Last news in Fakti

2 Март, 2023 20:45 1 139 4

Премиерът на Косово: Исках да подпиша европейския план, но Александър Вучич категорично отказа

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти-
  • жозеп борел-
  • александър вучич

Курти заяви пред парламента в Прищина, че и двете страни са съгласни с позицията на върховния представител на ЕС Жозеф Борел, че планът няма да бъде обсъждан повече

Премиерът на Косово: Исках да подпиша европейския план, но Александър Вучич категорично отказа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Косово Албин Курти заяви днес, че на срещата в Брюксел в понеделник е бил готов да подпише европейския план и че президентът на Сърбия Александър Вучич категорично е отказал, което по думите му показва, че това споразумение не е в ущърб на Косово, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Курти заяви пред парламента в Прищина, че и двете страни са съгласни с позицията на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеф Борел, че планът няма да бъде обсъждан повече, но добави, че това не означава, че страните официално са приели споразумението.

"Приемането се подразбира само от подписа на двете страни. Отказът на Сърбия да го подпише е индикация, че те не са съгласни със съдържанието, че не са готови за споразумение", оцени Курти, цитиран от медиите в Прищина.

Той каза още, че споразумението отваря пътя за Косово да се присъедини към много международни организации, както и че "никога не би позволил да се преговаря за нещо, което не е съвместимо с конституционната система".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    20 4 Отговор
    Респект към Вучич!
    Де да имахме такъв президент!
    Респект !
  • 2 Адам Хилтън

    18 2 Отговор
    Тя и България иска да подпише излизането си от ЕС, ама....
  • 3 Майна

    13 2 Отговор
    Нашият ,,мишок,, награждава с ,,Мадарски конник,,
    Всички ,които,, ДОПРИНАСЯТ,, за България...
  • 4 ХАХАХА

    19 2 Отговор
    Вучич има обица на ухото с френския план при българите как ги прецакааха . Да не е луд да има доверие и да дава съгласие на фалшив европейски план.