Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 06:27 3 114 20

Уилям Бърнс: Русия предлага да помогне на иранците с ракетната им програма

  • уилям бърнс-
  • сащ-
  • иран-
  • русия-
  • ракетна програма-
  • изтребители

Шефът на ЦРУ изрази безпокойство заради все по-тесните отношения между Москва и Техеран

Уилям Бърнс: Русия предлага да помогне на иранците с ракетната им програма - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия смята да помогне на Иран в ракетната му програма и да му предостави изтребители, заяви ръководителят на ЦРУ Уилям Бърнс, изразявайки безпокойство от засилването на военното сътрудничество между Техеран и Москва, предаде БТА.

"Това, което виждаме, са признаци, че Русия предлага да помогне на иранците с ракетната им програма и също така разглежда възможността да предостави на Иран изтребители", каза Бърнс в рядко интервю, излъчено по Си Би Ес.

Това военно сътрудничество се ускорява "в посока, която е много опасна, тъй като знаем, че иранците вече са предоставили на руснаците стотици въоръжени безпилотни самолети, които те използват, за да карат украинското цивилно население да страда" и да нанасят удари по инфраструктурата, каза той.

Запитан за напредъка на иранската ядрена програма, Уилям Бърнс заяви, че Съединените щати "не вярват, че върховният лидер на Иран все още е взел решение да възобнови милитаризирането на (ядрената) програма, което според нашите оценки беше спряно или прекратено в края на 2003 г.". Въпреки това, каза той, програмата за обогатяване на уран "напредва бързо до степен, в която ще им отнеме само няколко седмици, за да достигнат 90 %, ако решат да преминат тази граница".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    27 1 Отговор
    Украинските бежанци в Швеция не могат да си позволят храна и са принудени да се обръщат към благотворителни организации за храна. Това се казва в сюжета на телевизионния канал SVT .

    Отбелязва се, че стотици украинци от около 40 хиляди, пристигнали в Швеция през последната година, не могат да си осигурят храна за всеки ден.
  • 2 Бобслей

    39 1 Отговор
    "Хегемонът" тръгна по улея надолу..
  • 3 Българин

    24 4 Отговор
    Нормално. След като помогнаха на братския севернокорийски народ, сега е ред да върнат жеста на братския ирански такъв. Иранските дронове не пристигат в Рассия бадева!!!
  • 4 Анти-ЦРУ Козяк

    51 2 Отговор
    Сащ знаеха, че не могат да спечелят тази война, и Зеленски го знаеше. Но на Сащ им трябваше пушечното месо на укрите, а на Зеленски втория милиард в банковата сметка. Потъпкаха Минските споразумения и му забраниха повече мирни преговори след 3/2022...

    Сащ не бива да са много уверени, че няма да бъдат унищожени след десетките им други войни, защото за пръв път в тази им война са беззащитни!

    Коментиран от #9

  • 5 Гориил

    45 1 Отговор
    Русия определено ще помогне на Иран и ще му предостави най-модерните технологии.
  • 6 Анти-ЦРУ Козяк

    53 4 Отговор
    Това е суверенно право на братушките да помагат на приятелски страни, както винаги да го правили! Сащисаните вече не могат безнаказано да си пъхат носа навсякъде.
  • 7 Много Странно

    42 0 Отговор
    Странно, как така се случи, че Русия е в все по-тесни отношения с Иран? Това е абсолютно неочаквано при положение, че отношенията между Русия и Колективния Запад са нормални. Или аз бъркам нещо
  • 8 Слава России

    30 3 Отговор
    И защо да не им помогнат с изтребители бе каун. Вие можете да доставяте оръжие на фашиска Украйна а руснаците не могат . Жалки лицемери. С-м -р -т за Нато и Европа.

    Коментиран от #18

  • 9 Шопо

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анти-ЦРУ Козяк":

    Цар Бомба (на руски: Царь-бомба) е названието на руска водородна бомба, най-мощното ядрено оръжие, което е създавано и взривявано някога по време на ядрени изпитания.
  • 10 Другият един

    26 2 Отговор
    Хайде вземете си при знайте че много я обърках те и нищо добро не чака целия свят заради вас и се молете на Русия дано спре до тук щото вече и Китай и Иран са готови Северна Корея няма смисъл да я с споменаваме Бива ли такава тъпотия да запалите света от лакомия
  • 11 Българин

    4 12 Отговор
    Държава сама не може да си помага ще помогне на друга
  • 12 Русомразец

    3 12 Отговор
    В Беларус гръмна ли руззкий самолет браво на партизаните от Беларус
  • 13 ХайлХимарс

    2 9 Отговор
    Русню ще помага, значи иска нещо. Щом иска нещо значи е в безизходица. А щом е в безизходица, пак се е наакала.
  • 14 чалморан

    3 1 Отговор
    хохо скоро ще подпалят зaдницитe на чифyтитe :D
  • 15 Слава на САЩ ЕС НАТО

    1 0 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.
  • 16 Хаджи

    1 0 Отговор
    Скоро ще хвърчат чалми и петолъчки 😂
  • 17 Здраво бомбене

    1 0 Отговор
    Байдън е време да издъни кремълската нацистка кочина и след нея и иранския бълхарник!
    Само така може да се оправи скапания човешки свят!
  • 18 Слава САЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Слава России":

    И защо да не им помогнат с изтребителите, бе каун. Русия "православната" може да помага на ислямофашистки Иран а американците не могат. Жалки кремълски лицемери. С-м -р -т за Русия и Иран.
  • 19 Всяко зло

    1 0 Отговор
    идва от Русия!
    С-м -р -т за Русия Китай Иран
  • 20 Мефистофел

    2 0 Отговор
    Сатанистите са в Кремъл начело с антихриста кагебеец Путин член на сатанинската комунистическа партия която седемдесет години преследваше и унищожаваше християнството, събаряше църкви, убиваше истинските православни свещеници и ги подменяше с агенти на КГБ. Днес същите комунистически сатани управляват Кремъл! Затова Русия е съюзник на антихристиянски сатанински комунистически и ислямистки режими като китайския и иранския!
    Или си с Христа или си в коалицията на Сатана - Русия, Китай, Иран!