Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Март, 2023 17:47 41 620 555

Най-смъртоносният американски пилот: Су-35 е абсолютен боклук, Ф-16 го изпреварва с тридесет години

  • изтребители-
  • су-35-
  • миг-29-
  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • самолети-
  • ф-16-
  • f-16-
  • дан хамптън-
  • руски изтребител-
  • пилот

Не можете да спечелите война от въздуха, но можете да загубите война, ако не контролирате въздушното пространство

Най-смъртоносният американски пилот: Су-35 е абсолютен боклук, Ф-16 го изпреварва с тридесет години - 1
Снимка: Shutterstock

„Най-смъртоносният пилот на Ф-16“ от военновъздушните сили на САЩ, пенсионираният подполковник Дан Хамптън, с прякор Two Dogs, е служил във войните в Персийския залив, Косово и Ирак. По време на 20-годишната си кариера във военновъздушните сили на САЩ той е извършил 151 бойни мисии (с Ф-16) и е сред военните с най-много отличия от всички американски пилоти на изтребители след войната във Виетнам, включително медал „Пурпурно сърце“.

Дан Хамптън обучава огромен брой пилоти, а книгите му са тотален бестселър в САЩ, като са преведени и на други езици. В интервю за „Гласът на Америка“ той коментира войната в Украйна, която Русия започна непредизвикано на 24 февруари 2022 г., обучението на украински пилоти и бойните възможности на руските (съветски) изтребители. Според него Киев трябва да обмисли възможността за привличане на частни военни пилоти за защита на украинското небе.

Още новини от Украйна

Украински пилоти сега са в Аризона за проверка на уменията им, като все по-голям брой западни лидери се изказват в полза на предоставянето на Ф-16 на Украйна, както и членовете на Конгреса на САЩ, въпреки че Белият дом за момента отхвърля тази възможност. С над 20 години опит във военновъздушните сили на САЩ и над 150 бойни мисии, можете ли да кажете дали Ф-16 може да направи голяма разлика във войната на Русия в Украйна?

Бих казал, че Ф-16 може да направи огромна разлика във войната, но това също зависи от пилотите и аз не съм против украинските пилоти, те са страхотни пилоти, но това е много различен тип модерен изтребител от това, с което са свикнали. Преди войната един украински пилот е имал средно 40-50 летателни часа годишно. Когато летях с Ф-16, имах до триста часа на година, без да включвам бойните действия. Така че летим много. Ставаме много добри в това, което правим. И мисля, че за да може Ф-16 или който и да е съвременен изтребител да има значение за украинските ВВС, те ще трябва да захвърлят стария съветски или руски начин на правене на нещата и да действат като НАТО, Запада и Съединените щати. Ако искат да използват нашите самолети ефективно.

Какво е особеното на Ф-16, защо този самолет се смята за толкова универсален и какви са основните възможности на този тип самолети в условия, в които според украинските пилоти близкият въздушен бой не е толкова обичаен?

Мисля, че ключовата дума е адаптация. Например, първите Ф-16 бяха наречени Block 10, тези самолети бяха подобрени в така наречените блокови цикли, от Block 10 до Block 70, за които говорим сега. Изтребителят Ф-16 е толкова многофункционална машина, всичко вътре е модулно, така че не е нужно да разглобявате самолета, когато се появи нова технология, просто изваждате старата кутия и поставяте новата.

Освен това този самолет е много лесен за управление, след като го овладеете. Самолетът е много лесен за използване, както и всички оръжия, защото всичко вътре в самолета е центрирано около пилота, за разлика от руските самолети. Пилотът играе ролята на централния компютър на американски изтребител. Това се нарича Sensor Fusion, или сливане на сензори. Така че вие ​​получавате цялата тази информация от космоса, от други самолети, от земята и всичко това идва в пилотска кабина, която е предназначена за пилоти и конфигурирана за тях. Разбира се, инженерите помогнаха за разработването им. Но пилотите са тези, които имаха последната дума. Не трябва да забравяме също, че Ф-16, за разлика от Eurofighter например, е тестван в битки, и е много по-евтин.

Освен това е много по-малък от повечето самолети, което няма значение, ако стреляте с ракети по някого отдалеч. Но ако някога попаднете в близък бой, което всъщност не се случва над Украйна в момента, но може да се случи, Ф-16 е много трудно да се види. Така че това има много предимства. Други европейски страни също имат Ф-16. По този начин украинските военновъздушни сили могат да получават други форми на логистика, доставки, съвети и обучение, вместо обучение чак от Съединените щати, така че е възможно да се използват и европейски съюзници.

Можете ли да сравните Ф-16 със Су-35, който се счита за основния самолет, който руснаците в момента използват над Украйна?

Моето мнение, а и мнението на повечето професионални бойни пилоти е, че Су-35 е типична руска машина и само изглежда добре. Боядисват го хубаво, слагат всякакви готини звезди и всичко останало. Но дълбоко в себе си не е толкова добър самолет. На авиошоуто изглежда добре, но личното ми мнение е, че е боклук. Той дори няма AESA радар. Радарът AESA е усъвършенстван радар с електронна сканираща система (Активна фазирана антенна решетка), който изпреварва с 30 години радара на Су-35. Су-35 също е много голям. Има два двигателя. Двигателите пушат. Лесно се вижда, лесно се улавя на радар и лесно се стреля по него с ракета с голям обсег. Су-35 може да бъде видян на 10 мили, преди той да ви види, ако някога влезете в близък бой.

Другите системи на борда също са типичен руски маркетинг, както казват в Москва, без аналог на запад. Но ако се вгледате внимателно, всъщност е лесно да ги заглушите, което използваме широко и нашите съюзници, с които работим, ги обучаваме и им даваме същото оборудване. Електронното заглушаване е много важно. Нашите самолети са по-издръжливи. Не бих заложил в битка на Су-35 или друг руски самолет.

А какво да кажем за МиГ-29, основният самолет, на който летят украинците сега?

Този изтребител не побира много гориво. Всъщност има достатъчно гориво, за да се издигне във въздуха, да направи нещо за кратко и след това да слезе. Украинците може да са модифицирали своите, но руските самолети изобщо не могат да стоят дълго във въздуха. Горивото е колосална пречка във въздушен бой от всякакъв вид. Очевидно колкото повече от него имате, толкова по-добре.

Украинците също имат предимство в битката за домовете и градовете си, те са точно над главите на тези, които защитават. Така че, ако нещо се случи и украинският пилот трябва да катапултира, той слиза на приятелска територия. Руският пилот се катапултира и пада във вражеска територия. Важно е. Колкото по-скоро украинските военновъздушни сили успеят да се отърват от старите си руски самолети и да преминат към нещо друго, толкова по-добре за тях.

Въпреки многословието, което идва от Москва, те не са нападали НАТО и според мен няма да нападнат НАТО. Можете да слушате как Северна Корея и Китай говорят за конфронтация със Съединените щати, но това са само приказки. Те много добре знаят какво ще се случи, ако го направят.

Кое е най-голямото предизвикателство за украински пилоти?

Най-големият проблем е манталитетът. Не са обучавани като нас, не мислят като нас. Затова не им е лесно да се учат от грешките си. При нас няма значение дали летя с генерала, ако той е объркал нещо, ако е направил грешка, трябва да му го посоча, да му кажа как да го поправи, за да не не го направи отново. Това се очаква от нас.

Всъщност в нашите ВВС един висш офицер би бил много недоволен, ако не му се говори така. Защото така работим, така сме обучени. Не мисля, че украинските пилоти биха имали проблеми с това. Руснаците обаче, двамата руски пилоти, съветските пилоти, с които летях, имаха голям проблем с това, защото в техните военновъздушни сили колкото по-висок е чинът, това означава, че някой е по-умен и по-добър, дори това да е не е така [на практика]. И не се учат от грешките си. Не мисля, че украинците имат този проблем. Мисля, че украинците много лесно ще се впишат в този начин на мислене. И така, това не е нещо, което те трябва да преодолеят. Може да е промяна, но мисля, че те ще се адаптират към нея, особено след като страната им се бори за оцеляването си.

Когато ме попитаха за най-добрата спешна защита на украинското въздушно пространство, казах, че има ракетни системи земя-въздух и модерни противовъздушни оръжия, които трябваше да дадем и все още можем да дадем на Украйна. Така, ако руските ВВС влязат в украинското въздушно пространство, те няма да се върнат. И повярвайте ми, виждал съм го, не в моите военновъздушни сили, а в други военновъздушни сили, че когато някой излезе сутринта и не се върне, това създава морален проблем сред хората, които остават там. И мисля, че руснаците са много деморализирани в момента, защото губят толкова много хора. Но е необходимо въздушното пространство над Украйна да се превърне в забранена за полети зона за руснаците.

Никой никога не е печелил война от въздуха. Не можете да спечелите война от въздуха, но можете да загубите война, ако не контролирате въздушното пространство.

И така, ракетите и оръдията са едно, но друго възможно краткосрочно решение за украинското правителство е да наеме частни изпълнители, които вече са пилоти на Ф-16, и това е въпрос на политика. Това е нещо, което правителствата трябва да организират. Но е много възможно. И това отново ви печели време, помага ви да спечелите войната. Когато войната приключи, можете да се съсредоточите върху изпращането на вашите пилоти в чужбина. Украйна воюва срещу Русия. Искам да кажа, това е черно-бял конфликт, доброто срещу злото, няма въпрос кой е прав и кой крив. Така че мисля, че в този дух правителствата, които могат да предоставят тези услуги, трябва и се надявам, че ще го направят. Дори сам ще отида, ще бъда номер едно, можете да разчитате на мен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 413 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авиатор

    615 186 Отговор
    Крава-специалист !

    Коментиран от #193, #508, #549

  • 2 Русофил

    180 183 Отговор
    Така е. СУ-35 е боклук. Ама СУ-99М е върхът.

    Коментиран от #14, #224, #490

  • 3 давид

    235 467 Отговор
    Прав е човека, руската техника не струва и грош. Помня времето като дете как дедко си купи бмв след ладата и разликата беше огромна.

    Коментиран от #24, #189, #390

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ненормален психар от краварника

    469 179 Отговор
    Измислен и фалшив краварски лентяи, да те няма простия
  • 7 Васил

    129 268 Отговор
    Ами целия свят мисли така, включително и китайците си правят техни самолети

    Коментиран от #13, #51, #111

  • 8 НАЙ - ДОБРИЯ САМОЛЕТ Е ХАРТИЕНИЯ Ф16

    515 117 Отговор
    ДОРИ ГОРИВО НЕ ХАРЧИ ДРУГИ КОНСУМАТИВИ СЪЩО НЯМА НО СЪЩО ИМА ЗВЕЗДИЧКИ , А ПАДНАЛИТЕ САМО В ЩАТИТЕ ОТ ТЯХ СА НАД 4500 - МНОГО СА ХУБАВИ !

    Коментиран от #242, #339, #531

  • 9 Адам Хилтън

    490 144 Отговор
    "Изпреварва" с 30 години в обратна посока - Ф16 е известен само с това че печели битки срещу по-малко, и по-стари изтребители. Когато участва във война срещу равностойна държава, а не срещу някакви овчари в Близкия изток ще видим за какво става - за нищо, щото вече е 50 годишен дизайн, дето го препродават като "нов" щото му слагат по-нов касетофон в кабината.

    Коментиран от #65, #225, #456, #485

  • 10 Простя Копейкин

    155 264 Отговор
    МалиИИи, копейките ще пощуреят.

    Коментиран от #85, #141, #327

  • 11 Спомнете си как една туркиня

    168 324 Отговор
    с Ф-16 свали руския ас със СУ 35 над Турция.

    Коментиран от #32, #36, #104, #126, #140, #266, #448

  • 12 От страни

    337 88 Отговор
    Имали са срещи на бас - изгубиха тотално. Ходили са русняци на няква сбирка там и на летището започнали да спорят, та правят некви уговорки за учебен въздушен бой и излитат - изгубиха всичките американци. Не можеха да откъснат. А за най пенсионирания пилот да кажа да си пие редовно аповете.

    Коментиран от #192, #350

  • 13 Не не е

    72 97 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Иранците напоследък сключиха сделка дронове за СУта, на едно и също ниво са изглежда
  • 14 супер са, само

    67 124 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    че са още експериментални модели като Армата !

    Коментиран от #25

  • 15 12345

    380 87 Отговор
    За човек който е виждал СУ-35 само на снимка, прекалено много говори, а това говори, че е пълен въздухар.

    Коментиран от #20, #27, #552

  • 16 Веселин

    309 69 Отговор
    Смъртоносното краварче да яхва чертежа и да влиза във въздушното пространство на Русия.
  • 17 Евреина

    125 110 Отговор
    Питайте евреите стоп попиляха целия арабски свят въоръжен до зъби с руски москвичи
  • 18 Хха

    83 134 Отговор
    Право куме в очите 🤡
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Осъзнай се

    158 188 Отговор

    До коментар #15 от "12345":

    Тоя е бил боен пилот цял живот. ТИ си тоя, който е виждал Су-35 само на снимка.

    Коментиран от #33, #34, #45

  • 21 Ха ха ха ха ха

    276 80 Отговор
    Четох до там, че Ф16 бил съвременен.... Тоя живее в миналия век...

    Коментиран от #30, #355, #457

  • 22 въздушен ас

    304 84 Отговор
    Ха ха ха .... това е най новия виц на деня . То ф22 избяга от Су35 , че какво остава за дъртия ф16 . Миналата година Индийците го свалиха тоя ф16 с дърт Миг 21 , че камоли Су 35.

    Коментиран от #50, #184, #542

  • 23 стоян георгиев

    100 219 Отговор
    Руснаците въпреки хвалбите си никога са нямали сериозна авиация изключая годините непосредствено след втората световна когато когато крадат немските самолетни проекти и ползват немски инжинери да ги въведат бързо в производство.

    Коментиран от #43, #68, #75, #142, #466

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Русофил

    102 25 Отговор

    До коментар #14 от "супер са, само":

    Всъщност още няма и модел. Само идея. Чакаме с нетърпение.

    Коментиран от #95

  • 26 ТрампЛин

    110 161 Отговор
    Искам най-искрено да пожелая крепко здраве и дълъг живот на русофилите в България, за да се наслаждават на Свободна и Независима от русия България.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Копейкин... Костя Копейкин

    84 107 Отговор
    Има много глупости но за манталитета е много прав, все още са със съветски манталитет, а ние много добре знаем какви глупаци има на най-високите постове в Русия
  • 30 Смех

    86 110 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха ха ха":

    Русофил, който може и кола да няма, обяснява на боен пилот кое било модерно!

    Коментиран от #48

  • 31 Е тоя направо срина и руснаци и русофили

    73 138 Отговор
    Не съм разбирач, обаче ме убеди. Ще поровя да видя дали не преувеличава, но ми се струва, че ........ РФ е пред колапс.

    Коментиран от #465

  • 32 12345

    203 36 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    Вие сте като американчето, идея си нямате за какво пишете :-).

    Сваленият самолет на Турция беше Су-24, руски бомбардировач, не изтребител.

    Това е като вие с нож, аз с пистолет.

    Коментиран от #47

  • 33 Само питам

    160 34 Отговор

    До коментар #20 от "Осъзнай се":

    И като е бил боен пилот колко Су 35 е свалил. То и нашия президент и останалите ни пилоти цял живот това са вършили но не са свалили нито един чужд самолет .

    Коментиран от #313

  • 34 Ха ха ха ха ха

    152 34 Отговор

    До коментар #20 от "Осъзнай се":

    Да, така е. И коментиращият и бойният пилот са виждали Су 35 само на снимка...
    Та, бойния пилот говори за нещо, което го е виждал на снимка ха ха ха
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Есхач

    169 26 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    Не лъжи свалиха в гръб СУ - 24 бомбардировач.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Както колите

    57 93 Отговор

    До коментар #24 от "Тия русофили с минусите какви":

    Такива са им и самолетите, какви самолети бе тези дрон нямат и се молят на иран и на китай
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Прочетете статията

    61 122 Отговор
    Защо F-16 винаги побеждава МиГ-29 - 168 Часа
    Резултатът е 19 на 1 за Ф-16.

    Коментиран от #53

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 нема начин

    157 45 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Така е брат , за това гътнаха половината краварска авиация във Виетнам .

    Коментиран от #56

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 12345

    137 37 Отговор

    До коментар #20 от "Осъзнай се":

    Няма значение, че е боен пилот, НИКОГА не е карал СУ-35, виждал го е на снимка.

    Това е като аз да знам за романа „Ана Каренина“, никога да не съм го чел, но да ви го разказвам.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ПалавНИК

    59 120 Отговор

    До коментар #32 от "12345":

    Буквално днес гледах как двама украинци свалиха един су24 над Бахмут. Красота!

    Коментиран от #88

  • 48 Ха ха ха ха ха

    116 32 Отговор

    До коментар #30 от "Смех":

    Че боен пилот говори за нещо, което го е виждал само по телевизията...... Или са му показали картинка на Су35

    Коментиран от #66

  • 49 кой е пуснал пациентa

    95 26 Отговор
    от лудницата?
  • 50 Засрами се, лъжеш като ...

    43 90 Отговор

    До коментар #22 от "въздушен ас":

    дърт русофил ! Чети тука:
    Защо F-16 винаги побеждава МиГ-29 - 168 Часа
  • 51 Смотльо,

    112 19 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Всички китайски самолети са по руски патент .Абе четете преди да си пишете глупостите .
  • 52 Цирк масква

    54 117 Отговор
    Не се карайте, циркаджийските самолети са правени точно за това цирк нагоре надолу докато американските самолети са направени да печелят войни и така да ударят с такава техника и прецизност че ударения дори и да не разбере какво му се е случило

    Коментиран от #61

  • 53 можеш ли да кажеш

    108 21 Отговор

    До коментар #41 от "Прочетете статията":

    Та къде викаш са се сблъсквали руснаци и кравари с Миг 29 и Ф16?
  • 54 Кое

    55 101 Отговор
    Кое руско не е боклук? Освен труженичките?
  • 55 Аз много съм впечатлен

    44 84 Отговор
    .. от мнението на русофили, които още карат москвичи, и ползват телефони с шайба, за това кой самолет колко модерен е и ДИРЕКТНО го предпочитам пред това на боен пилот от ВВС.
  • 56 Няма място за сравнение

    46 118 Отговор

    До коментар #43 от "нема начин":

    Щатите загубиха 10000 машини във Виетнам но не спряха да летят до последния ден включително над зенитните ракети във Ханой
    Как да ги сравняваме със мишките от руското ВВС които освен че не бомбардират фронтовата линия не смеят една медицинска евакуация да направят

    Коментиран от #69

  • 57 Боливуд

    122 27 Отговор
    На филм са много силни хаха Тъп Гън хаха
  • 58 Aлфа Bълкът

    50 105 Отговор
    Личи си, че са думи на истински военен участвал е битки. Не като руските ЛГБТ генерали, дето не са ходили и в казарма.

    Коментиран от #534

  • 59 йхнкхйких

    71 21 Отговор
    Дажбаза ясна е работата хахахха
  • 60 Хахахаха

    41 88 Отговор
    Сега ми е интересно, как русофилите ще започнат дават акъл, на професионален дългогодишен военен пилот, че не разбира! Хахахаха.

    Коментиран от #70, #78, #396

  • 61 като помислим

    89 24 Отговор

    До коментар #52 от "Цирк масква":

    Разбира се , за това един ф16 щеше да затрие президента Обама на авиационна шоу . Само две минути във времето го спасиха .
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 кнаус 485

    62 19 Отговор

    До коментар #4 от "Пучо Капучо":

    така и направих видях автора и не четох.....
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хахахаха

    40 53 Отговор

    До коментар #9 от "Адам Хилтън":

    Ти Русия за равностойна ли я смяташ? Хахахаха.
  • 66 Ми къде на друго място

    47 69 Отговор

    До коментар #48 от "Ха ха ха ха ха":

    Те руската безаналогова техника липсва в действителност едно село бахмут вече 7 месеца им се опира на безаналоговия, а тези от парадите ги теглят с въжетата

    Коментиран от #76, #175, #194

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Сюлеймане,

    82 22 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    За това ли родината ти купи С-400 и иска да купи су-35?
  • 69 знаем , знаем

    82 29 Отговор

    До коментар #56 от "Няма място за сравнение":

    Летяха краварите - да , качваха бягащи от покрива на посолството . Същото стана и в Афганистан .
  • 70 Смех

    53 17 Отговор

    До коментар #60 от "Хахахаха":

    Вече има 50 такива поста, и след 10 минути ще има още 50. Няма страшно, те ще му дадат да разбере каква е "истината" за Су-35.
  • 71 Хихихихи

    64 18 Отговор
    Ако знаете още такива вицове, пишете ги!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    40 68 Отговор
    Много боли,но истината е такава!Некадърни консуматори са ватенките!Всичко им е сделано и полугодно!
  • 74 как какви

    37 56 Отговор

    До коментар #24 от "Тия русофили с минусите какви":

    Карат китайски и корейски коли - Хюндай, КИА и подобни, някои дори карат на батерия..
    Но странят от хайклас модели и марки като Мерцедес, BMW и Ауди ,понеже според тях са скъп и неоправдан разход и нямат пари за подръжка. Не им прави впечатление че волана им след 40000км е станал тънък на косъм където си държат ръката, че таблото им изглежда зле, неудобните седалки и други конструктивни интериорни и екстериорни недуразумения породени от евтината крайна цена и не дотам добрия производител.
    Ама кво да ги правиш русофили - толкова разбират горките!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ненормална работа

    107 37 Отговор

    До коментар #66 от "Ми къде на друго място":

    В Бахмут 5 хил от Вагнер разкатаха фамилията на 50 хил фашаги.

    Коментиран от #101

  • 77 Кратун

    97 32 Отговор
    Тоя"смелчага",ако се изправи срещу су-35,ще се накъка.

    Коментиран от #87

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дън Бай

    31 17 Отговор
    Ммм, има ли още пуканки?
  • 80 Горчивата истина

    42 84 Отговор
    Същото признават и руските пилоти..... При битка между самолети на НАТО и Русия, СУ-тата ще бъдат свалени мигновенно...... Русия може да се противопостави на НАТО единствено с ядрено оръжие.....

    Коментиран от #82

  • 81 До 60 номер

    34 58 Отговор
    Ами защото така са ги учели, че са най умните и никой не знае повече от тях, невъзможно е, а ватниците молят иранци и китайци за един смешен дрон да им дадат че не смеят да ходят из Украйна с безаналоговия си СУ
  • 82 Елементарно е

    36 63 Отговор

    До коментар #80 от "Горчивата истина":

    Абе щом една съседна украйна която е обезооръжена и не могат да превземат вече 50 км за една година не ми ги хвали

    Коментиран от #115

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Украински дрон

    42 67 Отговор
    Не ви е виновен автора,че истината е такава!Население от 19-ти век са ватенките!Там са спрели!

    Коментиран от #103

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ами така е

    43 65 Отговор
    Истината боли, русия така се изложи, че не знам с какви розови очила гледате трагедията на тези нещастници, а тъй както гледам задава се и революция.

    Коментиран от #92

  • 87 Няма страшно

    29 57 Отговор

    До коментар #77 от "Кратун":

    СУ35 ги има само по руската телевизия пребоядисани стари масквичи, значи няма как да стане
  • 88 Андерсен

    40 10 Отговор

    До коментар #47 от "ПалавНИК":

    С прашки,нали?И аз го гледах,но не беше Су-24.а детско хвърчило.Децата много плакаха.
  • 89 Аз не съм съгласен

    28 49 Отговор
    ... с тоя пилот. Руските самальоти са идеални и ненадминати за забиване в сгради. Това също е начин на водене на война ....
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 МИ ТЕ ГО ТЕ

    85 22 Отговор
    Така тоа праисторически ф16 от 70те години са успели да му сложат и фазирана решетка на радара незнам кои пише тия щуротии ма тоя тип радар е измислен от руснаците последно четох че англичаните са заявили че украинските самолети са свалени от дистанция 200км от сухой 35 чуда са как ли са ги зсекли а ф16 чекат да стигнат на 10км за близък бои.
    Да ги пратат та руснаците да потренират .

    Коментиран от #472

  • 92 Бахмут

    35 49 Отговор

    До коментар #86 от "Ами така е":

    Бахмут е най-новата супер сила в света с която втората в света не може да се справи. Няма какво повече да се каже по въпроса

    Коментиран от #113

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Сюлеймане,

    41 16 Отговор
    За това ли родината ти купи С-400 и иска да купи су-35?
  • 95 Aлфа Bълкът

    38 19 Отговор

    До коментар #25 от "Русофил":

    Всъщност има руски свръх секретен модерен изтребител Миг 47Ф. Води се шесто поколение изтребител и развива скорост 3600км/ч. Таван на полета 21 000м. Мисля че само 4 бройки бяха произвели, беше предвиден за 2030г.

    Коментиран от #230

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 тия Миг 21 ги сваля че какво остава ....

    66 22 Отговор
    Индийските военновъздушни сили потвърдиха, че един от техните самолети руско производство МиГ-21 е свалил изтребител F-16 американско производство на пакистанските военновъздушни сили.

    Коментиран от #114

  • 99 Това ми хареса

    22 39 Отговор
    "войната в Украйна, която Русия започна непредизвикано на 24 февруари 2022" :):):)
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 И икик

    9 19 Отговор

    До коментар #76 от "ненормална работа":

    И как я.разкатаха, че не става много ясно.
  • 102 Цензура

    76 25 Отговор
    "Украйна воюва срещу Русия. Искам да кажа, това е черно-бял конфликт, доброто срещу злото, няма въпрос кой е прав и кой крив. "

    С това трябваше да започнете, за да не си губят хората времето да четат бълнуванията на този пенсионер. Впрочем той си заработва хонарарчето, нали стокицата трябва да се продава?

    Тук изобщо да не говорим, че много специалисти хич не се отнасят толкова пренебрежително към руските самолети. По-скоро си спомням за доста срещи на руски и американски самолети над Балтийско море... и все "великите" американски пилоти, возещи се на "страхотните" американски самолети, си тръгват с оцапани гaщи и реват като девици как руснакът е прелетял с 2000 километра в час на три метра пред носът им !!!

    Да не говорим, че и най-добрият самолет отнякъде трябва да излита и после да кацне. А руснаците имат едни неща, дето им викат "ракети", които много хубаво разрушават летища.
  • 103 Хахахаха

    33 33 Отговор

    До коментар #84 от "Украински дрон":

    Те русофилите, за лошите новини обвиняват авторите на статиите, все едно че ще променят истината. Хахахаха.
  • 104 Георги

    30 14 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    Туркинята естественно със мощен саксофон, може не само руски, но американски и европейски Пилоти да свали)))))
  • 105 az #СВО

    60 26 Отговор
    Честит празник!
    9 години от Кримската пролет!
    Преди 9 години там хората направиха верния избор в полза на живота, в полза на прогреса!

    Коментиран от #122

  • 106 Ричард Марчинко

    48 14 Отговор
    Цитат " Пурпурно сърце се дава когато те ранят, а не за свършена работа и не е знак за качества"
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Су35>ф16

    53 21 Отговор
    Задкормилното усройство е по добро при руснаците не е само до самолета въпреки бутафорната пропаганда.
  • 110 Хехехе

    29 6 Отговор

    До коментар #83 от "Смешници":

    Българското разузнаване са сериозна сила..на маса

    Коментиран от #119

  • 111 Шляхтиц

    19 37 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Китайците ВИНАГИ копират по лиценз "скапаните" СЪВЕТСКИ ИЛИ РУСКИ конструкции........
  • 112 Вярно е

    21 35 Отговор
    За това толкова се пенявят разшистофилите, и те го знаят, все пак и те имат западни коли, нито един рузсофил не си е купил новата лада
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Хахахаха

    16 24 Отговор

    До коментар #98 от "тия Миг 21 ги сваля че какво остава ....":

    Ми самолета, а само самолет бе другар. Тук се взима под внимание и качествата на пилота! Може да не е бил достатъчно обучен, за да бъде свален.

    Коментиран от #120

  • 115 какво не си разбрал

    65 22 Отговор

    До коментар #82 от "Елементарно е":

    А бе брат , целия Свят разбра че в Украйна се сражава цялотонато срещу Русия . Украйна кой я брои .

    Коментиран от #174

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 нашата авиационна методика

    38 28 Отговор
    е изостанала, съветската също (а българският пилот и инженер Асен Йорданов е един от създателите на американската методика за пилотаж). Почит, и към майор Терзиев! Май за дръзновенни летци няма място в нашата скапана система. Така е когато не се живее истински, не се твори истински, не градим живота истински, не се съревноваваме истински, а, некви другари, ни "спасяват", "освобождават", и ни измислят живота, според техните тъпи ограничени възприятия... Комунизмът е най-голямото зло, сполетяло цивилизацията......
  • 118 Пенчо

    43 15 Отговор
    Минути за реклама на хартиени самолети!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 ха ха ха

    23 8 Отговор

    До коментар #114 от "Хахахаха":

    А разбира се бе , може и каруцар да е карал ф16 , нали ?
  • 121 1234

    54 18 Отговор
    Този специалист ,да вземе да се гръмне. Су-35 има не един а 3 радара със фазирана решетка . Иска му се да е така,но гроздето е кисело.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Прав е човека

    25 30 Отговор
    Истината боли нали ? Между другото как вървят нещата в украйна стигнахте ли до киев или още сте в бахмут ?
  • 124 КТМ

    24 28 Отговор
    Като цяло е прав.По времето на СССР подготовката е била малко по добра но сега. Имат проблеми като нашите.Малко летят нямат части чупливи нискотехнологични самолети и липса на мераклии за.това.Действително това което е написал може да стане..Русия трудно може да си ремонтира самолетите има доста по малко от това което може да извадят.Проблемът е в пилотите

    Коментиран от #316

  • 125 ТИР

    20 7 Отговор
    Не прочетох,,,веднага вденах че тоя е летял над Япония,,,
  • 126 хахаха

    25 14 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    айде бе, не беше ли щурмови СУ-25? и смелата туркиня го обстреля от турска територия и отзад....много смела...:))))

    Коментиран от #133

  • 127 Пълни глупости

    51 24 Отговор
    СУ 35 е уникален самолет и Ф 16 не може да му стъпи и на малкият пръст! Просто различно време! Ф16 е бил добър за своето време, но е далеч от възможностите на СУ 35!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Много

    16 10 Отговор
    Палаво интервю с палавник!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Беше СУ 24

    26 9 Отговор

    До коментар #126 от "хахаха":

    Нямащ нищо общо със СУ 35!
  • 134 Панов

    26 45 Отговор
    Никога руски самолет не е печелил въздушна битка срещу американски. Най фрапантен случай е през корейската война, когато американски пилот за 24 минути сваля 4 съветски самолета

    Коментиран от #232

  • 135 Андрей

    18 5 Отговор
    Демек да не си купуваме такъв.очаквам вече Бричка да направят видео…
  • 136 Глупаци

    27 27 Отговор
    Абе дека се скриха рузките изтребители, защо не летат вече над Украйна.

    Коментиран от #156, #167

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 комунягите

    17 15 Отговор
    измисляха живота (с тъпите си мозъци) в петилетния план. Пък то се оказваше, поредната недомислена измислица....
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Не пиши глупости

    27 8 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    На 24 ноември 2015 г. руски бомбардировач Су-24, участващ във военната интервенция на Русия в Сирия, е свален с ракета въздух-въздух от турски изтребител Ф-16
  • 141 Хаха

    16 21 Отговор

    До коментар #10 от "Простя Копейкин":

    Как да не се смееш с Тея копейчици, специалисти по всичко!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Българин

    23 11 Отговор
    Хахахаххахахаха, друсан кравар!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 чу се за неква авиационна пАбеда,

    16 25 Отговор
    дава руZки изстребителя, победили бавно движеща се невъоръжена разузнавателна цел. Да се запише в историята на съветската авиация........... дано са обърнали по две три за кураж, преди това...... ха ха ха

    Коментиран от #154

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 бг.Сталин

    28 14 Отговор
    Абсолютно вярно,тоя говедар нещастен,като се надруса заедно със зеленото човече и двамата излитат.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Станислав

    41 12 Отговор
    Боже колко глупости и фантасмагории изчетох по-горе, не мога да си го простя. Нашите ф-16 са най-добрите, защото още не са произведени. Като ги произведат автоматически ще се превърнат в 50 годишен боклук.
  • 151 руZофилията V шOк!

    17 22 Отговор
    Мъъъъъъъкаааааа, мъка.
  • 152 Факт

    13 19 Отговор
    Ми баклюк е инда руснаците оче нямат Афар нямат и модерна авионика двигателите са с малък ресурс харчещи мбого гориво и пушат нямат юатериали в русия затова не знаят как се обработват примати.
  • 153 БрЯх...!

    27 11 Отговор
    Кой ли пък шъй тоя...-
    ,,Най-смъртоносният американски пилот"...?!?!
  • 154 ми куражлии са

    6 9 Отговор

    До коментар #145 от "чу се за неква авиационна пАбеда,":

    кво? Кви да са? Молодци

    Коментиран от #157

  • 155 Петър

    21 10 Отговор
    Малоумно говедо!

    Коментиран от #182

  • 156 не четеш ма само питаш

    24 17 Отговор

    До коментар #136 от "Глупаци":

    Ами те си летят бе "читател" . И хеликоптерите си летят .
    - „Алигатори“ и „Крокодили“ унищожават позициите на ВСУ край Авдеевка.
    Хеликоптери К-52 ("Алигатори") и Ми-24 ("Крокодили") унищожават позициите на ВСУ, поддържайки настъплението на руските войски край Авдеевка в ДНР

    Коментиран от #483

  • 157 важно е да се

    15 13 Отговор

    До коментар #154 от "ми куражлии са":

    пийне по едно две, преди полет, традиция е в съветската авиация
  • 158 Не е възможно

    15 10 Отговор
    През 2015 г. руски Су-24, участващ във военната интервенция на Русия в Сирия, е свален с ракета въздух-въздух от турски изтребител Ф-16 близо до сирийско-турската граница. Според Руското министерство на отбраната Су-24 е свален на височина 6 км на 1 км от турската граница в сирийското въздушно пространство докато се връщал в авиобаза Хмеймим
  • 159 Руски бояджия

    28 10 Отговор
    Здравейте български приятели, аз съм Серьожа. Помогнах на афганистанските козари. Боядисахме им моторетките хубаво, сложихме всякакви готини звезди и всичко останало. Краварите като ги видяха че идват се разбягаха. Те нямат такива шарени бои и звезди. Обадете се като дойдат вашите F16, ще ги нашарим и тях.
  • 160 Факт

    20 31 Отговор
    В русия както и в другите азиатски дупки като Китай Япония Корея Виетнам и тн се разчита на тапизми като мъжество липни качества мужкая силь себедоказване и доминация над другите ей такива маймунски примитиви.
    Запада разчита на модерни технологии.Разликата е от небето до земята.Изтока е примитивен близък до животните

    Коментиран от #185

  • 161 с ясното съзнание

    21 9 Отговор
    Тоя пилот да не е набор на бай дън ?
  • 162 Митака

    14 19 Отговор
    Самата истина е казал !
  • 163 Бам Бам

    34 13 Отговор
    Тоя образ верно може да е най големият убиец на деца,жени и старци в Ирак! Когато избиваха деца и семейства с дроновете си не гъкнаха а сега когато им опикаха дрона веднага да се оплачат от лошите братушки!
  • 164 купи си акции

    7 6 Отговор

    До коментар #148 от "Историята не сте ли пели бе пи6лемета":

    от постсъветския оръжеен кОмплекс, па може и да ти повярваме (главното О, го слагам за знак за ударение на сричката)
  • 165 още тъпи писания за днес

    25 13 Отговор
    Пилота от обора сигурно е като украинския фантом дето никой не го е виждал нито чувал , ама бил свалял самолети .
  • 166 Топър Харли

    21 8 Отговор
    Този се косултирал с Лео ди Каприо вероятно :)
  • 167 ами

    13 7 Отговор

    До коментар #136 от "Глупаци":

    няма кого да изтребват, там върлуват су-24 и су-25, фронтова авиация...за какво са им изтребители?
  • 168 РУСКА МЕЧКА🐻

    26 13 Отговор
    КРАВАРСКИТЕ САМОЛЕТИ МОГАТ ЛИ ТОВА

    Коментиран от #203, #217

  • 169 Б.Б

    3 9 Отговор
    Педал-евангелист !
  • 170 заинтригован

    20 11 Отговор
    Пилота краварчик колко болници и погребения е уцелил ?
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Тираджия

    17 19 Отговор
    Ватенките са гола вода! Както при автомобилите ,климатици кабриолети автоматични кутии и чисгачки в САЩ има от 50-те години а сега от кога ги имат ватенките?
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Смешко

    2 15 Отговор

    До коментар #115 от "какво не си разбрал":

    Ахахахахахахахахахаха Цялото НАТО, вика. Цял свят разбрал. Ходи се прегледай.

    Коментиран от #179, #186

  • 175 Ха ха ха ха ха

    17 7 Отговор

    До коментар #66 от "Ми къде на друго място":

    Ок! Значи и ти потвърждаваш факта, че този боен пилот коментира нещо, което никога в живота си не го е виждал.. Ха ха ха ха ха

    Коментиран от #178

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Най смъртоносния афханистанец

    27 7 Отговор
    По трима на мотопеди, двама от нас въоръжени с калашници, третият държащ в скута си коза, бяхме страховита гледка слизайки от планината. Нашето предимство беше че ако третият ме се грижеше добре за козата аз му правих забележка и той се поправяше. Американците не се грижеха добре за кравите си и затова спечелихме войната

    Коментиран от #359

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Аз съм от ссср

    19 7 Отговор
    Пропаганда.Като се срещнат на бойното поле ще се види,сега всеки хвали своето.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 ТИРбушон

    7 13 Отговор

    До коментар #155 от "Петър":

    Описал СТЕ се пИрфектно!
    Точно като новият Ви интелектуален кумир-
    бившият затворник и настоящ военнопрестъпник
    който май започва да осъзнава очевидното - че е говорещ и ходещ мъртвец!!!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Пешо от панелката

    14 7 Отговор

    До коментар #160 от "Факт":

    Памперсите ли са модерната технология на която разчитате срещу мачо пилоти?
  • 186 Ха ха ха ха ха

    11 4 Отговор

    До коментар #174 от "Смешко":

    Тогава освен него, трябва да изпратиш на преглед и премиера на Унгария : премиера на Индия: зам премиера на Канада : външния министър на Германия: Евро депутата от Полша... защото всички тези горе изброени, говорят същото, като коментиращият тук, когото изпращаш на преглед..
  • 187 комшията

    26 8 Отговор
    Тоя пилот да напише нещо и за супермодерните , невидими ф117 . Супер модерни спрямо ф16 ама Сърбите ги пенсионираха набързо .

    Коментиран от #209

  • 188 Пипи

    35 10 Отговор
    Боже, до кога ще публикувате изказвания на изкуфяли американци! Да разбрахме, че руснаците се бият с лопати, че вече толкова от тях са избити, че ще закриваме Русия ! Фалирали са, но американските банки не фалират- те са върхът! Всичко руско е боклук, а американското е върхът! Хайде стига!
  • 189 Аз съм от ссср

    20 11 Отговор

    До коментар #3 от "давид":

    Само че ладата я е взел нова и я е карал 20 години а бмв втора употреба и не е изкарало 20 години.

    Коментиран от #473

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Хохохо

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "От страни":

    Това в книгите на братя Грим ли го прочете?
  • 193 стоян

    15 25 Отговор

    До коментар #1 от "Авиатор":

    До 1 ком - някакъв аргумент имаш ли за казаното от американския пилот - или просто плюеш като си прочел че всичко руско е боклук - каквито колите такива и самолетите другари путинофили - в ютуб има филмче за новите Уаз патриот - дето един руснак се ядосва и пита как може 2023 гд скоростите да стават с двойно натискане на съединителя и това кола за 70 000 лв - и за тия пари няма климатик аербег абс дори и радио няма

    Коментиран от #364, #366

  • 194 максим

    22 9 Отговор

    До коментар #66 от "Ми къде на друго място":

    не си наясно с войната в украйна.ама много не си наясно.партизанска война върви.фашагите вземат заложници деца,жени.стрелят по обикновенни хора.искат повече жертви,за да обвиняват руснаците.ама много си далече от реалностите.съжалявам те.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Оригами

    25 10 Отговор
    Ф16 е най-добрият изтребител, особено на хартия.
  • 197 Оракулът от Каспичан

    20 25 Отговор
    Статията е много поучителна,за този,който има с какво да я осмисли.От една страна типично по американски,този пилот е напълно уверен в превъзходството на американската техника.И има защо.Това ,което е споменал,че на Запад летят много е самата изтина.В САЩ редовият летец има около 200 часа годишно,а в русия едва половината от тези часове и то само част от пилотите.За радара с активна фазирана решетка,който е монтиран на блок 70 е абсолютно прав,но не съм сигурен,че украинците ще получят от тази версия.Над Украйна руски миг-29 няма,точно по причина на малкият радиус на действие,а и поради факта,че на самолетите марка су,са интегрирани по- модерни оръжия.Прав е и за остарялата подготовка,която в русия не е мръднала от времето на ссср и пилотите разчитат повече на ръководство от земята отколкото на собствена преценка за ситуацията.Това,че Ф-16 и западните самолети,а като цяло и другите видове бойна техника са направени да улесняват работата на военните е също самата истина.Ергономиката и логиката на управление на тези машини е такава,че дават на пилота да се съсредоточи върху изпълнението на задачата.В руските,първо трябва да се пребори с подивялото добиче и след това,ако оцелее и никой не му пречи,може и да свърши нещо.За "циркаджийските номера" по въздушните панаири,също е абсолютно прав.В съвременният въздушен бой,ако някой палячо почне да върти "кобри" и "камбани",много бързо ще забие камбаната за него.Сигурен съм,че украинските пилоти,които сега се обучав

    Коментиран от #201, #207

  • 198 Ха ха ха ха ха

    15 4 Отговор

    До коментар #178 от "Ах ах ах ах":

    Да коментираш нещо, което никога не си виждал... дали е добро, по - добро или лошо, по - лошо е някак си... странно, шантаво и налудничаво.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 макдоналдс тръмп

    15 7 Отговор

    До коментар #197 от "Оракулът от Каспичан":

    чуй сега - И ДА ГИ ПИЕШ ,И ДА НЕ ГИ ПИЕШ ,МЕДИЦИНАТА Е ВДИГНАЛА РЪЦЕ В ТВОЯ СЛУЧАЙ - БЕЗПОМОЩНА Е - ТЪРСИ СИ ТЕРЕН...
  • 202 Байданчо

    23 9 Отговор
    Поредната пропаганда от помака.
  • 203 Гост

    12 22 Отговор

    До коментар #168 от "РУСКА МЕЧКА🐻":

    Не могат,каза си го човека цялата военна техника на ватенките е направена за паради.Това могат,тжва правят.

    Коментиран от #502

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 долу сащ

    24 9 Отговор
    не знам кой е боклук, след като сащ ще вдигнат тавана на дълга точно 81 !!! път за да не им фалира восокоефектовната и работлива икономика!
  • 209 значи,

    14 20 Отговор

    До коментар #187 от "комшията":

    стелта, дето беше свален в Сърбия, не беше открит от радар. Беше открит по термичната си следа, от спътниково наблюдение. Пак ша съ направя на книжен плъх......................., с камера наблюдаваща в инфрачервения сектор. Ам четете ги тез работи, па и ги помнете, стига с тая чалга дето се вика..... Ама, все пак, глаголи се с половин уста (конспиративни теории), че тези температурни следи, вече са отживелица, все пак, бая вода изтече оттогава. Но, на вас комунистите, нищо не ви пречи да напишете нещо по лицеприятно в петилетния си асвабадителен план...... май се оказва, че дългата памет за събитията е.........

    Коментиран от #212, #213

  • 210 Бат Мишо

    19 8 Отговор

    До коментар #206 от "Бат Мишо":

    ПС двигателите на ВСЕКи самолет пушат на форсаж а дали бойните руски сателити няма да открият Ф 16 щом откриват стелт дрон 6 пъти по малък от щайгата Ф с 6 пъти по малка топлинна следа и отразяваща площ -оставям на вас да прецените
  • 211 123456

    17 8 Отговор
    тоя герой колко живота е погубил от въздуха с бойни ракети - само той си носи кръста ..... и това не е за хвалене
  • 212 Бат Мишо

    19 8 Отговор

    До коментар #209 от "значи,":

    Всъщност беше открит стелта в сърбия точно от радар допотопно производство а по топлинната следа беше свален

    Коментиран от #250

  • 213 комшията

    13 8 Отговор

    До коментар #209 от "значи,":

    Сърбите имат ли сателити да откриват термична следа .......
    Да не говорим че го гътнаха с С-125 . И не един ами три са самолетите .

    Коментиран от #222, #229

  • 214 соломон напасания

    19 7 Отговор
    "....е служил във войните в Персийския залив, Косово и Ирак. " И остана да добавите Ангола и Зимбабве !!! Краварите винаги си избират по слаби и неразвити технологично противници и като видят дебелия край бегат с 200 (Афганистан )

    Коментиран от #221

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 ппп

    6 11 Отговор

    До коментар #168 от "РУСКА МЕЧКА🐻":

    Каза ти се вече 1000 пъти поне се написа, че всичко това е бутафория и е правено в Мосфилм от група дизайнери и допълнителни военни експерти по достоверноста. После го качват в тубата монтират и има излъгтани като теб
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 кириленко

    5 13 Отговор
    за това вашият зелен чорап държи руските самолети защото се иска две гънки в мозъка за управление ,а той точно толква има...ХА ХА
  • 220 F16 не са правени

    17 9 Отговор
    да побеждават, а за да обират кравите парите на балъци като нас. Това е положението.

    Коментиран от #223, #491

  • 221 Хммм

    5 10 Отговор

    До коментар #214 от "соломон напасания":

    "Краварите винаги си избират по слаби и неразвити технологично противници" Кои са силните и технологично развити противници, които рашистите си избраха, сподели.

    Коментиран от #244

  • 222 максим

    14 6 Отговор

    До коментар #213 от "комшията":

    да,прав си.сърбите непрекъснато усъвършенстват пво и радиолокационните си станции.и в заглушаването и с лъжливите цели отидоха много напред.уважавам хората,които знаят и разбират.
  • 223 Мдаа

    3 4 Отговор

    До коментар #220 от "F16 не са правени":

    Хайде сега пробвай без фантасмагории.

    Коментиран от #234

  • 224 Хрушчов

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    На боклука ли?
  • 225 от мен ветропоказател не става

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Адам Хилтън":

    Браво за коментара !!
  • 226 САТЪРА НА ХАНА

    6 2 Отговор
    АМИ ХАЙДЕ СБИЙТЕ СЕ :))
  • 227 Ха. Ха

    22 10 Отговор
    Миг 29 прави на таратор ф 16
    Та Си 35
    Издухаха ви руснаците безпилотника
    за 39 млн.д.и сега квичите от яд
  • 228 Майко мила....

    16 8 Отговор
    Този американски пилот още е под стрес от видяното видео. Аз като писах че ще се побъркат сутринта не ми вярвайте. Ей го жив пример на полудял човек.
  • 229 стига ся,

    5 7 Отговор

    До коментар #213 от "комшията":

    кремъл помогна тогава. Кво се правиш на неразбиращ. Га се провежда учение на некви въоръжени сили. Паралелно с това, се провежда щабно учение на противовесните сили. Кво остава за военни действия, както могат да се характеризират бомбандировките над Сърбия в тия времена (за да се спрат башибозушките им издевателства над другите етноси)

    Коментиран от #253, #279

  • 230 весо

    9 13 Отговор

    До коментар #95 от "Aлфа Bълкът":

    И аз карам такъв по Цариградско с малко по-висока скорост но по спомен беше BMW марката.
    Единствената руска техника, който не е монтаж, колаж и декор е техниката която си виждал.
    Какво си виждал ти руско? Как какво - лади, москвичи, запорожци, руски гидорета, руско сметало и прочее.
    И всички тези руски неща сложени до аналогични западни неща изглеждат смешно, сиво и грозно.
    Така че, дай да говорим и пишем, за неща дето сме виждали, знаем и сме тествали качествата им, а не за пропагандни измислени самолети!

    Коментиран от #444

  • 231 Що за тъпотия

    12 3 Отговор
    Вие кафява медия ;ли сте, че паднахте толкова ниско? Жамби, защо те е срам от това което си направил, че ми махаш коментара?
  • 232 Смешник

    14 6 Отговор

    До коментар #134 от "Панов":

    Имай търпение и ще гледаме този двубой скоро .Очаквам да коментираш след това .Черно море ще бъде гробница на доста американски самолети и даже и самолетоносач .
  • 233 ДжафДжаф

    31 5 Отговор
    Първо Ф16 и СУ35 са различен клас изтребители. По принци е нормално да се сравняват Ф15 и Су35. А иначе СУ35 превъзхожда Ф16 в абсолютно всичко- скорост, маневреност, таван на полета, полезен товар/въоражение/, далечина на полета без презареждане и ....... възможности на радарите, които за разлика от Ф16, при Су35 са 3бр. Така или иначе, руснаците в Сирия, създадоха зона без полети със 100-тина самолета, при което не повече от 10бр. СУ35. Израел някалко пъти пробва да нахлуе в Сирия с Ф16, използайки ливанските планини като прикритие, Сирийците бабахнаха 1-2 бройки, след което еврейчетата почнаха да гърмят само от разстояние. Като са толкова зле руснаците па да вземат и да се пробват бе джанъм.
  • 234 до хайван пазара

    14 3 Отговор

    До коментар #223 от "Мдаа":

    Кое е фантасмагории бе тиквеник . Къде са ти самолетите ? Плащаш си единствено такса спокойствие като в мутренските времена - всъщност защо като !?
  • 235 Мим33

    10 4 Отговор
    Доброто срещу злото.,,Дори мога сам да отида,, .Ами отиди бе и докажи,ама не знам дали може да се върнеш жив ,за да докажеш.На приказки си много добър.Смешник...
  • 236 Умряла е циганката дето ги хвалеше...

    11 3 Отговор
    ......................................
  • 237 Урюрвкос

    12 3 Отговор
    веднага да платим за още фърчила
  • 238 Селянин

    9 16 Отговор
    Браво. Чудесен човек и пилот. Духът на Америка ес такива хора е жив.

    Коментиран от #249

  • 239 Стоян Александров

    20 8 Отговор
    Пак лъжа, пак измама, пак пропаганда. НИТО ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ПИЛОТ НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА КАЖЕ ТОВА, НИКОГА. ВСИЧКИ ЗНАЯТ МНОООООГООООО ДОБРЕ ЗА РУССССКИТЕ САМОЛЕТИ КАКВА СУПЕР НЕДОСТИЖИМА СТОКА СА И НИКОГА НЕ БИХА СЕ ИЗЛОЖИЛИ С ТАКИВА ДУМИ....ОК.
  • 240 максим

    19 5 Отговор
    информацията ви не струва.русия я победихте още първия ден на войната.а картата на украйна почервенява,яко.украйна вече имала да си връща 60% от територията си.масово дезертьорство на украински военни и наемници от бахмут.никой за това не говори.а ми говорите за модулен принцип при самолетите.те и българските телевизори софия 21,31 и велико търново, бяха на модулен принцип още в 70 и 80 години.е почти открихме топлата вода.
  • 241 Бамби

    10 7 Отговор
    Явно УСА глупакът не е чувал, че и прес втората световна война руснаците зареждат своите самолети във въздуха. Що за специалист е - той си знае.

    Коментиран от #255, #292

  • 242 Баро

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "НАЙ - ДОБРИЯ САМОЛЕТ Е ХАРТИЕНИЯ Ф16":

    кокошинков ли ти каза?
    В гуглето пише че са произведени 4588 бр.

    Коментиран от #461

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Ха ха ха ха ха

    20 9 Отговор

    До коментар #221 от "Хммм":

    Глупав въпрос. САЩ са водили винаги грабителски войни-там където има петрол и ресурси. Ирак, Либия, Сомалия Афганистан и пр. подобни . .. Русия не е нападнала нито една страна за да питаш какво избира.. Историята показва, че винаги нея са нападали. . Сега в Украйна, това си е гражданска война..предизвикана от вън...
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Оракулът от Каспичан

    9 16 Отговор
    От истината боли,но пък е отрезвяващо.Украйна се превърна в гробница за руската авиация,като за една година украинците приземиха над 300 руски бойни самолета и около 300 бойни вертолета.Безпилотните и разните му дронове,няма да ги броим.И вчера украинците "бутнаха" един бомбардировач су-24.Единият пилот успя да катапултира и "кацна на едно дърво",но другият явно даде фира.
  • 247 САТЪРА НА ХАНА

    7 2 Отговор
    ОЛЯ АЛ АХМЕД ДНЕСКА ПСК Е НА МЪЖКИ ХОРМОНИ :))
  • 248 😄😂🤣

    16 5 Отговор
    Типично изказване по американски - нашето е супер, чуждото за нищо не става. Аргументи не ти трябват. Все едно гледам ВеЕс Телешоп - върховната джаджа, която никъде другаде не можеш да я намериш в галактиката (а то в магазините за левче е същата)
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Бат Мишо

    28 6 Отговор

    До коментар #212 от "Бат Мишо":

    ПС баща ми е летец изпитател от времето когато в българия все още сме получавали модерни самолети и се смее тук до мене
    че ф 16 си имат в русия и е изложен за опознаване на летците още от войната в Египет е докопан от руснаците разкостен и разучен и въведен в системата за целеуказване с основните си характеристики - макс скороподемност стънт и макс скорост на пикиране и по всички тези параметри отстъпва на Миг 29
    на Су 35 не е летял и не може да каже но е летял в Русия на Су 27 - дядото на Су 35 и го нарича превъзходен и предполага че 35 е по добър
    повечето от текста е горе долу цитат от ЛЕТЕЦ ИЗПИТАТЕЛ
    една умряла професия в умряла от демокрацията българска авияция

    Коментиран от #256, #261, #275

  • 251 фактите

    12 22 Отговор
    Су-35 е посредствен изтребител,който е се рекламира тук единствено от русофислките noдлоги.Дори самите руснаци нямат такива претенции за този изтребител каквито имат русофилските слуги.Корупцията,изостаналостта и липсвата на технологично развитие пречи на руснаците да правят конкурентни изтребители на западните.Реално СУ-35 е най-модерното нещо с което Русия разполага,а всъщност този изтребител по стандартите на САЩ щеше да бъде тренировъчен самолет.СУ-35 е евтина и некачествена изработка сдялана с материяли зад блока.Вижте,че дори ръждивите мъ болтове се виждат от километри.В съвременна битка,този изтребител няма никакъв шанс дори да успее да излети.Ще бъде видян,прехванат и свален много преди руския пилот да е разбрал какво се случва в далечината.
  • 252 Руските цървули не стават за нищо

    8 10 Отговор
    Русофилите пак гледат облещени ,и си броят 10те лева на стотинки
  • 253 иднъ военна тайнъ

    6 1 Отговор

    До коментар #229 от "стига ся,":

    га се провежда "смущаващо агресивно" военно учение на некви въоръжени сили (флот - мот, авиация - мавиация), противниковите сили провеждат също, пълно прослушване на занятието. Но, дами и господа, не, че не стават инциденти, но, се случват събития, които имат определен език, и послания, които ги разбират само хората на терен, командващи, дипломация, и т.н. А, в новините излизат съответно удобни, за определеното население - подходящи новини.. та и за дроня в Черно море, е нещо, дето не сме го разбрали в нюзрума (да са напрая на мудерен)
  • 254 явно

    10 5 Отговор
    вече и нивото на пилотите в краварника е като нивото на операторите им на супермодерните дронове

    Коментиран от #264

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Бат Мишо

    6 3 Отговор

    До коментар #250 от "Бат Мишо":

    ПС последен цитат от стареца - Су 25 правеше Варна София за 8 минути

    Коментиран от #260, #265, #271

  • 257 максим

    14 3 Отговор
    денисчо,няма невидим самолет.не вярвай на фантазии.на радара всичко виждам.няма значение на бук,небо,окно,триумф ,с-125 ли съм.........с променливата геометрия на крилата,нещата са малко по- сложни .но и за това има лек.аз не съм учил за фурнаджия или за журналист.много по- съм навътре в нещата.но от перални и хладилници,ракети още не съм се научил да правя.това журналистите,го могат.не съм се учил от събито,тагарев и шаламана.те са смешници.и много жалки.
  • 258 По голям боклук

    10 6 Отговор
    От Ф-16 няма .
  • 259 САТЪРА НА ХАНА

    14 6 Отговор
    РАКЕТИТЕ НА СУ35 БИЯТ НА 100 КМ ПОВЕЧЕ
    ОТ РАКЕТИТЕ НА Ф16
    ....... ДАЖЕ И НА КУКУРУЗНИК ДА МУ СЛОЖИШ
    РУСКА РАКЕТА, ЩЕ ОПРАСКА Ф16:)
  • 260 САТЪРА НА ХАНА

    11 4 Отговор

    До коментар #256 от "Бат Мишо":

    А РАКЕТАТА ЦИРКОН ПРАВИ СЕВАСТОПОЛ - СОФИЯ
    ЗА 5 МИНУТИ :))
  • 261 максим

    18 1 Отговор

    До коментар #250 от "Бат Мишо":

    много точно казано.поздрави баща си.моите уважения.хората не са наясно кой държи рекорда за най висока скорост с самолет.а говорят за авионика,радари и висши технологии.и трагичното е,че са с няколко висши образования.но съвършенно голи.
  • 262 Ъхъ виц....

    14 4 Отговор
    Затова даже турците ги отказаха Ф-16, щото са много убави
  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 аве, щом тинейджъри

    2 16 Отговор

    До коментар #254 от "явно":

    обикалят света със самолети, яхти (едно австралийско момиченце проплава околосветско с яхта, под четирите южни носа, с пресичане на екватор). а, в тубата е пълно с авиационна, ветроходна (кайт сърф) акробатика!! Перчи се тука с измислените съветски пилоти, и с измислените ви изтребители за висок полет над паради. Нашите авиатори, поне преминават в нисък и бавен полет над парадите за Гергьовден, което дечко, е много по трудно от високите бързи прелитания над червения площадъ....... някой трябва да ви го каже най после, че сте се самозабравили....

    Коментиран от #302

  • 265 Трагедия

    2 4 Отговор

    До коментар #256 от "Бат Мишо":

    Представяш ли си какъв ти е бил живота, за да ти е това последния цитат?
  • 266 Абе Пенкилер.

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    Зле си информиран.
    Свалиха СУ 24, това е щурмовак, а не изтребител и при това беше вече без боен комплект, разчита ха на договорката с Турция, че няма да стрелят по техни самолети

    Коментиран от #268

  • 267 Тъпан

    12 4 Отговор
    Видиш лиДжамбаз под заглавието подминавай.
  • 268 Всичките

    3 7 Отговор

    До коментар #266 от "Абе Пенкилер.":

    ... свалени руски безаналогови к-фи са разчитали, че някой няма да ги използва по предназначение. :)
  • 269 Русофил

    21 5 Отговор
    Кажете една лъжа 1000 пъти и простите хора ще я направят истина!
    По-добри от руските само няма! Всичко много лаете ама тъпите американци използват руски двигатели за ракетите си. Долнопробно гъзоближещо американско племе!!!
  • 270 ФИЛЧЕВ

    7 3 Отговор
    Другите системи на борда също са типичен руски маркетинг, както казват в Москва, без аналог на запад.
  • 271 Бат Мишо

    10 3 Отговор

    До коментар #256 от "Бат Мишо":

    Извинявам се 100 пъти
    за 8 минути от Варна до София е правел не Су 25 а Миг 25

    Коментиран от #419

  • 272 Наблюдател

    9 3 Отговор
    Тази гни да жамбазки скоро не беше писал сега се появи пак жалко явно не са му светили маслото още
  • 273 Мнение

    15 6 Отговор
    Каза цветнодъгия янки, чийто държавен безпилотен самолет падна в Черно море, поради напръскване с гориво от руски Су 27?!

    Каква търси военна техника на фащ от другия край на планетата спрямо тяхната държава, това е въпрос на който няма удобен за Козяк 16 отговор!

    Време е фащ да се измитат от Европа, докато още не са постигнали целта си - ТСВ (срещу Русия, водена от ЕС)!!!
  • 274 Чичак

    13 2 Отговор
    Посолството на Аржентина в Китай вчера заяви , че южноамериканската страна обмисля закупуването на самолета JF-17, като китайски анализатори казаха в сряда, че изтребителят, разработен съвместно от Китай и Пакистан, е най-добрият избор за Аржентина по отношение на качество, производителност, цена и наличност . Аржентина категорично са отказали относно Ф-16 дори да го мислят като вариант. Не знам какъв е този самолет JF-17, но явно има и други варианти ........

    Коментиран от #294

  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Хохо Бохо

    5 10 Отговор
    Безаналоговите му намериха цаката.
    Ползват някакви китайски битови дронове купени от разни разпродажби в магазините...
  • 277 Чичо Дончо каза

    5 1 Отговор
    Брей посмали ман гоооо...
  • 278 Хилядите

    4 19 Отговор
    руски клоуни,които пишат в този сайт,дори не осъзнават,че Ф-16 е самолет,който е доказан в битка и бой МНОГОКРАТНО!Съветските "свръхманеврени" кошници за яйца,ще падат както в оная песен Камъните падат,падат от небето,ако случайно се стигне до война между САЩ и Русия.Да не говорим,че като поколения Су-35 е уж по нов самолета,а реално е замазано Су-27.Новите варианти на Ф-16 бият по показатели в пъти всеки руски самолет.За Ф-35 изобщо не трябва да става дума.Преди около месец ония папагали в Иран не успяха даже да разберат какво се е случило.Осъзнаха се,чак когато паднаха нбомбите и взеха да избухват.

    Коментиран от #283

  • 279 много ги разбираш

    7 1 Отговор

    До коментар #229 от "стига ся,":

    Ти представяш ли си в ония години самолет който се движи с голяма скорост и ти да звъниш до Москва да ти даде координати от спътника че да откриеш самолета . В реално време той ще е на съвсем друго място .
  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Путинофил

    7 12 Отговор
    Руските каруци СУ, са летящи кюнци!

    Коментиран от #287

  • 282 Оценка

    17 4 Отговор
    Алооо, авторчето. Ти повече оценка от 2 получавал ли си за драсканиците си? Това някакъв нов вид мазохизъм ли е? Оценят те с 1 и 2, а ти продължаваш да дращиш!
  • 283 разбира се

    17 8 Отговор

    До коментар #278 от "Хилядите":

    Ф16 е доказан само в една битка с Миг 21 и победата е за дъртия Миг !

    Коментиран от #299

  • 284 в тубата,

    3 13 Отговор
    има авиационна акробатика, изпълнена от аматьори, която прави смешни руZките "льотчики мераклии", а рузките льотчики, естествено са леко подпийнали за куражъ........

    Коментиран от #293

  • 285 Маринов

    11 3 Отговор
    От ВВС на Украински постоянно панически правят изявления
    че техните самолети вече са атакувани и унищовавани от Ракети
    истрелвани от Руските самолети
    от вътрешни територи на Русия
    и Практически те вече НЕ летелят нат зоните на Военните действия!

    Ракетите с които са атакуват Украинските самолети са били с обсег нат 500 километра
    и единствените възможности на Украинските самолети
    били само за дъбоки вътрешни и с ниски височини полети!

    При това положение,
    Изглежда че каквито и да е самолети да дадат на Украинците,
    те ще бъдат приземени далеч от бойните полета и не ефективни!!!

    Коментиран от #454

  • 286 Ха,ха,ха.....

    5 8 Отговор
    Никога не съм използвал такъв ник на кикот, смях, но не се сдържах. То всичките русофиля са били колеги на фатмака, висшия пилот на България, който вчера искаше умишлено да катастрофира България, с тъпото изявление на Росица Велкова.
  • 287 невероятно

    10 5 Отговор

    До коментар #281 от "Путинофил":

    Бе кюнци , кюнци ама като те набримчат сменаш памперите на всеки пет минути / ако успееш де / .
  • 288 Факт

    20 2 Отговор
    Воювал в Либия,Ирак и Персийския залив??И срещу коя авиация си воювал бе майсторе?Бомбил козарите и камилите на завалиите.Я ела на терен с мощна ПВО и безкомпромистни пилоти да те видим.Големият Том Круз!

    Коментиран от #399

  • 289 Факта е единствено че

    17 4 Отговор
    Американците напълниха памперса като видяха как им опикаха дрона и ценностите
  • 290 Винкело

    17 5 Отговор
    И що е "най-смъртоносен" бе, Джамбаз? Избил е най-много мирни жители в Сърбия и Ирак?
  • 291 Бъзиктар

    16 4 Отговор
    Спомням си как един беззъб клошар в Ирак беше гръмнал едно "Апачи" с една ръждясала манлихера.Още е пред очите ми снимката как се хилеше гордо до съборения хеликоптер.

    Коментиран от #301

  • 292 Баро

    7 4 Отговор

    До коментар #241 от "Бамби":

    Ха ха руските самолети от всв
    Провери само колко работни часа са им издържали двигателите
  • 293 помним

    11 6 Отговор

    До коментар #284 от "в тубата,":

    Клиповете в Холивид или нискобюджетни . То и кацането на Луната в Холивуд . Режисьора сам си го призна .
  • 294 Чичак

    7 5 Отговор

    До коментар #274 от "Чичак":

    Чиче,JF-17 е съвместен проект на Китай и Пакистан и е нещо смесено между МиГ-29,Мираж и Ф-16.Създаден е с идеята да бъде пряк съперник на Ф-16.А го купуват,зашщото е с ниска цена,и общо взето е боклук.Нито тяговъоръженост,нито радар и адекватна електроника.Единият вариант е с руски двигател от МиГ-29,а другият е с китайски двигател.Оръдието е от времето на Брежнев,а въоръжението е еднакво с това на МиГ-29.С две думи-нищо особено и нищо страшно.

    Коментиран от #370, #379, #388

  • 295 Знайко

    5 2 Отговор
    МИСЛЯ че...... Е ОСНОВНИЯ АКЦЕНТ В СТАТИЯТА! Милсим ве, не сме сигурни, не сме изследвали м мислим......!
  • 296 Русо_филчовците

    6 5 Отговор
    Били виши пилоти.

    Коментиран от #324

  • 297 Стратега

    9 5 Отговор
    Смехории по Джамбазки! От злоба и лигите му течат!
    Толкова смъртоносният американски пилот е само ПОДПОЛКОВНИК! Нормалните пилоти с опит са поне полковници!
    Ф-16 падат като гръмнати патици!
    Защо тогава Русия продава толкова много Су-35?

    Коментиран от #303

  • 298 Бъзиктар

    17 3 Отговор
    Пък в нашите F-ки има вграден модул "Стелт" Само партньорите ни от САЩ могат да ги видят.Ние не! F Blok 71!

    Коментиран от #401

  • 299 тва в коя вселена е?

    2 10 Отговор

    До коментар #283 от "разбира се":

    и, на ква дрога си? Не, че Миг 21, Миг 23 не са имали качества, о, не. И все пак, приемуществото им е било в повъртливостта, маневреността и в екстремния полет, но, тази епоха на акробатиките, е заместена от електроника и усложнени начини на водене на въздушни битки. Приемуществата на фъ16 са, маневреност, също като миг21 и 23, щото са малки и с един двигател, плюс всички съвременни сложни инфо системи.

    Коментиран от #312, #315

  • 300 сте

    23 6 Отговор
    Само това че руският е с два двигателя го прави в пъти по-добър. Един "герой" който е "воювал" с овчари и мирни граждани не може да има адекватна представа за нормален противник и неговата техника. Освен това руснаците са майстори на "несиметричните отговори" които обезсмислят години разработки и милиарди вложени в тях от противника. Що се отнася за радиолокатора, който се цитира като ключово предимство - руснаците го имат отдавна. Американеца не е в курс на нещата. Руснаците си отидоха, дойдоха американците, и ни превърнаха в оглупяло управлявано стадо, което вярва на всяка простотия в медиите.

    Коментиран от #377

  • 301 Винкело

    9 3 Отговор

    До коментар #291 от "Бъзиктар":

    Пък малко по-късно сърбите с ракета С125М Нева и СРЦ "Венера" образци от 1962 година думнаха "невидимия Стелт".
  • 302 много е ниско нивото

    7 3 Отговор

    До коментар #264 от "аве, щом тинейджъри":

    Обикаляло момиченцето с яхта , ама на придружаващ кораб и само край пристанището стъпило на яхтата . Ай стига с тия измишльотини .

    Коментиран от #329

  • 303 Абе мъгляв стратег

    11 1 Отговор

    До коментар #297 от "Стратега":

    То да не е бг да се раздават генералски пагони във всички посоки. Провери колко генерала имаме на глава от население и колко имат другите държави. В България генералите са повече от редовите войници.
  • 304 Бъзиктар

    12 2 Отговор
    Пък в нашите F-ки има вграден модул "Стелт" Само партньорите ни от САЩ могат да ги видят.Ние не! F Blok 71!
  • 305 Зевзек

    12 2 Отговор
    Тоя е платено рекламно лице на Локхийд.Само забрави да ни информира че не е летял на нищо друго.Прилича на феновете на VW които са карали само Голф.
  • 306 Иван

    2 3 Отговор
    Слава Хуан Гуайдо! Слава Ф16!
  • 307 Тити

    5 15 Отговор
    Су-35 е варел с крила самолет за бедни които не могат да си позволят истински.

    Коментиран от #318

  • 308 Мисля

    7 2 Отговор
    Не си купувайте книгите на Дан Хамптън,ако сте боен пилот!Ще берете ядове ако не сте в Ирак и Либия.
  • 309 Пенчо

    9 2 Отговор
    Пропаднахте ФАКТИ
  • 310 Иван

    9 2 Отговор
    Гнусната еврейска сатанинска нацистка хазарска сп.ер.ма Еленски може да лети на Ф16............Оскар.
  • 311 голяма

    11 2 Отговор
    реклама на ефките.как нашите тъпанари да не поръчат още!!!
  • 312 каунь

    12 3 Отговор

    До коментар #299 от "тва в коя вселена е?":

    От кой век е тоя ф16 ? И защо пенсионираха високотехнологичния невидим стлт ф117 ? А с B-2 Спирит какво стана ? И той не фърка . А рапторчето ф22 само за фукня .
  • 313 Отговор

    4 9 Отговор

    До коментар #33 от "Само питам":

    Свалил ,свалил колко да свали кат рушляците имат само 5
  • 314 САТЪРА НА ХАНА

    13 3 Отговор
    ДА БЕ .. КВО СТАНА С БАЙ БАЙРЯКТАР И СВЕТИ ДЖАВЕЛИН
    ..... ИЗГУБИХА СЕ НЕЩО ?

    Коментиран от #325

  • 315 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 316 сте

    16 4 Отговор

    До коментар #124 от "КТМ":

    Доста руснаци кацнаха живи и здрави на летищата си със самолети ударени от украинците с ракети - някои без двигатели, други с половин крило или парче от стабилизатор. Доста видеа има на огледите след кацане. Понякога просто не е за вярване как машината е стигнала до летището и колко стоманени топки са имали пилотите
  • 317 Хохо Бохо

    7 17 Отговор
    Най-добрия руски самолет е сваленият руски самолет...
  • 318 Ники Лауда

    11 3 Отговор

    До коментар #307 от "Тити":

    А оня бинон ф35 за какво го имаш ? За ашладисана овошка ?
  • 319 Хайли Лайкли

    13 1 Отговор
    Вместо Су-35 прочетох Ф-35 и се съгласих...
  • 320 Възхитен

    8 13 Отговор
    Съвсем друго ниво!
    Този пилот говори като с картечни откоси - няма една излишна дума!
    Направо попиля самочувствието на тукашните диванни "пилоти" и "спецназове"!
    Разстреля от упор всичките им мечти и мокри сънища!

    Коментиран от #331, #340

  • 321 Летяща щайга

    14 3 Отговор
    Ф16 пилотиран от Джамбазов
  • 322 Пилот

    2 12 Отговор
    АДСКИ ТОЧЕН АНАЛИЗ. БРАВО.
  • 323 Ха ха ха

    11 3 Отговор
    Парашутиста Джамбазов
  • 324 сте

    8 2 Отговор

    До коментар #296 от "Русо_филчовците":

    Висши, драги, висши! Върви в началното школо и не се тикай при батковците. Не ти е израснал още.

    Коментиран от #336, #360, #400

  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Винкело

    10 1 Отговор
    Не налитайте чак пък толкоз на Джамбаза. За единия хляб работи. Тука заплатите им се формират по пеесе стинки на коментар. Той кво да прай човека? Ми разлайва кучетата!
  • 327 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 328 Иван

    8 3 Отговор
    Щом Су35 е толкова лош, тогава.......гнусната смрад Лойд Остин да не прави опити да говори с генерал Шойгу.
  • 329 направи едно самотно плаване до Сочи,

    1 2 Отговор

    До коментар #302 от "много е ниско нивото":

    примерно (квалификационното плаване на кап. Г. Георгиев за Остар), да видиш кво е. Освен това, когато плаваш сред четиридесетия и петтесетия паралел в южното полукълбо, настъпват изменения в психиката, за които малко хора говорят, някои наши антарктици споменаха за това, спомена го и Джамбазов в книгата си, и Папазов. Споменават го и най смелите (откровенни) автори на пътеписи, в тия води. Не искам да продължавам, а, ти май не си достатъчно смел, за да изследваш нови светове........ я по-добре отвори една бира........ като мене

    Коментиран от #338

  • 330 Ако както е написано

    15 5 Отговор
    тази тексаския крава е най-смъртоносният пилот на Ф-16“ от военновъздушните сили на САЩ, ...... пенсионираният подполковник Дан Хамптън, с прякор Two Dogs, трагедията за САЩ е пълна. Той впрочем от 2006 самолет е виждал само на картинка . Two Dogs e служил във военновъздушните сили на САЩ от 1986 до 2006 г.......а после Хамптън го удря на писане на фантазии и уйдорми.... автор е на The Mercenary , бестселърите на New York Times Pilot Viper: A Memoir of Air Combat , Lords of the Sky , The Hunter Killers . Бягството , Преследване на демона и Операция Отмъщение . Освен това е бил известно време нещо като главен изпълнителен директор на MVI International, частна военна компания , базирана в Колорадо........ Че кво казал, все едно да ви го каже Бойчо
  • 331 я кажи какво пиеш

    5 1 Отговор

    До коментар #320 от "Възхитен":

    Направо ми разпиля самочувствието и тем подобни ....
  • 332 Он знае

    15 2 Отговор
    Самият покоен сенатор , ястреб Джон Маккейн , в пристъп на ярост , нарече новите американски самолети , скъпо струващи боклуци. Покойният сенатор , е бивш военен пилот , ветеран от войната във Виетнам , свалян на земята от "руските боклуци" , и прекарал известно време , като военнопленник , в свинарник , където е правел компания на прасетата , и се е хранил заедно с тях. Така , че можем да му вярваме , като човек с голям житейски опит , относно самолети , и боклуци. Както е рекъл народа . Не питай старило , питай патило.
  • 333 ХАХАХА

    3 6 Отговор
    НАШИТЕ ТУСОТРОЛЧЕТА СИТЕ СА ФОРУМНИ ПИЛОТИ С ГОДИНИ СТАЖ СЕ РАЗКВИЧАХА КАТО НА ЗАКОЛЕНИЕ. ЯВНО Е ПРАВ ПОВЕКА.
  • 334 Аз71

    7 4 Отговор
    То и москвича е боклук. Но ако има кой да го кара,може да ти разцепи краварската кочина. Ф-ките май само украсяват на Бай-пън ,краварника
  • 335 Бесен- _Язовец

    7 2 Отговор
    Джамбазов абсолютния БОК. ЛУК
  • 336 научи български

    2 8 Отговор

    До коментар #324 от "сте":

    Висшисти образование, а виши пилоти, виши воени. Това сте русофилчовците.
  • 337 АБЕ ПУТИНОИДИ

    7 6 Отговор
    НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е КАРАЛ САМОЛЕТ, ТА БИЛО ТО И ЧЕСНА?
    ХА ХА ХА. УКВИЧАХТЕ ФОРУМА :))))

    Коментиран от #342

  • 338 аман от не нормални

    6 4 Отговор

    До коментар #329 от "направи едно самотно плаване до Сочи,":

    А ти като по голям от това момичнце защо не покажеш ка се брави бе соросче ? Нали сте много умни , красиви и смели ?
    А във ваната плуваш ли ?

    Коментиран от #343

  • 339 12"12

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАЙ - ДОБРИЯ САМОЛЕТ Е ХАРТИЕНИЯ Ф16":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 340 Чичак

    7 2 Отговор

    До коментар #320 от "Възхитен":

    Този пилот говори като с картечни откоси.......бля-бля......писател е бре ! И сценарист от 2006 г
  • 341 Руските цървули не стават за нищо

    9 10 Отговор
    Украйна се превърна в Афганистан 2 за руските цървули,
  • 342 разбира се

    7 2 Отговор

    До коментар #337 от "АБЕ ПУТИНОИДИ":

    Ееееее.... само соросчетата карат честни /до кой клас / и трезви .....

    Коментиран от #348

  • 343 ти пък къде залитна,

    0 1 Отговор

    До коментар #338 от "аман от не нормални":

    аз съм просто един мечтател.......

    Коментиран от #357

  • 344 Руските

    5 9 Отговор
    самолети са достоен противник само за невъоръжени дронове.Случката от вчера го доказа.Ако се бяха сблъскали с някой Eurofighter,сега,подобно на случката с Курск,щяха да вадят тела и останки.И не руснаците щяха да ги вадят,а пак щяха да пищят за помощ,защото руснаците са неможачи.Доказан факт.
  • 345 оня с коня

    7 19 Отговор
    Разбрахте ли сега бе ДЕБИЛИ ,опитващи се да разсъждавате по "Теми всякакви" що бат Бойко не само Поръча,ами и ги плати НА ЕКС тия Ф-16 Блок 70 ?Нищо не стеразбрали,няма и да разберете,затова ще ви Светна ама вие ще си платите тока да не се учите наготово:Защото ИМА УСЕТ,има ПРЕДЧУВСТВИЕ,има ИНСТИНКТ НА ПОЛИТИК който е наясно че Правилната страна в тоя Свят е ЕДИНСТВЕНО АМЕРИКАНСКАТА!А дано като ви начупим Паметника/МОЧА/ да се разочаровате от България и да се запилеете в "Дън Горите Тилилейски"/това най-вероятно е в Дива Русия- поне така казва GPS-а/...

    Коментиран от #365, #405

  • 346 Аааа

    7 3 Отговор
    познах, ДениЗчо пед.алчето се е из.срал тука.
  • 347 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 348 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 349 Късметлия

    4 1 Отговор
    Разминал се е с “Полковник Гроб“.
  • 350 12"12

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "От страни":

    15000000000000000000000000000++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 351 Аспарух

    9 10 Отговор
    Двигателите пушат повече коментара е излишен.
    Все едно да сравняваш Лада - Калина с Мерцедес S класа.
    В завод Сърп и Чук всичко се прави с тези два инструмента.

    Коментиран от #372

  • 352 този храбрец

    8 4 Отговор
    вместо да дрънчи, да яха ефката и да вика на дуел някой с су35
  • 353 Ъхъъ

    7 3 Отговор
    Two Dogs си е точно въздухар Dog
  • 354 Оракулът от Каспичан

    12 11 Отговор
    Су-35 не е нищо повече от "напудрен" Су-27.Стара машина на която са и монтирали по-мощни двигатели,по-нов радар и авионика.Но както пише в статията,този стар радар вече не е на нивото на модерните радари.Да не говорим,че самолета въобще не е толкова маневрен,колкото се опитват да го изкарат руснаците.За никого не е тайна,че с пълни резервоари и въоръжение,максималното му претоварване е ограничено до 7 единици,докато Ф-16 при тези условия,може да маневрира с 9 единици още след като се отлепи от пистата.Но дори това не е толкава важно,колкото възможностите на новият радар с активна фазирана решетка,който е монтиран на Ф-16 блок 70.Това му дава изключителни предимства пред всички вехти руски каруци,изключвам последната модернизирана версия на МиГ-29,която руснаците с лека ръка са кръстили "МиГ-35" по аналогия със Су-то,както и най-новият "безаналоговнет" Су-57,които имат радари подобни на Ф-16.Но те са произведени в единични бройки и не променят общата нерадостна картина,на изостаналата технологично руска бойна авиация.
  • 355 Е как бе

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха ха ха":

    има климатроник.
  • 356 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 357 важни са ценностите

    1 0 Отговор

    До коментар #343 от "ти пък къде залитна,":

    За какво си мечтаеш ? За църнамам ба ?
  • 358 1944

    7 6 Отговор
    Су-35 е типична руска машина и само изглежда добре. Боядисват го хубаво, слагат всякакви готини звезди и всичко останало. Но дълбоко в себе си не е толкова добър самолет. На авиошоуто изглежда добре, но личното ми мнение е, че е боклук.
  • 359 Мъжа на урсула

    4 0 Отговор

    До коментар #177 от "Най смъртоносния афханистанец":

    Добре де, ма тая коза що я влачите с вас???

    Коментиран от #369

  • 360 Абе русо_филчо

    1 3 Отговор

    До коментар #324 от "сте":

    На всичко правите забележки без да сте компетентни. Както в случая. Виш пилот, виш военен, висше образование. Какъв съвет даде ? Айде сега, възползвай се от съвета си!
  • 361 за нашите ефки

    9 1 Отговор
    първата произведена ще предадат на бахрейн през 2024-та те имат да получават 16, след тях е словакия с 14, познайте нашите кога ще са готови.

    Коментиран от #397

  • 362 Гей Dogs

    4 1 Отговор
    е гУлем. Точка
  • 363 Хохо Бохо

    2 4 Отговор
    На руснаците им свършиха самолетите...
    Липсва предмета на дискусията
  • 364 Джуджу

    4 1 Отговор

    До коментар #193 от "стоян":

    Чукча писател, чукча не читател.
  • 365 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 366 Вили Месершмидт

    13 7 Отговор

    До коментар #193 от "стоян":

    Що? Ти какви аргументи имаш? Блееш за някви москвичи и мерцедеси. Голям специалист се извъди. Аргументи да искаш срещу този крава специалист. Като почнем първо от позивната не е две кучета ами Невестулка, така му е позивната на този герой. Второ този специалист е специалист бомбър-мята бомби и непосревствена въздушна поддръжка на пехотата. Та тези специалисти разглеждат самолетите от собствената си камбанария, идея си нямат от изтребителна тактика, бой и т.н.т. Същите тези герой ядат яко пердах от други Ф-16 на специализирани във въздушен бой, ама яко. И въобще американските пилоти яко тролят и се подиграват на колегите си, летящи на ф-16, особенно от пилоти на Ф-15 и Ф-18. Трето ролята и мисиите на Ф-16 в Ирак е доста спорна, основната тежест, най тежки и най-мбого полети извършиха Хариерите, Ф-16 бяха жалки клоуни и вървяха след Хариерите. Та подобен специалист да коментира тежък изтребител, па ако ще пакистанско производство е нелапа и смешна
  • 367 Кво каза тоя

    5 3 Отговор
    """"Не трябва да забравяме също, че Ф-16, за разлика от Eurofighter например, е тестван в битки, и е много по-евтин.""""""
  • 368 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 369 уточнение

    8 1 Отговор

    До коментар #359 от "Мъжа на урсула":

    За коя коза питаш , за урсата ли ?

    Коментиран от #391

  • 370 Знайко

    1 5 Отговор

    До коментар #294 от "Чичак":

    Добре ,че има ЕКСПЕРТИ като теб ,че и ние да отворим на новостите!
    Нали се сещаш ,че имаш минус?

    Коментиран от #376

  • 371 Тоя

    5 2 Отговор
    а в тор, а в лайна.
  • 372 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #351 от "Аспарух":

    Да ве бате, само дето Мерцедес е немски. Мое да дадеш за пример вилиджър и понтиак. Иначе, си има показатели, а не пасквилите на псевдожурналисти за това кой кравар, какво е казал.
  • 373 Ъхъ виц....

    8 2 Отговор
    На тоя всичките му награди са за това че два пъти зарязвал самолета и катапултирал а после Хамптън е ранен при бомбения атентат в Khobar Towers през 1996 г. и става частен военен изпълнител в Багдад. .....голяма работа , голямо нещо
  • 374 ПараШут

    16 3 Отговор
    Отваряте ютуб и търсите - Пилот ВВС Украиньi : Честно о ф 16 и су 27 ....там в интервюто украинецът току що пилотирал ф-16 преди месец в Америка казва, че старият су-27 е много по-добър във всяко отношение!

    Коментиран от #393

  • 375 Смех

    10 2 Отговор
    Типичен сланинест самохвалко. Само не разбрах с какво толкова украинските пилоти са пи различни от руските. Според мен са едни и същи.
  • 376 Чичак

    3 0 Отговор

    До коментар #370 от "Знайко":

    Кажи едно благодаря.... поне
  • 377 12"12

    18 3 Отговор

    До коментар #300 от "сте":

    . Руснаците си отидоха, дойдоха американците, и ни превърнаха в оглупяло управлявано стадо, което вярва на всяка простотия в медиите.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 378 Тони

    11 1 Отговор
    Какво значи най-смъртоносният пилот. На мен ми звучи малко като от комикс.
  • 379 Може, може

    3 0 Отговор

    До коментар #294 от "Чичак":

    Просто го прочетох вчера в Глобал Таймс. Не разбирам от самолети
  • 380 КОНТРАТА

    9 4 Отговор
    Преди 4 години Пскистснските ВВС свалиха,, ултра добрия Ф16 " на Индия със стар МИГ 21.
    СУ 35 е 50 години пред Ф16 и 30 години пред Ф35.
  • 381 Ха ха

    11 1 Отговор
    Така като чета Денисовите глупотевини, тоя май ще се окаже Призракът от Киев....
  • 382 Реалист

    9 5 Отговор
    Страх тресе Амрикаснскатаа ко4инаа като чуе за Су35
  • 383 Абе не знам,но

    16 2 Отговор
    на световното Авиоизложение в Париж,всвка държава правеше демонстрации на своето производство.И руснака демонстрира,шведи, французи,американци.Тогава все още спазваха добрия тон.Но когато един такъв Супер- мупер паун се изхвърли, командира на авиогрупа" Витяз" предложи да се проведе дуел във въздуха със фото - видео оборудване. Тяхното най добро, срещу руснака .Екипажи посочени на случаен прицип.Да се покаже на гостите и света,кой са по обучени,и чии самолет е по функционален. Отговора беше. Ние не приемаме подобно предизвикателство, защото не искаме да подложим на риск публиката! Има го в тубата запис онлайн.Ако не са му ударили гумичката.

    Коментиран от #475

  • 384 Прочетох

    16 1 Отговор
    Статията, прочетох и коментарите и не разбрах, този пенсиониран американски летец, летец ли е, писател или артист от Холивуд. Разбрах, че коментиращите не са служили, защото са много малки, не са помирисвали барут, не са държали автомат и не са виждали руски войник на живо. Ако бяха, щяха да напълнят гащите и щяха да гледат виновно в ъгъла и да мълчат. Мълчанието е злато!
  • 385 Тринити

    10 3 Отговор
    Бай говедра завижда ма 2та двигатела на Су 35 ултра маневрения Су 35 който носи 2 пъти повече оръжие от Ф16 и лети с 500 км час по бързо от Ф16
  • 386 8888

    14 2 Отговор
    Фашиска крава е бимбардирала само цивилни от въздуха в Ирак, СЪРБИЯ, Афганистан никога не водил истинска въздушна битка
  • 387 Поща за

    7 3 Отговор
    Дания, Русия не трябва да се страхува а да се нацели в Дания и да ги срине.
    Тогава да видим кой ще я защити.

    Коментиран от #407

  • 388 Много евтин е тоя чета

    4 1 Отговор

    До коментар #294 от "Чичак":

     $17 - $25 Million. ...... JF-17 Thunder има конвенционално аеродинамично оформление. Самолетът е оборудван с руски турбовентилаторен двигател Климов РД-93 с форсажна камера. Той е производен на РД-33, използван на МиГ-29 . През 2007 г. е подписан договор за доставка на 150 двигателя РД-93 за JF-17, изнесени за Пакистан. Китай също разработва местен турбовентилаторен двигател, който е копие на RD-93, но има някои модификации. Той е обозначен като WS-13 (Tianshan-21).
  • 389 единен

    5 1 Отговор
    Този е надрусан.
  • 390 ганев

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "давид":

    МОМЧЕ Я ВИЖ ЦЕНИТЕ НА ЛАДИТЕ И БМВ ОТ ОНЕЗИ ГОДИНИ И ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ ЧЕ НЯМАШ ЛАДА

    Коментиран от #474

  • 391 Мъжа на урсула

    6 4 Отговор

    До коментар #369 от "уточнение":

    Козата с третия от мотопеда

    Урсата я мани, беше коза га беше млада и също толкова ,,умна,,
    Тя и сега не е умна ма вече и коза нее. Дърта крава. Че и със се факсините я давам ма никой я не ще вече
  • 392 Мухаа,хаа!

    10 2 Отговор
    Деденце пъчи пилешки гърди,как със бердана воювал срещу лъкове и стрели.Абе наборе, гледай си дюкяна,че като бъркаш в него да източиш бойлера,го държиш със щипка.Да не ти намокри костюма . Руснаците били зле,а украйнците - супер.Деменция на живо.Че това са един и същ народ бе, паун! Обучавани , тренирани по една и съща методика, на едни и същи тип самолети.От инструктори завършили едни и същи военни академии.Живи мощи си бе, " смъртоносния" папагал,на хранилка от ВПК произвеждаш Ф- 16,бл.70, вх Г, ет.7 , в ляво от асансъора.
  • 393 Шутбезпара

    7 8 Отговор

    До коментар #374 от "ПараШут":

    Русофилчо, научи руски, изгледай клипа и тогава коментар. Но като знам че за русофилята е елементарно да хвърлят празно за пълно, всичките коментари са пропаганда. Украинеца казва за плюсове и минуси и дава по висока оценка на ф16.
  • 394 Пахахаха

    8 3 Отговор
    Медал от загубена война, никакъв опит с модерни бойни машини и голяма уста. Класически боклук!
  • 395 Хвърчал бил на Ф-16,

    8 1 Отговор
    А Ф-16, може ли така да пикае а?
  • 396 Цитат

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "Хахахаха":

    има съпоставка между двата самолета Както Су-35, така и F-16 са високотехнологични и способни изтребители, които са предназначени за изпълнение на различни мисии. След анализ на техните характеристики и възможности обаче става ясно, че всеки самолет има своите силни и слаби страни. този говори тъпотии , исрено му пожелавам среща със СУ 35 ,

  • 397 ще са готови,

    3 5 Отговор

    До коментар #361 от "за нашите ефки":

    когато контраразузнаването на република България осигури сигурна среда за това въоръжение. Друг е въпроса, кога самото контраразузнавана, ще се прочисти от рузки шпиони

    Коментиран от #406

  • 398 Ами

    5 2 Отговор
    Американски пропагандисти нападнаха дойче зеле.
  • 399 Баро

    4 5 Отговор

    До коментар #288 от "Факт":

    Ти ли си безкомпромисния пилот който ше подсигури терен
    Бая рускра скрап изгоре покрай тия кози и камили
  • 400 Си русофил

    0 2 Отговор

    До коментар #324 от "сте":

    Виши воени, виши пилоти, драги, висшо образование. Върви в началното школо и не се тикай при батковците. Не ти е израснал още.
  • 401 тенеке

    1 0 Отговор

    До коментар #298 от "Бъзиктар":

    това ми хареса .... +++++++
  • 402 гледах видеото

    2 5 Отговор
    заснето от хамериканският дронъ, и маневрата на съветският самолет, дето носа се вирва, и самолета се носи вертикално напред, сещате се. Да, една красива маневра, ама върви само за шоу, и срещу невъоръжен дрон, което ме навежда на мисъл, че акцията е демонстративна, и предварително замислена. Ако тази акробатична маневра беше ефективна в хавиацията, всички ВВС вече щяха да я използват - ха ха ха
  • 403 Най-смъртоносният американски пилот:

    12 2 Отговор
    Избил най много гарги..... и сам се качил в Уйкипедия. Пълен смешник.

    Коментиран от #414

  • 404 Хаха

    7 3 Отговор
    Тоя пенсионер кви ги дрънка?! СУ 35 е висока топка за 50 годишния дЕдо ф 16! Да вземе да го сравни с миг 21, защото той му е равностоен и тогава вече зависи от уменията на пилота...

    Коментиран от #408, #430

  • 405 що бе

    3 0 Отговор

    До коментар #345 от "оня с коня":

    Аз ще съм си тук - ти нали мноо ви допада си одете на запад на топла демокрация

    Коментиран от #411

  • 406 а стига бе

    2 1 Отговор

    До коментар #397 от "ще са готови,":

    Искаш да кажеш , че на крив самолет пистата му пречи ?

    Коментиран от #409, #413

  • 407 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #387 от "Поща за":

    Защо другарю ,защо ,ако искаш руский мир свободен си .Няма да съжаляваме и за теб
  • 408 какво е това су35

    1 5 Отговор

    До коментар #404 от "Хаха":

    обясни ни, щото ние сме го чували само като име. За фъ15;16;18;22;35 сме чували туй онуй, за предназначението на всеки един от тях, за закупуването им от държави през годините. Докато за су35, само некви легенди, и съпоставянето им с 22 и 35. Ми и аз съм мечтател, ама вий направо ме надминавате по всички линии.....

    Коментиран от #415

  • 409 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #406 от "а стига бе":

    Не на България и пречи русофилската предателска па. плач.

    Коментиран от #412

  • 410 Чики-Рики

    6 3 Отговор
    Този може да е ,, специалист,, ,но май е , прихванал,, от Зеленски и прекарва пенсионерските си дни в употреба на некачествени субстанции!
  • 411 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 412 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 413 ми едно толкова

    1 1 Отговор

    До коментар #406 от "а стига бе":

    сложно съоръжение, веднага ще бъде предадено на адрес Болшая Лубянка 2, със съответстващо комерсиално заплащане на наши "кадри", на които изплащаме огромни пенсии, като народ. Опровергай ми тезата........! Приказката "Кралят е гол", навярно я знаеш.....
  • 414 Българин

    3 6 Отговор

    До коментар #403 от "Най-смъртоносният американски пилот:":

    Има инфо гледай мнението на индийски пилоти със су 35, и пакистански ф16.Индийците се отказват от този самолет .Слаб резултат,бягство от бойното поле.Гледай и се информирай не от руските мултифилми.

    Коментиран от #416

  • 415 Хаха

    7 2 Отговор

    До коментар #408 от "какво е това су35":

    Ами да ги пратят в Украйна и ще видиш колко струват ф 16! Ама нещо все си намират оправдание краварите да не ги пращат! Щото срещу тях няма да са сватбари в Сирия и козари в Афганистан, а самолетите и пво-то на войските на Руската федерация!

    Коментиран от #420, #426

  • 416 разбира се

    4 1 Отговор

    До коментар #414 от "Българин":

    За това ли Индийците продължават да купуват руски самолети ?
    Индия ще закупи от Русия 114 Су-35.....
    Освен това Индийcĸoтo пpaвитeлcтвo peши дa зaĸyпи oт Pycия 21 изтpeбитeля MиГ-29 и 12 изтpeбитeля Cy-30MKИ .
  • 417 Да бе

    6 2 Отговор
    Уникален американски гал фон! Тоя ако види СУ 35 докато е в коша F 16 ще катапултира незабавно за да не се е удави в собствените си кафяви кубчинки!

    Коментиран от #425

  • 418 Свобода на словото

    2 4 Отговор
    Господа Фили и фоби, вие благодарни ли сте на запада че ви разрешава за няколко часа ей така тука свободно да си изразите мнението, щото в държавата на СУ и москвичите половината от вас ще бъдат опандизени или ще изчезнат

    Коментиран от #422

  • 419 Баро

    2 3 Отговор

    До коментар #271 от "Бат Мишо":

    И после ги върнахме щото БГ много тясно за миг25
    Видя ли че скороста не е фактор
  • 420 Грешка

    0 5 Отговор

    До коментар #415 от "Хаха":

    Пвдерацийка не федерация хихихихи руззззкофилския вой се чува от далече, значи човека ви е бръкнал яко където ви боли, ами каквито са колите ви такива са и са полетите ви, продавайте си ги там на която изостанала и бедна държавичка намерите, разменяйте си ги за дронове с иранците

    Коментиран от #427

  • 421 СВД

    2 1 Отговор
    Александър Харчевски има над 40 ,,международни" въздушни двубоя и нито един загубен! Включително набързо запознал се с френски Мираж побеждава с него френски пилот, който си лети на него с години!
  • 422 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 423 До българин 411

    1 3 Отговор

    До коментар #411 от "Българин":

    В щатите има толкова много руски милионери е си имат цели квартали в Ню Йорк например. За това изкуфелия метър и половина дребосък да не плаши с атом щото тука е пълно с руснаци и те най най руснаци
  • 424 Ало 422

    0 2 Отговор

    До коментар #422 от "Хаха":

    Личи си че си виждал запада и от руските канали, на запад се пише каквото и от когото си искаш, даже последния президент на Щатите беше открито про руски по известни причини, най вече финансови
  • 425 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #417 от "Да бе":

    А ти кога вижда су35 и ф16 нажи иво нема да питам кога фърча с тях

    Коментиран от #467

  • 426 не ве,

    1 2 Отговор

    До коментар #415 от "Хаха":

    мисълта ми беше не за некви хипотетични битки между титани. Нещо реално, като търговска новина, или пък участие в реални бойни действия. Ся се сетих, че съм ги виждал с окраска в паради, и, че беше свален един от приятелски огън нейде въ войната. Като му гледам данните, дължина 22 метра !?!?!?!?! На фъ 16, дължината е 15 метра. Елементарната физика, ще подскаже кой е по маневрен, всъщност, от моите любителски познания за авиация, това са самолети с различно предназначение......... единият е по-добър, примерно в далечина на полет, другият - в маневреностъ, ся няма да спорим за нови технологии в тях, щото знаем кой купува перални заради електрониката им

    Коментиран от #429

  • 427 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 428 кат гледам рузката прапаганда..........,

    0 1 Отговор
    пък аз съ самоопределях, кат фантазьор............. успокояващо е........
  • 429 Хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #426 от "не ве,":

    Кой какви характеристики имал, дрън, дрън... Абе пиши що не ги пращат в Украйна тия "безаналогови" ефки от 1, 16 до 380 да ги видим колко струват в реални бойни действия, не срещу сватбари, козари и болници!? Да не се окаже, че чертежите дето сме ги купили за милиарди струват повече от реалните тенекии?! Иначе на филми добре го докарват - в студиото на Холивуд свалят извънземни кораби...

    Коментиран от #432, #433, #434

  • 430 Баро

    2 5 Отговор

    До коментар #404 от "Хаха":

    Високата топка су 35 е пребоядисан су 27 от 77г който е изкопиран от ф15

    Коментиран от #431

  • 431 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #430 от "Баро":

    ОК, да ги пращат ефките в Украйна да "размазват" сутата... Ама нещо все оправдания си намират да не ги пращат!

    Коментиран от #443

  • 432 аз не съм чувал скоро

    1 1 Отговор

    До коментар #429 от "Хаха":

    да сте летели над украински позиции. По скоро от височината на полета 5 от окупаторския тил ги обстрелвате. Нищо повече, даже и там ви свалят
  • 433 Баро

    1 5 Отговор

    До коментар #429 от "Хаха":

    Споко и тва ше стане

    Коментиран от #435

  • 434 апропо,

    1 2 Отговор

    До коментар #429 от "Хаха":

    кво става с КА50 (ако знаеш кво е) интересни машини, ама и те заглъхнаха нещо напоследък......

    Коментиран от #436

  • 435 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 436 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #434 от "апропо,":

    Не знам за КА, но защо ги няма ефките в Украйна? По филмите на Холивуд свалят извънземни кораби! Интересно защо още не ги пращат в Украйна и чакат да свърши последния украинец... А и руснаците "никакви" самолети и ракети нямат! Само лопати, перални и тоалетни чинии!

    Коментиран от #440

  • 437 ти пъ.

    0 0 Отговор

    До коментар #435 от "Хаха":

    тва са художествени похвати, за по-убедителна, и в същото време, демонтспрация на небрежност в изказа. Ся литературни похвати ли ще изследваме. Отпусни се малко....

    Коментиран от #439

  • 438 Досущ

    8 1 Отговор
    Медал "Пурпурно сърце" се дава за ранявяне или увреждане на здравето по време на военна служба. Обикновено военните награди се дават по предложение на началниците на военния,нооо... тук е обратното - тоз който го иска подава прошение и доказва с документи и преглед,че е получил наранявания и/или увреждания. Щом е получил нарянявания значи и тоя хвалипръцко е ял лобут. Георг Вашингтон е дал само три медала,но от 1932г. ,когато е възстановен като награда ,само в първите 10 години са раздадени 78 000 бройки,а досега са няколкостотин хиляди, тоест и американската работа досущ като активните борци - пръкваха се постоянно чак до 1989г.
  • 439 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 440 стиха ве

    2 1 Отговор

    До коментар #436 от "Хаха":

    Камов - вертолетите са с уникална конструкция, без заден ротор, пък ти не ги знаеш................ все пак са си инженерно постижение. Даже съм чел за интриги свързани с оцеляването на тази компания и конкуренцията и с компанията Мил - производители на серията Ми. Ей туй са важните достижения - инженерните, а не кой кого ще убие... ама и ти.....

    Коментиран от #441, #449

  • 441 Хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #440 от "стиха ве":

    Как да не е важно кой кого ще убие?! Докато краварите се назландисат да изпратят ефки да "изтрепят" руснаците или поне самолетите им, няма да остане жив украинец от мъжки пол...

    Коментиран от #442

  • 442 лекувай се

    1 2 Отговор

    До коментар #441 от "Хаха":

    ................ съчувствам ти

    Коментиран от #445

  • 443 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #431 от "Хаха":

    Споко и това ше стане
  • 444 Aлфа Bълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #230 от "весо":

    Аз това си го измислих като ония за СУ-99, да видя колко хора ще клъвнат! Дори забравих как го кръстих самолета Миг 47 да речем.
  • 445 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #442 от "лекувай се":

    Лекувай се ти! Само с четене не става! Трябва съревнование на терен - боксьори на ринга, футболисти на терена, автомобили и мотоциклети на пистата.... Бойни самолети - на фронта в небето... А не по книги, филми, публикации на журналисти и "разбирачи", като теб!
  • 446 300 часа на година + бойни мисии

    5 1 Отговор
    Това прави по 50 минути във въздуха всеки божи ден, няма събота, неделя, празници, отпуска, болнични и тем подoбни. Киборг!!! Че той ако кара кола с това темпо отдавна да са му взели книжката!!
  • 447 Гост

    1 0 Отговор
    Не е хубав, ама даде фира дрона. Нещо гроздето кисело. Ватниците не плюват така по техниката на НАТО.
  • 448 Ушко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Спомнете си как една туркиня":

    Ти па залепна бе клепар
  • 449 Баро

    2 3 Отговор

    До коментар #440 от "стиха ве":

    Тази уникална конструкция има
    Има само два плюса
    Една уязвима точка по малко (което е доста добър плюс) и малко повече скорост
    За сметка на маневреннос което е найважното в хеликоптера
    Което води дослаба ефективност в пресечен терен
    В общи линий създаден за полетата в бившата сссри до тамувязвим всякакви ракети и пво щурмови самолет който може да зависва друг голям минус е раздвоеното зрително поле между пилотите
    Друг минус е много сложния централен ротор повече части повече дефекти има и още много други минуси
    Не мислете че руснаците са по умни от американците сащ работи с мозъци от цял свят а русия работи само стия които не са избягали на запад

    Коментиран от #452, #462

  • 450 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 451 Артилерист

    7 1 Отговор
    Тенденциозно, манипулативно и с прекалено много черно-бели крайности-всичко руско е лошо, а всичко американско е върха. Статията е публикувана специално за реклама на F-16 в опит да се замаже негативизма срещу американците, които, с помощта на платените български атлантически лакей, ни принудиха да си дадем милиардите за стар, демодиран, фотографски и на рисунка вече архивиран самолет. Това за модулната структура и сглобяване е приказка за пациенти на психични заведения. Има много добри илюстрации на тази нелепица, но ще използвам разбирането на някой военни атлантици на философския закон за количествените натрупвания, които водят до качествени изменения. Чувал съм да обясняват, че на танка, като му се натрупат, пардон, монтират допълнително крила, витла, възможност да си прибира веригите, след като се засили с тях по пистата и прочие, ще стане брониран самолет! Що се отнася до съпоставката с руските изтребители и пилоти, препоръчвам на американеца да гледа съветския филм "На бой отиват само старците". Може и нещо виетнамско за прехвалените американци там да си припомни...
  • 452 Човече... ...

    3 1 Отговор

    До коментар #449 от "Баро":

    На колко ракии го писа тва? Нищо не ти се разбира.

    Коментиран от #453

  • 453 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #452 от "Човече... ...":

    Малко бързах но добре си разбрал не се прай
  • 454 Това е така,

    3 0 Отговор

    До коментар #285 от "Маринов":

    Но най - смъртоносния е загрижен за още нещо - часпрома. Той ще обучава и ще си прицира парсата, а европейските наемници ще ги убиват. Дано никой не им се върже на пропагандата.
  • 455 Гръч

    0 0 Отговор
    Не мога да карам самолет,но един терминатор пред парламента в действие ще ни оправи живота поколения напред
  • 456 Бате Гойко

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Адам Хилтън":

    Така мислиш ти и група руски специалисти. Останалото е световно известно…
  • 457 Гринго

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха ха ха":

    Не като рашките 100 години след маймуните
  • 458 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 459 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 460 ЦУМ

    1 2 Отговор
    Причината пилотите да не могат да летят много, е във факта, че руските самолети са задвижвани не от един, а от два реактивни двигателя, известни със своята не икономичност и със ограниченият си експлоатационен ресурс, което води, не само до намаляване на продължителността на полета, но и до оскъпяването на всеки полет!

    В ЦУМ на вторият етаж се продава трикотаж, разни гащи, ватени кюлоти, за безстрашните пилоти!
  • 461 1111222233

    0 0 Отговор

    До коментар #242 от "Баро":

    Колко от тях са български ?
  • 462 прав си, прекалено сложен е

    2 0 Отговор

    До коментар #449 от "Баро":

    исках да кажа, че е интересен принципа и конструкцията. Имаше и некв селскостопански модел тука, Ка-26, първото съветско хвърчило получило и американски сертификат за летателна годност. Интересното е че в бившия соц лагер, първи поляците произвеждат читав вертолет. Ми2 им е бил прехвърлен за доработка от руснаците, и поляците успешно го привеждат в способност да лети, след което технологията е върната в съюза. Навярно този модел още лети и се поддържа от собственици ентусиасти на запад.
  • 463 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 464 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 465 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 466 ЛаЗ 7

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Ти си силно заблуден и непознаваш историята на съвременната бойна авияция. САЩ и Англия са имали и имат първо най мощните двигатели Оттам почва всичко .За радиооборудването и другите важни неща няма какво да се говори. Имат най големите бомбардировачи и най успешните тактически а война се печели с такива самолети.
  • 467 Бай Митко

    2 1 Отговор

    До коментар #425 от "Баро":

    А бе хора, те Ф-16, ако бяха стока щяха ли САЩ на нас да продадат рисунките им бе?
    Не се дразнете като деца на пясъчник. Бъдете реалисти. Не ни трябват ни самолети, ни танкове. Трябва ни мир и социално благоденствие. вижте на какво сме заприличали за 33 години продължаваш преход към нищото.
  • 468 Бай Митко

    2 2 Отговор
    Като видя от кой е статията, нито я чета, нито я коментирам!
  • 469 дали

    0 0 Отговор
    Не са ли по-важни ракетите, които самолетът носи. Достатъчно е да могат да се насочват от високо и от далече и да не могат да се прихващат лесно и тогава ще се види кой губи войната. Директната война по земя или въздух ще става все по- рядко явление, благодарение на новите оръжия, като имаш хубави ракети, можеш да унищожиш самолети и без да летят.
  • 470 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 471 ахахахах

    6 5 Отговор
    "Той дори няма AESA радар. Радарът AESA е усъвършенстван радар с електронна сканираща система (Активна фазирана антенна решетка), който изпреварва с 30 години радара на Су-35. Су-35 също е много голям. Има два двигателя. Двигателите пушат. Лесно се вижда, лесно се улавя на радар и лесно се стреля по него с ракета с голям обсег. Су-35 може да бъде видян на 10 мили, преди той да ви види, ако някога влезете в близък бой."

    Мaлоумен крaвар, говори за виждане на 10 мили ахахахахах Су-35 има един от най-мощните радари Ирбис-Е, който вижда на 400 км! Всеки с поне грaм мозък го знае това, а ако не вярва може да попрочете БУАХАХАХАХАХХАХА

    Коментиран от #480

  • 472 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 473 Да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #189 от "Аз съм от ссср":

    Ладата след 100 000км влизаше за основен ремонт, шлайф на цилиндрите, нови бутала, разпр. вал, клапании т.н. 20 год. изкарва ако се кара не повече от 5 000км. на година!

    Коментиран от #486

  • 474 Да бе

    4 1 Отговор

    До коментар #390 от "ганев":

    дядо, я виж колко е получавал един германец преди 30 години и колко години си чакал да ти дойде реда за Ладата и ще се засрамиш от писанията си!
  • 475 Хора разни

    4 3 Отговор

    До коментар #383 от "Абе не знам,но":

    Това е безмислен дуел защото американското захваща и води цели от 120 км а руското в най добрият случай при миг 31от 80км.Руската електроника е известна с това че не е най добрата в света.В Ирак беше показано като звено миг 23 беше унищожено още преди да може да види Ф15.Това е най големият проблем на руската техника.Най доброто им качество е че са непретенциозни към обслужване и цената в останалото отстъпват .

    Коментиран от #477, #525

  • 476 шваба

    6 3 Отговор
    Големият разбирач май обърка СУ-35 със СУ-25. Дори СУ-25 ще победи в двубой със Ф-16.
  • 477 Пенчо

    3 0 Отговор

    До коментар #475 от "Хора разни":

    Общо взето си прав ... Най-важно за мен e обаче тренираността на пилотите. Американските летят по 200-300 часа, нашите примерно доскоро - по 20-30. Цяло чудо, че не са се изпопребили масово.

    А за войната в залива има леко изненадваща и за мен статистика - колицията губят 75 самолета, Ирак - 110.
  • 478 Последния Софиянец

    4 5 Отговор
    Никой не се е съмнявал че руските самолети не струват
  • 479 ХА хахахаха

    3 1 Отговор
    ИСТИНАТА ПРАВО В ОЧИТЕ
  • 480 Пенчо

    3 1 Отговор

    До коментар #471 от "ахахахах":

    Радара на су35 е PESA, демек по-стара технология. EASA руснаците все още немат. Нещо като да сравняваш Нокия 101 със последен модел айфон примерно. И двете вършат работа обаче ... Мощността на радара не е особено важен критерий - демек от по-далеч самолета става видим и си разкрива позицията и става лесна цел.
  • 481 Русофил

    5 2 Отговор
    Истината много боли
  • 482 Бай Иван

    7 2 Отговор
    Ае тоз счупи тъпомера направо. Той хакл хабер си няма от Су ама коментира. Колкото до качествата и пилотите на Су оня ден вчера всички видяхме какво се случи с дрона.
  • 483 Бати смешката

    1 1 Отговор

    До коментар #156 от "не четеш ма само питаш":

    У боЗЗЗо си летят, а в действителност никакви ги нема
  • 484 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 485 Фактопроверител

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Адам Хилтън":

    Израелците показваха и показват на целия свят "качеството" на руското оръжие.
    F-16 не е просто самолет, а интегрирана оръжейна система. Която получава информация за вражеските цели от различни източници и има ракети като AMRAAM AIM-120, с каквито ракети бяха попиляни сръбските мигове през 1999г.
  • 486 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #473 от "Да бе":

    Правил съм основен ремонт на Лада 21013 със смяна на агренажа верига и вложки на клапаните.Частите + труда 150 лв!!! Това е някъде 92-94 година. Сигурен съм ,че в момента има коли чиито горивен филтър е по-скъп! Смятай какъв прогрес сме направили за тия години!!
  • 487 Иван

    5 2 Отговор
    И на колко години е тоя ветеран от Виетнам? Сигурно и той е изкуфял кото президента си и си говори с духове от отвъдното!

    Коментиран от #529

  • 488 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 489 Българин

    1 5 Отговор
    Да ми каже нещо, което не знам.В страшното руско оръжие вярват само малоумници.
  • 490 Българин

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Да бе, супер е ама такова нещо не съществува.Хаха !20 години слушахме за Су57, който се видя че няма да го бъде.Сега ще слушаме за някакъв Су99 пък и М чак.

    Коментиран от #545

  • 491 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #220 от "F16 не са правени":

    Я виж бойната статистика на Ф16 и на МиГ 25(понеже 35 май не е и влизал във въздушен бой)

    Коментиран от #493

  • 492 Пак глупостите на Джамбазов

    7 1 Отговор
    Изобщо не можеш да сравняваш каруцата Ф 16 и дори Ф 22 Трактор , пардон Раптор макар и 5то покорение с високо ефективния Су 35.
    Още като почнем с радара Ирбис , който вижда до 400 километра, при лошо време до 250 км.,в радиус от 360 градуса, при Ф 22 тези характеристики са съответно 190 и 90 , а като включи стелта може да вижда само в конус от 60 градуса пред себе си, Су 35 носи под крилото си и система за РЕБ Хибини, тази която ужаси кораба Доналд Кук, а Ф 22 няма все още такава. Като маневреност Су 35 може да лети с корема нагоре , акробатика на място , а има и система за изстрелване ракети назад, относно ракетите тези които носи Су 35 имат обхват от 400 до 600 км.,....Рапторчето няма такива ...и ред още неща ..а за Ф 16 не си и струва да се сравняват , той в бой директен и ако не е от засада може да е само перестпелочна мишена за Су 35.
    Колкото Пейтриът ще прехрана Кинжал или Циркон, толкова и Ф 16 ще се сплави със Су 35 , процентът клони към 0.0001, направо профил.

    Коментиран от #494

  • 493 Бесен- _Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #491 от "Българин":

    🚾16 е скрап не струва само реклама му правят
  • 494 Бесен- _Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #492 от "Пак глупостите на Джамбазов":

    Су 35 е ултра маневрен и мега въоръжен радара му в пъти по добър от вехтия 🚾16
  • 495 Летец

    9 2 Отговор
    Ф16 дори не е в категорията на СУ35, да не говорим за версията СУ35S. Tози реднек дори се съмнявам, че се е качвал на пътнически самолет. Сравнението може да бъде само с Ф35. Руснаците пуснаха и СУ57 който се различава от СУ35 само по наличието на stealth система. Ф35 има единствено и само по добра stealth система, но по данни на самите американци СУ57 вече разполага с радар, от който американеца не може да се скрие, което премахва и единственото му предимство досега. Характеристиките на СУ35/57 правят американските самолети да изглеждат като талиги.

    Коментиран от #547, #548

  • 496 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 497 Бесен- _Язовец

    6 3 Отговор
    Су 35 се движи с 2600 км. h
    Ф16 се движи с 2100 км. h
    Руснака бие по вс показатели кравара
    Су 35 лети до 20 000 метра височина
    А 🚾16 до 14 000 метра височини
  • 498 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 499 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 500 Майор

    4 7 Отговор
    Знаете ли, че американците следят постоянно излитащите руски самолети и когато има излитане на СУ35 и особенно на СУ57 заповядват всички техни бойни самолети (независимо в коя държава) в близост във въздуха да се приземяват и никой да не излита от земята докато не е безопастно? Най-много се плашат от СУ57 който е оборудван с т.н. "система за контра мерки", която в същността си е облъчване в определен радиус на всичко летящо с радиация, предполагам гама радиация. При среща със СУ57 другия пилот не се знае колко време му остава да живее като се прибере. Ако се прибере.

    Коментиран от #504

  • 501 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 502 митрополийте

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "Гост":

    гостите обикновенно си траят а кибиците гледат и мълчат. тука се изживяват такива ,които не са виждали военни самолети и на снимка освен ако са имали късмет да гледат топ гън но и това не е фатално има военни сайтове и за руските, китайски ,шведски както и за щатските самолети и почти пълните им характеристики и бордово въоражение и пълни параметри на летателни възможности и нагрузки за всички класове и цените им когато сте лаици в дадена област не е срамно да се ограмотите после може и да имате мненито на гост по темата
  • 503 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 504 Герги

    3 3 Отговор

    До коментар #500 от "Майор":

    Не си никакъв майор....голяма фантазия си....

    Коментиран от #523

  • 505 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 506 Перо

    4 2 Отговор
    Отново джендърската колегия в действие! Джендърът сравнява две различни поколения изтребители с разлика в производството 30 г. и величае модела от 1976 г!
  • 507 ами да

    3 4 Отговор
    Супер мъжага! Едно към едно казва истината за руските щайги:)
  • 508 нпо агент

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Авиатор":

    Какво се хвалиш..утивай с Фекалия 16 и покажи на какво си способен..а така само правиш вятър на устата..
  • 509 Петър

    1 4 Отговор
    Човекът е абсолютно прав.
    Ако има една ескадрила от националната гвардия на САЩ, опитни пилоти между 35 и 45 години, Русия ще остане без въздушно присъствие над Украйна. Гарантирам го!

    Коментиран от #511, #515

  • 510 тиксо

    3 1 Отговор
    Пенсиониран нещастник избивал деца с едно копче.Имаха един като него но му се свари мозъка в собствената си черупка,викаха му "бясното куче"от войната във Виетнам-Джон Маккейн.Господ не забравя,показа му.

    Коментиран от #528, #537

  • 511 АКО ИМА , АМА НЯМА .............

    4 2 Отговор

    До коментар #509 от "Петър":

    ПИЛОТИТЕ НА САЩ ВЕЧЕ СА СИ СМЕНИЛИ ПОЛА НЯКОЛКО ПЪТИ И МЕЧТАТА ИМ Е ДА ГИ ПЛЕНЯТ РУСКИТЕ ПИЯНИ СОЛДАТИ !
  • 512 РУСКИЯТ СОЛДАТ С ЕДНА ЛОПАТА

    4 1 Отговор
    ПОБЕДИ ФАШИЗМА ВЕДНЪЖ , СЕГА СЪС СЪЩАТА ЛОПАТА ЩЕ ЗАКОПАЕ ВСИЧКИ ФАШИСТИ И ЩЕ ГИ НАТОРИ СЛЕД ТОВА С ЛИЧНА ТОР И ТЕЧНОСТ!

    Коментиран от #517

  • 513 ХЕЛ

    1 2 Отговор
    Серията клозети СУ са страхотни като цяло , много удобни и функционални !
  • 514 Лаик

    5 1 Отговор
    Щом сърбите,свалиха"невидим"американски самолет,няма смисъл да говорим повече.
  • 515 То имаше не една....

    2 0 Отговор

    До коментар #509 от "Петър":

    Повечко ескадрили имаше ...ма вече ги няма. Виж си края на филма "Коса" и се пробвай да преброи гробовете ...е там са ескадрилите срещнали се в бой с "виетнамските" пилоти ЛиСиЦин и ВанЮШин.
  • 516 Ха Ха Ха

    3 1 Отговор
    Мнението на този псевдоПилот и още повече помедтено от НещастнияПомакДенисДжамбазов ме кара да се чудя м/у две неща. Дали да се смея на този пасквил или да открия КозякПодлогатаДенисПомака и да му счупя коленете, след това да му отрежа пръстите и накрая да го самообеся
    ЕйПо акНещастен взимай пример от Грозев, скрий се и вий, нещастникоЖалък.
  • 517 Лопата

    0 0 Отговор

    До коментар #512 от "РУСКИЯТ СОЛДАТ С ЕДНА ЛОПАТА":

    С истекал срок на годност
  • 518 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 519 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 520 Салман

    0 1 Отговор
    Лудите никога няма да свършат !
  • 521 еврофанатик

    2 1 Отговор
    демек е по зле и от миг 21....., като се има в предвид че ф-ката е дърта колкото прабаба ми...., ахахах колко сте ми смешни.....лол
  • 522 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 523 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 524 Гост

    1 1 Отговор
    Хааааааа ха ха ха ха ха ха ха хахахх аха ха ха ха ха ха ха ха ха. Поредният пилот на требажор се изказа.
  • 525 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 526 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 527 Гост

    3 1 Отговор
    Като оставим настрана фактът, че радарът на СУ35 засича цели много по-далеко от на Ф16, да попитам баш-фърковача на янките, може ли Ф16 да направи Кобрата на Пугачов - ключова фигура от въздушната акробатика, демонстрираща уменията на пилот и способностите на самолет?

    Коментиран от #541

  • 528 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 529 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 530 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 531 Рундьо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАЙ - ДОБРИЯ САМОЛЕТ Е ХАРТИЕНИЯ Ф16":

    Яко лъжеш камарад, 4400 броя са изобщо произведените ! Няма значение, карай по червената пързалка.

    Коментиран от #533

  • 532 Извънредно

    6 1 Отговор
    България разполага с 8 бройки специална версия на Ф16 - абсолютно невидим, дори американците нямат такъв. Не може да се засече от нищо и от никого, дори от извънземните. Руснаци и американци нямат шанс срещу нашите машини.
  • 533 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 534 личи си

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Aлфа Bълкът":

    че е един типичен "полуфукльо", според "дер браве золдате Швейк" полуфукльото е толкова зле, че не е могъл да стане цял фукльо. Имаше един готин американски филм "Смотаняци", пак ще го гледам.
  • 535 леле

    2 1 Отговор
    Този Ф16 да не е онзи, който сърбите сваляха с лопата? Или беше друг, още по-добър?

    Коментиран от #539

  • 536 Неравен

    6 1 Отговор
    Хахахаха, Ф15/16/35 се сглобяват в един хамбар в Алабама от негри. На всеки 10 полета 8 не се връщат. Падат им гумите още при излитане. Понякога двигателя се откача, защото е хванат с едни малки болтове за тялото на самолета и пада над къщите на хората. Крилата му дават постоянни дефекти, защото използват под-изпълнител от Мексико. Това е по-скоро летящ автобус отколкото самолет.

    Коментиран от #543

  • 537 този герой

    2 0 Отговор

    До коментар #510 от "тиксо":

    дето му викаш "бясното куче" Д МкК, е световно известен с това, че виетнамците без да се съобразяват колко е велик са го турили в дупка в земята покрита с решетка. Защо е влязъл там!? Но пък заради това намразил целия свят, освен неговия.
  • 538 Нека припомним

    3 1 Отговор
    на драгите читатели един документален филм, правен от англичани с английски водещ, бивш летец - изпитател, за едно авиоизложение от преди повече от 15 години... Та, ставаше дума за Су-27, на чиято основа са направени/модернизирани редица по-нови самолети на Сухой. След демонстрациите на самолетите американски пилот е интервюиран и на въпрос какво ще направи ако с неговия Ф-16 в зона на конфликт срещне Су-27, на което човекът съвсем спокойно отговаря "Ще катапултирам...". Това ясно говори какво е старичкия вече Су-27 и какво е Ф-16... А да не говорим за по-новите модели на Сухой - Су-30, Су-35, Су-57...
  • 539 🐘🐘🐘

    0 0 Отговор

    До коментар #535 от "леле":

    Обективно е да си припомниш колко Ф16 има свалени над Сърбия и от колко общо бойни полета . Аз само ще ти припомня че Сърбия загуби и 6-те МиГ 29 излетели през войната , някои свалени именно от Ф16 , а след това просто прибраха останалите и спряха да летят . Същата Сърбия получи преди няколко години 6 модернизирани МиГ 29 в доста по импрувната версия от нашите , заедно с най модерното въоръжение за този самолет , а в момента сърбите са пред закупуване на Рафал.
  • 540 Цитат

    3 0 Отговор
    Най-смъртоносният руски пилот: Ф-16 е абсолютен боклук на 30 години,много важен е пилотът в СУ-35 .
  • 541 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    1 2 Отговор

    До коментар #527 от "Гост":

    Като оставим настрана фактът, че радарът на СУ35 засича цели много по-далеко от на Ф16, да попитам баш-фърковача на янките, може ли Ф16 да направи Кобрата на Пугачов - ключова фигура от въздушната акробатика, демонстрираща уменията на пилот и способностите на самолет?......................................................................................... И десет кобри да направи все тая.Руските самолети са чисти,, каруци,, в смисъл,че са много маневрени и мощни ,но куцат в електрониката ,а там е разковничето във всеки боен съвременен самолет.Когато един руски самолет го засекат и му пуснат ракетата ,ще започне да прави кобри на ПУГАЧОВ И СИГУРНО ЩЕ СЕ СПАСИ.ДА АМА НЕ.Тази фигура от висшият пилотаж е само за ШОУ.,А НЕ ЗА РЕАЛЕН БОЙ И друго много важно наистина руснаците имат много добри съвременни оръжия ,но нямат пари да ги произведат,защото при ВОВАТА МНОГО СЕ КРАДЕ.ЕДНА ГОДИНА ПРЕДИ ВОЙНАТА (2021)ВОЕННИЯТ БЮДЖЕТ НА РУСИЯ ВЪЗЛИЗА НА ОКОЛО 68 МИЛИАРДА ДОЛАРА(КИТАЙ ОКОЛО 110 МИЛИАРДА ЗА САЩ ДА НЕ ГОВОРИМ)С тия мижави пари не можеш да завладееш друга държава и да си решаващ фактор в съвременният ссвят
  • 542 Кога

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "въздушен ас":

    и къде избяга F22 от Су35?
  • 543 Гроздето

    2 0 Отговор

    До коментар #536 от "Неравен":

    е кисело, нали?
    Между другото това са 3 самолета и никой от тях не се произвежда в Алабама.
  • 544 ДжамбазовКурвоНещастна

    2 0 Отговор
    Къде си да ти ОтрежаГлавата? Защо мълчиш за взривената ЗападнаТехника за окрайна взривена в Новомосковск. Смърт за КозякПодлогите. РежетеИмГлавите!!!
  • 545 Русофил

    1 0 Отговор

    До коментар #490 от "Българин":

    Няма засега. Моля виж ми ком.25. Чакаме.
  • 546 с кого е воювал???

    2 2 Отговор
    "той е извършил 151 бойни мисии "??? с кого е воювал???

    "Най-смъртоносният американски пилот" защо е жив ако е толкова смъртоносен?
  • 547 Летецо

    1 0 Отговор

    До коментар #495 от "Летец":

    Ти си летял на москвича седнал на скоростния лост и от там бъркаш,,параметрите,,
  • 548 Летецо

    1 0 Отговор

    До коментар #495 от "Летец":

    Седни на оня с двата чемодана и опъвай топките за джойстик да усетиш версията СУ
  • 549 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 550 Бай Иван

    3 1 Отговор
    Единия самолет няма нищо общо с другия. Не съм го чувал този пилот - вероятно е поредния измислен американски герой.
    Нищо де....вервайте си
  • 551 Някой

    1 1 Отговор
    Отиди...Няма да се върнеш. Ти си свикнал да воюваш срещу диваци без ПВО. Последното, което ще видиш, е ракетата на Ц-400.
  • 552 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "12345":

    А ти на какво си го виждал.
  • 553 българин

    0 2 Отговор
    Войник на място, специалист от висока класа. Дава разумни и навременни предложения, дано има кой да го чуе и разбере.
  • 554 Ссс

    2 0 Отговор
    Тоя е търговец а не пилот а не казва колко ф/ки загубиха от миговете във виетнам той е имал късмет и герой го. Направили
  • 555 граф игнатиево

    1 0 Отговор
    този с пурпорното сърце едва ли се е срешал в изброените загубени войни от сащ с миг и су в директен бой защото нямаше сега да може да разказва филми на топ гън за истини