Last news in Fakti

14 Март, 2023 14:09 974 7

Искат оставката на сръбски министър заради призив за санкции срещу Русия

  • министър-
  • икономика-
  • сърбия-
  • русия-
  • оставка-
  • пост-
  • санкции

Става дума за министъра на икономиката Раде Баста

Искат оставката на сръбски министър заради призив за санкции срещу Русия - 1
Източник: Shutterstock

Сръбска партия настоява за освобождаването от поста на министъра на икономиката Раде Баста, който призова Сърбия да се присъедини към политиката на санкции срещу Русия, съобщава ТАСС.

"Сега, когато имаме нужда от единство, Баста се стреми да раздели правителството на Сърбия по въпроса за присъединяването към незаконните санкции срещу Руската федерация. Особено срамно е, че Баста се крие зад гърба на президента на Сърбия, за да подкопае независимостта и неутралитета, които Александър Вучич защитава както от чужденците, така и от подобни страхливци у дома", се посочва в изявление на Движението на социалистите (ПС) на Сърбия, водено от Александър Вулин - директор на Агенцията за сигурност и разузнаване.

"Очакваме, че Баста ще покаже с оставката си от правителството колко наистина го е грижа за това, което цели, ако не успее да получи подкрепа от други министри в борбата си срещу независима, неутрална и свободолюбива политика на нашата Сърбия. Движението на социалистите, основано от Александър Вулин, се противопоставя на налагането на санкции срещу Руската федерация", допълва се в становището.

По-рано Баста заяви, че Сърбия "вече плаща висока цена за това, че не налага санкции срещу Русия" и призова държавата да се присъедини към санкционната политика на Запада. Той призова и всички министри да се изкажат по този въпрос.

В тази връзка говорителят на руското външно министерство Мария Захарова подчерта, че "ако Сърбия наложи санкции срещу Русия, натискът на САЩ няма да спре, а само ще се засили", и добави, че "за разлика от САЩ, Русия винаги е уважавала Сърбия и нейния народ", цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    6 25 Отговор
    Човека им каза че ако не действат бързо ще видят де сер...ат гладните.Ама след руския сръбския народ е най про..ст.После сме ние.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Продължение

    21 3 Отговор
    Изказването на Баста ВЕЧЕ беше ОСЪДЕНО от партията Обединена Сърбия, която е в правителствена коалиция със Сръбската прогресивна партия на Вучич. Нейният лидер Драган Маркович заяви, че налагането на санкции срещу Руската федерация няма да сложи край на конфликта в Украйна - той трябва да бъде завършен на масата за преговори.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ...

    3 2 Отговор
    Сръбска партия настоява
    КОЯ ПАРТИЯ? ОНАЯ С 5% ли?
    ЕХ ТАСС.... що е това СС бе лъжливи дори в името си?
    ЕДНА ПАРТИЯ КАЗА... ЗНАЧИ СЪРБИЯ КАЗА И СЪРБИТЕ ИСКАТ !!!
    чупка некадърници.
  • 5 Мани мани

    4 2 Отговор
    Еееее, тъкмо са му превели на чиляка от запад зелено по сметка да се захлеби малко и останалите го отритнаха.
  • 6 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Да така е , даже и сега сърбите знаят "де сер...ат гладните" То и за това в края на седмицата българите се редят на опашка при Калотина за проверят дали не са сменили сърбите мястото
  • 7 за българския

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    народ не съм сигурен, но за мнозинството тук в този форум.....
Новини по държави: