Last news in Fakti

9 Март, 2023 17:33 1 065 9

Белгия забранява рекламата на хазарта от 1 юли

  • белгия-
  • реклама-
  • хазарт

По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще бъдат забранени по телевизията, радиото, кината, списанията, вестниците, на обществени места, както и по уебсайтове и в социалните медии

Белгия забранява рекламата на хазарта от 1 юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгийското правителство реши да наложи от 1 юли забрана за рекламата на хазарта на множество платформи в опит да намали пристрастяването и натрупването на дългове, предаде Ройтерс. На по-късен етап подобна забрана ще бъде наложена и на рекламите по стадионите, информира БТА.

"Правителството е дълбоко загрижено за въздействието на рекламата на хазарта върху обществото", заяви министърът на правосъдието Винсент ван Куикенборне. "А за всички онези, които искат да се отърват от хазартната си зависимост, това цунами от реклами е допълнителен проблем", допълни той.

По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще бъдат забранени по телевизията, радиото, кината, списанията, вестниците, на обществени места, както и по уебсайтове и в социалните медии.

От 1 януари 2025 г. забраната ще важи и за стадионите, а от 1 януари 2028 г. компании от хазартния бизнес няма да могат да бъдат спонсори на професионални спортни клубове.

Правителството посочва, че забраната идва след проучвания, показващи, че рекламите засилват хазартната зависимост и водят до натрупване на дългове. Новите правила освен това предвиждат разходите за спонсорство вече да не бъдат приспадани от данъците, дължими от хазартните компании.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕЛЕНА СЕЛЯНКА БУЛГАРЕКА БЪЛГАРКА

    3 0 Отговор
    Я ГЛЕ ПА ТЕЯ БЕЛИ БАЛГИЙЦИ ,Я ЧЕ ВИКАМ ОНО ЗЕЛЕНИЯ ЧИП КРЪГЪЛ Е ПЕЧЕЛИВША ГРИНГА С БАКА ЦАКОВА КОСА ТИП ГРЪМНАЛ БОЙЛЕР В ТРЪСТИКА.......
  • 2 SDEЧЕВ

    32 1 Отговор
    В БГ ШАРЛАТАНИТЕ СЪДРАХА НАРОДА ОТ ХАЗАРТ И БЪРЗИ КРЕДИТИ.

    Коментиран от #8

  • 3 Въпрос

    31 0 Отговор
    А у нас кога?
  • 4 Браво !

    28 0 Отговор
    И тук спешно е нужно че тази държава само комар и бързи кредити....... и Ергена
  • 5 Мнение

    18 0 Отговор
    Сакън, в България само това и лекарства се рекламират!
    Представете си, ако ги забранят и тук тия човекопогубващи реклами?!
    Грантаджииските медии ще останат само на грантове, щото народа не ги гледа!

    НЕ Е ИСТИНА ДО КЪДЕ ДОКАРАХА ДЪРЖАВАТА НИ?!
    ДА НИ ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ЧЕРНОТО Е БЯЛО И ОБРАТНОТО, А ПОСЛЕ ДА НИ СЕ КАРАТ СЛЕД НЕУСПЕХИТЕ СИ В УБЕЖДЕНИЕ НА КОГОТО И ДА БИЛО?!
  • 6 нннн

    5 1 Отговор
    И в средата на статията - родна хазартна реклама. И...ти!
  • 7 Реалист

    5 0 Отговор
    Адмирации ! Хазарта е по голяма болест от дрогата .
  • 8 Самбиста

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    Всеки втори е хазартно зависим ,а всеки трети има поне по 2,3 и нагоре бързи кредити.Вземи 500 и върни 1500 ,че иначе пращаме мутрите на адрес.
  • 9 ИВАН

    2 0 Отговор
    Да се премахнат всякакви реклами, кой ли умник ги е измислил изобщо.
Новини по държави: