Last news in Fakti

4 Март, 2023 06:36 624 1

В Гана наградиха 72 изявени ученици на президентските награди по случай Деня на независимостта

  • нана акуфо-адо-
  • гана-
  • президент-
  • награди-
  • ученици

От създаването си през 1993 г. церемонията се провежда ежегодно като част от честването на годишнината от независимостта на Гана

На 72 ученици, които са се представили отлично на изпита за придобиване на сертификат за основно образование (BECE) за учебната 2021/2022 г., бяха връчени почетни грамоти на наградите на президента в Деня на независимостта, предаде за БТА ганайската агенция ГНА.

От създаването си през 1993 г. церемонията се провежда ежегодно като част от честването на годишнината от независимостта на Гана, за да бъдат наградени млади и отлични ученици на възраст между 14 и 19 години от всички 16 провинции на Гана.

Наградените се избират въз основа на изключителните им академични постижения на изпита BECE.

Президентът Нана Акуфо-Адо призова учениците да поддържат високи морални ценности в образователните си начинания.

"Знайте, че можете да стигнете толкова далеч, колкото искате, като останете усърдни, трудолюбиви и се придържате към силни морални основи", посъветва президентът.

Честността и почтеността са важни ценности във всяко достойно съществуване, затова от учениците се очаква да работят усилено, за да поддържат стандартите, заяви той.

Президентът каза: "Неизбежно един ден младите хора ще поемат ръководството на страната. Това е тежка отговорност".

"Вие ще бъдете част от историята на това дали тази страна все още ще остане донякъде зависима от чуждестранна помощ, или ще бъде самостоятелна държава, която до голяма степен мобилизира собствените си ресурси, за да се грижи за нуждите си."

Президентът Акуфо-Адо подчерта, че правителството ще продължи да отдава голямо значение на достъпа до качествено образование за всички деца на Гана.

"Образованието е средство за изравняване на възможностите. Аз съм президент днес благодарение на образованието", каза той и увери в решимостта на своята администрация да насочи необходимите ресурси към сектора, за да засили устойчивия му растеж.

Президентът похвали наградените за отличните им академични постижения, като ги призова да не се отпускат, а да се стремят към високи постижения в кариерното си развитие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганайче,не разбрало

    4 0 Отговор
    Алооооо,дойчовци,независимост от кого празнуват?Отговорът е ;от английския колониализъм!А защо отхвърлят англичаните,не е ли много по-добре с тях?Колко пъти сте ме убеждавали,че германците са цъфнали и вързали.след като са полуколония на анкъл джое