Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 15:24 2 627 112

Проучване: На инвазията на Русия в Украйна вече се гледа като на война срещу Европа

  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • украйна

Европейците и американците са съгласни, че трябва да помогнат на Украйна да спечели, че Русия е техен отявлен противник и че предстоящият световен ред най-вероятно ще бъде определен от два блока

Проучване: На инвазията на Русия в Украйна вече се гледа като на война срещу Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нахлуването на Русия в Украйна вече не се разглежда като война в Европа, както беше през миналото лято, а като на война срещу Европа, според международно проучване на общественото мнение, публикувано от мозъчния тръст Европейския съвет за външни отношения, цитирано от БНР.

Проучването използва данни от девет държави от ЕС, както и от Обединеното кралство, Русия, Китай, Индия и Турция.

Ново проучване на мозъчния тръст също така показва, че войната на Русия срещу Украйна е консолидирала Запада, като в същото време европейските и американските граждани имат много общи възгледи относно основните глобални въпроси.

Европейците и американците са съгласни, че трябва да помогнат на Украйна да спечели, че Русия е техен отявлен противник и че предстоящият световен ред най-вероятно ще бъде определен от два блока, водени съответно от САЩ и Китай.

За разлика от тях гражданите на Китай, Индия и Турция предпочитат бърз край на войната, дори ако Украйна трябва да отстъпи територия.

Хората в тези незападни страни и в Русия също така смятат появата на многополюсен световен ред за по-вероятен от двуполюсен.

Преобладаващото мнение в Европа - на 44% от анкетираните в Обединеното кралство, 38% в девет държави членки на ЕС и 34% в САЩ - сега е, че Украйна трябва да си върне цялата територия, дори ако това означава по-дълга война, показва проучването.

На това мнение са и 30% от анкетираните в Индия, на 27% в Турция, на 23% в Китай и на едва 5% в Русия.

В същото време 54% в Индия смятат, че конфликтът трябва да спре колкото се може по-бързо, дори ако това означава, че Украйна трябва да се откаже от контролираните от руснаците територии. На подобно мнение са и 48% от анкетираните в Турция, 44% в Русия, 42% в Китай, 30% в девет страни от ЕС, 22% от британците и 21% от американците.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    103 16 Отговор
    След посещението на Байдън в Киев,
    Тръмп заяви:
    ,,Третата световна война никога не е била по-близо, отколкото е в момента“, каза Тръмп. „Трябва да изчистим къщата от всички войнолюбци и глобалисти от „Америка последна“ в дълбоката държава, Пентагона, Държавния департамент и индустриалния комплекс за национална сигурност.“

    Коментиран от #8, #66, #71

  • 2 ТрампЛин

    24 89 Отговор
    Ами трябваше да ви го кажат страните от бившия Съветски Блок, които най-добре познават монголския нрав!

    Коментиран от #12, #35, #65

  • 3 трепанация

    22 93 Отговор
    Путарляка става легитимна цел на НАТО.

    Коментиран от #23, #102

  • 4 Гориил

    100 18 Отговор
    Оказва се, че не НАТО опасно се е приближило до границите на Русия.Лицемери и фарисеи !

    Коментиран от #15, #18, #63

  • 5 ДДРОнег

    104 20 Отговор
    Режимът на байдън и неговите пудели от европа воюват срещу русия а тя както винаги бавно набира обороти но както винаги успява и срещу монголи и срещу викинги и срещу немци и срещу французи и срещу когото да било
    Накрая русия получава своето

    Коментиран от #103

  • 6 Груйо

    28 107 Отговор
    Русия е бедна дива бензиностанция с ракети. Видя се че няма капацитет да победи дори Украина, какво да споменаваме Европа. Само полската армия е достатъчна да нарита орките чак в Урал. Запада трябва сериозно да се заеме с разпада на тази дива кочина за да няма повече заплахи и главоболия

    Коментиран от #24, #50, #85, #104

  • 7 Другарят

    97 17 Отговор
    Другарят Путин планомерно разрушава господството на фашистка Америка.

    Коментиран от #67

  • 8 Кнаус 485

    53 8 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Съгласен съм,но всички евро пудели твърдят,че еврол
    Па воюва с Русия.
    ..




    Тички
  • 9 Хихихи..

    80 17 Отговор
    Шматки..Европа е Слугиня на Щатите,кой воюва със Слугите?
  • 10 трепанация

    61 11 Отговор
    Следващият американски президент ще прекрати тази безумна кървава война на запада срещу русия
  • 11 Анатоли Стайков НАТО и Америка воюват

    84 14 Отговор
    Срещу Русия, а Украйна е пушечното месо! Войната е спретнаха САЩ и Великобритания и Полша, а другите държави са преси рани да са Донори!!
  • 12 Гориил

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "ТрампЛин":

    Искаш ли да ти кажа какво е общото между монголския характер и българския?

    Коментиран от #20

  • 13 Хайе да се свършва

    41 9 Отговор
    Понеже много мъка с тия краварБидета,хем глупави и неграмотни,пък хем нагли та напират да пишат в коментарите
  • 14 Хммм

    73 11 Отговор
    Започнаха лека полека подготовката за изпращане натовчетата на фронта. Укри вече нЕма...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нормална Европа

    67 12 Отговор
    гледа на Сащ като държава-терорист, взривила газопроводите и застрашила енергийната сигурност...Този акт на международен тероризъм на Сащ предизвика многократно повишаване цената на газа за Европа...

    Без Бандита ще има мир!
  • 17 Питащ

    49 10 Отговор
    А как са наричали руската агресия през 1877-1878г в Османската империя и защо ния я наричаме "Освобождение". Не е ли всичко въпрос на гледна точка?

    Коментиран от #33

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 грухий

    55 5 Отговор
    Нищо ново не е открил така нареклият се за авторитет може би мозъчен тръст.
    Отдавна е видимо масовото зомбиране на населението в Западната част на Европа и Северна Америка.
    Ха сега сметнете колко като брой са някакви 40% от населението на споменатите зомбирани зони, и колко са 50% от Китай, Индия и Турция.
    А ако някой се затруднява да сметне или просто не му харесват фактите, нека пласкя с ръце на новините идещи от т.нар. мозъчен тръст.
    Това нищо не променя.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Герги

    34 4 Отговор
    Да се направи нов Референдум с международни наблюдатели..и ако е в превес на Русия да си останат към Русия ако Украйна има превес да останат към Украйна...Прозрачно и законно....Дори и след края на войната Украйна ще гледа с други очи на тези територии в Донбас...

    Коментиран от #100

  • 22 !!!?

    5 25 Отговор
    Анкета: Кое е по-добре за Русия и Украйна - преди 24.02.2022 г. или днес !!!?

    Коментиран от #32

  • 23 Ама вчера

    58 9 Отговор

    До коментар #3 от "трепанация":

    Блинкен след речта на Путин,обърна палачинката и призова Русия да преразгледа излизането си от договора за ДРСНД,явно започват да им треперят гащите,защото знаят какво следва.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ратан

    53 8 Отговор
    Преди да си пуснат пипалата и наврът физиомутрите щатите в украйна всичко бе добре.Русия не мразеше никого,всички нейни ресурси бяха достъпни и най-изгодни,но сащ решиха,че вече се превръщат в пионка пред Русия и Китай и си търсиха най-близка точка за конфлик с Русия.Намериха я,чрез подмяна с марионетно правителство в украйна,подкупно и готово да продаде майка,баща,деца и най святото вяра,традиций и родина.Но за да се стигне до там първо смазаха европа по същият начин,чрез Уршуля,Шоля и Борела.Идва видов ден и много ще проклинят злините които са сторили и дните си,че са се родили.
  • 26 Маруля

    28 1 Отговор
    Ама пълна глупост прочетох.Бива ,бива,ама се вземете в кунките.
  • 27 Тир Бушон

    38 3 Отговор
    Обединеният Въздух под Налягане изплю ли най сетне камъчето,че води война срещу Русия.Да ... и лицерете.Каквото търсят ще си го намерят.

    Коментиран от #75

  • 28 пенко

    38 5 Отговор
    КОЙ ОПРЕДЕЛЯ " МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО " ---ОБЩЕСТВОТО НА ГОСПОДАРИ ;СЛУГИ И РОБИ ... ---ИЛИ СВОБОДНИТЕ НАРОДИ -- ДЪРЖАВИ --НАЦИИ И ОГРАБВАНИ НАРОДИ !?????!!!???? БРИТИШ ПЕТРОЛИУМ -ЦИЦА НИГЕРИЯ --И ТАМ МИЗЕРСТВАТ - ПРИМЕР !!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 англо конте

    42 4 Отговор
    Русия не воюва с европа,а със САЩ,на свой терен,в който натрапника е с каубойска шапка,седнал на гърба на полска про.....тутка,на главата с немска каска,обута в френски мокасини ,държаща англиска карабина.
  • 30 МАЯ

    44 7 Отговор
    Не забравяйте, че не се намираме в 19 век и получаваме информация различна от тази която ни предлагат продажните ни медии! Някои спаха, други се правеха на глухи и слепи, докато от 2014 год, украинският фашизъм се зароди с помоща на милиардите американски долари и складирането на оръжие за унищожаване на руският народ и превземане на територията им! Но този пъклен план, може да изиграе лоша шега на всички народи от планетата! Спрете агресията срещу Русия, наркомана и неговите милиардери да се откажат да изтребват своите и руски войничета, и най-вече мирното население на Донецк!
  • 31 Не се сърдете

    32 5 Отговор
    На простия мисир.Такива заповеди са спуснати на всички продажни журнала за да оправдаят предтсоящето влизане в конфликта на НАТО.
  • 32 Аршлох

    30 6 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    Абе ай стига с тая Окрайна.Ще запалят целия свят заради нея.Измамените камилчета каквото са дробили,сега това да сърбат.Пошли нах .и ти също.
  • 33 ТрампЛин

    10 40 Отговор

    До коментар #17 от "Питащ":

    Освобождение??? Само русороб може да го нарече Освобождение! Това е поредната руско-турска война!!
  • 34 Сандо

    32 4 Отговор
    Много малко са хората,които могат да издържат на този всеобщ информационен натиск.Спасението е в трупането на знания и пълното игнориране на СМИ.Но надали и това ще помогне като гледам накъде иска да води света прогресивния Запад.

    Коментиран от #38

  • 35 Сандо

    22 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТрампЛин":

    Та тези страни руснаците ги създадоха!Ти благодарен ли си на баща си или ... ?

    Коментиран от #41

  • 36 Пламен

    9 28 Отговор
    От първия ден, знам, че това е война на русия и срещу България.
    Московитите го казаха, искат всичко което е било съветска зона.

    Коментиран от #49

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ТрампЛин

    4 17 Отговор

    До коментар #34 от "Сандо":

    Спасението е в трупането на знания….
    Ами като те чета, не си личи да си натрупал нещо!

    Коментиран от #73

  • 39 Българин

    25 4 Отговор
    МОДЕРАТОР ЗАЩО МЕ ТРИЕШ КОГАТО ПИША ЗА ГНОМА ОТ КИЕВ.
  • 40 Ицо

    11 2 Отговор
    Така ли виждаш през очилата бе мисирко я ги смени може да видиш истината
  • 41 ТрампЛин

    6 23 Отговор

    До коментар #35 от "Сандо":

    Руснаците създадоха Какво??? Ама вие наистина сте големи Родолюбци!

    Коментиран от #48, #79

  • 42 СТЪКМИСТИКА

    23 4 Отговор
    Не статистика цвла Европа е с Русия обаче тези дето плащат за СТЪКМИСТИКА искат да изглежда обратното
  • 43 Хисторик

    22 5 Отговор
    И Гьобелс така лъжеше явно запада се е научил от Гьобелс

    Коментиран от #58

  • 44 Ха ха ха Ротшилдиииии

    18 2 Отговор
    публикувано от мозъчния тръст Европейския съвет за външни отношения,
  • 45 Айде

    11 3 Отговор
    нема нужда...! Войната между Русия и Украйна си, е и ще си бъде война между Русия и Украйна! Недейте да приказвате празни приказки!
  • 46 зелка

    21 3 Отговор
    Зеления защо не обяви воина на Русия като е толко смел нали е голям мъж по новините
  • 47 Про митак

    13 3 Отговор
    те наркоманите и на оная си работа гледат като на жезъла на Моисей
  • 48 Братята Кабабик

    17 3 Отговор

    До коментар #41 от "ТрампЛин":

    аец-ът от извънземните ли дойде бе сладурче

    Коментиран от #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Кръстете се

    22 3 Отговор
    за да не видите наистина какво е война срещу Европа!
  • 52 Чак сега ли?

    5 18 Отговор
    Това е война срещу Европа.На руския бандит и руския народ трябва да се покаже,че шизофренията се лекува.
  • 53 Бесен- _Язовец

    22 4 Отговор
    Като е война с Европа Руската армия да ви почва и да ви приключва и няма да гъкнете запададните джендари поне 1000 години.
  • 54 ТрампЛин

    6 22 Отговор

    До коментар #48 от "Братята Кабабик":

    Сладурче, АЕЦ-а ли е Държавата? Ти ми казваш че Русия е Създала всички Държави от Източния Болк!! Хайде малко да се засрамите, Българо мразци русофилски!!!

    Коментиран от #111

  • 55 Борей

    22 4 Отговор
    Ще ви горят къщите фашисти западни!
  • 56  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    28 4 Отговор
    На инвазията на Русия в Украйна вече се гледа като на война срещу Европа=====който го е написал , сериозно не е у ред ! Защо на подобни хора глупостите се тиражират ? Войната е на САЩ и НАТО срещу Русия чрез малоумни зелени проксита и наемници. .......
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ко рече?

    5 18 Отговор

    До коментар #43 от "Хисторик":

    Ти ли! Хитлер присъединява Австрия, Европа мълчи, Судетска област и Европа пак мълчи, след това напада Полша (поделя я с СССР) започва ВСВ. Путин анексира Крим, Европа е против с половин уста, инициира и подържа конфликт в Луганска и Донецка области, видят се някакви преговори, съглашениея и т.н. и след това решава да вземе Украйна. Някакви връзки правиш ли? А са кой е Гьобелс и кой е Хитлер? За това никакви отстъпки на диктаторите, че иначе се самозабравят.

    Коментиран от #78

  • 59 Чонков

    19 3 Отговор
    гражданите не само на Китай, Индия и Турция а всички нормални хора по света предпочитат бърз край на войната, (дори ако Украйна трябва да отстъпи територия) !!!! Всички нормални и информирани хора! Не говоря за долната атлантическа пасмина и неадекватните дрогирани политици. Нито за терористичната организация НАТО.
  • 60 Ханс

    16 3 Отговор
    Колко време след удар по ЕС от Русия ще е животът на Слугинажа на Сащ в Брюксел?
    Вече се организира ликвидирането на "елита" на ЕС защото това не са хора, а уроди, поставени за да направят от ВЕРОПЕЙСКИЯТ НАРОД същото което е и във Сащ – народ от 70% дебили, които са неграмотни толкова, колкото и папуасите от Нова Гвинея.
    Очаквайте започването на гражданскаТА война в ЕС.
  • 61 Алооо писача ! (с проучването)

    16 4 Отговор
    В Германия 62% от населението са твърдо против политиката на правителството......Във Франция 70.........масово на всякъде плакати : "Не на съкращенията на пенсиите на Макрон! Работниците няма да плащат за война!.....".......
  • 62 Скара и Бира

    11 2 Отговор
    Кои ли членува в "мозъчния тръст" на ЕС?
    Някакви политици на които гънките на мозъка са покрити с лой.
    ЕС също лято Русия трябва да се освобождава от Американско робство. Иначе ЕС са просто роби и заложници. Богати роби и богати заложници на Сащ. Обаче ЕС са богати засега или докато реши суверена т.е. САЩ.
  • 63 аххахаха тотални

    5 14 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    Абе бабун я кажи. Когато русия анексира и расте. Не се ли приближава така до нато тя.
  • 64 От оня свят

    22 4 Отговор
    Има само един път, по който ЕС ще се освободи от САщ, и това е пълното ликвидиране на всички соросоиди без никаква милост и остатък, и това не трябва да се забавя.
  • 65 Аз съм от ссср

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТрампЛин":

    Ти не пиши за това за което не знаеш.
  • 66 Хахахаха

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Така е, да изчистим всички войнолюбци. Шойгу, Путин, Лавров и всички около тях. Те са войнолюбците.
  • 67 Голем смях

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Другарят":

    КЪДЕ?
  • 68  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор
    """"""международно проучване на общественото мнение, публикувано от мозъчния тръст Европейския съвет за външни отношения, цитирано от БНР."""""" Я у лево с тези пръдни. Сега разглеждах нито има обхват, нито локации, нито дати, нито "проучване" въобще.
  • 69 Бай Кал

    11 2 Отговор
    САЩ да връщат парите на Турция и да не ни занимават с фантазии на някакви помияри
  • 70 Перо

    14 2 Отговор
    А на войната в Ирак, Сирия,Либия и Афганистан се гледа като на военна операция! Русия и Украйна не са обявили война за да се говори за война! Световният ционистки ред, не е ред на Европа!
  • 71 Хмм

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    По близо сме до Гражданска война в световен мащаб заради промитите мозъци от телевизора, а за светоната банда е това е много изгодно. По образно бих казал, че най-тъмния период на непознатата история а именно инквизицията ще се върне и то на съвременен прочит с антихриста
  • 72  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    """"Преобладаващото мнение в Европа е......."""" бля-бля и бля....... " а в света е......." и бля-бля и бля...... ходили да питат те китайците и индийците и........докато сънували зелени човечета у психодиспансера. хахахаха.....
  • 73 Аз съм от ссср

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "ТрампЛин":

    Ти също не четеш или по точно книги не си чел.Във форуми и продажби медии не се пише истината и зомбита такива неграмотни като теб.
  • 74 ЛиБеРаст

    7 1 Отговор
    Гледа се като на война срещу глобалистите сатанисти срещу финансовият олигархат и тяхната прислуга в европейските правителства. Гледа се като на война на религиозните ценности и нравственост на християнството и на исляма срещу антихуманистите безверници сатанисти
  • 75 ТИРбушон

    3 12 Отговор

    До коментар #27 от "Тир Бушон":

    Явно нямаш въображение да си измислиш ник и си копирал моя....

    Войната която руската клоака води ще се прехвърли от територията на Украйна в самата педерацийка. И инициатор няма да е Украйна, а борбата за власт в самата Русия породена от нечовешката корупция, бюрокрация, авторитаризъм и жажда за власт.
    Тя тепърва започва и ще се разпространи не само по олигархичните кръгове около Путин, но ще обхване армията (каквото е останало от нея), национална гвардия, частни армии, силови ведомства, Омон и т.н. Ще се прехвърли и почти по всички федерални обекти (местни губернатори и дерибеи) съставящи тази непотребна федерация, със спорове за граници, отделяне, преразпределяне на територии и ресурсите им и прекратяване усвояването на тях от Москва.
    Така, че войната в Украйна е на финалната права, а "тази" в руската федерацийка тепърва предстои!

    Коментиран от #90

  • 76 Велик !!!

    3 12 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Цял свят ненавижда масовия убиец Путлер !
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове!
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове.
    Умишлени и цинични ракетни удари по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения.
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    ....
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас!“.

    Коментиран от #80

  • 77 ДДРОнег

    11 3 Отговор
    Автора Мисирка пак е изопачил заглавието спрямо данните в статията! Като цяло населенеието на земята подкрепя Русия, по-голямата част от европейците препочитат военните действия да приключат без да ги интересува коя страна е печеливша/губеща! НО, като се има предвид загубите на всу, доминиращото мнение сред европейците е, че окрайнците трябва да се примирят със загубените територии! Точка!

    Коментиран от #82

  • 78 ТИРбушон

    3 13 Отговор

    До коментар #58 от "Ко рече?":

    РФ и поточно Путин наруши Будапещенския договор още 2014 г с окупацията на Крим и част от Донбас.
    Още тогава САЩ и UK имаха пълното право като гаранти за целостта на Украйна да предприемат всички действия, вкл и военни.
    Избра се пътя на дипломацията, териториите не бяха признати от световната общност за отделени от Украйна.
    Минските споразумения не са признание за промяна на статута на тези територии, а за спиране на активните военни действия от двете/трите страни - ВСУ, сепаратистите и РФ. Провокациите бяха системно провеждани от Гиркин, Пушилин и сие.
    Другата лъжа за мачкането на руското население като причина за всичко. Тук нещата започват през 2008 г, Украйна като търсейки про-западна ориентация сключва даоговори за проучване за нефт и газ в черноморския си шелф със западни компании, залежи и на двете са намерени в големи количества до Крим. Така Украйна става сериозна заплаха за РФ, ако излезе от сферата на влияние и се асоциира с ЕС - би била най-големия производител на газ, нефт, въглища и желязна руда и преработени продукти от тях. Логично през 2013 РФ първо саботира решението на украинците за подаване на молба за членство в ЕС и предизвика размириците. Видимо къде установи контрол - Донбас - рудата и Крим - нефт, газ
    Нещата в света са попрости за обяснение като причинно 

    Коментиран от #97

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Чичак

    8 2 Отговор
    В България 85% са за Русия, па вие си пишете.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Проктолог

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "ТИРбушон":

    Това, че данните не ти изнасят, не означава, че нещата които е написал чевека не са ФАКТ!
  • 85 не говори

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Груйо":

    глупости, ако Украйна не беше подпомагана с оръжие от запада, отдавна щеше да е дала фира.
  • 86 Аршлох

    10 4 Отговор
    Не знам техните извадки,мога дави кажа моите лични наблюдения.Гледам 6-7 англоговорящи независими журналисти и военни анализатори.От коментарите също на основно англговорящи (Сащ,Канада ЮК,Австралия,Ирландия ит.н.) ,тук там скандинавци,холандци германци,индийци,рядко италианци и французи и даже поляци и останал свят ,мога да кажа,че70-90% от коментиращите поддържат Русия.Учудващото е ,често дрещам хора от тях ,които казват,че са бивши военни или ветерани.
  • 87 реално

    8 3 Отговор
    тази война я запо4на Европа
  • 88 Наше село

    9 3 Отговор
    е голямо и няма нито един атлантик. Ни един. Само кмета се прави на такъв, ама пред външни. Иначе и той е за Русия.
  • 89 Солей

    15 4 Отговор
    Живея в Германия, тук миналата седмица имаше митинг в подкрепа на Русия и срещу въоражаването на окрайна! Просто е забранено да се показват по националните медии такива прояви, но в Телеграм има всичко!
    На никого не му пука за окрайна, всеки иска да си гледа живота!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    3 8 Отговор
    Аз смятам, че е разумно Украйна да направи някакви малки отстъпки и да престане войната, но не и големи. След което Украйна трябва да минира цялата си граница с Русия и Беларус и зод мините да изгради защитни съоръжения: бункери, тунели, родове... На Русия и Беларус не може да се вярва. Европа трябва да помогне в това на Украйна. Трябва да се преразгледат международните споразумения за мините. Руснаците могот са бъдат спрени камо с мини.

    Смятам, че Крим е повече руски отколкото украински, макар че там има и други народности. Смятам, че за Украйна е по-добре да има бърз мир и да загуби Крим. Отколкото да има многогодишна война и да спечели Крим. Цената на такава победа за Украйна ще е много висока, човешки животи, разрушени домове, мостове, електроцентрали ... Да болезнено е да загубиш територия, но пък може да се искат компенсации и украинци от Крим да го напуснат срещу компенсации. В миналото това е правено в
    българия, Гърция и Турция, в началота на 20 век България е загубила територия, българи са загубили цялото си недвижимо имущество. Още боли, но живота продължава. Но по-болезнено е да умират млади украинци и да разрушават украински домове, колкото по-дълго продължава тази война, толкова повече засегнатите семействата ще има.

    За Донецк и Луганск, нямам информация какъв процент от хората се смятат за руснаци, какъв за украинци и исторически как във времето руснаци са окупирали тези райони.

    Коментиран от #94, #96

  • 92 Бай Кал

    11 3 Отговор
    Краят на Студената война донесе златна възможност за създаване на траен мир; ред за сигурност в Европа, включващ Русия. Вместо това имаме повече НАТО. Азия също е изправена пред предизвикателството да изгради траен мир. Нуждае се от измислици на НАТО, както от дупка в главата. Това зомби от Студената война трябваше да бъде погребано, когато Варшавският договор приключи през 1991 г. Походът на изток на лигата на ходещите мъртви изключи възможността за изграждане на „общ европейски дом“ на траен мир с Русия

    Коментиран от #106

  • 93 Българин

    8 3 Отговор
    Пак ли пропаганда :D

    Нали всеки може да види мнението на хората под различни статии, проучвания, социлани мрежи и т.н.! Окрайна за повечето хора е новият ковид в новините!
  • 94 Варненец

    11 3 Отговор

    До коментар #91 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Няма такава държава Окрайна! Не го ли разбра вече! Прочети малко история!
  • 95 ИНЖ

    2 16 Отговор
    Войната е срещу целия Демократичен Свят. Ако не бяхме членове на ЕС и НАТО, сега "болшевиките" щяха да бомбардират СОФИЯ!!!! Някой въобще представя ли си за какво иде реч!?
  • 96 Литмус

    5 1 Отговор

    До коментар #91 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Тази война в Крайна е от преди 100 години. Губи ти се историята. Като ще пишеш фермани, прочети преди това поне три чувала книги. От няколко хиляди години имаш зараждане на империи, сблъсък на империи и владеене на значителна част от света от империи. И това е въпрос САМО НА СИЛА. Политическо философските алабализми са само пепел в очите за простолюдието което плаща за величието на елитите.
  • 97 ТръмпЛин

    5 4 Отговор

    До коментар #78 от "ТИРбушон":

    Докато веселеше старците в Австрия,що удобно забрави прехвалената примка на анакондата,с която преди години,американците редовно се хвалеха,че се затягала около Русия и напоследък никой не я споменава.Искаха америте или нат1о да вземат в Крим да си направят база и да отрежат Русия от излаз на Черно море.От там тръгна цялата работа.Ако се опитат руснаците някъде в Карибския басейн или Мексико да направят база чичо Сатан ,дали ще ги мота?Аман от двойни стандарти.
  • 98 Обединена Европа

    2 5 Отговор
    А на Путин главата му хлопа
  • 99 Сатана Z

    8 1 Отговор
    Това се нарича проучване:
    САЩ трябва да отговарят за конфликта в Украйна, казват 68% от китайците

    Проучването е проведено от китайското издание Global Times. Сред анкетираните 72% са уверени, че „невидимата ръка“ на Вашингтон ръководи всички действия на официален Киев, който „е загубил способността да взема самостоятелни решения“.
    Не е важно какво мислят Европейските слуги,,а Китайското общество мнение.

    Z
  • 100 Това го предлагаха

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Герги":

    руснаците, ако не се лъжа неведнъж. От друга страна на проведените в 4те области референдуми имаше доста м/ународни независими наблюдатели, но не бяха "правилните"... Мисля, че е излишно да се пояснява.
  • 101 Оня

    3 1 Отговор
    Войната е на САЩ срещу Европа!
  • 102 нпо агент

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "трепанация":

    Нека повече хора да прочетат тази информация от анкетата направена не от Москва или Китай....И какво показват цифрите от тази анкета..че половината и повече анкетиране за това войната да завърши по-бързо, дори тава да означава че загуби територията си..ТОЧКА по въпроса..Стига сте лъгали че европейци искат да победят Русия заради Зеленото недразумение..
  • 103 куку

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    и аз мисля че нормални хора искат войната да приключи по-бързо...така искат повече от анкетираните..цифрите са красноречиви..не им пука за това че украйна ще загуби териториите си..така изглежда тази анкета..

    Коментиран от #110

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Василев

    2 7 Отговор
    Е не става дума за гнусните нещастни рубладжии у нас, а за нормални хора - европейци. Смешниците от узраждане и бъсепето са известни с простотията си и националното си предателство!
  • 106 ТрампЛин

    2 7 Отговор

    До коментар #92 от "Бай Кал":

    Ти явно имаш много къса памет! Веднага след разпадането на СССР и разпускането-разбягването на Въшкарския Договор и Страните от Източния Блок, Русия започна бясно въоръжаване и военни операции в Чечня, Грузия…Държавите от НАТО в същото време бяха заангажирани с терористични актове и повярваха в Еднополюсния модел и добронамереността на Русия. Та кажи ми чия е вината че света не можа да стане едно наистина по-добро място за живеене? Че Русия не пожела да се включи в мирния живот на ЕС? Че Русия избра отново пътя на конфронтацията и въоръжаването?
  • 107 Дккфк

    2 1 Отговор
    Дрън-дрън ,тъпо тъпо
  • 108 Пенчо

    3 2 Отговор
    европата е толкова вторачена на изток, че не вижда какъв и влиза от запад.
  • 109 ТТТ

    1 0 Отговор
    Това дето ватниците се разпищолиха сега става защото след втората световна им се размина. Те бяха съюзници на Хитлер и трябваше да бъдат наказани като Германия.
  • 110 ТТТ

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "куку":

    Който бърбори такива глупости не познава фундамента на държавността. Една от основните функции на всяка държава е защита на териториалната цялост. Всичко друго са празни приказки на неграмотници.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ОШипка радефф

    1 0 Отговор
    С ПУТИНСКАТА русия - ДО ТУК ! РУСИЯ НА РУСНАЦИТЕ , НЕ НА путинската ВЪРХУШКА !