Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Февруари, 2023 20:15 5 364 135

Как се роди руската лъжа за "украинските нацисти"

  • руска пропаганда-
  • виктор янукович-
  • русия-
  • лъжа-
  • нацисти-
  • украйна-
  • ес-
  • нато-
  • война-
  • владимир путин-
  • кремъл

Русия не спира да повтаря, че войната срещу Украйна била акт на самозащита

Как се роди руската лъжа за "украинските нацисти" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От Кремъл продължават да твърдят, че руската нападателна война срещу Украйна е акт на самозащита, а правителството в Киев е нацистки режим. Руската пропаганда не се уморява да повтаря, че "украинските фашисти" са заплаха за хората от руски произход, припомня кореспондентът на АРД в Москва Щефан Лак. Той цитира и думите на руския президент Владимир Путин, казани наскоро по повод свалянето на украинския президент Виктор Янукович от власт през 2014 година: "Войната започна тогава. Тя продължи осем години с целта да бъдат унищожени хората, които са свързани с руската култура и с руския език". Според Путин именно "украинските националисти" са започнали тогава война срещу Русия.

Всеки враг се обявява за нацист

Още новини от Украйна

Евромайданът* в Киев, който доведе до събарянето на проруското правителство на Янукович, е изиграл решаваща роля за наратива на Кремъл, съгласно който в Киев управлява нацистки режим, казва пред АРД проф. Елисавета Гауфман, експертка по Русия.

Тя посочва, че за целите си руската пропаганда е използвала това, че в проевропейското протестно движение наред с множеството демократични сили са участвали и националисти. "По руската телевизия тогава се казваше, че в Евромайдана участва само десният сектор", казва тя. Оттам нататък естествено става по-лесно цялото движение да бъде определено като нацистко или фашистко, обяснява Гауфман.

Кремъл не за първи път твърди, че трябва да се защитава от нацистите: този аргумент бе използван и при анексията на Крим, както и за разпалването на вълнения в Източна Украйна. Но тази пропаганда има и още по-дълбоки корени, посочва пред АРД историчката Вероника Вайнланд: "Трябва да се знае, че още по времето на Сталин всеки, обявен за враг, бе принципно определян като нацист или фашист".

Русия: ЕС е "Четвъртият райх"

Руската пропаганда се възползва и от разпространения най-вече в Западна Украйна култ към украинския националистически лидер Степан Бандера. Междувременно обаче за нацисти биват обявявани и тези, които подкрепят Украйна. Още по време на Евромайдана ЕС бе наричан по руската телевизия "Четвърти райх", казва пред АРД Гауфман. "Сега стана по-популярно да се казва, че през 1941 година не само нацистите, а цяла Европа е била срещу Русия."

Руският външен министър Сергей Лавров наскоро стигна и още по-далече, обвинявайки председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен в расизъм. "Урсула фон дер Лайен обяви, че краят на войната трябва да бъде поражение за Русия и то такова, че руската икономика да не може да се възстанови от него с десетилетия. Това не е ли расизъм, не е ли нацизъм? Не е ли това опит за окончателно решение на руския въпрос?"

Войната има нужда от подкрепата на населението

По повод 80-та годишнина от победата на Червената армия в битката при Сталинград Путин направи директно сравнение с войната в Украйна, позовавайки се и на решението на германското правителство да достави на Украйна танкове "Леопард 2": "Отново ни заплашват с германски танкове. И отново искат да се бият срещу Русия на украинска земя - чрез наследниците на Хитлер, поддръжниците на Бандера".

Изкривяването на историческите факти за оправдаване на собствените действия в Русия междувременно е ежедневие, посочва пред АРД историчката Вайнланд. Все по-силната пропаганда обаче е знак за нарастваща безпомощност. Само че днес "не се забелязва духът на всенародната война срещу врага, както бе по време на Втората световна война", казва Вайнланд.

Поради това и руската пропаганда се промени, констатира АРД. Сега акцентът е, че Западът и особено НАТО злоупотребяват с Украйна, за да могат да водят там война срещу Русия, както каза наскоро секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев: "В 21-и век колективният Запад е тръгнал срещу Русия, използвайки за това марионетния режим в Киев".

Но Путин има нужда от подкрепата на населението за войната си, изтъква Вайнланд. "Без поддръжката на населението елитът не би могъл да води войната така, както иска."

*Вълната от демонстрации и гражданско неподчинение, започнала през ноември 2013, когато украинският президент Виктор Янукович отказва да подпише споразумението за асоцииране с ЕС, е наречена Евромайдан. Протестите се провеждат най-вече на централния площад в Киев - Майдан Незалежности (Площад на независимостта). Протестиращите се обявяват против задълбочени отношения между Украйна и Русия.

Автор: Щефан Лаак (АРД)


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордостта на Тарра

    158 32 Отговор
    Само като видях заглавието без да отварям още се сетих за пропагандата на Дойче зеле

    Коментиран от #34, #80

  • 2 Путин

    43 120 Отговор
    Какво направих, няма връщане назад. Отнех хиляди животи, всичко се провали. Само идолопоклонниците от българия ми останаха

    Коментиран от #60

  • 3 До Факти

    106 18 Отговор
    Някой ден ще се събудите в ареста
  • 4 Адам Хилтън

    117 21 Отговор
    ББС, СНН и Дойче веле - те я започнаха! Кво се правите сякаш те не правиха репортажи за "Нацистката заплаха в Украйна?" Даже май още не са изтрили клиповете в Ютуб, щото са толкова прости. Как Азов вербуват 13 годишни, и се опитват леко да го представят като нещо хубаво - ако беше в Северна Корея щяха да кажат че е "нечовешко" нали?
  • 5 Анонимен

    113 17 Отговор
    Вмирисаното зеле пак копае дъното

    Коментиран от #69

  • 6 Сталин

    127 19 Отговор
    Нашите гьонсурат политици се надпреварват да плюят по Русия и Путин ,белким от американското посолство ги забележат и им дадат по голям процент на предстоящите избори и ги инсталират на власт в България и да работят за интереса на САЩ ,а бедната българска овца си мисли че "избира".
  • 7 Напреднал

    110 21 Отговор
    Но господа лицемери, това,че Колективният Запад си затваря очите за Фашизма в Украйна, не значи, че той не съществува. Просто е един нагледен пример за Западното лицемерие, двуличие, и демагогия
  • 8 Помак

    81 16 Отговор
    . Укрете са Нацисти ,историата и в сегашно време е доказано ! Дори сенатат на сашт и ес преди години е обявил азов ,десен сектор и др за нацисти ( Вигенин го потварди) Ако някои иска да ни маниполира ..да оди да си ...та !

    Коментиран от #87

  • 9 От платената с грантове пропаганда

    54 9 Отговор
    Пращайте оплаквания до СЕМ
  • 10 Сталин

    73 13 Отговор
    Американския сенатор Ричард Блек;
    Украина не может принять решение про мир. Решение про мир может быть принято только в Вашингтоне, но пока мы хотим продолжать эту войну, мы будем воевать пока не умрет последний украинец.

    Коментиран от #37

  • 11 КОНТРАТА

    78 13 Отговор
    Десетки хиляди доказателства за окраинския фашизъм модерния и от ВСВ естествено спонсориран от ЦРУ и сега ЦРУ се опитва с неговата медия ДВ да замажат положението.

    Коментиран от #111

  • 12 Майна

    46 8 Отговор
    Как се родиха всички ,,сатанински правителства:
    Заявява го днес в статия Саманта Пауър , бивша при Обама ,представител в ООН, сега РЪКОВОДИ - Правителствената агенция за международни отношения и развитие:
    ,Ще го постна ..в следващ коментар .....

    Коментиран от #19

  • 13 Орка

    62 13 Отговор
    А КАК СЕ РОДИ НЕМСКАТА ЛЪЖА ЗА РУСКАТА ЛЪЖА АМИ ПО ЕСЪЕСТВЕН ПЪТ КАТ ВСИЧКИ ДРУГИ НЕМСКИ ЛЪЖИ /АБЕ КВИЧЕНЕТО СЕ УСИЛИ ДА НЕ Е ПАДНАЛ БАХМУТ
  • 14 Ххххххх

    71 11 Отговор
    Сс дивизия Галичина, Степан Бандера, нациска символика в полка Азов, украйнските маршове от 2014 г. насам. Още да изброявам ли?

    Коментиран от #89

  • 15 Окраин4е

    66 10 Отговор
    Руснаците ли вдигнаха паметници на Степан Бандера и кръщават улици и площади в Окрайна на него?
  • 16 Българин

    23 71 Отговор
    няма по-големи лъжци и манипулатори от руснаците

    Коментиран от #24

  • 17 Ксаниба

    66 11 Отговор
    правилно ли разбирам, че немското- бившео нацистко издание, оправдават и покриват окраинският нацизъм!???
    Т.е. шухевич, който е бил в сс нахтигал, и националиста бандера, са били херои!???? С
    Да не говорим за симвоикта и риториката на азов - 1000 % неонасистко!!!!
  • 18 Българин

    24 62 Отговор
    главния нацист е в Кремъл

    Коментиран от #70, #128

  • 19 Майна

    32 7 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    ...казва Саманта, няма нужда да повтаряме минали грешки, когато доведохме нашия човек на власт в една или друга част на света и веднага започнахме да го гледаме с присвити очи: лови ли мишки или не? Нуждаем се от нов дневен ред, от нов подход към демокрацията: това означава, че незабавно дайте на вашия човек, който дойде на власт, много пари и всичко ще се получи.
    Парите са нейната част. Всъщност цялата статия е саморекламен самоотчет за това как USAID се справя страхотно, плюс косвено напомняне: Саманта и нейният офис имат бюджет от 30 милиарда долара . Но като цяло, напомни тя също, САЩ и техните партньори в Г-7 искат да мобилизират 600 милиарда до 2027 г. само за финансиране на глобалната инфраструктура,,
  • 20 Шерлок Холмс

    48 11 Отговор
    Окраинците са и фашисти и ядрени терористи 1986 Чернобил не беше авария, а атентат!
  • 21 Унтерменшите се изтъркаха

    49 7 Отговор
    Лъжите на ДВ се раждат всеки час и всяка секунда. Колкото повече лъжат, толкова повече им се смеем. Изисква се интелект, който не притежават, за да разберат че некадърната им пропаганда има точно обратен ефект ХАХАХАХАХА
  • 22 Хахаха

    53 9 Отговор
    Абе Щефко, ми те Бандера го сложиха на пощенска марка и му направиха хиляда паметника, бе!
    А ако не знаеш кой е Бандера, питай деда си, той ще ти каже.
  • 23 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    14 54 Отговор
    Просто за статистиката алкохолиците рашисти даже не знаят че танковете на германците през ВС не са Леопарди а Тигри само забележете колко са неграмотни

    Коментиран от #41, #53, #67

  • 24 Небългарин

    35 15 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Хо хо хо и мармоти в станьол!! Вашата ксенофобска русофобия граничи с шлвинизум нацизма

    Коментиран от #42

  • 25 МирО

    49 12 Отговор
    Това не е лъжа, в момента киеф се управлява от нацисти и Рашаните трябва да я прочистят от фашиски елемент - Русия в момента прави едино много добро дело за целия свят.
  • 26 Хахаха хохохо

    41 8 Отговор
    Приискало им се на американските фашисти Крим и Донбас хахаха и ползвали окраински фашисти за целта хахаха хахаха хахаха само че, объркахте президента и държавата хахаха
  • 27 Българин

    14 44 Отговор
    руснаците да разкарват по-бързо Путин,че ги чакат ужасни неща

    Коментиран от #46

  • 28 Самозащита

    42 11 Отговор
    Цялата история на Русия е война с агресиите от Запад, които очевидно никога няма да престанат, просто защото "химията не сработва" - прибалтийски, скандинавски, англосаксонски, полски, френски, немски нашествия до безкрай. За да се бори с тези агресии, Русия е била принудена да търси ресурси и да се разширява на Изток.Поради всичко това, днес Русия е много чувствителна (и ревнива) за всичко, което се случва по границите й.

    Коментиран от #44

  • 29 Пробвайте този номер в Полша

    32 9 Отговор
    ДВ да отидат в Полша да обяснят че нямало бандеровци в Украйна. Ще станат "безследно изчезнали", гаранция!
  • 30 Москва🇷🇺

    27 10 Отговор
    От Кремъл са пратили картичка на Крим до Вашингтон до дядо Джоузеф да го види какъв е красив.
  • 31 Боруна Лом

    29 10 Отговор
    А, ХИМИЧЕСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ, КО ПРАЙМ?
  • 32 Майна

    33 12 Отговор
    Та както ви показах в горните коментари- КАК промиха мозъците на ,,укрите,, - с поставяне на властови позиции на Организми и наливане на много ПАРИ.
    Това показва до какъв примитивизъм е доведено голяма част от човечеството..
    Връщането към християнските ценности е в основата на победата на Русия
  • 33 Перо

    36 10 Отговор
    Ционистите в Украйна са 1% от населението, но след преврата, Майдана, през 2014 г., до сега, всички президенти и премиери са ционисти! За да имат подкрепа в по-ниските слоеве от населението, пресъздадоха измислените националисти /бандеровци/, въпреки че в Украйна няма етническа нация и започнаха геноцида срещу руското население и враждебните акции срещу Русия, подържани от трети, враждебни държави! Другото е известно!
  • 34 Сталин

    30 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гордостта на Тарра":

    Аз като видя че е писано от Дойче ш@йзе изобщо не си губя времето да чета тази вербална диария и направо на комента

    Коментиран от #104, #108

  • 35 ВЕРНО ЛИ БЕ

    23 6 Отговор
    Върви си!”: в Полша се обърнаха към Бандера, който пристигна от Украйна
    Бандера, който дойде в Полша като бежанци, никой не е щастлив, те трябва да се върнат у дома, каза колумнистът на Myś l Polska Пшемислав Пяста.
    „Сред милионите украинци ние допускаме хиляди агресивни националисти с бандеровски възгледи, често открити неонацисти. Това са хора, които мразят Полша, поляците и всичко полско“, пише авторът.
    Той също така добави, че посещаващите Бандера хора възхваляват ОУН-УПА, чиито членове са отговорни за „убийството на стотици хиляди цивилни, чиито кости и до днес лежат в безименни, неосветени гробове“.
    Журналистът също така отбеляза, че проблемът с неонацистките възгледи от страна на посещаващите украинци само ще се разраства и че в Полша няма място за онези, „които боготворят убийците на нашите братя“.
    „Не много уважавани бандеровци, ако се възхищавате толкова много на вашия „татко Бандера“, ако толкова искате да следвате стъпките на „героите от UPA“, тогава имам прост съвет за вас. Върни се вкъщи. Не те искаме тук. Не сте добре дошли тук“, завърши Пиаста.
    От началото на руската специална операция за денацификация и демилитаризация на Украйна повече от седем милиона украинци са пристигнали в Полша. Статутът на бежанец им дава право да получават различни материални помощи. В същото време повече от пет милиона души вече са напуснали
  • 36 Фашизмът няма шанс Европа

    23 9 Отговор
    защото Мечокът периодично си прочиства гората. Хехе.
  • 37 ТИРбушон

    10 18 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Да позная. Още тъгуваш по сесерето нали?!,😃😃😃😃😃

    Да те светна и второто отива към края си. Единствения логичен прлцес.
  • 38 Жельо Желев

    15 29 Отговор
    Фашизма е в Русия !
    Вижда го целия свят !
    А Джуджака се прави на Фюрера !
  • 39 зъбо

    25 11 Отговор
    Не знам кой е тоз автор на този пасквил,но май е оцелял хитлерист който търси реванш. Да ядете топките на Путин.Бъзливи мишки. Браво На Путин.Скоро ще пеете песни за него.

    Коментиран от #45

  • 40 Дойче веле

    14 7 Отговор
    Огледален се ако ви кажат" добро утро". Може да се окаже, че нощем!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пропа

    12 5 Отговор
    ганда
  • 44 Никаква химия няма

    22 9 Отговор

    До коментар #28 от "Самозащита":

    има едни елити, които в момента в който се видят с някаква власт и тръгват да грабят.
    Ирак и Либия могат, едно време можеха Индия и Китай.
    Ама Русия не могат.
  • 45 ПалавНИК

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "зъбо":

    Нещо не те слуша главата.... Натисни белия бутон с женска фигура и ще дойде сестрата да ти премери температурата.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тото

    16 8 Отговор
    Ами май се роди като във Украйна високопоставени чиновници и военни започнаха да ходят на паради със нациски униформи и да говорят за расово прочистване.Пък може и да се бъркам.

    Коментиран от #106

  • 49 Ха ха ха

    10 19 Отговор
    Наистина днес ватенките изтрещяха много...... поругаха им светинята МОЧА, паднаха два рушки самальота, изкараха Путин куку.....много дърти комуняги ще са с високо кръвно тая вечер.....

    Коментиран от #59, #62

  • 50 Москва🇷🇺

    9 19 Отговор
    Важното е обилен груз 200 да върви с вагони към съдраната робсия и всичко ще е наред, Зеленски им разпуква ауспусите!
  • 51 Промит мозък

    12 18 Отговор
    ТОВА са няколко броя старчоци путинофили,
    които се упражняват тук!
    Ама, още малко !.....
  • 52 2033

    6 2 Отговор
    Вие сте дебили, бе!!!
  • 53 Укропат

    16 7 Отговор

    До коментар #23 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Нали танки Леопарди , Тигри , Мачки и Гепарди!
    Не сме прости. Просто сме нацисти. Ултра хахави националисти. Хохави. Шмръкни малко да видиш как със шефчето сме ноер ено.
  • 54 Българин

    15 11 Отговор
    Абе вие виждали ли сте знака на украинските нацистки батальони и на 2ра танкова дивизия на СС? А намерете разликите де. А шествията в Киев виждали ли сте ги? Документални филми на западни журналисти колко щеш
  • 55 "Страшният съд"

    20 5 Отговор
    Всяка американска война е съпроводена с тонове лъжи и манипулативна пропаганда. ДВ като нейн глашатай би трябвало да забележи, че 80% от българите не са безмозъчни крави и не могат да бъдат лъгани и манипулирани! Българите разбират руския за съжаление на ЦРУ-Козяк -агентите...
  • 56 Админ

    20 8 Отговор
    Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Опряха ножа до кокала на Русия. Заговориха само за война с Русия и нейното унищожаване. Фашисти те Европа и Украйна със сащ искат да унищожат Русия, техна мечта от години. Ние сме Русия, слава Путин, слава Русия, на тях се крепи живота още на тази планета, а не на сащ или Фашисти те украинци или Фашисти те европейски. Това е истината, хора събудете се, няма демокрация никъде по света, евро фашисти те налагат тирания по цял свят начело със терористична държава сащ. Слава Русия, слава Путин, за победата над злото от запада. Много зло е запада, много. Русия ще ги победи. Слава Русия

    Коментиран от #88

  • 57 Свети Петър

    11 15 Отговор
    Фашизма има около 7-8 социално икономически и политически характеристики, от високо виждам всичко всичките характеристики са налице в сибирската кочината. Това е самобитен фашизъм обаче от примитивен раннофеодален татаромонголски тип.

    Коментиран от #96

  • 58 DW - Пропаганден машинен

    13 6 Отговор
    Нацист, нацисту око не вади, нъл тъй DW?

    Коментиран от #76

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 .......

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Путин":

    Не това не е Путин това е путаната зеленски.
  • 61 Мислете бе

    9 18 Отговор
    Путин се оказа много голям глупак, нападайки Украйна, автоматически загуби войната със запада, показа колко е мизерна и нещастна руската армия и колко е прогнила русия от корупция. Показа че в Кремъл са се настанили едни мафиоти от кгб, които са силно закостенели и ограничени мозъци!
  • 62 Путьомкин на сметището

    9 7 Отговор

    До коментар #49 от "Ха ха ха":

    Путанита: аз съм с кръвно и пълен памперс от миналата година и не съм излизал от калния бункер!
  • 63 българина

    5 3 Отговор
    явно фокс нюз са давали фейк с кръстовете по лицата им.... факти сте ..... обидни думи много
  • 64 Адолф Хитлер

    9 12 Отговор
    Аз съм националсоциалист!
    А Путин комунист фашист!
  • 65 Жоро

    11 12 Отговор
    Путинофилско цвилене - музика за ушите
  • 66 Цецко

    14 6 Отговор
    Такива специалисти разбират само отруски пиши. Украинското ръководство са си нацисти и то го има в не една снимки, какво да се каже национални герои са им доказани нацисти.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 кънчо

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    вмирасан си ти предателю
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Сатана Z

    15 6 Отговор
    Германският националсоциализъм на Хитлер и Украинския национализъм на Порошенко—Зеленски имат една и съща идеология и отличителни знаци.
    Русия пречупи гръбнака на Германците ,което ще направи и с Украйна и световния нацизъм.
    Носете си новите дрехи
    Z
  • 73 БАЦЕ ЕООД

    8 5 Отговор
    нима Американчетата се плашат от демокрацията си...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 путин

    10 6 Отговор
    имал бил нужда... единствения лидер с над 75% одобрение сред народа си.
  • 76 Сатана Z

    7 12 Отговор

    До коментар #58 от "DW - Пропаганден машинен":

    Важното е грузи 200 да върви с камазите към калната мцква, всичко друго е без значение!

    Z
  • 77 Ха ха ха

    7 11 Отговор
    Ами, как се роди руската...... Путин се беше навел, (явно си връзваше обувките) но ненадейно отзад мина Медведев.....и след девет месеца.....се роди...
  • 78 Гост

    15 9 Отговор
    ФАКТИ стига сте оправдавали нациския режим във Украйна.
  • 79 .......

    3 4 Отговор

    До коментар #74 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Явно имаш опит щом знаеш.

    Коментиран от #98

  • 80 Баро

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гордостта на Тарра":

    А пък аз като видя такива писания като твойте и веднага ти казвам затваряй страницата и бегай у поглед инфо и сичкоше е наред
  • 81 Река Болга

    5 6 Отговор
    Думата русия,произлиза от нашите стари князе,дали на тези първобитни люде писменост,религия и църква,управление и какво ли още не.Нашия е казал-докарай тези РУСИ /блондита по хамерикански/човечета,да ги направим хора.Викни и ония русия,дето ги командва.Толкова за тези Петър първи и глупостите им.Как се е наричал Иван грозни бе?Цар на кой?Не ви изнася,да се сетите,нали.Расия ще ми викат.Не си знаят азбуката,навирените носове.

    Коментиран от #99

  • 82 Тия дни Орбан ще посети Киев !

    7 7 Отговор
    Май и той се осъзнава !
  • 83 БАЦЕ ЕООД

    9 3 Отговор
    смятай колко ги дърмонят след като това са им новините...
  • 84 Сух

    6 5 Отговор
    Немска медия-нацизъм? , Украйна - азов-нацизъм?
  • 85 Скот Ритър

    15 3 Отговор
    Когато избраха Порошенко Украйна тогава дължеше над 30 млрд долара на Русия. Фашисти има навсякъде и в България, Гърция, Сърбия и Русия, но никой от тях не е в управлението на страната, за разлика от Украйна. А и да пращаш артилерия щурмова авиация срещу свои граждани, които не почитат Бандера и Шухевич какво е ако не фашизъм.

    Коментиран от #127

  • 86 От страни

    7 2 Отговор
    Да бе а ние не видяхме тия свастики из Украйна и тия зиги дето ги хвърлят даже обикновените хора...
  • 87 Хахахаха

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "Помак":

    Та пак, нито десен сектор управляват, нито Азов. За разлика от България която е имала няколко националистически партии в парламента, в Украйна няма нито една. Само вие не разбрахте, че Путин сам си направи войната за да си присвои чужда територия. И малките деца вече го разбраха това.

    Коментиран от #101, #105

  • 88 Баро

    2 4 Отговор

    До коментар #56 от "Админ":

    Думи думииии само голи думи
  • 89 дедо

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ххххххх":

    Отскоро и възродената от Зеленски дивизия Еделвайс.
  • 90 ВКИСНАТО ЗЕЛЕ

    9 6 Отговор
    атальон Азов на украинската армия е спорен поради използването на символи, свързани с Waffen-SS.

  • 91 Коментар

    6 7 Отговор
    Този Бандера прилича на Ванче Михайлов само че ние не се хванахме в капана да ни организират война с Македония.Иначе сценария е същия.Даже не го знаем този хитлерист Ванче Михайлов.А на укрите са им промивали мозъка с пропаганди за тоалетни с години.Даже не са разбрали,че е западна пропаганда с цел настройване на война.
    Западните инструктори са наркоманизирали азовците и са им промили мозъка.Понеже знаят,че се дразнят руснаците на нацисти са ги направили такива.Жалко,че руснаците са се хванали на клопката.
  • 92 Баро

    14 6 Отговор
    След падането на Азов,малко ли татуирани азовци с нацистки символи показаха на тубата.Голяма част се радват на трудотерапия и мъжка любов.Трябваше тези с най големите татуировки да бъдат препарирани и изложени в музей,за доказателсто.
  • 93 Ами

    14 5 Отговор
    Нека някой да обясни Бандера какъв е , че му издигат паметници?
  • 94 Колосал

    6 4 Отговор
    Докато има Германия фашизма ще съществува. Тази държавица трябва да бъде докарана до просешка тояга и ликвидирана.
  • 95 ЗАГЛАВИЕТО Е ДОСТАТЪЧНО

    11 6 Отговор
    да се посмее човек.
    Има доста клипчета, които онагледява укрофашагите/бансерци, азовци.../
    към които не трябва да се проявява НИКАКВА милост.
  • 96 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 4 Отговор

    До коментар #57 от "Свети Петър":

    Ако някой си мисли, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъже. Русия иска реванш и това е параноята на Путин, Медведев и компания.
  • 97 Коректен

    13 4 Отговор
    А пасквил като този на дойчото зеле се мъчат да прикрият че действителноУкрайна еФашизирана и то сПодкрепата на същото това прокиснало реваншистко дойчо зеле... Зелето същоттака скромно мълчи като пръ. Д. Н. Ало в трамвай иЗа 15000 избити от неонацистите рускоговорящи в Донецк и Логанс от 2014 до 2022г. така,че тия и подобни фалшификати на дойчовците не вървят, Виж за зомбираните кравешки лгбт ФашкииТия лъжи са като Отче наш...
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 копи пейст

    7 10 Отговор

    До коментар #81 от "Река Болга":

    Предговор
    Публикуваните в този сборник документи от царските архиви разкриват истинското лице и действителните мотиви на така наричаната “освободителна мисия” на царска Русия по отношение на българския народ, получил национална полунезависимост в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г. Създаването на “независимо” българско княжество трябвало да послужи само като прикритие и етап от завладяването от Русия на подстъпите към Константинопол по западния бряг на Черно море. В продължение на десет години царското правителство влагало колосална енергия за укрепване на господарството си в новообразуваната квазинезависима държава, като пускало в ход всички средства на азиатско-византийската дипломация – от масова корупция и подкупи на политически гешефтари и армейски офицери до организирането на военни бунтове и държавни преврати, до вербуване на убийци и отстраняването на пречещи на плановете му държавни дейци на България. Ужасяваща, ненадмината по вулгарния си цинизъм картина разкриват секретните инструкции и донесения на царски министри и дипломати, извънредни емисари и чиновници. Пожълтялата хартия на тези документи пази забележки на монархическия молив. Александър III е бил в течение на всички престъпни замисли, планове и подвизи на многобройната шайка дипломати и нелегални агенти. Той всичко знаел и всичко одобрявал. Той изпращал лично нему докладващи емисари. Съобщенията за терористични актове и убийства, носещи неприкрити следи от причастност към т

    Коментиран от #110

  • 100 Перо

    4 8 Отговор
    Украинските бандеровци /измислени националисти/, без етническа нация, ги пресъздаде превратаджииския ционизъм, от който са всички президенти и премиери, от 2014 г. до сега!
  • 101 Коректен

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "Хахахаха":

    Явно акъла ти е на малко дете, голям човек на такива елементарни, но нагли лъжи не се връзва
  • 102 сноу

    4 10 Отговор
    Някакви си изкуфели дропли правели изводи...и като какви са тия изводи..? Извадени от контекста и овъргаляни в лъжи и измислици...То майдана бил тъй, ама в Одеса било онъй, ама то акцента ,че и плацента никак, ама никак не били фашистки ...Изобщо целия безмислен буламач на зелето..Ма вайнландо що не гледаш документалния филм на сънародника си марк бартелмай...той ще ти опресни кухата, прегоряла от липса на мозък кратуна..
  • 103 ДебиленВюрстен

    2 8 Отговор
    Швабските фашаги са си класика-плащат за да ги публикуват...
  • 104 Опълченец

    11 4 Отговор

    До коментар #34 от "Сталин":

    Ти доста неща не си чел, не е само DW
  • 105 Помак

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "Хахахаха":

    Да та у постия человек ...примитивен си !
  • 106 Перо

    7 8 Отговор

    До коментар #48 от "Тото":

    Какви нацита, какво “прочистване”, когато укрите не са етническа нация! Те са измишльотина и държава като при “макетата”
  • 107 Оракулът от Каспичан

    11 10 Отговор
    Шизофренията в кремъл е пълна.В момента руската телевизия и интернет сайтове представляват типичен пример за подмяна на истината.Лъжата е издигната в ранг на държавна политика.Цялата кремълска пропаганда и демагогия се гради на постояното бълване на лъжи,като целта е руското стадо да бъде ошашавено и доведено до състояние на зомбирана маса от неспособни да мислят животни.Това е типичен съветски похват още от времето на ленин и сталин.Джордж Оруел в романа си "1984" на практика е описал ситуацията в СССР по онова време.

    Коментиран от #112

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 !!!?

    8 5 Отговор
    "украинските нацисти" !!!?

    Коментиран от #119

  • 110 Кочо

    11 4 Отговор

    До коментар #99 от "копи пейст":

    Това го е писал някой от бг продажниците от 89г. Които под ръководството на ЦРУ като папагали в хор заповтаряха че не сме били под турско робство, турчин никого не е клал, имало е само мило и приятелско присъствие... Доста долно нали... Същите тия боклуци са готови на най долни е фалшификации в името на това да обезродят българина и да го смразят с братския руски народ освободител... Предателите винаги получават полагащото им се накрая...
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 РодолюбецАнтиутопист

    3 7 Отговор

    До коментар #107 от "Оракулът от Каспичан":

    Романът на Оруел се отнася за УкроНеонацизма възроден от САЩ койтоИска да превърне света в Антиутопия

    Коментиран от #116

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Минувач

    8 1 Отговор
    Няма по-смешно заглавие и статия. Нямало нацисти, хах! Сякаш не сме виждали десетките снимки и видеа от Азов, Десен сектор и прочие, сякаш не сме гледали документалните филми за тях на италиански и френски телевизии, ама бяха преди войната, а сега вече не са меодерни тези филми. Сякаш баш тези германци от Дойчето са забравили онова видео с речта на техен висш политик от трибуната на парламента им, на германския, където възможно най-остро говореше срещу възникналите нацистки фракции в Украйна и как Германия трябва да се противопостави срещу това. Ама сега тези материали не са модерни, хах. Мислят, че сме ги забравили... А това са видеа, не са само думички. И, когато вземем да се замисляме кой крив и кой прав от цялата ситуация и причините, какво имаме - Западът има само думи, медийно насаждане на тези думи и обявяване на всичко останало за някаква руска пропаганда. Но насреща им стоят не само думи, тук не е дума срещу дума, а дума срещи факти. Защото в подкрепа на руската версия има освен думи, има и видеа, има и снимки, има и изказвания на политици, вкл. на Байдън, че никога няма да допусне СП-2 примерно, а се чудим за взривовете... Имаме искане за независимо разследване от руска страна и за СП-2, и за Буча и за всичко, но разследване с всички страни. Насреща им имаме само позицията на Запада и на Украйна и на западни експерти и организации. Как да се довериш тогава на тоя Запад?
  • 119 Минувач

    12 3 Отговор

    До коментар #109 от "!!!?":

    Ако само това ти е връзката на Русия с нацизма, значи си яко изперкал. Ти имаш ли си на идея в Русия, какво биха ти направили, ако открито заявяваш нацистки възгледи, в страната дала десетки милиони жертви във ВСВ и където няма семейство без загубени близки? Някакъв си вдигнал ръката, голямо доказателство за нацисти, евала... A срещу това имаме десетки снимки и видеа от Украйна с нацистки символи, литература, маршове, лагери за военно обучение, въоръжения, документални филми - италиански, френски, изказвания от немски политици и прочие. Самият факт, че Израел се дърпа от доставяне на оръжие за Украйна, трябва да ти говори също така.

    Коментиран от #121, #126

  • 120 Наблюдател

    3 9 Отговор
    Да наричаш другите фашисти, когато самият ти си фашист, е основната практика на Путин. Това е шизофашизъм. Украинците имат по-елегантна формулировка. Наричат ​​го рашизъм.

    Коментиран от #125

  • 121 ТИРбушон

    0 6 Отговор

    До коментар #119 от "Минувач":

    На 14-17.03.2015 г в Санкт Петербургсе проведе световен клнгрес на фашистите с послание на късия чар до делегатите. Нашичкия Болен Лидеров е бил поканен, но не е отишъл. Напъни се да използваш и другата гънка на мозъка си, за да осмислиш това което ти казвам. Факта е доста лесно проверим в интернет. Доста са те зомбирали русНАЦИте......
  • 122 Ам чи

    6 1 Отговор
    ПОЯВИХА СЕ СВЕТОВНО ПРИЗНАТИ ОТ КОНГРЕСА НА САЩ УКРАИНСКИ НАЦИСТИ АЗОВ
  • 123 Адолв

    0 5 Отговор
    Путлер
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 азов

    4 0 Отговор

    До коментар #120 от "Наблюдател":

    и подобни структури са фашисти в чист вид. Измиването им започна, когато американците осъзнаха потенциалната полза от тях (въпреки, че и те ги бяха обявили за фашисти).
    Само като видиш свастиката, която изобилства при украинските националисти е очеводно какви всъщност са.
  • 126 Възраждане са за нов ред

    0 3 Отговор

    До коментар #119 от "Минувач":

    Установяване на диктатура по образец на Руската федерация,тоталитарен режим,скъсване на връзките с демократичният свят,обявявайки демокрациите за вражески държави,забрана на независими демократични институции и медии.

    Коментиран от #131

  • 127 д-р Косев

    0 4 Отговор

    До коментар #85 от "Скот Ритър":

    Раша използва танкове, артилерия и авиация срещу своите граждани в Чечня, включително и по времето на Путин. Следва, че Раша е фашистка страна и Путин е фашист.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Чичак

    4 1 Отговор
    Как се роди "руската лъжа" за украинските нацисти........грешката е в кавичките само........ роди се след като украинските нацисти ги обучаваха в сАЩ, Канада и Европа...... И НПО-промиваха с години мозъците на младите.
  • 130 Тези Азовците

    4 1 Отговор
    С татусите Не са фашисти а? Фотошоп е сигурно. Те руснаците в ареста са ги татуирали
  • 131 Независими демократични медии ¡¡¡?

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Възраждане са за нов ред":

    И зеУето е образец за 🤔което¡¡¡?
  • 132 ТАЯ ЛЪЖА ЗА ИЗБИТИТЕ РУСНАЦИ В УКРАЙНА

    1 1 Отговор
    Е КАТО ДА ЗАБРАВИМ ИЗБИТИТЕ ЕВРЕИ В КОНЦЛАГЕРИТЕ - НАТАМ НИ ТЛАСКАТ И ПОСЛЕ И НАС ЩЕ ИЗБИЯТ !
  • 133 ЛЪЖА , А ?

    2 0 Отговор
    Можете също да се цитират и данните от портала Natural News. Според него в лабораторията в Харков около 20 украински войници са загинали, след като са били изложени на грипоподобно вирусно оръжие, а други 200 са били хоспитализирани.

    „В същия град, около година по-късно, 100 души мистериозно се заразиха от холера. И холера, и вирусът на хепатит А са открити в замърсената питейна вода, но доказателствата сочат, че биолабораториите, управлявани от Пентагона в целия район, са били истинската причина“, отбелязва портала Natural News.
    Това са само няколко случая сред многото огнища, появили се в Украйна през тези години. Експертите ги свързват директно с биолабораториите, управлявани от Пентагона.
  • 134 Я ОТГОВОРЕТЕ КАКЪВ Е ТОЗИ ТРИЗЪБЕЦ

    1 0 Отговор
    КОЙТО ВИЖДАМЕ НА ГЪРДИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ ? НЕЩО СИМВОЛИЗИРА КОМАЙ ? НЯКАКВА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА МИ СЕ ЧИНИ !
  • 135 Сиромах

    0 0 Отговор
    Сигурно международният наказателен съд сега ще заведе дело срещу Русия, че е отвличала украинци и насила им е татуирала пречупени кръстове, образи на хитлер и други шваби черепи други нацистки символи?Ами измислете нещо по-истинско!За тази лъжлива пропаганда ли спряха от евросъюза всякаква друга информация,а сега на всичкото отгоре ни задължавали да закупим още ваксини, явно на оная малката фрцла малко и се вижда далаверата досега, безсрамници гади!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания