Last news in Fakti

2 Март, 2023 10:05 945 3

Во Ван Туонг е новият президент на Виетнам

  • президент-
  • виетнам-
  • во ван туонг

Туонг беше избран с 98,38% от гласовете

Во Ван Туонг е новият президент на Виетнам - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националното събрание на Виетнам избра ветерана от Комунистическата партия Во Ван Туонг за президент на страната. Това съобщи председателят на парламента Вуонг Дин Хуе, цитиран от Ройтерс.

На извънредна сесия законодателите потвърдиха избора на Туонг, след като управляващата Комунистическа партия го избра за президент ден по-рано. Позицията до голяма степен е церемониална, но е една от четирите водещи политически позиции в нацията от Югоизточна Азия.

Туонг беше избран с 98,38% от гласовете.

Ще бъда абсолютно лоялен към отечеството, народа и конституцията, стремейки се да изпълнявам задачите, възложени от партията, държавата и народа, каза той в кратко изявление пред парламента.

52-годишният Туонг е най-младият член на Политбюро на партията, най-висшият орган за вземане на решения в страната, но се смята за ветеран от партията, тъй като е започнал политическата си кариера в университета в комунистически младежки организации.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    1 0 Отговор
    Този човек е специалист по научен комунизъм и това много безпокои антикомунистите, ама няма как....демокрация.