Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2023 07:04 5 323 133

В Кремъл са били шокирани от заповедта за арест. Дори ОНД вече не е безопасно място за Путин

  • руски терористи-
  • онд-
  • русия-
  • хага-
  • арест-
  • владимир путин-
  • война-
  • путин-
  • украйна-
  • международен наказателен съд-
  • кремъл

За военнопрестъпника Путин вече няма безопасни дестинации

В Кремъл са били шокирани от заповедта за арест. Дори ОНД вече не е безопасно място за Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Решението на Международния наказателен съд (МНС) в Хага да издаде заповед за арест на руския диктатор Владимир Путин е било посрещнато от Кремъл като „най-неочаквания ход на Запада“, според източници на Meduza, близки до администрацията на Путин.

Президентът на Руската терористична федерация беше обвинен в извършването на военни престъпления в Украйна и вече има издадена заповед за ареста му. Според двама събеседници на изданието руските власти не са били готови за тази ситуация.

Още новини от Украйна

Освен това през 2023 г. Кремъл възнамеряваше да популяризира образа на Путин (включително за вътрешната руска публика - в навечерието на президентските избори) като „борец срещу Запада“, „защитник на страните от Латинска Америка и Африка от колониалното потисничество” и „един от главните лидери на многополюсния свят”.

За да се осъществи тази пропаганда обаче се изискват задгранични пътувания, до които Путин сега е ограничен поради решението на МНС. Теоретично президентът на Руската федерация може да бъде задържан по заповедта от Хага в 123 държави. Източници, близки до администрацията на президента, отбелязват, че засега Кремъл не разбира напълно как е възможно да „осигури сигурността“ на президента в новите условия.

„Дори ОНД (Общността на независимите държави или СНГ на руски) престава да бъде безопасно пространство за Путин“, посочва един от източниците (сред страните, ратифицирали Римския статут на МНС, е например Таджикистан).

Кремъл се съмнява, че някоя от бившите съветски републики може да реши да арестува Путин, но колкото и да е малък шансът, такъв има. Арестът на Путин става невъзможен по друга причина – той просто няма да смее да излезе извън Руската федерация. Бункерният лидер няма доверие дори на най-приближените си, а след инвазията параноята му се засили още повече.

Трудностите с чуждестранните визити вече започнаха: през август 2023 г. следващата среща на върха на БРИКС трябва да се проведе в Южна Африка, но властите в страната заявиха, че са „взели под внимание“ заповедта на МНС. Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев не изневери на стила си и заплаши Хага с „прецизна ракетна атака“ срещу сградата на съда, разсмивайки за пореден път служителите в НАТО.

Източници на Meduza, близки до Кремъл, отбелязват, че администрацията на президента сега предполага, че списъкът на служителите, които ще получат заповеди за арест от Хага, може да се разшири, например да включва губернаторите на региони, които приемат деца от анексираните украински територии. От началото на пълномащабната война срещу Украйна, която Путин започна непредизвикано на 24 февруари 2022 година, са регистрирани над 75 000 военни престъпления, извършени от руските терористи, включително убийството на 464 деца.

Заповедта за ареста на Путин, издадена миналата седмица от Международния наказателен съд, бележи окончателно изолацията на руския диктатор, в която той се вкара сам заради военната агресия срещу Украйна. Путин беше обвинен (заедно с руския комисар Мария-Лвова-Белова) в отвличането на деца от Украйна в Русия, но списъкът с обвинения може да бъде разширен в бъдеще. Вече има доказателства за огромен брой ужасяващи престъпления, извършени от режима на Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    87 41 Отговор
    Безсилието ражда безумия!
    Слабият мрази и изпитва фобия от силния, а силният решава проблемите си без да се събразява със страховете на слабия.Та ми идва да попитам, мразещите фоби могат ли да бъдат печеливши в играта наречена "Живот", или се самозадоволяват бидейки супергерои, борещи се за свобода и демокрация с позивна "Кафяви гащи", от секретното поделение на Евроатлантика, "Мишки зад клавишки"?
    Не е задължително да си някакъв фил за да изразиш собствена позиция, достатъчно е да имаш собствено мнение и да го изкажеш, вместо да си нечие славейче или папагалче на чужда пропаганда.
    Казвал съм го...Свободните се борят за независимост, а онези с робското мислене за свобода. Но малките юнаци с мъхести(или епилирани) мустаци не могат да схванат разликата м/у свобода на словото и слободия на храченето,няма го вече капацитетът на т.н. изгубени поколения. За словото се изисква интелект, а за храченето липса на такъв.
    Та ако може се замислете, искате ли да сте слаби, мразещи фоби или да живеете като горди, свободни и независими българи!
    На гражданите на света мога да им пожелая по нашенски..."Прав им път" или да ловят левия бряг (Евроатлантическия), Демокрацията го направи достъпен за всички желаещи. Имате избор...на 02.04. 2023г.
    П.П. Поздрави на този дето използва името ми, но това едва ли ще подобри психичното му здраве.

    Коментиран от #8, #11, #12, #31, #59, #74, #118

  • 2 Ха ха ха

    99 75 Отговор
    Ако бяха обявили и награда от няколко милиона.... Путин вече щеше да е пътник.....
  • 3 Коко

    95 27 Отговор
    Аз съм шокиран че си мислите че някой ви вярва.

    Коментиран от #76

  • 4 Сменям си ник-а

    106 117 Отговор
    Путин не ходи никъде.
    Те му идват на крака!!!!!!

    Коментиран от #63, #64

  • 5 Петър

    80 32 Отговор
    Воислав Шешель направи за смях нелегалния съд в Хага, пред него съдът изглеждаше като ресурсен ученик.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Прощавай,друже

    33 13 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Обърках те с оня "крадиниковец" и ти шляпнах минуса погрешка.Исках да го знаеш!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дякон Унуфрий Араллампиев

    50 63 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Браво Изгубените поколения са невъзвратими загуби за България Това бе преднамерен план за съсипване и ограбване на Родина Те няма да ни оставят защото запада за който мечтаят също не ги иска Могат само да продължават да рушат и съсипват
  • 12 Аспарух

    98 71 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Драги ми русоробе ,фоби или фобия не означава да мразиш.
    Омразата я видяхме от тази безумна война и жестокостите, която извърши дивата путинска орда.
    Някой трябва да носи отговорност за тези престъпления и това е нациста на 21в.с безумни имперски амбиции потънали в човешка кръв Путлер.
    Арест и съд няма друга алтернатива.
    Омраза имат и нашенските русороби към всичко различно от тяхното мнение и като папагали повтарят думичката "фашисти".Защото друго не могат да напишат.

    Коментиран от #20, #24, #27, #46, #48, #122

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НAТО има служители?

    31 16 Отговор
    Еми....те са идиоти, ако намират повод за смях в тази ситуация. Нека се смеят тогава....засега, ще видим, нали този който се смее последен, се смее най добре.
  • 16 ХахахаГа

    49 63 Отговор
    Едно леко изкуствено цунами и "ниската земя" ще бъде превърната в блато! Без жаби. Тук таме ще щъкат шокирани наркомани с нетрадиционна сексуална ориентация! Хахахаха
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДаАмаДругПът

    61 73 Отговор
    Този и онази очилатата наясно ли са какво ще им се случи,за измишльотините и лъжите,които ни пускат всеки ден.Съдът в Хага е абсолютно нелегитимен и руснаците са се смяли на глас от тази велика глупост.Западноевропейците наистина са наивни,но не са неграмотни и вече не вярват на психопатите от Брюксел.Нивото на ЕС е направо за посмешище.

    Коментиран от #94

  • 19 Българин

    21 31 Отговор
    Путин го издирват с червена бюлетина

    Коментиран от #129

  • 20 Петър

    60 73 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    А какво е вашето мнение за проявената агресия от САЩ към Ирак, Виетнам и съседна на България бивша Югославия? Ще ги оправдаете ли?

    Коментиран от #45, #81

  • 21 Дякон Унуфрий Араллампиев

    48 63 Отговор
    Запада разбра че се забърка в голяма каша която сега трябва да яде Обаче няма ни лъжица ни чиния ни маса на която да седне Я си представете че президентът не е Путин а да речем някой с по слаби нерви До сега от Украйна да не е останало нищо

    Коментиран от #39

  • 22 Уса

    30 17 Отговор
    Ние гражданите на сащ също сме шокирани от тъпата заповед,която излъчва безпомощност на смешният ни президент.Каква излагация, който не ги познава що за меки кунки са може да продължава да мечтае.Страната с неограничените възможности е мит реклама и не им пука какво можеш важното е да не си по-добър от тях,защото се обиждат.Не искам да ги коментирам няма смисъл
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Петьо Петров

    52 31 Отговор
    Путин свърши,другари

    Коментиран от #30, #33, #84

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Петьо Петров

    31 13 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Като изключа обръщението ти към мен, разбираемо е от нивото ти, но къде използвах думи като омраза, Русия или нещо обидно. Щом се ловиш, значи съм прав приятелю. Дерзай по пътя на пропагандата без да мислиш, пътят е еднопосочен:)
  • 28 Петьо Петров

    58 38 Отговор
    руснаците имат нужда от тотално превъзпитаване-а лидерите им в Кремъл -от съд в Хага
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ти си

    20 4 Отговор

    До коментар #25 от "Петьо Петров":

    Тя лисицата чака да паднат на коча топките - та и ти така ....
  • 34 Хайде бе!

    38 53 Отговор
    В Кремъл били шокирани! Ми може да са били, но не от "заповедта за арест", а от пълното непознаване на действащи международни закони от страна на т.н. МНС... Сигурно са били и шокирани и от факта, че издават "заповед за арест" на президента на Русия, но пазят оглушително мълчание за къде къде по-фрапиращите действия на сащисаните президенти... Да припомним, че Русия не е страна по т.н. Римски статут и не признава юрисдикцията на този съд, т.е. тази "заповед" няма никаква правна сила по отношение на руския президент... САЩ също не го признават и даже налагат санкции за решения, касаещи търсене на наказателна отговорност на американски граждани...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Индийски БИВОЛАР

    51 30 Отговор
    Путин тези дни е станал още по-голям параноик-не излиза от бункера и праща двойника си из окупираните територии
  • 37 Верно ли

    37 51 Отговор
    Хахахах, направо в шок Путин се разходи из Мариупол на другия ден от заповедта :))) Голем цирк са тези с розовите чорапи, дето тръгнали да се бият с руснаците!
  • 38 Жоро

    17 27 Отговор
    Той е дъртак няма къде да ходи освен 2 метра под земята преди това да е повисял като чирос 2 метра над земята
  • 39 Някой

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Не само от Украйна
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Някой

    33 47 Отговор
    Умишлено използва неуместни думи този афтор. Така му отърва, де. Грантове са това, ей. Не е шега работа.
    А, иначе, не видях шокирани лица в Русия. Даже някои го приемаха с насмешка. Този съд няма юрисдикция над Русия. Както над Китай. Както и над САЩ. Участниците в него са просто пионки, от които нищо не зависи.
    Помним как подвига опашка, когато пробваха да разследват американски военни за престъпления, и САЩ им казаха, че ако не се откажат, ще има яки последствия за съдии и прокурори.
    Сега следва Русия да направи същото. И да започне да лови един по един замесените "магистрати" в тази афера.
  • 42 1234

    37 52 Отговор
    денизчо пак се е изхвърлил "За военнопрестъпника Путин вече няма безопасни дестинации"
    1. Не съм чул някой да го в осъдил , за да е военнопрестъпник - това си е манипулация.
    2. Русия, както и сащ не признават юриздикцията на съда.
    3. Да се върнем в 2020 - САЩ обявиха санкции срещу служители от Международния наказателен съд (МНС), които разследват твърденията за военни престъпления извършени от американски войници в Афганистан.Държавният секретар на САЩ Майк Pompeo на пресконференция в сградата на министерството заяви, че санкциите са насочени към прокурора от МНС Фату Бенсуда и директора на отдела за юрисдикция Факисо Мочочоко.
    Помпео, който нарече Международния наказателен съд „напълно корумпирана и нелегитимна институция“ каза: „САЩ няма да толерират незаконните опити на МНС да вземе американците под своя юрисдикция.“
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гост

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    Какво мнение може да има един проскубан папагал ? Въпроса ми е риторичен.
  • 46 Някой

    15 31 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Поне опорките да ви ги пишеше накой с повече интелект. А то - само двойни стандарти като за наивници, които четат и гледат само правилните медии.
  • 47 1234

    20 38 Отговор
    Малииии,глупаците си мислят че са уплашиха Русия, целият свят се сме е та този съъъъд,
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гого

    41 20 Отговор
    руското диктаторче тези дни сменя памперса по 5 пъти на ден
  • 50 иваило

    40 18 Отговор
    Путин изгоря....
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Рослямист

    16 32 Отговор
    Ами американските индианци? Байдън кога ще го съдят за геноцид?
  • 53 Слава на саш и нато

    38 17 Отговор
    Жужето ше бъде обесено на райхстага
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Разумен

    25 12 Отговор
    По идиотска статия не бях чел..светът ще се свърши...идиотите не...
  • 58 Очевидно е

    15 29 Отговор
    Че путин няма да може да бъде сигурен за свободата си в някой държави

    Обаче си задавам въпроса американските президенти не са сигурни не за свободата си а за живота си в собствената си страна нека тези които помнят да кажат колко от тях са били убити на своя територия
  • 59 Русофил

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Ако стане нещо с бащицата, няма смисъл да живея
  • 60 Е можели такова нещо 🐦

    12 5 Отговор
    Такъв добър човек ,да го издирвате,той ангел на.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Да бе

    10 26 Отговор
    Ма как да не са шокирани, местят го всичките в левия крачол!
  • 63 На свиждане

    28 7 Отговор

    До коментар #4 от "Сменям си ник-а":

    Е нали поне е жив и здрав,руснаците на фронта да му мислят
  • 64 оня с коня

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сменям си ник-а":

    Путин може и да не ходи никъде ,но ДВОЙНИЦИТЕ МУ щъкат!Както например в Китай...

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гандалф

    11 24 Отговор
    Я стига..направо си умират от страх...хага какво ще направи...ще прати 7,8 от актьорите от някоя холивудска продукция...които като избият половината руска армия..ще докарат путин в хага ли..
  • 67 Сменям си ник-а

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "оня с коня":

    Путин има двойници но в ТИК ТОК

    Коментиран от #69

  • 68 всдьсе

    10 25 Отговор
    Стана известно че преди 1 месец краварите са направили дарение на "Международния наказателен съд". Не обсъждаме че всичките членове на съда са с досиета в цирей ю. А за да навредят на Русия и да провалят срещата с Китай, задействаха слугите си в съда и "издадоха присъда" на Владимир Путин, което е в разрез със всякакво право. Държавните глави се ползват с абсолютен имунитет. С това си действие този съд се приравни на сборище от зависими пропаднали палячовци. Това не е съд а банда слуги. Сега обаче в Русия ще повдигнат обвинения на всички съдии за злоупотреба с правото и нищо чудно КГБ да ги арестува и да ги достави за съд в Русия. Така всеки палячо по света ще трепери дали няма да го хване КГБ или да чуе музикантите от Вагнер. А не знаем кои нахалник ще посмее да посегне на Путин, на кои не му се живее вече.Палячовци и смешници а не съд.
  • 69 оня с коня

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Сменям си ник-а":

    Дори и в Тик-Ток ли?Егати параноика
  • 70 Радомир

    9 7 Отговор
    Само как видиш кой е авторът на статията/пасквила/
    и нема смисъл да четеш.....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 TV Бобов дол

    6 3 Отговор
    Когато фактите говорят и Боговете мълчат а Факти. бг трият постовете !
  • 73 Кико

    25 5 Отговор

    До коментар #65 от "Жамбето в Шок!":

    Дайте логична обосновка на твърдението си. Сигурен съм, че любимеца Ви ще се замисли , когато тръгне на плаж в "топлите страни". Но все пак Русия е доста голяма територия така че все ще има как да си уплътни времето
  • 74 Тодор Живков

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    На българите пожелавам пътят към Русия братският народ а на тебе пътят към Белене.

    Коментиран от #78

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ШОКИРАН

    28 9 Отговор

    До коментар #3 от "Коко":

    Той и МЛОШЕВИЧ беше ,и РАДОВАН КАРАДЖИЧ вашите идоли са следващите НЕИЗБЕЖНО . В КОЧИ..АТА НЕ СА БОГОПОМОЗАНИ.☝️☝️☝️☝️☝️
  • 77 Анти-маймуна

    30 11 Отговор
    2-ма ъпанари, Путин Си Дзинпин, с отчаян опит в чрез обединение да се превърнат в 1 гений. Пролетариите пляскат екзалтирано за моментите на привидна самодостатъчност.
    Този мач е свирен и безинтересен. Решаващият фактор ще е абсолютно катастрофалната липса на интелект на тези лоуни. Щели да поведат света.... Така са ги затегнали - единствената им опция да намерят пари е чрез затягане на коланите. Което, разбира се, неминуемо убива икономиката и растежа. Самият Китай е пред банкрут след 2 години Ковид ограничения.
    Хиените чакат мозъчните зпъртъци да се наиграят на възрастни, за да лапнат останките.
    Като Аляска купена от ретените за $7 милиона(около $170 милиона днешни пари).

    Щели да спечелят мач срещу запада, игран изцяло по правилата наложени от запада. Слепци водят слепите

    Коментиран от #82, #87

  • 78 А НА ТЕБ

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "Тодор Живков":

    Пътя към РАДНЕВО 😆😆😆😆😆
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Развеселен

    27 10 Отговор
    Арестът автоматично би предизвикал разпадането на Русия, защото няма посочен наследник.
    Няма как и да бъде избран, защото руснаците никога не са избирали ръководителите си.
    Тоест, с кацането на самолета в ЮАР, в Кремъл ще започне невероятно мафиотско риалити, което ще наблюдавам с интерес, похапвайки пуканки.
  • 81 555555

    22 1 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    Проблема на 90 процента от хората е че,искат да са част от стадо.Те винаги искат да заемат страна,Русия Америка,Комунизъм Капитализъм,добро зло.В същото време не разбират ,че света се управлява на принципа разделяй и владей от както съществува.и то от едни и същи елити.
  • 82 Ти си

    5 3 Отговор

    До коментар #77 от "Анти-маймуна":

    Оффффф - Алиса в страната на чудесата . Ела в реалния свят ....

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Анти-майюуна

    28 9 Отговор

    До коментар #82 от "Ти си":

    Аляска на цената на един Боинг е реалният свят, ватенка. Купена след фалита на Русия след кримската война. Слез от клона.
  • 86 и като така

    4 18 Отговор
    През 2006 г. първо прокурорът на МНС, а след това и Камарата за предварително производство на МНС започнаха разследване на военните престъпления на САЩ в Афганистан, започнали на 1 май 2003 г. В допълнение към самите военни престъпления стана ясно, че администрацията на САЩ е вкарвала нелегално афганистански деца на своя територия. 234 афганистански деца бяха отделени от семействата си, а 42 от тях бяха насилствено прехвърлени в приемни семейства в САЩ.
    Резултатът от тези разследвания на Международния наказателен съд е добре известен на всички: администрацията на Тръмп издаде президентски указ на САЩ "Блокиране на лица, свързани с Международния наказателен съд" от 11 юни 2020 г. Персоналните санкции засегнаха прокурора на МНС и ръководителя на правосъдния отдел на МНС.
    Мотивите на САЩ за това решение включваха следните оценки:
    - действията на МНС застрашават суверенитета на САЩ, както и на техните съюзници, които не подкрепят Римския статут и не признават юрисдикцията на МНС";
    - има основателни причини да се смята, че на най-високите нива на ръководството на Международния наказателен съд съществуват корупция и неправомерни действия";
    - МНС е пародия на правосъдие.

    Коментиран от #127

  • 87 Запада

    5 4 Отговор

    До коментар #77 от "Анти-маймуна":

    Отдавна е загубил тази игра. Китай произвежда повечето стоки за този запад – машини, съоръжения, части за коли ... че даже почнали и части за американските изтребители. Китайските стоки взеха да задминават като качество западните, да не говорим изобщо за неколкократно по-ниските цени. Преди време някой бе казал, че бъдещето на Европа е да стане един музей ...

    Коментиран от #89

  • 88 Само питам

    2 5 Отговор
    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издаден ордер за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник?
  • 89 Истината

    2 3 Отговор

    До коментар #87 от "Запада":

    В навечерието на посещението на Си Дзинпин в Москва Китай даде на Русия важен знак. На уебсайта на китайското правителство и по конкретно на Министерството на природните ресурси
    беше публикувана карта на страната, на която около милион и половина квадратни метра. km руска територия е определена като територия на Китай. Става въпрос за исторически китайски територии, които са преминали към Русия през 19 век след подписването на Айгунския договор от 1858 г., когато манджурската империя Цин е отслабена в резултат на Опиумните войни и не можа да отблъсне агресията на Руската империя .

    Руснаците са поканени да научат нови имена: Владивосток - Хайшенвей, Усурийск- Шуанченцзъ,
    Хабаровск - Боли, Благовещенск - Хайланпао,
    Сахалин - Куедао, Нерчин - Ничего.

    Коментиран от #93, #113, #121

  • 90 Буха ха

    5 0 Отговор
    Джамбаз, нещо спряхте да започвате всяка сутрин със Зеленски. Къде е Зеленски?

    Коментиран от #100

  • 91 Случаен

    3 1 Отговор
    Толкова са се стреснали, че Путин се е самоубил веднага, за да не го самоубият в затвора, както Милошевич.
    В момента руснаците са го сменили с робот-андроид, който услужливо са им предоставили от САЩ.
    И тъй като цялата руска армия е унищожена (по последни данни - най-малкото 200 000 войника), а Русия започна войната със 150 000, украйна е изпратила на тяхно място свои войски, преоблечени като москали, за да има екшън.
    Това е прелюдията на "Игрите на глада...", - Зрелище ще има, но ядене - НЕ!!!

    Коментиран от #124

  • 92 Леля Гошо

    0 0 Отговор
    Предложи Буш и Блеър за Нобелова награда за мир.
  • 93 Навсякъде

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Истината":

    има хора които правят провокации, търсят под вола теле и т.н. В момента Китай едва ли ще тръгне да прави някакви золуми, тъй като сами те не могат да се оправят срещу САЩ, Европа ... Но като цяло сте прав – трябва много да се внимава с Китай.

    Коментиран от #99

  • 94 Инна

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДаАмаДругПът":

    Най – интересното е, че дори Джон Болтън неочаквано се представи много разумно-никой не очакваше! И той просто погледна малко напред и посочи очевидното:

    "Ако искате някъде в бъдеще да се проведат преговори за настоящата криза, тогава смятате ли, че заповедта за арест на Владимир Путин ще направи това повече или по-малко вероятно?»

    Ето, всъщност, да!.. Как си го представяте? Всички ще летят до Китай, който не признава юрисдикцията на МНС? Или направо в Москва? Защото Путин със сигурност няма да лети нито до Берлин, нито до Лондон, нито до Женева! И както добави Болтън:

    "Вярвам, и така е било в продължение на много години, че МНС е основно нелегитимен. Това не е нещо, с което САЩ трябва да си сътрудничат. МНС е нелегитимен, защото това е упражняване на държавна власт във вакуум, без конституционна рамка, която да я възпира".
  • 95 днес

    5 0 Отговор
    Толкова са се стреснали, че Путин се е самоубил веднага, за да не го самоубият в затвора, както Милошевич.
    В момента руснаците са го сменили с робот-андроид, който услужливо са им предоставили от САЩ.
    И тъй като цялата руска армия е унищожена (по последни данни - най-малкото 200 000 войника), а Русия започна войната със 150 000, украйна е изпратила на тяхно място свои войски, преоблечени като москали, за да има екшън.
    Това е прелюдията на "Игрите на глада...", - Зрелище ще има, но ядене - НЕ!!!

    Коментиран от #115

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Смях

    1 3 Отговор
    Тия в Кремъл май всички са 6 волтови
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Навсякъде":

    Малко цифри : Стокообмен Китай-САЩ - 850 милиарда долара, стокообмен Китай-ЕС - 750 милиарда долара, стокообмен Китай-Русия - 100 милиарда долара.

    Коментиран от #117

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Наблюдател

    2 2 Отговор

    До коментар #100 от "Този ПомакДжамба":

    Който нож вади от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него!

    Коментиран от #106, #107, #108

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Истината

    1 6 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!

    Коментиран от #111

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 БАЦЕ ЕООД

    1 2 Отговор
    САЩ плаща за Руски петрол 68 долара (8 над тавана), но Дядя Вова няма къде да ходи.. дооре .Отивам сега до тоалетната, да повервам и там малко.
  • 111 САРМАТ

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Истината":

    ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК,ТАКИВА "ИСТИНИ",КАТО ТЕБЕ СИ ГИ СЛАГА НА .......!ТИ СИ ЗНАЕШ!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Ушанков

    2 2 Отговор

    До коментар #89 от "Истината":

    Това го пиша от няколко дена .
    И изобщо не е някаква измислица .
    Китай натиска Русия да и върне заграбените земи през 1860 година .
    Първа стъпка , Китайски военни кораби ще ползват руските пристанища във Владивосток и не само .
    Хаха

    Путин се усмихва ,ама го видяхме как стъпва като Куцо Пиле пред Си Дзинпин.
    Хаха
  • 114 Гого

    3 3 Отговор
    Шегаджии. Пропагандната лъжлива машина вече минава всякакви граници. В злобата си се пишат невероятни небивалици. Пълен фейк, измислен в нечия европейска и американска дезинформационна централа. Абе хора. Преди да пишете глупости да бяхте си направили справката за това какво е международния наказателен съд (МНС), кой го е създал, кой го финансира и от кого е признат. МНС е създаден от страни от ЕС и Великобритания 2002г. Създаден е на принципа "Аз, ти Атанас и Спас" са се събрали и са решили да си направят някакъв съд. Съд непризнат от 3 от страни постоянни членки на ООН. Русия, Китай и САЩ. Израел също не го признава. Да не говорим, че с това решение се нярушават принципи за отговорност на държавни глави, подписани от същите страни създали този съд. Да не говорим, че конгреса на САЩ си прие закон за отказ от всякаква отговорност от действия на САЩ по тези въпроси. Решенията на този съд за ПОЛИТИЧЕСКИ и нямат никакво правно основание. Пълен въздух, за собствена употреба.
  • 115 Ами умнико

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "днес":

    Онези Мобики 300 000 къде ги забрави .
    Ами Вагинарите колко бяха .
    Нещо ти куца аритметиката с тези 150 хиляди .
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Какъв

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "Истината":

    Стокообмен
    Раша продава само газ нефт на Китай
    В обратна посока само китайски парцали и маратонки.
    Тук таме някой одеколон за пиене
    Голям стокообмен
    Хаха
  • 118 Пешо пешо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Какъв свободен и Форд българин си.
    Просто си една горда руска подметка .
    Хаха
  • 119 Рамзан ага

    3 1 Отговор
    В Путин така се притесни,че ръката му неволно трепна и премести телефона си в другия джоб на панталона си.
  • 120 Баро

    2 0 Отговор
    Поредното изпускане на зловонни газове от Обединеният Въздух под Налягане.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Ти нищо не си видял. На теб са наляли глупостите в празната тиква и това, което бълбука там ти тук ретранслираш.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 НЯКОЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Случаен":

    леле как се смях, мн добре написано, бравос
  • 125 Цензура

    3 1 Отговор
    Току що гледах видео със зверски пребит от укpoпонeчoвеците руски пленник. То се вижда кои са терористите. А ти, джамбаз, kyрвo неонацистка, рано или късно ще отговаряш за пoмиите, които бълвaш. В затвора ще те разпорват по 30 пъти на ден. Ще видиш една "руска терористична федерация". През носа ще ти излезе.

    Днес е една мрачна годишнина - от изгарянето на белоруското село Хатин и избиването на цялото му население, извършено от укpoпoнaцистите. Никаква забрава, никаква прошка !!!
  • 126 пенко

    1 2 Отговор
    ИМАЛИ ПОНЕ ЕДНО ИМЕ В ТОЗИ "СЪД " - СЛАВЯНСКО ; АРАБСКО ; АФРИКАНСКО ;ЛАТИНОС ИЛИ АЗИАТСКО --- А -А -ВЕЛМОЖИ ????????????????? ТОЧНО ЕДНА РАКЕТА ДЕЛИ ХАГА ОТ УНИЩОЖЕНИЕ !!!
  • 127 Ех да!

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "и като така":

    не ми се пише, но само да кажа-Какви деца разделени от Афганистан в САЩ?Та те родителите им преди тях, ще тръгнат за САЩ.Докато в Русия,това не може да се случи, дори и със ,,зелена карта",щото никой не кандидатства.Ха ха.
  • 128 пенко

    0 0 Отговор
    ... " ТУКА ИМА ХАГА " ... " ТУКА НЯМА ХАГА " ---ЗАЛАГАЙ НАРОДЕ ---3 КЪМ 1 !!!!!!!!!!!!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Бат Мишо":

    ПИШЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
    и едва ли ви е изненада че силата на Русия и Китай не е в декларирането , като иде рем за отбрана и военно положение и че заявените неща са ВЪРХА НА ЙСБЕРГА
    ПРИМЕР - китай посочва ръст на военното производство 117 % за 2022
    КЪДЕ ЛИ ГО ПРОДАВА АДЖЕБА

    Коментиран от #131

  • 131 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Бат Мишо":

    Ай аз ще ви кажа къде е Путин вие намерете кой да пратим от СДВР да изпъни ареста
    В КРЕМЪЛ Е ЗАД ГЪРБА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ И ОДОБРЕНИЕТО НА 70 % от РУСКИЯ НАРОД
    и си сърба шербета с Мастър СИ
    АЙ ЧАКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ кой ще иде да му върже звънчето на котарака мишоци

    Коментиран от #132

  • 132 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Бат Мишо":

    Нъл сте наясно че САМО ДА ИМ СЕ РАЗЛЕЕ КАФеТО дет го пият маркия човек с големите шамари и на мастър си
    койт им го е разлял ще го щукат умрял после докат му из лезе през устата ако ще да е и НАТО ако ще да е Дарт Вейдър

    Коментиран от #133

  • 133 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Бат Мишо":

    Издали евро атлантическите мишки бюлетина да издирват Путин
    ШЪ МЪ УМОРЯТ ОТ СМЯФ МИШОЦИТЕ
    че така разклащат устоите в човеческото мислене за неизбежност на правораздаването
    не им минава и през ум - толкос ги е фанала златната треска да лапнат руските ресурси аванта ,
    Сещам се за един такъв алиянс дет даже си бяха запазили маса в Москва босовете за Нова година 1941
    и после ги смитаха с 1 лопатка из задния двор на 1 бункер- тях жените им и децата им
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания