Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 22:55 2 406 30

Мария Захарова: Лавров и Ван И не са обсъждали никакъв китайски мирен план

  • сергей лавров-
  • ван и-
  • китай-
  • русия-
  • украйна

Всички мирни идеи за Украйна се провалят поради желанието на Съединените щати да отслабят Русия, а след това да се съсредоточат върху сдържането на Китай, увери Захарова

Мария Захарова: Лавров и Ван И не са обсъждали никакъв китайски мирен план - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският външен министър Сергей Лавров и най-високопоставеният представител на Китай по външнополитическите въпроси Ван И не са обсъждали никакъв "китайски мирен план" за Украйна, каза днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Ройтерс и ТАСС, съобщава БТА.

"Вземаме си бележка за изявленията на някои западни политици и медийните съобщения за някакъв китайски мирен план. Както обикновено, те изкривяват реалната картина", коментира Захарова. Говорителката на руското външно министерство отбеляза, че "китайските партньори ни запознаха със своята гледна точка за първопричините за украинската криза, както и с подходите си за нейното политическо уреждане". "Нямаше разговори за какъвто и да било отделен мирен план", увери Захарова. В същото време тя спомена за "тясно взаимодействие" между Москва и Пекин, чиито подходи по въпросите на международната сигурност "са близки или съвпадат".

Съобщения, че Китай се готви да представи свой мирен план за Украйна, се появиха на Мюнхенската конференция по сигурността в края на миналата седмица. Подробности не бяха дадени, но украинският външен министър Дмитро Кулеба изключи категорично възможността страната му да отстъпи свои територии на Русия в замяна на мир.

Днес Мария Захарова каза, че диалогът с Украйна е невъзможен, тъй като тя иска Русия първо да се изтегли от Крим и Донбас.

Всички мирни идеи за Украйна се провалят поради желанието на Съединените щати да отслабят Русия, а след това да се съсредоточат върху сдържането на Китай, увери тя.

"Престъпникът винаги се връща на местопрестъплението", цитира Захарова прочутата фраза от романа на Достоевски "Престъпление и наказание" по повод посещението на американския президент Джо Байдън в Украйна в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Влъг

    36 13 Отговор
    Правилно. Заедно ще атакуват Краварника !

    Коментиран от #26

  • 2 Сондьора

    11 0 Отговор
    Нека колегата по диагоналните сонди да каже! Той е най-компетентен от всички тук!
  • 3 Е не е ли така брат

    11 14 Отговор
    Русначетата как са се лепнали за Китай. Държат го за джоба.
  • 4 ингилизина

    42 9 Отговор
    Съединените щати трябва да се разпаднат, както се разпадна навремето СССР - Всеки щат да стане собствена държава, а Америка да се простира само в НюЙорк и Уошингтън. Те това ако се случи и всички да имат различни валути, ще кротне света!

    Коментиран от #8

  • 5 Урюрвкос

    25 6 Отговор
    хвърляха жребий кой какво да вземе, Аляска или Тексас

    Коментиран от #30

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хохо Бохо

    14 36 Отговор
    Естествено!
    Мирен план ще име след разпада на РФ и когато Сибир стане китайски...
  • 8 Хахах

    10 28 Отговор

    До коментар #4 от "ингилизина":

    Скоро измислената федерацоока се разпада . И ще дойде мира на света. Американците няма да има от какво да бранят Европа и ще потръгнат нещата . Бавно и сигурно русия се сготвя сама ;-) свободата на всички във "федерацията е близо"
  • 9 !!!?

    8 7 Отговор
    КИТРУС - реанимация на Монголската империя !!!?
  • 10 Госあ

    10 3 Отговор
    Следете китайски издания

  • 11 Да бе

    8 17 Отговор
    Щом шекерова е казала това ,значи е тъкмо обратното.
  • 12 007

    11 20 Отговор
    Толкова сте жалки окупатори и агресори че цял свят ви се смее!!! Тия дъФФки само рус0 р0бите ги дъФчат!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇺🇦🇧🇬
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 23 Отговор
    Скоро ще има яко избиване на китайски зъби,с реален каубойски юмрук ,а не с китайска психологическа травма с тъпото им карате :)
  • 14 Атлантик плюс

    5 22 Отговор
    "....да отслабят Русия, а след това да се съсредоточат върху сдържането на Китай.." - но моля Ви, какви са тези грешни "умозаключения"? Та агресорът е Русия, не САЩ
  • 15 Напреднал

    24 3 Отговор
    Когато големите си го "мерят", Украйна грешно се подложи........Не знам за разпада на Руската Федерация, но агонизирането на Украйна е в "кърпа вързано"
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Извод

    10 2 Отговор
    На двамата въобще не им пука за демократичният свят - що ли ?
  • 18 Няма как

    10 3 Отговор
    Да не са обсъждали мирното уреждане на проблемите след военната победа на русия
  • 19 Оракулът от Каспичан

    3 13 Отговор
    Умореният кон е в Китай с надеждата,че китайците ще се съгласят да изпращат оръжия на закъсалата русия.В момента Китай е най-големият производител на руски оръжия,които произвежда без лиценз и руснаците си мълчат,защото нямат избор.Нещо повече,китайците разполагат с технологии,които превъзхождат многократно руските и биха дали възможност на руснаците да постигнат някакъв паритет,след изпращането на западната техника в Украйна.За никого вече не е тайна,че руските "безаналогови" оръжия са калпави и станаха за смях пред целият свят.Връх на унижението за "втората в света",беше закупуването на дронове от Иран,които се опитаха да представят за "собствено производство".Докато китайски изтребители J-11,J-15,J-16,спокойно биха могли да минат съответно за Су-27,Су-33 и Су-30,че руснаците загубиха вече близо 300 бойни самолета в Украйна.Същото може да стане и със ПВО системите HQ-9,които сърбите купиха.Ще ги представят за С-300 и те така.

    Коментиран от #29

  • 20 Хохо Бохо

    4 10 Отговор
    Единственият мирен план е възможен, само ако Русия освободи окупираните територии, Крим - също..
    Какво има за обсъждане?

    Коментиран от #25

  • 21 Само

    3 10 Отговор
    Не разбрах какво престъпление е извършил в миналото Байдън в Киев, та сега се е върнал на местопрестъплението ! Тайно се надявам другарката Захарова да обясни на всички !
  • 22 Гориил

    10 1 Отговор
    Ван И дойде в Москва, за да овладее бързо руския пазар. Чрез разширяване и задълбочаване на предлагането на стоки и услуги Китай се превръща в най-големия и влиятелен играч в света. Европа загуби територия с размерите на 11 часови зони и завинаги отстъпи богата и платежоспособна Русия на Пекин. Не можете да продадете нищо на бедните страни от Глобалния юг. В същото време американците неизбежно ще изтласкат Европа от своя пазар.
  • 23 Китай обяви война

    14 1 Отговор
    на краварията търсете
    US Hegemony and Its Perils
    2023-02-20 16:28
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    САЩ имат ИНТЕРЕС от УКРАЙНСКО РУСКИЯ ВОЕНЕН конфликт
    РАДИО КИТАЙ
  • 25 Решение има

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хохо Бохо":

    Ако укрите веднага напуснат НОВИТЕ руски територии и се осигури неучастието им в агресивни блокове като НАТО!!!
  • 26 Първобитния

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Влъг":

    Байдън е изпратил Рон Джереми към България, поръчал му е да те атакува в гръб.
  • 27 Кирпича

    1 10 Отговор
    Лавров е най грозният жител на планетата , това изчадие адово по скоро да се прибира в земните недра.
  • 28 Даммм

    0 3 Отговор
    Я кажете след Русия кои ще е на ред реално? Ето ви одговара Китай така че те или ще зареждат Русия с оръжия или ще участват в войната.
  • 29 мъндръс

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Оракулът от Каспичан":

    Таман да ти повярвам и ко стана?! То ти не си знаел даже къде се срещат, ТЦ,Тц- ше ти спат зобта козяците бре!
  • 30 Последния софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Урюрвкос":

    А Сибир на кого се падна ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания