Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Март, 2023 11:36 10 430 204

Русия умря. Няма такава държава, нито такъв народ.

  • военни престъпления-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • руснаци-
  • украйна

Кремъл успя да потопи руснаците в политически сън

Русия умря. Няма такава държава, нито такъв народ. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коментар на Константин Егерт:

В апартамента ми във Вилнюс разглеждам архивни снимки. На екрана на компютъра ми се появява една от първите ми годишнини в радио „Коммерсант FM“, където работих няколко години. Оттогава са минали 10 години, но имам чувството, че е вече цял век. Светът, в който живееше интелигенцията и средната класа в големите градове на Русия, се градеше на илюзии.

Още новини от Украйна

Тези илюзии се основаваха на вярата, че режимът на Путин ще позволява на “привилегированите граждани” да си запазят поне едно малко лично пространство, в което да се изявяват като опозиционери, да създават и развиват критични медии, дори понякога да избират опозиционни политици на постове, на които те няма да имат никаква реална власт.

В замяна на тези илюзии ние - аз също бях част от този свят и нося отговорността си, трябваше да се преструваме, че Владислав Сурков (бивш специален представител на президента Путин по въпросите за Украйна – б.ред.) или журналистите от държавните медии са просто хора с други виждания, с които не е грях да се ръкуваме и дори понякога да работим по някой общ проект. Сега гледам снимка от отдавнашна вечер в едно имение в центъра на Москва и се проклинам, че съм стискал ръцете на онези, от които е трябвало да избягам още тогава. Крахът на този свят започна още с връщането на Путин в Кремъл през 2012 година и се превърна в необратима реалност след анексията на Крим през 2014. На 24 февруари 2022 година Путин замени временната надгробната плоча на този свят с постоянна.

Войната – спасителен пояс за Путин

Някои се чудят къде са всички онези хора, които излязоха по улиците на руските градове през 2014, когато започна тази война? Или през 2015, когато Борис Немцов беше убит? Литовците например често ме питат къде са онези 400 000 души, които през януари 1991 година излязоха пред Кремъл, за да защитят правото на независимост на Литва. Отговорът е прост - вече не съществува нито тази държава, нито този народ. Късният Съветски съюз умря в годините на приватизация, неплащане на заплати и първата война в Чечения. Кремъл започна да убива веднага след “Зимата на протестите” през 2011-2012, когато разбра, че няма как да прави компромиси с опозиционерите - дори с добронамерените и нерадикалните. Защото те също представляват фатална опасност за режима.

Войната срещу Украйна е основната последица от това, че превърнаха Русия в структура на КГБ от късния съветски период. И трябва да признаем - това е най-успешната специална операция на Кремъл досега. Може колкото си искате да пишете, че тази война е на Путин, а не на хората, както прави Иля Яшин. Това по някакъв начин е вярно - пред военните пунктове не се вият опашки. Но може да се каже и обратното. Руснаците носят пълната отговорност за това, което армията им върши в Украйна. И още нещо - броят и мащабът на антивоенните протести е незначителен за държава от 140 милиона. Дори и да вземем предвид заплахата от полицията.

Руското безразличие е основано на цинизъм

Предполагам, че на повечето руснаци им е безразлично случващото се. Те не толкова подкрепят войната на Путин, колкото правят осъзнат избор да не пречат на режима да прави каквото си поиска. Страхът, разбира се, играе роля. Но не бива да се залъгвате - в основата на тази позиция е цинизмът, развит в последните 20-25 години.

“Какво ни интересува? Всички политици са еднакви! Всичко е за пари!” - тези прости послания на кремълската пропаганда са се превърнали в принцип за болшинството. Русия днес е държава, в която гражданите, в политическия смисъл на думата, са малцинство. Нито филмите за злите сътрудници на НКВД, нито борбата с корупцията, нито независимите медии, нито дори неспирните убийства на опозиционери няма да събудят едно общество, което не иска да знае истината. А ако я научи, не би я допуснало до себе си. Без съмнение генезисът на това общество е дело на Путин и хората му. Но част от отговорността е и на “нашите хора”. Руските интелектуалци, предприемачи, активисти - всички те, въпреки личните им постижения, бяха победени от режима. Дали този крах ще е временен?

Без носталгия

Според мен е време да спрем да оплакваме нашите “бедност и лишения”. Още повече, че в сравнение с онова, на което са подложени украинците, съдбата на руските емигранти и на онези, които останаха в страната, та дори и на политическите затворници, е по-лека. Ефективна и максимално голяма подкрепа за Украйна е единственото, което емиграцията може да направи, за да има шанс за някакво уважение и самоуважение. Успоредно с това може да се опитаме да отправим ново предизвикателство към Кремъл от чужбина. От това обаче би имало смисъл, само ако се разделим с илюзиите си за руското общество. За да се пробуди то, е нужен нов език, нови теми, нов кураж и усилия, които да продължат повече от година. Създаването на нови образователни проекти все още изглежда най-обещаващият начин да се създаде една “алтернативна Русия”.

Някои емигранти се опитват да забравят за Русия и това е нормално. Онези, които останаха - не всички, но мнозина, ще се укрият и ще чакат по-добри времена. Тези времена, ако въобще дойдат, могат да създадат нови герои и да оставят днешните сили в миналото. Но най-важното е да спрем да гледаме старите снимки. Копирайте ги на хард диск или ги приберете в някое далечно чекмедже.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 172 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдааа

    26 71 Отговор
    Истината за войната.

    Коментиран от #53, #194

  • 5 Рррррррр

    232 67 Отговор
    САШ СА СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ

    Коментиран от #17

  • 6 Видях дойче зеле

    254 46 Отговор
    и всичко ми се изясни без да прочета нито една дума от статията…

    Коментиран от #27, #96

  • 7 по скоро

    208 47 Отговор
    джуджета като България са полуживи след 30 години евро-хамерикански геноцид

    Коментиран от #107

  • 8 СКАЛАТА

    85 9 Отговор
    ВОЙНИТЕ неСА РЕШЕНИЕ

    Коментиран от #139

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Г-ца каприз

    167 22 Отговор
    Най важната "новина на часа"🤣🤣🤣🤣🤣 жалки сте бееее🤣🤣🤣🤣
  • 13 НАТО губи войната

    194 33 Отговор
    Това е озверяла пропаганда, под нивото даже на бесарабски фронт

    Коментиран от #75

  • 14 Путлер

    47 140 Отговор
    Обрече страната и народа.
  • 15 Ехото

    121 15 Отговор
    Много вой на чужди гробища!
  • 16 Дойче със зеле

    144 19 Отговор
    Зелето ви не е умряло, просто така си мирише.
    От топлото време е.
  • 17 И Сащ и Русия

    34 122 Отговор

    До коментар #5 от "Рррррррр":

    Са едни и същи селяциии с претенцииии към всичко и всеки Но Сащ поне могат да правят коли, мотори, компютри , телефони и бойна техника а Русия НЕ!!!
  • 18 Леля Гошо

    101 12 Отговор
    Като ям кисело дойче зеле, ходя по голяма нужда три пъти на ден. Обилно.

    Коментиран от #195

  • 19 Додо

    135 16 Отговор
    Злобата,която се лее от заглавията, показва,че Укрите бягат от Артьомовск(Бахмут).

    Коментиран от #78

  • 20 ПалавНИК

    23 109 Отговор
    Дълбоко смислен анализ. От мен адмирации за статията.

    Коментиран от #25

  • 21 Zа родину

    111 15 Отговор
    Кой го каза, някаква американска подлога ли...

    Коментиран от #29

  • 22 Русия не може да умре

    117 17 Отговор
    То се случва само в мечтите на Сорос, а те си отиват с него. Все пак е на 93 и никой не може да му помогне.
  • 23 Реалист

    115 19 Отговор
    ЕС и САЩ умряха в момента агонизират

    Коментиран от #157

  • 24 Изкави се

    80 9 Отговор
    Ама те идват за вас, шваби
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ххххххх

    104 14 Отговор
    Само заглавието е достатъчно да разберете, че това е пълна лъжа.

    Коментиран от #102

  • 27 И аз тъй

    91 9 Отговор

    До коментар #6 от "Видях дойче зеле":

    Дойче Зеле се конкурира с Бесарабски фронт.
  • 28 Павел Николаев

    90 22 Отговор
    Объркахте заглавието. Пропаганда е точно, когато пишете на обратно: Украйна умря! Няма такава държава. Това е правиното заглавие.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПалавНИК

    15 59 Отговор
    Най-зле ударено е индустриалното производство и секторите, изискващи западна техническа поддръжка, сертифициране и периодична подмяна на части и агрегати.

    Руската гражданска авиация е десертифицирана и на практика не може да напуска въздушното пространство на Русия, а и там лети на риск и честна дума. Още миналото лято излязоха номенклатурни списъци от кой самолет какво може да се вземе, за да се сложи на друг. Това се нарича КАНИБАЛИЗАЦИЯ.

    Руското автомобилно производство не може да произведе Жигули по техническите стандарти от 60-те години.

    И т.н., примерите за технологичната импотентност на съвременна Русия са безброй.

    Коментиран от #47, #50, #114, #180, #182

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Стоян Александров

    56 17 Отговор
    Освен вече изгорелите германски танкове Леопард вече има и един пленен такъв с ПОЛСКИ ЕКИПАЖ, ПОЛСКИ УБИЙЦИ, НАТОВСКИ УБИЙЦИ. ЧЕСТИТО НА СМЪРТНИЦИТЕ. ПОЗДРАВИ НА ДЯВОЛА ДА НОСИТЕ, ЗАЩОТО НАЕМНИЦИТЕ СЕ УНИЩОЖАВАТ....ХАХАХАХА
  • 36 Бивш левскар

    45 7 Отговор
    Вие сте пародия на хора в това сайтче.
  • 37 Коко

    68 14 Отговор
    Вземете измислете нещо по сериозно. Никой не вярва на пропагандите ви които ни заливат денонощно по всички сайтове и телевизии.На запад може и да ви се вържат но тук не.Радвам се че и с ваксините стана така само 20%се хванаха.Истината е че Русия е спасението за един свободен и демократичен свят.Z.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Двоумя се

    58 10 Отговор
    Двоумя се кой е по-големият шут. Бесарабският фронт, Велето или Зелето. Хайде, на Зелето поне му е професия. Ами фронта и Велето? За какви ли читатели се пишат тези пасквили. Не всички са успели да се зомбират като западняците.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 тази статия

    56 9 Отговор
    бълва усещане, че автора се трезае и изпитва нещо подобно на агонията на младия Вертер - хем му се иска да е прав, хем някак скрито в текста остава разбирането дори на самия автор, че абсурда и измисления свят е в неговия апартамент, а архивните снимки могат само да му напомнят истинския живот. Епилога му ще е като на Вертер, тъжен и фатален. Във Вилнюс дори няма да има илюзорната възможност да съхрани дори лекото усещане за "свобода на словото". Човека е обречен - или повтаря наратива на пропагандата, или да си търси друго поприще за изява. Горкия, може да пише с омраза и размах, но от това прозира професионално безсилие.
  • 43 12345

    59 12 Отговор
    Автора се е объркал. Искал и да каже Украйна умря.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бау бау

    19 6 Отговор
    Скоро ще му целуваш снимката по вестниците а на САЩ черния
  • 46 Верно ли

    52 12 Отговор
    Вярното заглавие би трябвало да е "Европа умря"! В цяла Европа хората протестират против войната на НАТО в Украйна под националните си флагове, тук българинът чете Дойче зеле, докато си пие ракийката и някакви украинци с украински знамена се разхождат по софийските улици!!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мисирка с кисело - дойче - зеле

    39 10 Отговор
    По колко ви плащат за да им отпечатвате помиите ?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Тодор Живков

    43 17 Отговор
    Голяма пропаганда Русия умря по скоро Украйна умря както България умря засенчена от мръсната отоманска зган.
  • 55 Стоян Александров

    41 14 Отговор
    Освен вече изгорелите германски танкове Леопард вече има и един пленен такъв с ПОЛСКИ ЕКИПАЖ, ПОЛСКИ УБИЙЦИ, НАТОВСКИ УБИЙЦИ. ЧЕСТИТО НА СМЪРТНИЦИТЕ. ПОЗДРАВИ НА ДЯВОЛА ДА НОСИТЕ, ЗАЩОТО НАЕМНИЦИТЕ СЕ УНИЩОЖАВАТ....ХАХАХАХА
  • 56 1944

    11 40 Отговор
    да живее путлер убиеца на рООсия.
  • 57 Ха ха ха ха ха

    13 5 Отговор

    До коментар #44 от "Хахахаха":

    Ами то е мнооого сложно да ти направя и на теб такова видео, да знаеш. :))))

    Коментиран от #79

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ще се разплача

    47 8 Отговор
    от умиление. ... за неолиберастката пета колона в Русия! Тези, на които Сорос плащаше да разяждат страната отвътре... Защото старчето е специалист по преврати, политически убийства, войни, интриги и корумпиране на родоотстъпници. А такива алчни групи навсякъде се намират! .. Унгария и Русия далновидно изгониха антиконституционните си "Америка за България"! И не сгрешиха, така правят суверенните държави.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    45 12 Отговор
    Както писах на друго място, вече съвсем през просото я подкараха пропагандата! Жалка картинка! Реват, колко било лошо в Русия и как Путин унищожавал опозицията, ама през ум не ни минава, че болшинството от хората може би не са съвсем насила принудени, ами просто си подкрепят президента. Ужас някакъв, да има такива хора. Невъзможно, нали?! Евроатлантическите папагали дори на теория не допускат съществуването на такова чудо. Щом някой мисли различно, значи е лош, купен или най малкото измамен. Иначе Путин е диктатор...ние сме демократи, които забраняват медии със извънредно законодателство. Какво повече да кажеш?!

    Коментиран от #172

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 4929

    40 10 Отговор
    Русия нито е умряла,нито ще умре!Защо представители на САЩ обикалят бившите съветски републики ?Вече на всички е ясно какво става.

    Коментиран от #71

  • 65 Литоеско-латвийско-бесарабска

    29 3 Отговор
    сюрреалистична утопия
  • 66 Хахахаха

    15 34 Отговор

    До коментар #53 от "Бесен- _Язовец":

    Как забранено в Русия, нали Русия е демократична страна? Новодворская казва това преди 10 години, русофили! Още тогава знае, за какво става въпрос. Месец след като казва това, умира. Тя се е борила много години за свободата на словото в Русия. Надявам се русофили, някога да разберете думите и, но не е сигурно. Все пак русофилите са Zомби.

    Коментиран от #92

  • 67 Муерте каброн

    32 8 Отговор
    Май у ряха само 200 000 от ооорките на Зеления Кокаинов Артист
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 е, такъв народ

    34 11 Отговор

    До коментар #58 от "ДОЙЧОВОТО ВКИСНАТО ЗЕЛЕ":

    никога не е имало. Украинец, още от време оно си е географско, а не народностно понятие. Все едно, родопчани, шопи или някаква друга регионална група да се обяви за отделен народ.

    Коментиран от #84

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хахахаха

    11 35 Отговор

    До коментар #64 от "4929":

    Защото всички бивши съветски републики искат в НАТО и защита от НАТО! Защото Русия напада всяка една съседна държава, която не е в НАТО! На американците, не им трябва да дърпат някой в НАТО, държавите сами искат да влязат.

    Коментиран от #100

  • 72 Верно ли

    18 5 Отговор

    До коментар #59 от "1234":

    Точно толкова, колкото да повтаряш Путлер, Руzzия, ватенки, ушанки, а най-любимото ми е за возкала! РАЗБРА ЛИ? Аз лично предпочитам розовите чорапогащници и реп.или, капиш ;)
  • 73 Сотир

    12 27 Отговор
    Заедно с Русия ще умрат първо Израждане,после са Дпс,ГЕРБ,БКП и възходчето.
  • 74 Русия не е умряла

    14 29 Отговор
    Тепърва ще умира то в в агония, няма вече САЩ и АНГЛИЯ да и наливат стотици милиарди като след втората световна война и наляха. Ще гледат филма Руснаците самоубиваме се трудно.

    Коментиран от #145

  • 75 НАТО пък

    9 19 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО губи войната":

    Не знае,че е във войната.
  • 76 СВТ 40

    13 2 Отговор
    Някой се изказва неподготвен.
  • 77 ами

    19 8 Отговор

    До коментар #58 от "ДОЙЧОВОТО ВКИСНАТО ЗЕЛЕ":

    според мен приятелите кравари ще я резнат на две между полша и русия
  • 78 Да бе

    5 18 Отговор

    До коментар #19 от "Додо":

    цяла година бягат...на едно място!
  • 79 Хахахаха

    8 20 Отговор

    До коментар #57 от "Ха ха ха ха ха":

    Новодворская не е коя да е жена! Прочети за нея. А видеото, трябва да върви докато и последния българин не чуе истината за войната! Последния софиянец разбрах че го е гледал! 😂😂

    Коментиран от #94

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Иначе всичко си е ок

    35 6 Отговор
    Запада е жив и леееко настрани. Иначе всичко на Запад си е ок... докато не вземеш да критикуваш "бежанците и мигрантити", че само се възползват от западната социална система да живеят като паразити и изведнъж ставаш расист, говориш на езика на омразата. Иначе всичко си е ок... докато не започнеш да критикуваш западната жендър политика и ставаш хомофоб, говориш на езика на омразата. Иначе всичко си е ок... докато не вземеш да критикуваш баба яга урсулица и нейния мерак да набусти всичко живо, тогава ставаш антиваксър и пак говориш на езика на омразата. Иначе всичко е ок, докато не вземеш да критикуваш безумните ЕС санкции, тогава ставаш крайно десен путинофил и пак говориш на езика на омразата. Иначе всичко си е ок... и си ручаме хлебарките и скакалците...
  • 82 бахо

    28 5 Отговор
    Напъват се,напъват се и накрая кво излезе-поредната мозъчна прАдня на някой очевидно запечен журналист.
  • 83 Браво

    27 0 Отговор
    Такива промити мозъци просто няма....
  • 84 Хахахаха

    13 31 Отговор

    До коментар #69 от "е, такъв народ":

    Мдааа, само че Путин се подписва под документи, че Украйна е суверенна държава, а сега изведнъж ръйш ли, решил че не била такава? Може би, даже руската територия е украинска, защото истинските руснаци са от Киевска Рус, така, че управлението на Русия се поема от Киев!

    Коментиран от #101

  • 85 Достоевски

    15 30 Отговор
    Вярно е, за голямо съжаление - няма и помен от широката руска душа и приветливия, усмихнат руснак... На тяхно място се появи комплексирано стадо от крепостни животни, които повече или по-малко споделят подаваните им от кремълския дядка шовинизъм, милитаризъм и откровен нацизъм. И бездушно отиват на заколение като обикновени скотове... за нищо!
  • 86 Умрял е

    32 2 Отговор
    Автора, щото фашистите са му промили мозъка.
  • 87 Грантаджиев соросоид

    26 4 Отговор
    Абе вие там на какви субстанции сте, че пишете такива заглавия?
    По-надолу въобще не четох...
  • 88 Иван

    30 5 Отговор
    Мечката е умряла-няма я в бърлогата.......Или.......Мечката е излязла настървена.
  • 89 Фики

    39 5 Отговор
    Англия , Франция и Германия станаха мюсюлмански държави . Социалните им системи издъхват защото , африканци и източноевропейци ги цоцат яко . Данъците и пенсионната възраст се вдига за истинските граждани на тези държави за да могат да се издържат паразитите ..и дойче зеле вика Русия умря хахаха Европа умря
  • 90 Иван

    38 4 Отговор
    Аз пък по-често чувам че Украйна е умряла.
  • 91 Русия умряяяяяяя

    30 4 Отговор
    Отново глупости.......
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 МирО

    29 4 Отговор
    Джендърите здраво са изтрещяли, като прочете човек заглавието и вижда, че някои хора не са за психото и там немогат да им помогнат, жалко, бая народ психически даде фира. Велика Русия не само я има, но и ще управлява светът. Да пребъде за вечни времена Велика Русия, пазителка на православието и славяните.
  • 94 Ха ха ха ха ха

    13 3 Отговор

    До коментар #79 от "Хахахаха":

    Дай една твоя снимка и ще се видиш и ти във видео.. Ха ха ха

    Коментиран от #128

  • 95 Плюе Запада – живее на Запад

    12 32 Отговор
    Вика копейката , че сме били колония на САЩ.
    В коя американска фирма слугуваш?!
    На кого плащаш скъпото парно заради скъпия руски газ?!
    Къде ти отиват паричките, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка в Европа?!
    На кого плати 1,2 милиард за два реактора?! А 3 милиарда за Турски поток?
    Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия?!
    Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли?!
    Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?!
    Защо имат вече над 400 000 имота тук?!
    Знаеш ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба?
    Знаеш ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце?! Колко американски има?!

    Коментиран от #108, #126

  • 96 Госта.

    32 3 Отговор

    До коментар #6 от "Видях дойче зеле":

    DW отвличане на вниманието ли целите с тази пРоСтотия,защо не пишете за Бахмут,за победния марш на ВСУ към Москва???.Кога ще е парада ???
  • 97 Хахахаха

    26 0 Отговор

    До коментар #92 от "Бесен- _Язовец":

    Главния национален интерес е промиване на мозъци. Който не е с промит мозък, в затвора.
  • 98 АРЕС

    15 3 Отговор
    Кукукуууууууууууууууууууууууууу,само психопати ли има У тоА сайт Бе.
  • 99 Онемял

    5 27 Отговор
    Здравейте сънародници!
    Една мъдра,много дълбока и истински патриотична статия. За тези които все още имат остатъци от ум,препоръчвам да наложат статията върху българската карта. Който още си служи с мозъка си ще схване приликата. Уви мозъчното помътняване,отчуждението от реалните събития са наистина плод на една човеконенавистична,по- просто казана мафиотска система. Браво на автора! Ние имаме все по- малко такива граждани,граждани със свободомислие. За българите свободата е абстракция. Свобода или смърт от устите им звучи,като клише,защото не схващат смисъла. Успех братя!
  • 100 2263

    8 4 Отговор

    До коментар #71 от "Хахахаха":

    Наивник!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 зорлем

    29 6 Отговор
    направиха от Путин герой.
    Определено, Путин си има много трески за дялане в управлението на Русия през изминалите години. Обаче, целокупния Запад се престара и днес, го постави в ситуацията да защитатва цялостта и суверенитета на Русия. Това вече е кауза, зад която застава всеки руснак (а и всеки нормален може да я разбере). С тази война, Запада изработи "историческата индулгенция" на Путин. Утре, никой няма да си спомня грешките му, но ще се помни, че е защитил Русия от посегателство.
  • 104 Стоян Александров

    17 3 Отговор
    Освен вече изгорелите германски танкове Леопард вече има и един пленен такъв с ПОЛСКИ ЕКИПАЖ, ПОЛСКИ УБИЙЦИ, НАТОВСКИ УБИЙЦИ. ЧЕСТИТО НА СМЪРТНИЦИТЕ. ПОЗДРАВИ НА ДЯВОЛА ДА НОСИТЕ, ЗАЩОТО НАЕМНИЦИТЕ СЕ УНИЩОЖАВАТ....ХАХАХАХА
  • 105 гледам и не вярвам на ушите си

    4 12 Отговор
    Ей такава физиономия като видиш, стреляй между очите....Антрополозите и психиатрите ще потвърдят...
  • 106 Жададык

    23 2 Отговор
    Щедра порция украговедарска помия, сервирана от дойчезеле....Айде нема нужда.
  • 107 1221

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "по скоро":

    Пий си успокоителните! България е средно голяма европейска държава.
  • 108 Верно ли

    21 5 Отговор

    До коментар #95 от "Плюе Запада – живее на Запад":

    Хахахахахаа, "заради скъпия руски газ" :)))) Сериозно ли? Скъпия руски газ беше 26 лева, а евтиния "енергийно независим газ" октомври удари 300 и ненамсиколко лева (справка страницата на Българгаз)!
    А ти за коя руска фирма работиш за без пари, бе? Има ли тук един да работи за руска фирма, искам да знам! Тия като ги пишете там, дето ги измисляте, нас за някакви лапнишарани ли ни взимате?

    Коментиран от #171

  • 109 Мишел

    22 2 Отговор
    Както е казал Марк Твен: Сведенията за моята смърт са твърде преувеличени. 😃😃😃

    Коментиран от #122

  • 110 ами

    20 2 Отговор
    на края какво излезе, че украйна е най-великата държава на света и украинската армия е най-силната стига да не й спрат помощите
  • 111 Наблюдател

    20 2 Отговор
    Когато евро-атлантическата помия вече не помага за да се зомбират гражданите да плащат за войната на Америка с Русия....
  • 112 Сравнение

    2 14 Отговор
    Българите свалихме нашата мутра, на руските им забраниха да излязат с празен лист на площада. Ние сме по-качествен народ, имаме шанс за бъдеще.
  • 113 Аре бе

    23 1 Отговор
    РУСИЯ ВСЕ ОЩЕ Е БЯЛА ДЪРЖАВА И НЕ СВ ПОДДАВА НА НАПЪНИТЕ НА СОРОСОИДИТЕ НЕ ДАВА ДА Я КРАДАТ И ОТСТОЯВА ИНТЕРЕСИТЕ СИ С ОРЪЖИЕ В РЪКА
    ТАКА Я СЕГА МИ КАЖИ КОЛКО ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ СА ТАКИВА
    ПЪЛНО Е С ЕМИГРАНТИ СТРЕЛЯТ СЕ ПО УЛИЦИТЕ И КОГАТО ИСКАТ ДА ПОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ СИ ТИКАТ НАПРЕД УКРАИНСКИ ГЛУПАЦИ А ТЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ГЪРБА ИМ И ИМ ДАВАТ ЗАЕМИ ЗА ДА МОГАТ ПОСЛЕ ДА ГИ ДОЯТ
  • 114 Нннн

    22 2 Отговор

    До коментар #32 от "ПалавНИК":

    Здравей тъпчо. Умряха западните авиокомпании. Русия си забрани въздушното пространство за тях, а азиатските си летят на воля-погледни една карта. И какво стана, западните не са конкурентно способни и отиват на кино. И какво направиха, молят се на Русия да си отвори въздушното пространство. Е на това му казвам санкции да се самоунищожиш и други да се настанят на твоето място. Чао тъпчо.
  • 115 Гост

    5 9 Отговор
    Все едно описва България,същата дупка сме.

    Коментиран от #120

  • 116 стоян георгиев

    6 22 Отговор
    Русия се самоубива.този велик и изстрадал народ отново е вкаран в матрица която го тъпче мачка и унижава ,а той търпи с идеята че това е правилния начин.трагедиите водят обаче до катарзис и този дето идва няма да е хич по вкуса на путлер и кликата му .
  • 117 йхнкхйких

    14 5 Отговор
    ХАХАХХ ЗАПАДА УМИРА ДЖАМИИТЕ НИКНАТ КАТО ГЪБИ В ЗАПАДНА ЕВРОПКА ! слава за терористите избивали германци,белгиици,французи,англичани и други ххахахахахахахах СЛАВАААААААААААААААААА ИСКАМЕ ОЩЕ АТЕНТАТИ С КАМИОНИ КОИТО ПРЕГАЗВАТ ТЪЛПАТАС ХАХХАХАЪХААСАСААХАХАА ИСКАМЕ ИЗНАСИЛВАНИЯ ИСКАМЕ КЛАНЕТА ЯЖТЕ ЧЕРНАТА МАМБА
  • 118 9 МАЙ 2023 ПАРАДА В БЕРЛИН !!!!!

    14 5 Отговор
    Няма танкове има джендъри
  • 119 йхнкхйких

    12 5 Отговор
    АНАЛЕНА СКАЧАЧКАТА НА БАТУТ ИЗНАСИЛЕНА И ОДРАНА ЖИВА ! зелените терористи заклани до крак
  • 120 хе хе

    4 0 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    Не, не сме. Там времето е спряло.
  • 121 ШвабскитеЗелки

    15 4 Отговор
    Квичат до припадък. Прави впечатление, че урките колкото повече мрат, толкова повече тук КозякПодлогите вият. Последните два три дни са се активизирали сяхкакви ГнуснуАхмедПрасета, ДжамбазовциПомаци и прочие.
  • 122 разбира се

    14 5 Отговор

    До коментар #109 от "Мишел":

    Русия ще я има.

    Коментиран от #196

  • 123 Хахахаха

    4 16 Отговор

    До коментар #101 от "Хихихихи":

    Та пак, когато Путин плащаше на Украйна наем за ЧФ в Крим, ти къде беше? Ако Путин е смятал Крим за свой, защо е плащал наем на Украйна за ЧФ?

    Коментиран от #158, #162, #165

  • 124 Аз и ти

    5 15 Отговор
    Като е толкова бяло и хубаво място за живеене в Русия. Нека някой от българите патриот дето не България а Русия им е майка, да отидат на червения площад и да вдигнат един бял лист в ръцете, нищо друго да не пишат на него. Ще забият по затворите. А тук същите тези патриот си правят каквото си искат и си говорят каквото си искат. Замисли се народи!

    Коментиран от #140

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Верно ли

    18 5 Отговор

    До коментар #95 от "Плюе Запада – живее на Запад":

    "На кого плати 1,2 милиард за два реактора?! А 3 милиарда за Турски поток?"
    Искам моментално да съпоставиш тука сметката, дето я платихме за летящите хвърчила, които даже не сме виждали!!! Дори няма да те питам за реактора на Уестингхаус, дето е абсолютно несъвместим с централата ни! (Даже няма да споменавам ядреният отпадък, който твоите авери ще ни харизват, докато руснаците си го прибираха)!!
    Аз разбирам, че троляка на Де Бетата сте с когнитивни проблеми, ама не си мислете, че всички сме като вас, та да ми ги пускаш тия, а аз да рупам доматите с колците, капиш! То бива наглост, ама това вашето е пълно безочие!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Хахахаха

    1 10 Отговор

    До коментар #94 от "Ха ха ха ха ха":

    Че тя Новодворская, никога не се е отричала от думите си, та да трябва някой да и прави фалшиво видео!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 По Алеко

    11 2 Отговор
    Финансирам се директно отзад Атлантика и в мене няма нищо Дойче.Скоро и коментари няма да пишете.Демокрация ли.Както ви завъртя сопата.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Мима

    14 3 Отговор
    Боклуците на Факти! Съд за вас
  • 137 Реалист

    14 3 Отговор
    Мокрите сънища на Дойче Веле! Русия умря толкова, колкото и по време на Третия райх!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Гимзо

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "СКАЛАТА":

    Но поне ще опяваш денонощно Козлодуйски.
  • 140 Стойчо Караилиев

    16 5 Отговор

    До коментар #124 от "Аз и ти":

    Първо се научи да пишеш правилно! Поне това можеш да направиш, но след като мисленето не ти силна страна не виждам тогава какво ще напишеш.
    Иначе тази статия е отвратителна пропаганда. Въобще наясно ли се с нещата в световен план, които прозират отвсякъде?!
    Запада е едно гнило общество, което свикнало само да граби и така се е спасявал винаги, но сега не остана за грабене по света. Само в Русия, която няма да си даде територията и богатсвата на запада и да им клекне само и само те да са пак добре.

    Коментиран от #154, #156

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Абе ФейктиБг

    10 1 Отговор
    И всичките подлезурковци тук като ДойчеЗеле. Да сте се замисляли, че като почнем да ви трепем, няма да има спиране?!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Ухаа

    3 11 Отговор
    Обичам такива заглавия образуват киселини и дискомфорт около точката на кремълските Амеби у нас, а и е абсолютната истина. русия иди на....

    Коментиран от #152

  • 145 Къде си

    12 0 Отговор

    До коментар #74 от "Русия не е умряла":

    видял англосаксонец да налива милиярди някъде без да спечели много кратно повече от вложеното?
  • 146 Лично мнение

    10 3 Отговор
    Защо триете коментар който припомня колкопъти бе умрял Путин? Защо?
  • 147 Любопитен

    11 2 Отговор
    Тя политиката не е като радиацията.Всеки ден и по 10 пъти да пускате такива статии,няма как да ни облъчите.
  • 148 не мога да не отбележа

    3 9 Отговор
    Честно, егаси мутрата има младежът със шапката Z!!!
    Виждаш как липсват милиони години еволюция.....

    Коментиран от #155

  • 149 Фактопроверител

    5 18 Отговор
    Руския народ и путлер са скачени съдове. И е невъзможно да съществуват един без друг. Руснакът в алкохолното си опиянение мечтаеше за велика русия и нов сталин. Получи си сталина. С него вървят 15 години колония, ако кажеш думата "война". Или безплатно погребение, ако те пратят в Украйна. Ще се събуди ли някога руснакът от своя сън? Аз лично съм песимист. А и не ми дреме.
    Дреме ми за българския пейзаж. Уви, тук - изражданци и корнита, борисовчета и доганчета. Обилно поръсени с русофилчета. Трябва да се забрани за изучаване руския език в България - очевидно българския патриотин, първо научава за великата матушка русь, а не стига до това - какви злини ни е причинила русията. И така нашенския Ганьо, става придатък, ратай на руския мужик. От една майка сякаш са. И не ми се иска, като автора да се покайвам след 10-тина години, че днес не съм направил нищо за да спра руската пропаганда в моята България.
  • 150 ⚡ Хрониките на Евразия

    4 7 Отговор
    Както е казал класика, в България ще умре последният путинист, даже когато в Русия са осъдили и захвърлили в канавката на историята пиринският режим..
  • 151 Руснак

    10 4 Отговор
    По-голяма простотия от това не съм чел
  • 152 Лично мнение

    8 2 Отговор

    До коментар #144 от "Ухаа":

    Напротив. Забавно е. Защото когато се окаже, че е възкръснала, ще се окаже че не само Путин е безсмъртен, но и Русия. Давайте, диво забавление е да броим колко пъти ще възкръсва и Путин и Русия. Хубаво е да знаем, че не само Христос има тази способност.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #140 от "Стойчо Караилиев":

    Стойчо живееш в паралелна действителност.всичкондето си написал е точно наобратно.
  • 155 Азиим

    1 3 Отговор

    До коментар #148 от "не мога да не отбележа":

    Ти да не би да си по-красив?
  • 156 Фактопроверител

    5 7 Отговор

    До коментар #140 от "Стойчо Караилиев":

    Стойче, байно...
    Ти май не си ходил на Запад. Това общество, "дето гние и само граби" беше изградило едно доста прилично място за живеене. Ама сега заради добрината си, допусна едни индивиди, от изтока (като нашите, мургавите са само капка в морето), от тоя така дълго "грабен" изток (ориент и прочие), че вярно ще вземе да "изгние".
    Подозирам, че си "червен" по рождение (но не като Гойко Митич) - дотолкова са ти нафталинови опорките за лошия Запад.
  • 157 чекай чекай малко

    3 8 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Оди си в Русия, там цъфти , а какво че го върже че разберемо близките годин.Само да нема биле сме со добро ми сме ниммали шанс.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Васи

    9 2 Отговор
    Стига сте лъгали нагло т.наречени масмедий-разпространявате само нагли световни лъжи ден за ден и пропаганда!
  • 160 МАРА

    11 2 Отговор
    РУСИЯ Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ .
  • 161 Здравейте , тест за ДЕМОКРАЦИЯ …

    3 2 Отговор
    Това което ще напиша ще ГО кача в миниум 20 МЕДИЙ … ЛИЧНИ ПОЗДРАВИ НА МОДО ….тор ….Е аз не МИСЛЯ КАТО ВАС … ЛИЧНИ ПОЗДРАВИ … И ЛИЧНО САМ ИЗКАРВАМ парите си … ПОЗДРАВИ 👋
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 КОЙ?

    1 5 Отговор
    Едно нещо обаче е подценено: сам пишете, неспирни убийства на опозиционери.. Страхът е много голям. Как да излязат на улицата, като знаят че най малкото ще загу ят работа, екзистенция, щвги пребиятв полицията, а може и да изчезнат от лицето на земята??? Да, 140 милиона ги е страх!
  • 164 Ееееееееееееееее

    10 1 Отговор
    Е кой го казва. Западните държави, редом с Германия са се напълнили с африканци и хора от близкия изток. Отдавна мина времето на Хитлер и чистата раса. За последните 30 години западна Европа е наводнена от хора извън Европа. Всичко заради евро-атлантически ценности.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Муньо

    6 0 Отговор
    Моди,резко ми премахни коментара
  • 167 хммм

    8 1 Отговор
    Това са пак български глупости. Имам чувството ,че когато говорите за Русия винаги описвате точно България.
  • 168 Запознати

    17 3 Отговор
    Добре направиха Унгария и Русия, като изгониха антиконституционните НПО на Сорос! Така правят суверенните държави. Старчето е специалист по корумпиране на местни групи от алчни елити, преврати, разпалване на войни, политически убийства, инсталиране на марионетни режими и дори неонацистки радикали. За него всички, които са неутрални, суверенни, независими или не споделят мита за американската изключителност и американската хегемония над всички и всичко, са вид нацисти, т.е. те са лошите, а американците - добрите. Многополюсният свят го ужасява - не бива да се оспорва американската хегемония и колониализъм, откъде накъде ще има суверенни и независими държави.

    Вижте реалността: ЕС е васал на САЩ, НАТО е васал на САЩ! ООН е маша на САЩ! Всички други са нацисти, т.е. лоши. Според сороската пропаганда Русия е най-големия нацист, т.е. нак- лоша! Как може да оспорва и застрашава американската хегемония и диктат!

    Отворете пресата и ще видите доказателствата.

    Коментиран от #170, #187

  • 169 Обичлива фъсня

    2 7 Отговор
    Имаше една песен,дето я учехме навремето>>

    ........ставаааай,старана огромная......(тутурутууууу).....
    .....ставаааааай да седна аз......(тутурутууууу)......

    Китай от няколко дена откъсна(със съгласието на путин),цяла Манджурия...барабар със Сахалин и цялата прилежаща област.Над 1.000.000.000кв.км. Путин продава русия за боеприпаси.
  • 170 Руската преса ли???

    0 5 Отговор

    До коментар #168 от "Запознати":

    Там пишат и някои неща за тебе....не вярваш ли...отвори пресата и ще се убедип сам!
  • 171 Българин

    1 8 Отговор

    До коментар #108 от "Верно ли":

    Кога евтиния руски газ е бил 26 лв?Аз помня 2018г беше $520
  • 172 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Аз не се съмнявам, че руснаците подкрепят Путин, защото те са кръгли и.иоти.Едва ли има друга страна съставена от завършени и.иоти.

    Коментиран от #176

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Българин

    2 8 Отговор

    До коментар #165 от "Лъжа":

    Русия плащаше по $20 милиарда наем годишно за Крим
  • 175 Др Косев

    6 3 Отговор
    Що трябва да чета 4ор бите на някаква 60р060и дна мас1ти9.Че и някой даже пари е взел за статията.
  • 176 Хахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #172 от "Българин":

    Къв българин си бе ман1 гау.
  • 177 Русия е държава от Zомбита !

    3 11 Отговор
    И най вече от Върколаци !
  • 178 Русия не е за Европа !

    4 8 Отговор
    Там на всички дъската им хлопа !
  • 179 Виж Митрофанка талибанка!

    2 9 Отговор
    Олицетворява Путинова Русия!
    Какво повече!
  • 180 Даа!

    8 2 Отговор

    До коментар #32 от "ПалавНИК":

    А фаш с какво си изстрелва и до сега космически кораби- включително и тежки сателити? Вероятно с прашка,а? Без руските РД-220-280 са гол таратор.Защото руснака нямал наука и технологии.Зомбирани сте до откат! Защо да произвеждат коли,битова техника,след като могат да си ги доставят от цял свят? Слаб опонент сте!
  • 181 Ваньо

    8 1 Отговор
    Мудераторо - мародер оти трие коментарите? Явно нещо не са зеленско-краварски угодни. Пълна простотия е тая статия
  • 182 Бай Ставри

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "ПалавНИК":

    Пич върни се в реалността или иди на психиатър.
  • 183 пенко

    11 2 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ И КАКВО Е ВИЛНЮС ?????! ЗНАЕТЕ ЛИ ДАЛИ ЕГЕРТ Е ПРИБАЛТИЙСКИ НАЦИСТ - ЗЛОБЕН И ФАШИЗИРАН ОТ МЕНТЕТО ЦРУ -СРЕЩУ РУСИЯ / ПОРОБИТЕЛКАТА / !?!?!? НО, АМЕРИКАНЦИТЕ СА ИЗБИЛИ 120 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ - А, РУСИЯ НЕ Е ИЗБИВАЛА ЛИТОВЦИТЕ !!!!!

    Коментиран от #186

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Цитат

    10 3 Отговор
    Украйна умря. Няма такава държава, нито такъв народ.

    Коментиран от #201

  • 186 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор

    До коментар #183 от "пенко":

    Ах, таз добричка Русия. Защо не провериш в източниците като как е завоювала територията от Урал до Тихия океан? Какво се е случило и се случва със Сибирските племена и народи?
    Тайгата не може да плаща данъци в натура за хазната на руския император...данъците се плащат от поданици, а не от дърветата и мечките.
  • 187 ПРИПОМНЯНЕ

    2 5 Отговор

    До коментар #168 от "Запознати":

    Ако си мислиш, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъжеш. Русия иска реванш и това е параноята на Путин, Медведев и компания. Заради реваншизмът им са и всичките приказки, че водят война против САЩ и ЕС... Между впрочем, „РЕВАНШИЗМЪТ“ е една от причините ХИТЛЕР да започне ВСВ.

    Коментиран от #202

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Дойче Веле в Германия

    5 3 Отговор
    никой не го чете, колкото и да се напъва, не представлява интерес за никого‼️
    Припомням едно много важно изказване на"умрелия" Путин:
    "за какво ми е свят без Русия ⁉️" Това би трябвало на русофобите да им отвори очите за факта, че Путин принципно е готов на всичко, дори и ако с това ликвидира Русия, но преди това ще е ликвидирал Европа, Америка, Англия и още много други, от Украйна ще остане една пустиня, в която стотици години няма да има условия за живот защото ще е абсолютна радиация ‼️
  • 190 Граматични грешка

    3 4 Отговор

    До коментар #188 от "Оракулът от Каспичан":

    Да се чете:
    Оракулът от Карлуково ‼️
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 байган

    4 3 Отговор
    слава на руските освободители!долу фашизоидната пропаганда на дойче вкиснало зеле!
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 разбрах

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааа":

    еврейка от Беларус, казва, че е рускиня.....

    Коментиран от #197

  • 195 маша

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Леля Гошо":

    гледай материала да не излезе от крачола
  • 196 ватник

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "разбира се":

    отиде коньо у ряката
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 радвам се,

    3 1 Отговор
    че не съм роден проклет руснак.
  • 201 вече няма руски

    3 2 Отговор

    До коментар #185 от "Цитат":

    народ, а облъчени, програмирани неуки и прости поданици.
  • 202 И те

    3 1 Отговор

    До коментар #187 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    ще завършат като него. русия е второстепенна сила, която сънува блянове.
  • 203 Хахах

    2 0 Отговор
    В един скеч Чебурашка пита Путин що иска да го сложи за президент на Сащ. Вика - не можеш ли да го възложиш на трите прасенца?
    А Путин - те вече управляват Прибалтика :-)
    Та тоз е един от тях..
  • 204 Слава на Украйна

    0 0 Отговор
    Ши ба ни руснаци
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания