Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Март, 2023 17:10 3 050 27

Разнобой! Разговорите на срещата на Г-20 в Индия приключиха без консенсус за войната в Украйна

  • г-20-
  • индия-
  • украйна

Миналата седмица Индия беше принудена да подготви компромисен заключителен документ в края на срещата на финансовите министри на Г-20, след като Русия и Китай възразиха срещу съвместното комюнике

Разнобой! Разговорите на срещата на Г-20 в Индия приключиха без консенсус за войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Срещата на първите дипломати на държавите от Групата на 20 (19-те страни с най-големи икономики в света и Европейският съюз) приключи днес в Делхи без консенсус по въпроса за войната в Украйна, заяви външният министър на Индия, цитиран от Асошиейтед прес, съобщава БТА.

Субрахманям Джайшанкар заяви, че има "различия" по въпроса за войната в Украйна, "които не успяхме да съгласуваме, тъй като различните страни имат различни възгледи".

Още новини от Украйна

Миналата седмица Индия беше принудена да подготви компромисен заключителен документ в края на срещата на финансовите министри на Г-20, след като Русия и Китай възразиха срещу съвместното комюнике, в което бяха запазени формулировките за войната в Украйна, взети директно от декларацията на срещата на върха на лидерите на Г-20 в Индонезия миналата година.

Домакинът Индия призова всички членове на разединената Група на 20-те да постигнат консенсус по въпроси, които дълбоко вълнуват по-бедните страни, дори ако по-широкото разделение между Изтока и Запада по отношение на Украйна не може да бъде преодоляно.

Все пак външните министри на страните от Г-20 постигнаха съгласие по много въпроси след срещата си и се съсредоточиха върху това, което ги "обединява", заяви днес председателката на Г-20 Индия, предаде Ройтерс.

Субрахманям Джайшанкар добави, че в "заключителният документ" от срещата ще бъде подчертано значението на надеждните вериги за доставка на храни и торове и на устойчивите енергийни доставки.

В Г-20 влизат Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, РЮА, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Япония и Европейският съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    31 0 Отговор
    Кое е вярното преди малко фактифейк съобщи друго.
  • 2 Хахах

    0 42 Отговор
    Не знаят със стодоларова банкнота китай и русиянгласуват ЗА . Колкото струват на час в десетки клубове е САЩ, без аналоговите девочки
  • 3 КОТарАК

    0 52 Отговор
    тва си е проблем на белите държави , и никакви индийци , чайни , жълтурковци и арабели не са развити държави , и нямат право на мнение
  • 4 Майна

    46 3 Отговор
    Олеле,..,, банкерската банда,, е в...ужас..
    Край на ,,новия им глобален свят,,...,ха ха ха..
    Знам го- свършено е ,,циониското им планче,,...,,
    Вийте..в дупките , пардон, в палатите си..

    Коментиран от #8, #19

  • 5 Факти

    37 3 Отговор
    Украински терористи са взели заложници в Русия ,като са убили малко дете и баща му
  • 6 ОТАН

    20 0 Отговор
    Голема изненада
  • 7 1944

    1 40 Отговор
    злобното джудже раша и то при батковците се бута. я му запалете врата.
  • 8 Сантасе

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ти първо се информирай кой създаде СССР. Нали и то си е план на евреите. И театърът с войната в Украйна си е дело на едни и същи. Само нас ни заблуждават, че има две страни. То се си е един играча, който държи и червените попове и черните аса.

    Коментиран от #10, #18, #24

  • 9 Дддд

    34 2 Отговор
    Хахах подлогите на Краварите на стигат за това си имат Г7 там Кот каже господаря тУЙ Е
  • 10 Майна

    26 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сантасе":

    Ха, болшевиките бяха ,,евреи,, ,само че.
    Сталин ги отстрани..,затова и го ,,ликвидираха,,
    Такива като твоите ,,трактовки,, на историята да удобни за тези, които са против православието..
    Русия ще спаси човечеството...

    Коментиран от #14

  • 11 Очакване

    30 2 Отговор
    Никой не очаквал осъждаща резолюция по Украина.. Щатите вече не командват Г-20. Това време отмина безвъзвратно и новите фактори си казаха думата,
  • 12 Леле леле

    33 1 Отговор
    Германия франция италия и европейския съюз!?!?!?
    Що за кретения
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мдаа

    2 23 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Казваш "Русия ще спаси човечеството"...а кой ще спаси същата тази Русия,а?

    Коментиран от #21

  • 15 Даааа

    22 0 Отговор
    ще бъде подчертано значението на надеждните вериги за доставка на храни и торове и на устойчивите енергийни доставки ======= с думи прости не на всякакви санкции !!!!!!!
  • 16 Чичак

    23 1 Отговор
    Платформата на G20 беше изправена пред предизвикателство да устои на натиска от САЩ и Запада......и естествено и за съжаление на САЩ устоя . „За съжаление, САЩ, заедно с някои европейски страни, никога не са спирали да разпалват огъня и да принуждават повече държави да участват в конфликта, дори като използват платформа като G20, което е не само вредно, но и неморално“, каза Лу Сянг, 
  • 17 Чичак

    13 1 Отговор
    Във време, когато кризата в Украйна засенчва световните платформи за многостранно сътрудничество, китайският външен министър Цин Ган призова страните-членки на Г-20 в четвъртък да поддържат центрираната в ООН международна система и да отхвърлят политиката на сила и блоковата конфронтация, подчертавайки ролята на Китай в защитата на мултилатерализма.  В отговор на тези предизвикателства китайското външно министерство представи предложение от четири точкина срещата, включително поддържане на фокусираната върху ООН международна система и международен ред, справяне с глобалните въпроси чрез дискусия и отхвърляне на силовата политика и блоковата конфронтация, отхвърляне на едностранчивостта, протекционизма и опитите за отделяне и превръщане на глобалното развитие в по-приобщаващо, устойчиво и полезно за всички . 
  • 18 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сантасе":

    Кратко ясно и точно!
  • 19 Гост

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Преател, планът им тепърва почва да се изпълнява. И Потен и бай Дан и Сци Цзинпин са марионетки. Потен нищо не ще спаси само ще прикотка противниците на новият световен ред като им фърля прах в очите че е и той е противник, но ще ги закара точно там. Новият световен ред и голямото нулиране е цел на всички- расия, уса, чайна и техните васали.
  • 20 Калпазанин

    15 0 Отговор
    Занчи много ма е яд, като се пише Великобритания Австралия и Канада, групата требе да е с 3 члена по малка. Гореспоменатите са владение на короната и да не се смятат поотделно моля. В какъв свят живеем и публична тайна стана вече че васали като индив например им преработва руския петрол и им продава например в готов за използване бензин и дизел, а отровите естествено остават там досущ като при нас
  • 21 Рошко

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    Ами почети и ше разбереш, в коя страна са най многото ресурси, като почнеш от Менделеевата таблица (ако я знаеш де) и да споменем само Байкал например не е (Байкалчето) дето го знаеш увито във станиол
  • 22 капитана

    7 0 Отговор
    А вие какво очаквахте,о гъзване на чичо Сам!!!! Свиквай те,света е вече друг,жалко за нашего брата,сами си го изпросихме! Невероятни сме при избора на карта!!!!! Прави каквото прави Сърбия на Балканите п ростакоооо!!!
  • 23 един от многото

    7 0 Отговор
    Не знам каква е тази статия за Г – 20 , съставено от 21 участника. Също така , участници , Германия , Италия , Франция и ЕС. Излиза , че Германия , Франция и Италия не са от ЕС , или пък , че са толкова важни и незаменими , че участват и самостоятелно и като членове на ЕС.
  • 24 Сантафе

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сантасе":

    Не е точно така. Ленин, Дзержински, Сталин и много други ръководители не са били евреи. А евреи е имало и на противниковата страна.
  • 25 ПОЛЕЗНА СЕСИЯ НА Г-20

    3 0 Отговор
    Е ЧЕ ,КАКВО ОБЩО Г-20 ИМА С ВОЙНАТА В УКРАЙНА ???Г-20 НЕ Е ВОЕННА ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!НЕЙНИТЕ ЗАДАЧИ ,ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ СА СВЪРВАНИ СЪС СЪВСЕМ ДРУГИ РАЗЛИЧНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОДОВОЛСТВЕНИ ВЪПРОСИ ОТ СВЕТОВЕН МАЩАБ.
    И ВСЕ ПАК , ИМА ДОБРА НОВИНА . НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ПРАВЯТ ЧЕ МИСЛЯТ КАТО ЕДИН !!ВСЕКИ ТРЯБВА СВОБОДНО ,БЕЗ НАТСК И ЗАПЛАХИ ДА СИ ИЗКАВА МНЕНИЕТО , КАКТО ПРЕДПОЛАГАМ Е БИЛО.
  • 26 БОЙКО Е БЕСЕН ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕ

    0 0 Отговор
    И НЕ Е В ЗАТВОРА НА ТОПЛО !
  • 27 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Противно на пропагандата с която ни заливат соросоид анти българските медии 95% от страните в света не са наложили никакви санкции. И в момента въртят взаимно изгодна търговия с Русия. Снабдявайки я с всичко което и е нужно и получавайки от нея всичко което им е нужно. А доставката на горива и ...на изгодни цени за основните конкуренти на Америка и колониите и страни като Китай, Индия и..ги прави още по-конкурентни спрямо тях на вън. Ефропата е в най-отчайващо положение, защото няма ресурси, сама се вкара в зелено-соросоидни корупционни схеми и плаща брутален данък за войната на Америка с Русия. От една страна купувайки от нея на 3-5 пъти по"висока цена това което внасяше от Русия, от друга издържайки Окраината, псевдо бежанците. Най-зле сме источните колонии, рекордна инфлация, двойна и отгоре на руската, отчайваща не конкурентноспосибнос извън псевдо съюза с тези скъпи суровини, енергия и...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания