Last news in Fakti

11 Март, 2023 13:30 574 0

Рокади в правителството на Чили

  • чили-
  • рокада-
  • габриел борич

За вторият път, в който Борич извършва големи промени в кабинета. Предишната промяна дойде през септември, когато 62% от избирателите отхвърлиха новата конституция, подкрепяна от президента

Рокади в правителството на Чили - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Габриел Борич извърши рокади в кабинета си, като смени петима от 24-те си министри в навечерието на началото на втората си година на власт, съобщава Асошиейтед прес. Той обяви промяната два дни след като законодателите на Чили отхвърлиха предложената данъчна реформа за финансиране на по-голямата част от неговата правителствена програма.

Това беше вторият път, в който Борич извършва големи промени в кабинета. Предишната промяна дойде през септември, когато 62% от избирателите отхвърлиха новата конституция, подкрепяна от президента.

Антония Урейола беше отстранена като министър на външните работи и заменена от Алберто ван Клаверен, дипломат от кариерата, който беше зам.-министър на външните работи през 2006-2009 г. Президентът назначи и нови министри, които да контролират министерствата на благоустройството, културата, науката и спорта.

Борич, който претърпя рязък спад в рейтинга си на одобрение, откакто встъпи в длъжност като най-младият президент на страната, призна, че администрацията му е изправена пред проблеми.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА