Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 11:15 2 120 95

Русия се опълчи срещу Дания, Германия и Швеция - прикривали следите на САЩ за "Северен поток"

  • сащ-
  • русия-
  • германия-
  • швеция-
  • дания-
  • саботаж-
  • северен поток

По-рано този месец американският разследващ журналист и носител на наградата "Пулицър" репортерът Сиймур Хърш съобщи, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън стои зад операцията, при която бяха взривени части от газопроводите "Северен поток"

Русия се опълчи срещу Дания, Германия и Швеция - прикривали следите на САЩ за "Северен поток" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Западните страни не показват никакво намерение да си сътрудничат с Русия по разследването на взривовете срещу "Северен поток" и "Северен поток 2". Това заяви руският постоянен представител в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС.

"Имаме сериозни причини да се съмняваме в ефективността, прозрачността и безпристрастността на разследванията, които се провеждат в рамките на някои национални юрисдикции", отбеляза той пред Съвета за сигурност на ООН. "Не виждаме нашите партньори да проявяват желание да си сътрудничат".

Той отбеляза, че Германия, Дания и Швеция "игнорираха съобщенията, които министър-председателят на Русия Михаил Мишустин отправи към тях през октомври 2022 г. относно участието на съответните руски агенции и "Газпром" в разследванията", докато "съответните искания на Прокуратурата на Руската федерация получи отказ".

"Тъй като говорим за престъпление, извършено с взривно устройство, което го прави предмет на Международната конвенция за борба с бомбения тероризъм от 15 декември 1997 г., очакваме всички държави, които имат отношение към инцидента, а именно САЩ, Норвегия, Дания и Швеция, да изпълнят задълженията си по този документ. Но ръководството на тези държави не показва или по-скоро няма политическа воля", изтъкна руският дипломат.

По негови думи националните разследвания на Германия, Дания и Швеция за саботажа на руските газопроводи са насочени към защита на САЩ.

"Тези т.нар. разследвания от скандинавските държави и Германия не само не са прозрачни, но, и това вече стана ясно, имат за цел да прикрият следите и да оневинят големия американски брат", категоричен бе Небензя. "Не ни е позволено да участваме и всички наши молби арогантно се игнорират", посочи още той.

Разследването на Дания, Германия и Швеция на взривовете по газопроводите "Северен поток" все още не са приключили. Това посочиха междувременно трите страни в съвместно писмо до Съвета за сигурност на ООН преди срещата, свикана от Русия за инцидента от септември, съобщава "Ройтерс".

Москва настоява 15-членният съвет да поиска независимо разследване на взривовете на газопроводите, свързващи Русия и Германия под Балтийско море.

Все още не е насрочено гласуване на предложението.

В съвместното си писмо Дания, Германия и Швеция отбелязват, че "руските власти са били информирани относно текущите разследвания" от техните национални власти, които досега са установили, че щетите по газопроводите са причинени от "мощни експлозии, дължащи се на саботаж".

"Разследванията все още не са приключили. На този етап не е възможно да се каже кога ще бъдат приключени", допълва се в писмото.

Посочва се и че властите на Дания, Германия и Швеция водят диалог относно разследването на теча на газ и този диалог ще продължи.

Русия поиска американският икономист Джефри Сакс от Центъра за устойчиво развитие към Колумбийския университет да информира Съвета за сигурност за ситуацията на срещата във вторник.

"Вредите за околната среда се считат за местни и ограничени до районите, засегнати от течовете. Последствията по отношение на емисиите на парникови газове са значителни и тревожни", посочват Дания, Германия и Швеция.

Заместник-посланикът на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че целта е предложението за независимо разследване на инцидента да бъде гласувано в Съвета за сигурност тази седмица. Резолюцията на Съвета се нуждае от най-малко девет гласа "за" и неналагане на вето от САЩ, Великобритания, Франция, Китай или Русия, за да бъде приета.

Това означава, че гласуването може да съвпадне със заседанията на Общото събрание на ООН и Съвета за сигурност за отбелязване на първата годишнина от нахлуването на руските сили в Украйна.

По-рано този месец американският разследващ журналист и носител на наградата "Пулицър" репортерът Сиймур Хърш съобщи, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън стои зад операцията, при която бяха взривени части от газопроводите "Северен поток".

Според статия на Хърш, публикувана на 8 февруари, експлозиви са били заложени под газопроводите от водолази на военноморските сили на САЩ с помощта на норвежки специалисти под прикритието на военното учение BALTOPS 22 през юни миналата година. Анонимен източник твърди, че американският президент лично е разрешил операцията след девет месеца дискусии с представители на администрацията, отговарящи за въпросите по сигурността.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фронт

    68 14 Отговор
    Британците и поляците ще го ядът заради,, Северен поток" въпрос на мн малко време е от Кремъл какво ще правят с тех.

    Коментиран от #5, #22

  • 2 Уууууууууу

    72 15 Отговор
    САЩ СА СВЕТОВНИТЕРОРИСТИ!

    Коментиран от #24

  • 3 Хайде разяснете

    14 98 Отговор
    И за какво точно им е на САЩ да взривяват някакви тръби на дъното на морето дето вече така или иначе не се използваха, защото купуването на газ от Путлеристан спря повече от месец преди взрива и никога повече няма да бъде възстановено каквото и да се случи. Ако бяха взривени преди това докато се използваше поне едната тръба да повярвам, че това може да е дело на САЩ, които биха имали интерес от това, но в случая няма как някой да клъвне на толкова плоска пропаганда.

    Коментиран от #18, #20, #41, #48, #75, #88

  • 4 Какво да разследват

    81 12 Отговор
    Кой е луд да разследва срещу себе си .И децата вече разбраха , че Щатите взривиха Северен поток. Байдан и без това го каза - още преди 1 година.Европа сама се застреля. Сега фирмите в Германия фалират, но на Американците дали им пука....

    Коментиран от #13

  • 5 Сменям си ник-а

    57 11 Отговор

    До коментар #1 от "Фронт":

    Украйна вече загуби в битката срещу Русия , каза пред Mysl Polska Скот Ритър , американски военен анализатор, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ и инспектор на ООН за контрол на оръжията в Ирак .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цинизъм

    24 37 Отговор
    Терорист иска да "разследва" собствените си престъпления. Все едно убийците от Батаклан да бяха поискали да участват в "разследването" на терористичния акт там и да обвиняваха френските власти в "нежелание" да сътрудничат.

    Коментиран от #26, #31

  • 8 Урюрвкос

    27 8 Отговор
    останала е една бомба от 450 кила на дълбочина 9 метра и ги е шубе да не гръмне ако почнат да я вадят.

    Коментиран от #19

  • 9 Стратегиком Арийски

    48 10 Отговор
    Атентатите срещу двете тръби принудиха Европа да затегне колана повишението на цените компенсира до някъде баланса но тепърва Европа ще бере плодовете на простотията си

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 НЕ МОГА ДА СЕ СПРА ДА ВИ СЕ СМЕЯ РУСНАЦИ

    13 54 Отговор
    ПО ГОЛЕМИ БОМБАДЖИИ ОТ ВАС НЯМА НА ТОЯ СВЯТ.

    Коментиран от #33

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПУТЛЕР СЕ ИЗЛАГАШ.

    12 41 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЧОВЕКА Е БЕДНОСТА НА УМА МУ,
  • 15 КуКу

    12 29 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца!!!
  • 16 Объркано Атлантиче

    41 12 Отговор
    Водена от САЩ „Коалиция на желаещите“ предвещава разцепването на НАТО
    Унищожаването на газопровода „Северен поток“ беше гангстерски акт, който разкрива рака в сърцето на „основания на правила ред“.
    Как може да има мир и сигурност, когато най-могъщата нация в света може да унищожи критичната инфраструктура на други страни без обсъждане или съдебно производство? Ако може да се вярва на доклада на Хърш – а аз мисля, че може – тогава трябва да приемем, че съветници на висше ниво в администрацията на Байдън, както и самият президент, умишлено са извършили акт на индустриален тероризъм срещу дългогодишен приятел и съюзник, Германия.

    Това, което намеква участието на Байдън в акта, е, че Съединените щати сега претендират за правото произволно да решават кои страни могат да търгуват с кои други. И ако по някаква причина купуването и продажбата на енергийни доставки е в конфликт с по-широките геополитически цели на Вашингтон, тогава САЩ вярват, че имат правото да заличат инфраструктурата, която прави възможна такава търговия. Не е ли това обосновката, която беше използвана, за да оправдае взривяването на Северен поток?
    -- Whitney: A US-Led Coalition Of The Willing Foreshadows The Splintering Of NATO --
  • 17 Абе

    14 35 Отговор

    До коментар #9 от "Стратегиком Арийски":

    Цената на газа на европейската борса вече се срина до нивата много преди войната, а поскъпването беше факт още от предната година преди войната, защото специалната газова операция на Путлер беше подготовката му за “специалната военна операция”. Обаче И двете специални операции претърпяха неуспех вече

    Коментиран от #25

  • 18 Не чакай да ти го сдъвчат наготово

    42 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде разяснете":

    Сиймур Хърш пред „Берлинер Цайтунг“: Джо Байдън ВЗРИВИ „Северен поток“, защото не вярваше на Германия! – ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

    Коментиран от #39, #40

  • 19 Вярно е !

    34 9 Отговор

    До коментар #8 от "Урюрвкос":

    Останали са 2 бомби , които не са се взривили ,защото са поставени и ако е минало още малко време е можелп да не се взривят. Това се е случило миналото лято . Когато 6 американски флот са имали учение във Средиземно и в Балтийско море .Американския разследващ журналист Сиймур Хърш го потвърди в свое собственно разследване. А това е един от най известните и уважавани журналисти в Америка !

    Коментиран от #69

  • 20 Ало, ало...

    32 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде разяснете":

    Наистина ли мисленето ти е на толкова ниско ниво или те стимулират да се излагаш така!?!?!
  • 21 Аххахахах

    11 29 Отговор
    Да, Германия нали уж най-страдаше от края на Северен поток, а САЩ го взривили, а сега Германия ги прикрива. Вие нормални ли сте изобщо?

    Коментиран от #28

  • 22 Българин

    10 32 Отговор

    До коментар #1 от "Фронт":

    Кремъл може да стои и да джафка.Нищо повече не може да направи.Не случайно на ушанките им излезе името немоглики.
  • 23 стоян георгие

    9 40 Отговор
    Всички държави в Северна Европа известни с демокрацията си са обвинени от новия Хитлер в липса на демокрация...ххахахаха хогохохох.та новия Хитлер се чуди що не го допускат до разследването без да споменава че е главния заподозрян и за по лесно както със малайзийския самолет ще обвини пострадалите .та да припомня кво се случи след взрива на газопровода.цената на газа се увеличи десет пъти и Русия събра за последно огромни приходи от Европейския пазар.сега путлер иска да ни внуши че газопровода са го взривили американците заедно със страните дето щеше да го ползват.та за българския бурят тва е напълно възможно както бе възможно мургави полуграмотни младежи да му сменят пред банката спестените парици на по добър курс от този вътре.
  • 24 НЕЗНАМ КОЙ Е ТЕРОРИСТ

    10 33 Отговор

    До коментар #2 от "Уууууууууу":

    АМА РУСНАЦИТЕ КОЛКОТО СА ИЗБИЛИ ДРУГ НЯМА КАТО ТЯХ ПО ГОЛЯМ ИЗВЕРГ, НО НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ПОВЕЧЕТО ТО ИЗБИТИТЕ СА БИЛИ НИВИННИ ХОРА. ТОВА ПИШЕ В ИСТОРИЯТА.

    Коментиран от #36

  • 25 Ало, ало...

    15 11 Отговор

    До коментар #17 от "Абе":

    С една малка подробност, че не Путин обределя цената на газа, а Нидерландската борса...

    Коментиран от #55

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 5 Отговор

    До коментар #7 от "Цинизъм":

    Цинизъм е да викаш пед - е -раст да гледа деца в детската градина !
    Упс то вече е норма на джендърианство❕❗❕
  • 27 Джони

    9 32 Отговор
    Още ли има хора, които не са разбрали че Руснаците сами си взривиха патоците. Мислеха че така ще замразят Европа, пък се оказа че се самопростеляха.

    Коментиран от #37, #68

  • 28 Пудели

    23 4 Отговор

    До коментар #21 от "Аххахахах":

    Смеят ли да гъкнат васалите? И други случки могат да се случат.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха ха ха

    15 6 Отговор
    Оправдават се гузните съучастници-прикривачи. Съвместно писмо написали. Както се казва в народния фолклор-гърди си с рози накичи,на-раното да не личи. Срамен цирк.
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    30 7 Отговор

    До коментар #7 от "Цинизъм":

    Цинизъм е
    да
    разрушиш САМ на 11 септември небостъргачи и да гониш терористи по целия свят!
    да
    свалиш над у---йска територия самолет на трета страна и да набедиш за това четвърта !
    да
    разрушиш международно съоръжение , за което дори си предупредил че ще го сториш,
    И ДА ГО СТОРИШ
    🤔🤔🤔🤔
    Ама това за
    страната на залязващото Слънце е
    ДЕМОкрация на демоКРАДЦИТЕ 🤔

    Коментиран от #34, #49

  • 32 СЪВЕТСКИЯТ ХОЛОКОСТ

    7 23 Отговор
    РУСКИТЕ УБИЙЦИ ВОДЯТ СВЕТОВНАТА КЛАСАЦИЯ ПО УБИТИ НЕВИННИ ХОРА. САМО СТАЛИН Е ЗАТРИЛ НЯКОЛКО МИЛИОНА ОТ СВОЯ НАРОД.

    Коментиран от #72

  • 33 Само, че

    14 7 Отговор

    До коментар #11 от "НЕ МОГА ДА СЕ СПРА ДА ВИ СЕ СМЕЯ РУСНАЦИ":

    ако се видиш в огледалото ще си умреш от смях, ако преди това не си умреш от страх!
  • 34 АМА ТИ ВЕРНО СИ БИЛ

    4 12 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Б А Й Х @ Й правилно си се самокръстил.

    Коментиран от #43, #44

  • 35 Какво ще

    6 18 Отговор
    съдите, та вие унищожихте цяла държава, убитите и ранените от двете страни сигурно са вече милион, за материални щети да не говорим. Искате разследване за две тръби строени с германски пари които вече никой не ползва и взривени от някой без човешки жертви. Не виждате гредата в своите очи, а търсите сламка в чуждите.
  • 36 Ехото

    16 7 Отговор

    До коментар #24 от "НЕЗНАМ КОЙ Е ТЕРОРИСТ":

    Същото както и ,,хамериканите" стотина милиона от коренните жители на Америка!

    Коментиран от #45

  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 3 Отговор

    До коментар #27 от "Джони":

    Нормално е до 7 годишен да вярваш в Дядо Коледа , ама когато
    след 17-тия рожден ден чакаш подарък от Дядо Коледа, вместо да търсиш Снежанка , си е диагноза ❕❗❕❗
  • 38 ами

    11 1 Отговор
    Оля, не се "опълчвам срещу", а се "опълчвам на"...вземете го учете тоя български..ако беше в соца, нямаше да те пуснат даже и на входа на някоя редакция...
  • 39 Хайде разяснете

    6 16 Отговор

    До коментар #18 от "Не чакай да ти го сдъвчат наготово":

    Да бе и германците прикриват това и си мълчат
    Истината е друга и, тя е че Русия взрив газопроводите с взривните заложени за тази цел още пи строителството им. Още месец след като Пусия спря доставянето на газ по газопровода северен поток и той стана практически ненужен и непотребен последваха взривовете Тези взривове не бяха направени просто така а бяха за да има оправдание Русия за нарушаването на договорите подписани от газпром и да не го съдят за неизпълнение на договорите.

    Коментиран от #57

  • 40 Колко са му платили руснаците

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "Не чакай да ти го сдъвчат наготово":

    ДА ЛЪЖЕ

    Коментиран от #53, #59

  • 41 Ъхъ

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде разяснете":

    велик си , бате, няма по-умИн от теб....:))))))))))))))))))
  • 42 СЪВЕТСКИЯТ ХОЛОКОСТ

    7 15 Отговор
    Хитлер не е убил толкова невинни хора колкото Сталин, руските орки убийци са първи в класацията по екзекуции на хора.
  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 3 Отговор

    До коментар #34 от "АМА ТИ ВЕРНО СИ БИЛ":

    Ами да ,
    аз съм НЯКОЙ който знае че е НИКОЙ ,
    а ти явно си НИКОЙ който се мисли за НЯКОЙ ❕
    А дори НЕ знае значението на това което коментира и си МИСЛИ че е ОРИГИНАЛЕН 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #47

  • 44 Ха,ха,ха

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "АМА ТИ ВЕРНО СИ БИЛ":

    Само това ли ще кажеш? От безсилие и незн@ние започваш с глуп@ви нападки.
    Нещо по темата? Някъкви аргументи? Аааа?

    Коментиран от #52

  • 45 Пояснение

    12 5 Отговор

    До коментар #36 от "Ехото":

    Америка е континент, а жителите са съвкупност от целият свят като има и руснаци българи турци сърби и така на татък и се наричат американци. И кото кажеш че са избивали индианци не изключвай в това число и руснаци и българи и така нататък. Прочети си домашното не бъди македонец.
  • 46 Ама ти верно си бил.

    4 7 Отговор
    Б А Й Х @ Й правилно си се самокръстил.
  • 47 много си изкрен

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Б А Й Х @ Й правилно си се самокръстил.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Цинизъм

    4 18 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ... е да буташ теории на конспирацията, докато Путлер с усмивка обяснява, че има още една здрава тръба ако Европа иска газ. Това казава ВСИЧКО за това кой е гръмнал СП2. Но, всъщност цинизъм е цялостното ти творчество тук, безспорно доказало работата ти за фашистки режим, при това без никакви скрупули. Просто поредния провален индивид, който иска след него всичко да "гори", защото света му е виновен за провала в живота.

    Коментиран от #58, #79

  • 50 Студопор

    17 5 Отговор
    И след като се знае, че американците са го направили това, за да подклаждат конфликта явно, защо никой нищо не казва? Трябва да има международни санкции спрямо САЩ сега!
  • 51 Хомосапиенс

    5 16 Отговор
    Обикновено тоя който най надига е виновен, рузнаците са си заложили експлозиви при строежа му.
  • 52 кефи ме самооценката ти

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "Ха,ха,ха":

    Б А Й Х @ Й правилно си се самокръстил.

    Коментиран от #63

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТИР

    8 5 Отговор
    Ясно е кой взриви тръбите,,
    Чудя се защо спящите Европляне не вземат тоягите,,,
  • 55 Абе

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "Ало, ало...":

    Само, че не борсата определя цената, а само я констатира на базата на сделките извършени на нея. Когато някой е в монополна позиция на пазара и може едностранно и значително да влияе на предлаганите количества той реално определя цената така. Точно това беше и причината за голямото нарастване на цените на газта още от средата на 2021. Просто газпром намаляваше износа си и ограничаваше износа си за да надуе изкуствено цените. Това е въпросната специална газова операция за която говорих. На Европа и трябваше време за да се сдобие с инфраструктура за внос на втечнен газ. Това вече в голяма степен е факт и съответно газовата зависимост от путлеристанския износ се попука съответно и цените моментално паднаха от космическите си нива.
  • 56 ...

    6 12 Отговор
    Рашките искат като при Немцов те да разследват кой го е убил пред Кремъл когато уж камерите не работили. Или като при МН17 когато разбиха кутиите и случайно не работили. Те за това не ви пускат в разследването.
  • 57 Хайде разясни

    19 5 Отговор

    До коментар #39 от "Хайде разяснете":

    При учения по въздух и вода там на НАТО, как руснаците го взривиха. Ей, много смешни тез натовци бе. Гола вода били. Въздухари големи били. Нищо не усетили. Голям майтап.

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ха сега, де

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "Колко са му платили руснаците":

    Колко са му платили. Излез кажи пред света ако имаш доказателства в интервю като него.
  • 60 Хайде разяснете

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хайде разясни":

    С дистанционно вече подробно разясних как. Даже разясних и защо и то точно в този момент.

    Коментиран от #66

  • 61 щом САЩ са замесени

    13 4 Отговор
    не очаквайте ефективност, прозрачност и безпристрастност на разследванията. Още по-малко може да се очаква спазване на Международни конвенции, те важат за всички, но не и за САЩ.
    Руснаците, май така и не разбират, че САЩ трудно ще се откажат да са над правото и законите, дори над правилата, които самите те въвеждат.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 БАБА ТИ Ха,ха,ха

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "кефи ме самооценката ти":

    Не що си се заблудил. Както за всяко нещо, както виждаме. Оценките ти за всичко са под минимума на знанията Аз съм друг бе, дженди. Бъркаш мъжкото със женското. Ха,ха,ха

    Коментиран от #71

  • 64 ПУТИН ПРИКЛЮЧИ КУРСА

    3 11 Отговор
    ЕВРОПА ИМА ГАЗ, РУСКА ТРЪБА И НЕ ТРЕБЕ.

    Коментиран от #70

  • 65 Антонио Бандера

    13 2 Отговор
    За пореден път ставаме свидетели на унизителното васално положение на европейските страни
  • 66 Снешко

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "Хайде разяснете":

    Бря, Кви глупави тез от ОТАН и всички други.. Нищо не разбрали. Руснаците ги изиграли. И сега мълчат като нас...., че китайците и те ги награбили разследване да правят, че и те доказателства изглежда имат.
  • 67 Косвено потвърждение

    8 3 Отговор
    на информацията на С. Хърш може да се намери в yt канала на Джон Марк Дуган, видеото се казва Notdstream: I was right! My... и т.н. Става дума за инфо от мястото на натовските учения, преди 4 месеца изпратено на Дуган, което той публикува тогава. Който търси логика и истина, трябва да го гледа. Интересни детайли има...
  • 68 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Джони":

    МИ СКОРО И ТИ САМ ЩЕ МРЕШ ПО ПОЛЕТАТА НА УКРАЙНА В ИМЕТО НА КРАВАРСКИ ИНТЕРЕСИ .....
  • 69 Много сте наивни путлеристите

    3 10 Отговор

    До коментар #19 от "Вярно е !":

    Ако някой иска да взривява газопроводи дали ще прави учение на НАТО там или ще си организира една тайна операция с участие на подводници и никой няма да разбере за това?

    Коментиран от #77

  • 70 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "ПУТИН ПРИКЛЮЧИ КУРСА":

    ИМА РУСКИ ГАЗ С АМЕРИКАНСКИ ТАНКЕРИ НА 4ЕТВОРНА ЦЕНА
  • 71 АКО СИ КАТ ПУТИН

    3 5 Отговор

    До коментар #63 от "БАБА ТИ Ха,ха,ха":

    ДЖЕНДИ ЩЕ СИ ВИКАШ САМ НА СЕБЕ СИ. ЧЕСТИТ 02 ФЕВРУАРИ.

    Коментиран от #76, #78

  • 72 епъ

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "СЪВЕТСКИЯТ ХОЛОКОСТ":

    А краварите- милиони индианци...
  • 73 СЛЕДИТЕ ВОДЯТ КЪМ МОСКВА

    3 9 Отговор
    САМИ СИ ГО НАБИХТЕ ДЕБЕЛИЯТ.
  • 74 Поеснено ти е.

    5 3 Отговор
    Америка е континент, а жителите са съвкупност от целият свят като има и руснаци българи турци сърби и така на татък и се наричат американци. И кото кажеш че са избивали индианци не изключвай в това число и руснаци и българи и така нататък. Прочети си домашното не бъди македонец
  • 75 Ти да видиш

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде разяснете":

    Саше, Саше, много си.......... Сашеее
  • 76 Педро чети

    11 3 Отговор

    До коментар #71 от "АКО СИ КАТ ПУТИН":

    След експлозията САЩ, ЕС, НАТО и Русия заявиха, че взривът е причинен от саботаж. Освен това руският президент Владимир Путин посочи, че газопроводът "Северен поток" е претърпял безпрецедентна международна терористична атака в разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.Шокиращ доклад на американския разследващ журналист Сиймор Херш беше публикуван на 8 февруари, обвинявайки САЩ, че са виновниците за взривовете, като отново разпали международния обществен дебат.Джон Дъгън, друг американски журналист, който предостави доказателства за участието на Америка в саботажа на Северни потоци в Балтийско море, каза пред руската медия Sputnik, че е получил анонимно писмо от участник в ученията на НАТО BALTOPS 22, по време на които се твърди, че са били поставени експлозиви по руските газопроводи.„Това не беше лесна операция за извършване. Това е вид операция, която ЦРУ и други тайни части на правителството на САЩ извършват доста рутинно и САЩ всъщност бяха единствената страна с мотива, средствата“, каза Джефри Сакс, световноизвестен икономист, професор по публична политика в Колумбийския университет и бивш специален съветник на генералния секретар на ООН 
  • 77 а ти си изгубил

    8 3 Отговор

    До коментар #69 от "Много сте наивни путлеристите":

    връзка с веществото, отговорно за усвояване на информацията.
    Ако можеше да връзваш обстоятелствата, то вероятно щеше да се досетиш, колко трудно, а и рисковано е да се организира тайна мисия с подводници (или каквото и да е) в море, което се наблюдава, както от НАТО, така и от руснаците. Но, обучението на НАТО е перфектното прикритие. Тези обучения, затова се обявяват предварително, та "противника" да е наясно защо има твърде много военна техника в региона (идеята е да не стане някой сакатлък). Никой не би се притеснил от наличието на каквито и да е било лодки, подводници, смолети и т.н. в региона.
    Напъни ги малко тези клетки в главата :)

    Коментиран от #81

  • 78 БАБА ТИ

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "АКО СИ КАТ ПУТИН":

    МЕРСИ!!!! Е, той 2 февруари е ден на ку...ви и ку...вари. Аз съм от първите, дядо ти от вторите. Пък ти как се пръкна такова триплово бе, дж... ,сиреч джанъм.
  • 79 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "Цинизъм":

    Кое точно е
    " ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА"
    може би това, в което те карат да не вярваш ❗🤔❕
    -- Как и защо се срути сграда 7 ?
    След като там няма НИКАКВО външно въздействие 🤔❗
    -- Как и защо МН-17 бе накаран да промени ПОСОКАТА и ВИСОЧИНАТА си за да се окаже на ОНОВА място 🤔❗
    А защо и днес добри снайперисти , твърдят , че ме могат да произведат толкова бързо, толкова точно, толкова много, изстрели като "убиеца" на Дж.Ф.К. 🤔❗


    А дали Бог е създал човека
    или
    Човека е създал Бог 🤔❗
  • 80 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор
    А относно
    " Просто поредния провален индивид, който иска след него всичко да "гори", защото света му е виновен за провала в живота."

    Си е твое свободно съчинение по свободна тема !

    Дали съм провален е спорен въпрос , но със сигурност мога да те уверя , че каквое става над тревата , когато аз мина отдругата й страна ми е без значение 😒😒😒
    Тъжно е, но никой не е вечен ,
    а аз не държа
    "да ме помнят поколенията"
    🎬
  • 81 Много сте наивни путлеристите

    3 5 Отговор

    До коментар #77 от "а ти си изгубил":

    Трудно и рисковано е друг път. Опасността и трудността е точно същата като тази която е докато има учение на нато, защото така или иначе трябва да се заложат взривове под водата. За какво точно е необходима многото техника да се заложат два взрива? Да не говорим, че ако толкова искат да има някакъв кораб на повърхността една научно изследователска мисия на граждански не военен кораб е много по-добро прикритие отколкото военно учение което е следено с интерес от всички включително и Русия.

    Коментиран от #82, #83, #84

  • 82 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "Много сте наивни путлеристите":

    " Да не говорим, че ако толкова искат да има някакъв кораб на повърхността една научно изследователска мисия на граждански не военен кораб е много по-добро прикритие."

    Това за случая в който едните ( 🇺🇸) искаха да извадят потънала подводница на другите ( 🇷🇺 ) ли визиращ 🤔🤔🤔

    Коментиран от #85

  • 83 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "Много сте наивни путлеристите":

    Май ти си много наивен без да си
    П ... раст 😀😀😀
  • 84 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "Много сте наивни путлеристите":

    Скоро ще се навършат 50 години ❗❗

    " ... секретната операция на ЦРУ „Проект Азориан”, с помощта на специално конструирано за целта оборудване (кораб „Гломър Експлорър” и специален док с устройство за подводно захващане на корпуси), е извадена част от бака (предницата) на потъналата съветска подводницата К-129."

    Кой точно е глю пак а 🤔🤔🤔
  • 85 Много сте наивни путлеристите

    3 6 Отговор

    До коментар #82 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Визирам кое е логичното и успешно прикритие за някаква хипотетична саботажна операция, ако някой е имал за цел да повежда такава.Също висвам несъстоятелността на нескопосаната и некадърна кремълска пропаганда.

    Коментиран от #86, #87

  • 86 Бивш канадец

    5 2 Отговор

    До коментар #85 от "Много сте наивни путлеристите":

    А не ти ли просветва, че щом не допускат потърпевшата страна страна до разследването, значи има какво да крият? И вероятно това е нещо твърде нелицеприятно?
  • 87 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #85 от "Много сте наивни путлеристите":

    Прочети ПАК ком 84❗
    Не визираш "някаква хипотетична" , а реално извършена през 1974.г. операция от СеРеУ❗
    При това точно 1 1 🤔🤔🤔

    Коментиран от #89

  • 88 ССС

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде разяснете":

    "..някакви тръби на дъното на морето дето вече така или иначе не се използваха.." Които, обаче, струват хил. долари за линеен метър трасе. Ма кво толкова? По които тече "стока", която се плаща, отделно се плаща за транзита и. Ма за теб това не е аргумент! Не се използваха, според теб, обаче ДНИ наред от тях изтича газ. При тези пробойни, наличния в тръбите газ ще излезе за минути. Да кажем, нямаш капацитета да се сетиш сам. Да беше погледнал поне снимката в началото на статията, преди да почнеш. Сега разясни ли ти се кое е плоско, и кое пропаганда?

    Коментиран от #90

  • 89 Много сте наивни путлеристите

    3 5 Отговор

    До коментар #87 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Хипотетична е спрямо северен поток, защото там няма американска намеса, а си е изцяло путлеристански саботаж.А по стар обичай путлеристите винаги обвиняват другите в това което правят самите те с цел да го прикрият поне за пред част от общественото. Колкото до визираната от теб операция тя изобщо не е единствена историята познава поне още няколко такива именно защото това е прикритието което наистина върши реална работа и се използва на практика. Другите съчинения вършат работа само за пропаганда както казах и то неуспешна, защото не са логически издържани.
  • 90 Абе

    3 3 Отговор

    До коментар #88 от "ССС":

    Нещо което не се използва вече и няма да бъде използвано още поне няколко десетки години по политически (а и не само по такива)съображения, колкото и скъпо да е било се превръща само в ненужен скрап без никакво значение дали е взривено или не . Само напомням че северен поток 2 и без да бъде взривен изобщо не беше пуснат в експлоатация

    Коментиран от #92

  • 91 Васил

    3 2 Отговор
    Бийте им шута на рашистите в ООН нямат работа там.
  • 92 ССС

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "Абе":

    "Хайде разяснете
    И за какво точно им е на САЩ да взривяват някакви тръби на дъното на морето дето вече така или иначе не се използваха,..." Невярно! Т.е. пропаганда. Елементарна, при това.
    "...без никакво значение дали е взривено или не.." Напротив, точно това има значение. Едно е техническа авария, друго - саботаж. И то в такива размери, на обект от такова значение. Сам провери разликата между наказателната отговорност за предизвикване на авария (поради немарливост, например) и саботаж.

    Коментиран от #94

  • 93 пенко

    0 3 Отговор
    АБЕ РУСИЯ -НЯМАТЕ ЛИ ПРОВОДИ ,КОИТО ДА ВЗРИВИТЕ - В ОТВЕТ ??????????????
  • 94 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "ССС":

    Каква авария? Никой не твърди че случайно може да има два взрива по едно също време на датата газопровода и това да е авария. Че са взривени спор няма. Спора е в това кой какъв интерес има от евентуално взривяване в точно този момент и съответно каква е вероятността това да е негово дело. Интерес от взривяване на неизползвани се газопроводи САЩ нямат, но Русия има защото така няма да плаща неустойки за нарушаване на сключените от нея дългосрочни договори за доставка на газ.
  • 95 Сетила се Мара....

    2 2 Отговор
    Най-накрая се престрашихте : "По-рано този месец американският разследващ журналист и носител на наградата "Пулицър" репортерът Сиймур Хърш съобщи, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън стои зад операцията,
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания