Last news in Fakti

4 Април, 2023 05:35 925 8

Тръмп пристигна в Ню Йорк, за да се яви пред съда в Манхатън

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • съд-
  • подкуп-
  • обвинения-
  • сторми даниълс

Той очаква да му бъдат предявени обвинения, свързани с разследването за подкупване на порноактрисата Сторми Даниълс

Тръмп пристигна в Ню Йорк, за да се яви пред съда в Манхатън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп пристигна с частния си самолет от щата Флорида в Ню Йорк, където ще му бъдат предявени обвинения, свързани с разследването за подкупване на порноактриса, за да купи мълчанието ѝ по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Процесът срещу Тръмп е първият подобен случай на повдигане на обвинения за криминално престъпление срещу бивш американски президент. Той е още по-знаков, тъй като 76-годишният милиардер републиканец отново се включи в надпреварата за номинация на Републиканската партия, за да си върне президентския пост през ноември 2024 г.

Неговият частен "Боинг 757", върху който е изписано неговото име, кацна около 19:25 ч. по Гринуич на летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк.

Точно преди да напусне имението си в Мар а Лаго във Флорида, Доналд Тръмп написа с главни букви в социалната си мрежа Трут Соушъл, че се отправя към Ню Йорк, за да „направи Америка отново велика“ и че е жертва на „лов на вещици, когато ( неговата) велика страна потъва в ада“.

В Ню Йорк районът около "Тръмп Тауър", където бизнесменът ще остане 36 часа, е под засилена охрана от дни, въпреки че само шепа демонстранти за и против Тръмп протестират там. От петък един негов противник се разхожда с два надписа: „Затворете го и... Изхвърлете ключа“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С деца на море

    10 0 Отговор
    Къде е Бай Дън?Едни южняци с пушки го търсят.
  • 2 Последния Софиянец

    16 0 Отговор
    За пръв път виждам да съдят изнудвания вместо изнудвачката.И тези ни дават акъл как да си оправим правосъдието.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вьзмутен

    9 0 Отговор
    Трьмп е много виновен в очите на демократите - не започна нито една война , имаше добри отношения с русия , изповядваше ценностите на свободният бял човек , бе против истанбулската конвенцияЗа това се опитват да го разкьсат
  • 5 Юрист

    8 0 Отговор
    Няма лошо в това закона да е равен за всички! Дори за бивш Президент! Но кагото не се се прилага за любимата ни партия, това вече не е закон. А където няма законност, рано или късно народа поема закона в в свои ръце и става страшно. Не може този Прокурор да освободи истински престъпници в Ню Йорк, да не вижда истинските престъпления на Байдън, Хънтър, Фаучи, или на Адам Шиф, Зукенбърг, Дорси за намесата им в изборите с лъжи и за руски връзки и ваксини! И да е назначен от Сорос с обещанието да вкара Тръмп в затвора!
    Същия този Прокурор може да вкара в затвор всеки журналист от този сайт ако не играе по свирката на господарите му!
    "Посочете ми човек и аз ще намеря къде е прегрешил", е диктатура, а не е демокрация.
  • 6 При американската "демокрация" е така

    8 0 Отговор
    САЩ вече не са това което бяха, а едно тоталитарно извращение на всичко, последната жертва е правосъдието. Тръмп го съдят по измислени политически обвинения, понеже се страхуват да не ги помете на изборите 2024. За Байдън и синчето имат купища доказателства за разюздана корупция но "забравиха" да ги осъдят ...
  • 7 Тб2

    3 0 Отговор
    Демократите копаят дъното просто,да съдиш бивш президент заради твърденията на порноактриса,резил отвсякъде
  • 8 Истината

    1 4 Отговор
    Винаги излиза наяве,когато я търсят както трябва.САЩ ще докажат какво е върховенство на закона и истинска демокрация. Нашите кремълолизци никога няма да го разберат и затова прощават всичките зверства на Путин и затова харесват Борисов да ги лъже и краде.Те не знаят и не могат да разберат какво е държава с правила и наказания за тези,които ги нарушават и оплакват престъпниците.