Last news in Fakti

1 Април, 2023 06:20 1 674 1

В Румъния: Инфлуенсърът Андрю Тейт ще бъде поставен под домашен арест

  • андрю тейт-
  • инфлуенсър-
  • лумъния-
  • съд-
  • сводничество-
  • дело

Той и брат му бяха арестувани в края на декември в Румъния по дело за сводничество

В Румъния: Инфлуенсърът Андрю Тейт ще бъде поставен под домашен арест - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският инфлуенсър Андрю Тейт ще бъде поставен под домашен арест, след като румънският съд уважи обжалването му, съобщи неговият адвокат, цитиран от Ройтерс и БТА

Апелативният съд в Букурещ постанови Андрю Тейт и брат му Тристан, арестувани в края на декември в Румъния по дело за сводничество, да бъдат "незабавно освободени и поставени под домашен арест". Съдът отхвърля предложението на прокуратурата за удължаване на предварителния арест и заменя тази мярка с домашен арест, се казва в съдебното решение, потвърдено пред Франс прес от прокуратурата.

Двамата братя, които твърдят, че са невинни, са в ареста заедно с две румънки - предполагаеми техни съучастнички. По искане на прокуратурата задържането им беше удължавано няколко пъти, за последен път на 22 март.

Двамата са разследвани за предполагаем трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, включително непълнолетни. Братята, които имат и британско гражданство, отричат всички обвинения.

Андрю Тейт е бивш кикбоксьор с милиони абонати в интернет, където пропагандира мачистки възгледи. Той е отстраняван от няколко социални мрежи заради женомразки коментари. Акаунтът му в "Туитър", където сега има около 5,4 милиона последователи, беше възстановен, след като социалната мрежа беше купена от милиардера Илон Мъск. Тейт печели добре от мрежите, като дава съвети на мъжете как да забогатеят.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    14 6 Отговор
    Да му осигорят и половин кг хероин
Новини по държави: