Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 05:35 1 539 0

5,9 по Рихтер разтърси Киргизстан

  • киргизстан-
  • земетресение

Трусът е бил усетени и в най-големия град на Казахстан Алмати

5,9 по Рихтер разтърси Киргизстан - 1
Снимка: Фейсбук

Земетресение с магнитуд от 5,9 е било регистрирано през нощта на територията на Киргизстан, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Трусът е бил усетени и в най-големия град на Казахстан Алмати, съобщи казахстанското министерство на извънредните ситуации.

Земетресението е станало в 3:42 ч. местно време с епицентър на 279 км югоизточно от Алмати на територията на Киргизстан. Огнището не труса е било на дълбочина от 15 км.

Два часа по-късно е засечен още един трус от 5,6 по Рихтер на границата между Киргизстан и Китай. Неговото огнище е било на дълбочина от 10 км.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА