите в Сибир, и пак имаш смелостта да пишеш ;)
  • 87 Болярин

    7 29 Отговор
    Докато цяла Украйна беше тридневна цел за превземане, след една година мародерите превзеха само няколко тоалетни чинии ! Сега "безаналоговите" щели да атакуват само ПВО - ама със какво, освен само със ЖЕЛАНИЕ, което също скоро ще свърши и пак бегом обратно ! Специалната операция се оказа специална циркова програма !!!

    Коментиран от #89

  • 88 Пак съм аз

    6 16 Отговор

    До коментар #4 от "МирО":

    Какво да размажат пияндурниците, като те от сутрин до вечер се саморазмазват с водка и лаят обратно на фронта ?!!
  • 89 така е

    24 4 Отговор

    До коментар #87 от "Болярин":

    край Бахмут,според Пригожин са хвърлени 40-50 хиляди урки, и всеки ден пристигат нови резерви,като се замисля,абре те повечето натовски държави нямат такава численност на армиите си ,колкото са само урките в и около Бахмут,пак като се сетя как многохилядната натовска орда в продължение на цяла година щурмуваше Фалуджа,отбранявана само от 3000 камилари с леко стрелково оръжие и кът виден натовец ми иде да се закопая
  • 90 Български

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "БГ светлина":

    Първият смислен коментар! Преди това само глупаци и тролове.
  • 91 Бат Мишо

    20 5 Отговор

    До коментар #39 от "дамм":

    абе като стана въпрос за запорирани авоари, българия има запориран 1 милярд долара , намиращи се в кравария
    под формата на запорирани иракски авоари от 1991 , който 1 милярд от 1991 има покуп способност на 3 милярда сегашни долара. войната в залива одавна свърши но обора не размразява парите , което пречи на Ирак да ни се издължи и оборлийския фед резерв си врътка щастливо 30г нашето милярдче безлихвено , досущ както си врътка 3 те ни лярда ВЗЕТИ назаем за самолети , докато на нас ни се трупкат МЪЖКИ лихвички , като за заем взет ,, на пожар,,

    Коментиран от #92

  • 92 Бат Мишо

    10 3 Отговор

    До коментар #91 от "Бат Мишо":

    ПС върху замразения ни дълг Не Се НАчисЛЯВАТ лихви и същите са замразени към дата 1991 г до момента на гушването им от САЩ
  • 93 Четец

    3 1 Отговор
    Град Козлодуй от де ги знай тий нящо пву....
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 На мегдана

    5 1 Отговор
    Еййй голяма лайййиии кучка много джафкате..
  • 96 Защото и ти си като тях,

    17 4 Отговор

    До коментар #84 от "ТИРбушон":

    краставите магарета се надушвате!? За твое сведение, не са страшни, а глупави-ПП,ДБ,ГЕРБ, ДПС, Български възход, всички са все продажни краварски подлоги, врагове на народа!

    Коментиран от #102

  • 97 Като си толкова загрижен за хората,

    25 4 Отговор

    До коментар #13 от "БГ светлина":

    къде беше, когато бандеровци избиваха над 15 хиляди мирни граждани в Луганск и Донецк? Защо не вдига врява тогава, и да пишеш кои са военолюбци, кой бомбеше тогава мирни хора?
  • 98 Земедел

    9 4 Отговор
    На тоя кравар дайте му крави да оди да ги пасе че само крави му са в главътъ....
  • 99 Факт

    16 7 Отговор
    Високата ефективност на противовъздушната отбрана на украйна, успешно е свалила балони примамки с противовъздушни насочващи ракети,язък за ракетите!Сега (ес) пак трябва да им праща нови ракети.
  • 100 Българин 🇧🇬

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "Теле":

    Тъпо говед.о на теб няма смисъл да ти се отговаря боклу.к.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 456

    5 9 Отговор

    До коментар #96 от "Защото и ти си като тях,":

    Ами това сме 95% от българския народ, бе бокл. ук русоробски!

    Коментиран от #105

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Защо

    6 1 Отговор

    До коментар #102 от "456":

    Е нема що 95% от гласували 30% като 10% са мъртви души . Голем народ , Македонците са по народ от нас . И ромите са класи над теб.
  • 106 ами

    3 4 Отговор
    някой да им каже на руснаците, че нямат повече ракети съсипаха я тази украина
  • 107 Перо

    7 2 Отговор
    Според джендърските “анализатори”, руската армия отдавна е фалирала и небоеспособна, а наркомана не спира да квичи по аудио обръщения на всякакви международни събития!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Българин

    1 4 Отговор
    Руските ракети могат да уцелят Украйна, но конкретен ПВО комплекс не.
  • 110 Знам

    0 2 Отговор
    Че средната продължителност на живот в Русия, е 64 години...
    При мъжете около 60, това ми стига да стоя далеч от азиатския рай !
  • 111 Българин

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гошо":

    Руснаците са много зле и Крим скоро ще е пак украински
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Мисиркин

    1 1 Отговор
    Ротшилд и Рокфелер си трайкат за войните които правят и парите потичат...милиарди..и Путин е техен човек...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания