Last news in Fakti

17 Март, 2023 20:00 1 322 4

Разследване! Обвиненият ръководител на движението на гарата в Лариса не е бил обучен правилно

  • гърция-
  • лариса-
  • влак

По-конкретно, вторият теоретичен цикъл от обучението е бил проведен успоредно с практическото обучение, като не са представени надлежни доказателства за завършването на практическата част

Разследване! Обвиненият ръководител на движението на гарата в Лариса не е бил обучен правилно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За незадоволително обучение на ръководителя на движението на гарата в Лариса, който беше задържан заради трагедията в Темпе, съобщи гръцкият Железопътен регулаторен орган (RAS, Railway Regulatory Authority), цитиран от електронното издание на в. „Катимерини“, информира БTA.

В подробно изявление на регулаторния орган беше пояснено, че конкретният курс на обучение, в който са били включени ръководителят на движението на гарата в Лариса и други членове на персонала на компанията за железопътна инфраструктура ОСΕ (OSE, Hellenic Railways Organization), не е проведен правилно.

По-конкретно, вторият теоретичен цикъл от обучението е бил проведен успоредно с практическото обучение, като не са представени надлежни доказателства за завършването на практическата част.

Поради това на пленарно заседание членовете на гръцкия Железопътен регулаторен орган единодушно решиха да бъдат предприети извънредни временни мерки поради недостатъчното обучение на служители с неотменни задължения.

Регулаторният орган посочи, че отговорен за ограниченото и недостатъчно обучение е операторът на инфраструктурата, т.е. компанията за железопътна инфраструктура ОСΕ, и прикани ОСЕ да предостави писмени обяснения и мерки за отстраняване на нередностите в срок от пет работни дни.

В противен случай, на ОСЕ ще бъде наложена глоба в размер на 100 000 евро за всеки ден на неизпълнение на разпоредителната част на решението.

При влаковата катастрофа в Темпе на 28 февруари загинаха 57 души и десетки бяха ранени. В Гърция от началото на март се провеждат митинги, стачки и демонстрации в памет на загиналите и като протест срещу решения на правителството и на всички властимащи лица, довели до неуредиците и несигурността в гръцката транспортна инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПарапетПетко

    12 1 Отговор
    Жалко за загиналите хора. Дано всичките приказки след като вече се е обърнала колата да не са безполезни и никога да не се случва подобна трагедия, не само в Гърция, а навсякъде по света.

    Коментиран от #2

  • 2 САТАНА

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "ПарапетПетко":

    Всеки душманин на българите е добре дошъл в Ада !
  • 3 Бам Бам

    3 0 Отговор
    Проблема не е в зле обучен персонал а в липсата му ! Част от техните бдж е приватизирано от фалирала италианска компания! Всичко е било втора ръка а мотрисите които са използвали са били обявени за опасни в повечето европейски страни!

    Коментиран от #4

  • 4 Бам Бам

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бам Бам":

    В случая са ГДЖ или италианско частно дружество :)
Новини по държави: