Last news in Fakti

7 Март, 2023 18:11 796 3

Акт за дарение на три фрагмента от Партенона на Гърция бе подписан във Ватиканските музеи (СНИМКИ)

  • фрагменти-
  • партенон-
  • ватикана-
  • дарение

Церемонията е израз на желанието на Светия отец „като конкретен знак за искреното желание да продължим по пътя на диалога и на свидетелстването за Истината“

Акт за дарение на три фрагмента от Партенона на Гърция бе подписан във Ватиканските музеи (СНИМКИ) - 1
Сн.: Българско посолство при Светия престол

Днес сутринта във Ватиканските музеи беше подписан Акт за дарение на три фрагмента от Партенона като израз на желанието на Светия отец „като конкретен знак за искреното желание да продължим по пътя на диалога и на свидетелстването за Истината“. Това се съобщава на страницата във Фейсбук на Българското посолство при Светия престол.
Церемонията се състоя днес в 11:30 ч. в частта на Ватиканските музеи с езическо изкуство и на нея присъстваха Н.В.Пр. кардинал Фернандо Вергес Алзага председател на Папската комисия и президент на губернаторството за града държава Ватикана и Високопреосвещеният Папамикрулис Емануил, представляващ Негово Блаженство Йероним II, архиепископ на Атина и цяла Гърция. Приставаха още г-жа Стилиани-Лина Мендони, министър на културата и спорта на Република Гърция и г-жа Барбара Ята, директор на Ватиканските музеи.
На 24 март представител на Дикастерията за християнско единство ще присъства на церемонията, която ще се състои в Атина, по повод пристигането на фрагментите.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    12 1 Отговор
    Аха..... първо са ги откраднали , а сега ги даряват !!! Какво католическо дебелоочие !!! Но , дебелоочието на Англия и Германия , е още по голямо , защото имат много откраднато гръцко изкуство !!!
  • 2 да де

    5 0 Отговор
    Ако наглите йезуити върнат всичко откраднато нищо няма да им остане.
  • 3 дядото

    2 0 Отговор
    велики са тези от запада,вкл.и ватикана.даряват части от гръцкия партенон,но не обясняват как са стигнали там.и нормално ли е да се даряват чужди културно-исторически ценности придобити чрез кражба или грабеж
Новини по държави: