Last news in Fakti

17 Март, 2023 05:15 1 051 3

Хаосът с полетите в Германия продължава, днес ще бъдат засегнати 89 хиляди пътници

  • германия-
  • полети-
  • стачка-
  • отмяна

Заради продължаващата стачка отменят нови 681 полета

Хаосът с полетите в Германия продължава, днес ще бъдат засегнати 89 хиляди пътници - 1
Снимка: ЕПА

Пътниците на четири летища в Германия днес ще бъдат изправени пред отмяна на полети и закъснения, тъй като работниците напускат работа в последната вълна от стачни действия, засегнали най-голямата европейска икономика, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Стачките на летищата в Дюселдорф, Кьолн/Бон, Щутгарт и Карлсруе/Баден-Баден ще доведат до отмяната на 681 полета, съобщиха от Германската асоциация на летищата (ГАЛ/ADV). Това ще засегне около 89 000 пътници.

Профсъюзът Верди (Verdi) призова за стачките, тъй като преговорите за заплащането в сектора на авиационната сигурност остават неуспешни, а спорът за заплатите в публичния сектор продължава.

Според профсъюза стачката на летище Кьолн/Бон ще започне в четвъртък вечерта поради естеството на работната смяна. В някои райони стачките ще приключат едва в ранните часове на съботната сутрин.

Летищните оператори препоръчаха на пътниците да проверят състоянието на полета си при своята авиокомпания или туроператор, преди да тръгнат към летището.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фашагата шолц носи кипа

    15 4 Отговор
    просперитет ли бе да го опишеш защото санкциите работят?!
  • 3 От страни

    13 4 Отговор
    Сигурно заради хубавия живот стачкуват и англетата и французите и германците. Кво ще кажете, подлоги? Санкциите проработиха? Лексус и Вован се обадили на Кристин Лагард та тя им порасказа как е "добре" в Европа и как "работят" санкциите.
Новини по държави: