Last news in Fakti

14 Март, 2023 16:14 998 9

Байдън затяга контрола върху оръжията

  • сащ-
  • джо байдън-
  • оръжия-
  • проверка-
  • контрол

Президентът на САЩ ще подпише указ, предвиждащ по-задълбочена проверка на личната информация на купувачите на оръжия

Байдън затяга контрола върху оръжията - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише указ, предвиждащ по-задълбочена проверка на личната информация на купувачите на оръжия и затягане на контрола върху притежанието им, съобщава Associated Press, позовавайки се на източник.

Според източника след подписването на указа американският президент ще изнесе реч в град Монтерей Парк в Калифорния, където в началото на годината 72-годишният Ху Кан Тран откри огън в студио за танци и уби 11 души.

От изследователската организация Gun Violence Archive съобщиха, че през първите два месеца на 2023 г. почти 3000 души са били убити с огнестрелни оръжия в САЩ. 964 деца са били ранени, а повече от 43 600 души са били убити от инциденти със стрелба през 2022 г. Според CNN това са рекордни цифри в историята на страната, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    22 1 Отговор
    Бай Дън ще виси на Капитолия.
  • 2 Хъъъм

    17 1 Отговор
    Тия разстрели са диктуват от така наречените психопати, всичко е....да отнемат оръжието на гражданите, че човек с оръжие, трудно се мачка, а скоро народа им, ще разбере що за хора ги управляват...
  • 3 ВАКСИНИРАН1403

    17 0 Отговор
    До там води ваксината. От както ми сложиха втората ваксина не мога да спя и все съм изнервен. Има ли някой от пишещите тук с подобен проблем? Мисля,че от глупостта си се прецаках. Сериозен съм! Затова че там масово ги ваксинираха си мисля,че може би и те като мен изпадат в безпричинна ярост-ефект от ваксините!

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Братовчед ми беше мъж като скала .Откак се ваксинира е като стара бабичка.

    Коментиран от #5

  • 5 ВАКСИНИРАН1403

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Кофти работа,прецакахме се сами,тук поне не беше такъв натиск както по Европа и човек имаше възможност сам да избира,ама кой не прави грешки-лошото е,че понякога са фатални!

    Коментиран от #9

  • 6 Спортна стрелба по живи мишени

    7 0 Отговор
    Банките взеха да дават фира, банковата система на краварите се срива, от там започва трагедията. Пенсионни осигуровки, спестявания, вложения всичко ще замине. И ефекта ще е много кравари на улиците побеснели с автомати. Тия както стрелбата по живи мишени им е национален спорт и без причина, какво ли ще стане сега като ще имат причина?
  • 7 Дъртака се страхува

    2 0 Отговор
    ще виснеш обесен!!!
  • 8 ФАКТ

    0 0 Отговор
    Дрогата е в дъното на тия убийства.Легализирането и доведе до това положение.Дрогират и собствената си армия.Ненормалници !
  • 9 Ммм...да

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Аналгин-хинина беше умишлено забранен,универсалното хапче за грип.