Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2023 11:25 3 485 77

ISW: Володимир Зеленски няма намерение да се изтегли от Бахмут, руснаците докараха "Солнцепек"

  • русия-
  • украйна-
  • путин-
  • руска агресия-
  • зеленски-
  • бахмут

Украинското военно ръководство продължава ясно да сигнализира, че украинските сили все още не са обкръжени и имат възможност да се изтеглят , но само при необходимост

ISW: Володимир Зеленски няма намерение да се изтегли от Бахмут, руснаците докараха "Солнцепек" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че при необходимост украинските сили ще се изтеглят от Бахмут, за да избегнат обкръжаване, но все още се преценява необходимостта от това. По време на пресконференция в Полша на 5 април Зеленски заяви, че украинските войски са изправени пред много сложна ситуация в Бахмут и че Киев ще вземе "съответните решения", ако украинските войски рискуват да бъдат обкръжени от руските сили.

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна от Института за изследване на войната (ISW).

Изявлението на Зеленски е в съответствие с други неотдавнашни изявления на украински официални лица, че украинското военно командване ще нареди изтегляне от Бахмут, когато и ако прецени, че изтеглянето е най-подходящият вариант от стратегическа гледна точка.

Макар, че все още не е ясно дали защитата на Бахмут от страна на Украйна и нейната ефикасност при фиксирането на руските сили в района си заслужават украинските загуби (и вероятно няма да можем да преценим това, докато не наблюдаваме украинската пролетна контраофанзива), украинското военно ръководство продължава ясно да сигнализира, че украинските сили все още не са обкръжени и имат възможност да се изтеглят при необходимост.

Видеозаписи с геолокация потвърждават, че руските войски са напреднали северно от Бахмут (северно от Хромов на 2 км от града и североизточно от Орехово-Василевка на 11 км). Според руски източници бойците на ЧВК "Вагнер" са се окупирали в училищна сграда западно от стадион "Металург" в централната част на Бахмут.

Анализаторите на ISW са забелязали термобарична огнехвъргачна система TOS-1A "Солнцепек", което може да означава, че в района са започнали да действат редовни военновъздушни десанти части. "Солнцепек" е военна система от районно ниво. Според ISW използването ѝ няма да даде на руските войски решаващо предимство.

По време на срещата със Съвета за национална сигурност на Русия на 5 април руският президент Владимир Путин определи усилията на Русия за укрепване на контрола върху окупираните територии на Украйна като въпрос на вътрешна сигурност и върховенство на закона. Путин призова за продължаване на икономическата, правната и социалната интеграция на окупираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в Руската федерация и подчерта значението на руските усилия за "възстановяване" в окупираните области за улесняване на процеса на интеграция.

Путин също така обвини Украйна, че заплашва цивилното население в окупираните области, и изтъкна неотдавнашните "терористични нападения" срещу окупационни служители и правоприлагащи органи, като се позова на украински партизански нападения срещу окупационни органи.

Путин подчерта необходимостта от засилени операции на правоохранителните органи за предпазване от подобни нападения и призова за засилено участие на местните украински граждани в процесите на правоприлагане, като изрично насърчи сътрудниците и информаторите в окупираните райони.

Путин особено често се позовава на концепцията за "тероризъм" и заплахите за вътрешната сигурност на Русия, за да оправдае вътрешните репресии, и вероятно създава условия за по-нататъшни репресии и репресии на правоохранителните органи в окупираните територии, използвайки подобна рамка.

Путин също така се опита да представи Русия като уважавана световна сила на фона на това, че китайски официални лица омаловажават близките отношения с Русия. На 5 април Путин проведе предавана по телевизията среща за връчване на акредитивните писма на посланиците на ръководителите на 17 дипломатически мисии, по време на която изтъкна близките отношения на Русия със Сирия и сътрудничеството с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), вероятно като част от продължаващите усилия на Русия да привлече вниманието на незападните държави.

Путин заяви, че Сирия е надежден партньор, с когото Русия е постигнала няколко неуточнени споразумения по време на пътуването на сирийския президент Башар Асад в Русия на 14 март. Путин се скара на посланиците на САЩ и държавите от Европейския съюз и заяви, че Западът е отговорен за войната в Украйна и геополитическата конфронтация с Русия.

На 5 април китайският посланик в ЕС Фу Кон заяви, че съвместното изявление на Русия и Китай, в което се заявява, че връзките им нямат граници, публикувано през февруари 2022 г., е било погрешно представено, като нарече "няма граници" "чисто риторично изявление".

Фу добави, че Китай не подкрепя войната на Русия в Украйна и не ѝ предоставя оръжия. Изявлението на Фу е в съответствие с оценката на ISW от 21 март, че Путин не е успял да си осигури ползите от двустранното партньорство с Китай без ограничения, на които вероятно се е надявал при срещата си с китайския президент Си Дзинпин в Москва между 20 и 22 март.

Кремъл вероятно все повече се бори да запази лоялността на регионалните власти на по-ниско ниво, тъй като продължава да прехвърля отговорността за финансирането на войната върху руските федерални власти. На 5 април независимото руско издание "Верстка" съобщи, че Кремъл разработва "програма за привилегии" в регионалните администрации, за да поддържа лоялността на местните служители на по-ниско ниво.

Според "Верстка" администрацията на руския президент е изискала от регионалните администрации да създадат "инициативни групи", които да задоволяват нуждите на регионалните държавни служители, и че регионалните вицегубернатори са насърчавани в рамките на странно формулирана мярка да инсталират автомати за напитки в административните сгради, да осигуряват преференциални банкови кредити за служителите и да предлагат на чиновниците безплатен паркинг в града.

На 5 април Путин уволни генерал-полковник Николай Гречушкин от поста му на заместник-ръководител на Министерството на извънредните ситуации.

ISW и преди е съобщавала за неотдавнашни разследвания и арести на ръководството на руската Росгвардия, включително на началника на военноморския отдел на Росгвардия и на заместник-командира на Централния район на Росгвардия.

Росгвардия е създадена с помощта на персонал и ресурси от различни руски служби за сигурност и военни служби, включително Министерството на извънредните ситуации (МИС).

Възможно е Кремъл да се опитва да отстрани от длъжност редица служители на Росгвардия и МИС, които са изпаднали в немилост пред Путин, в стремежа си да засили контрола върху вътрешната сигурност на Русия.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко пристигна в Москва на 5 април, за да се срещне с Путин, а на 6 април ще се срещне с Върховния съвет на Съюзната държава Русия-Беларус. Нито руското, нито беларуското правителство публикуваха показания до крайния срок за събиране на данни за тази публикация.

Основни изводи

  • Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили ще се изтеглят от Бахмут, за да избегнат обкръжаване, ако е необходимо, но все още не преценяват необходимостта от това.
  • Руският президент Владимир Путин формулира усилията на Русия за консолидиране на контрола върху окупираните територии на Украйна като въпрос на вътрешна сигурност и върховенство на закона по време на среща със Съвета за национална сигурност на Русия.
  • Путин също така се опита да представи Русия като уважавана световна сила на фона на омаловажаването на близките отношения с Русия от страна на китайски официални лица.
  • На 5 април Путин уволни генерал-полковник Николай Гречушкин от поста му на заместник-ръководител на Министерството на извънредните ситуации.
  • Руските и украинските сили продължиха да водят позиционни сражения по линията Купянск-Сватове-Кремина.
  • Руските сили вероятно постигнаха успехи във и около Бахмут и продължиха настъпателните операции по фронтовата линия Авдийвка - град Донецк.
  • Възможно е руските бизнесмени да поемат по-голяма роля в подкрепа на усилията на руското МО за формиране на нередовни доброволчески формирования.
  • Руският комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова продължава да отрича международните твърдения, че Русия принудително депортира украински деца в Русия.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    20 79 Отговор
    Бахмут никога няма да е руски

    Коментиран от #7, #9, #14, #20, #76

  • 2 .Българка

    20 63 Отговор
    ако ще и Путин да докарат-все тая ....
  • 3 Последния Софиянец

    62 15 Отговор
    Че кога е бил Зеленият в Бахмут че да се изтегля?

    Коментиран от #12

  • 4 Българин

    21 56 Отговор
    Русия една година седи пред Бахмут

    Коментиран от #10, #48

  • 5 Ихтамнет

    16 37 Отговор
    Докараха и подводницата със самолета където излита от нея тея азиатски спринтьори
  • 6 реру

    21 55 Отговор
    "... руснаците докараха "Солнцепек"..."

    То и преди бяха докарали... а сега е само скраб...

    Коментиран от #16, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мишел

    52 14 Отговор
    От два дни вагнеровци успешно, показно и без собствени опрочистват със Солнцепек непевзети квартали.

    Коментиран от #13, #21, #26, #34

  • 9 честен ционист

    50 12 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Артьомовск вече цял месец е руски. А укропам като видят Солнцепека, ще си плюят на петите и от близките села.

    Коментиран от #17

  • 10 и зИленски стои без бело

    38 12 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    ходи до полша да зареди
  • 11 Цитат

    41 8 Отговор
    "Руските сили вероятно" ще изтребят нацистите в Артьомовск.Клоуне???
  • 12 Значи

    12 40 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Зеления ходи в Бахмут поне пет пъти и ви се смееше най-нагло а вие си ръгахте във вените вилица и се пенехте що късия цар не ходи и той на бойното поле

    Коментиран от #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ще ,ще - още малко.
  • 15 Рамзан ага

    32 3 Отговор
    Най обичам сутрин рано да чувам тътена на поразяващи целите си Калибри и миризмата на тротил примесена с мирис на припечоно.Но като видях,какво остава след рейд на Тос 1А даже и на суров и кален като мен човек му се повдигна.

    Коментиран от #28

  • 16 тхв

    12 26 Отговор

    До коментар #6 от "реру":

    това катюша ли е тея правят само разработки на стари оръжия

    Коментиран от #24

  • 17 Хахахаха

    10 21 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Зельо ви каза сложили парцала със кокошката за герб върху една тоалетна и викат Бахмут наш да ама не
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 солнецепек

    10 30 Отговор
    Цепи слънцето - хе хе хе , това хвърля на нема и 20 метра щело слънцето да разцепи

    Коментиран от #71

  • 20 Българка

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ами той е и се казва вече Артьомовск.

    Коментиран от #30

  • 21 ЮЮЮЮЮЮ

    43 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мишел":

    Украинските войски не могат да се оттеглят от Артьомовск по няколко причини, каза военният журналист Олексий Борзенко .


    Първо, войниците от въоръжените сили на Украйна нямат право да правят това от отряди , които се състоят от полски наемници. Второ, бойците на киевския режим могат да се оттеглят само по един път, който се нарича "пътят на смъртта" поради редовните обстрели.

    Коментиран от #39

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 виво

    14 16 Отговор
    те руснаците са свършили оръжията скоро ще почнат и топчетата от руско - турската война да вадят и да леят гюлета от унищожените им танкове

    Коментиран от #37

  • 24 Ами

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "тхв":

    Казва се ТОС 1А.Може да прочетеш,какво е.
  • 25 УСА боклук

    30 5 Отговор
    Укропек ?
  • 26 Мммм

    38 7 Отговор

    До коментар #8 от "Мишел":

    Артьомовск е била снабдена с голямо количество незаконни вещества. Войниците на въоръжените сили на Руската федерация многократно са намирали използвани спринцовки на унищожените позиции на противника, отбеляза Борзенко.

    "Тези специални лекарства лишават човек от страх, той може открито да отиде за картечница и т.н. Американците отдавна доставят въоръжените сили на Украйна с тях", каза журналистът в интервю за 360 телевизионен канал

    Коментиран от #35

  • 27 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    27 7 Отговор
    Охооо, ЩЕ ИМА ПЕЧЕНО МЕСО, ЩОМ ДОКАРАХА "СОЛНЦЕПЕК". /ТОС - 1А/..😎😈И ТО-БЕЗ ДРЕБОЛИИТЕ, ЗАЩОТО ТОВА СА ТЕРМОБАРИЧНИ СНАРЯДИ, ПРАВЯТ ВАКУУМ И ИЗКАРВАТ ВЪТРЕШНОСТИТЕ, ОЧИТЕ, ПУКАТ ТЪПАНЧЕТАТА-С КРЪВОИЗЛИВИ... Жалко, язък за новото УКРО-пушечно месо, което НЯМА ДА ПРОМЕНИ НИЩОООО.
  • 28 много гледаш в тубата рекламни клипчета

    10 17 Отговор

    До коментар #15 от "Рамзан ага":

    Нищо не става. Могат да ударят нещо от 40 ракети и то до 2 км. Т.е. докато го подготвят вече е нацелено от противотанкова ракета, щото няма реактивна броня

    Коментиран от #31, #38

  • 29 Последния Софиянец

    25 10 Отговор

    До коментар #12 от "Значи":

    Ходил е до тоалетната в бункера в Полша.
  • 30 Българин

    2 9 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    в мечтите ти .....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 124

    31 8 Отговор
    Новите области на РФ в източна укрия се просъединиха доброволно на легитимни референдуми - хората не искат да живеят във фашистка укрия!

    Колкото и да промива мозъци американската пропаганда и да твърди, че са окупирани от Русия, тези области никога няма да са украински!

    Укрия вече не е държава - крепи се на доставките на заробващите я кравари...
  • 33 ...

    7 18 Отговор
    Отчаяни опити. Тая система е за полето. В град за нищо не става. Дори и на полето с нейните кирливи 3 км обсег. Дори най-тъпия AGM-114 Hellfire от 80те е с обсег от 8 км... демек няма да е на позиция преди да гръмне.

    Коментиран от #36

  • 34 реру

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мишел":

    "... опрочистват със Солнцепек непевзети квартали..."

    От дивана е открито още едно неподозирано приложение на Солнцепек - прочистване на квартали...

    Коментиран от #43, #60

  • 35 начи

    5 15 Отговор

    До коментар #26 от "Мммм":

    трябва да дадат и на копейкин такива лекарства и вещества за да може да скочи на хазарта
  • 36 така е

    14 3 Отговор

    До коментар #33 от "...":

    русняците не са се сетили тряба да се мине отгоре и да се пусне напалм иначе няма начин
  • 37 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    23 7 Отговор

    До коментар #23 от "виво":

    Така мислеха и от ФАЩ-кравариге, още от 1960 г. Че, "Руснаците нямат оръжия" .. А, ОЩЕ ТОГАВА, СВАЛИХА ШПИОНСКИЯ САМОЛЕТ" БЛЕКБЪРД", НА ВИСОЧИНА 22000 МЕТРА, С ОТЛИЧНИ РАДАРИ И ВИСОЧИННА РАКЕТА. Шпионираха ги с този "последна разработка", високотехнологичен самолет, НО НЕ ЗНАЕХА КАКВО ИМАТ В РУСИЯ! 😩 И СЕГА Е ТАКА.. НЕ СТРЕЛЯТ ПО "УКРОКОМАРИ" С ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ..
  • 38 Рамзан ага

    25 6 Отговор

    До коментар #28 от "много гледаш в тубата рекламни клипчета":

    Най вероятно е доста ефективно.Никой от тези срещу които е използвано не се е оплакал или е правил рекламации.
  • 39 Мишел

    31 8 Отговор

    До коментар #21 от "ЮЮЮЮЮЮ":

    Украинските войски не могат да се оттеглят от Артьомовск, но последните няколко дни бягат с все сили от този град. Вероятно, защото е кофти да те изпекът жив.
    При Авдеевка руснаците започнаха направо със Солнцепек и там нещата вървят бързо.

    Коментиран от #42, #47

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 дидо

    7 13 Отговор

    До коментар #39 от "Мишел":

    руснаците като свършат оръжието ще воюват само с молотов коктейли щото те си имат нефт и водка те нема как да свършат
  • 43 Ами

    16 7 Отговор

    До коментар #34 от "реру":

    С един залп ,цял квартал не се получава,но пък стерилизира няколко стотин кв .м.Та с няколко залпа може и квартал да стерилизира.

    Коментиран от #51, #52

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мбуа ха ха ха ха

    8 13 Отговор
    Много добра система. Като слънчице е. Особено като я гръмнат с обикновен дрон за 200 долара

    Коментиран от #54

  • 46 Дизел

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Като чета коментарите,":

    Коце, ти ли си?
  • 47 Верваме

    7 13 Отговор

    До коментар #39 от "Мишел":

    Миши пренадахме се вече..тоя чушкопек да не го взривят още днеска
  • 48 Настоящ "АГЕНТ" на ФСБ

    24 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Точно така, "Русия стои в Бахмут от 1 година" , ЗАЩОТО ТАМ СА МОНТИРАЛИ "МЕСОМЕЛАЧКАТА" И САМО ЧАКАТ НОВИ ДОСТАВКИ НА УКРИ.. ЗАЩО ИМ Е ДА СЕ МЕСТЯТ, КАТО САМИ ИМ ИДВАТ НА ТЕПСИЯ.. А?? 😜

    Коментиран от #62

  • 49 Абе

    11 3 Отговор

    До коментар #40 от "Като чета коментарите,":

    Това са жълтопаветни мног0п0л0ви мек0 ки1к0вци.
  • 50 ДОКО

    19 6 Отговор
    СОЛНЦЕПЕК...АКО НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ ПЪРЖЕНИ УКРАЙНЦИ ТО СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ..
  • 51 Катун с туземци с голяма голяма пушка

    5 14 Отговор

    До коментар #43 от "Ами":

    Това е най-безмисленото оръжие което търкалят тия клоуни..обсадна огнехвъргачка..радиус километър абсолютно безполезно устройство

    Коментиран от #56

  • 52 така е

    4 10 Отговор

    До коментар #43 от "Ами":

    Всичко е така, ако не бяха пълни с конфети, сега от един залп се получава 20см сняг от конфети пред входа. При разоръжаването 90-те руснаците са забравили че са напълнили тези оръжия с конфети при поискване от НАТО
  • 53 Шаро

    21 4 Отговор
    "украинските сили ще се изтеглят от Бахмут, за да избегнат обкръжаване, ако е необходимо, но все още не преценяват необходимостта от това."
    То докато се напреценявате, не остана кво да изтегляте.
  • 54 Ами

    12 7 Отговор

    До коментар #45 от "Мбуа ха ха ха ха":

    Ти нали се сещаш,че руснаците имат най вероятно стотици такива.Че една дала фира ,голяма работа,на война винаги има жертви.

    Коментиран от #57

  • 55 Интересно

    17 9 Отговор
    Изкуството на войната не е в бързото настъпление !

    Америка бързо настъпва, на всеки 4 години прави войни по света и все губеща излиза !


    Тук няма да е по различно.

    Звяра не може да победи БОГ !
  • 56 Ами

    17 4 Отговор

    До коментар #51 от "Катун с туземци с голяма голяма пушка":

    Питай тези срещу които е използвано,но ще ти отговорят,колкото печеното пиле във фурната.

    Коментиран от #65

  • 57 амчи ти нали се сещаш

    9 8 Отговор

    До коментар #54 от "Ами":

    че украинците имат хиляди такива дрончета

    Коментиран от #63

  • 58 Джон Рамбо

    6 11 Отговор
    Едно такова солнцепек мога да премахна по партизанския метод въоръжен само с РПГ

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мишел

    20 9 Отговор

    До коментар #34 от "реру":

    След залп на една машина , на 45 декара площ не остава нищичко живо, дори в танкосе или укрития. С ракетите, които ползват в Авдеевка, тази площ е по 150 декара на залп.
    Русия вече не воюва с бели ръкавици. Това, което пазеше за НатО, вече се ползва в Украйна.

    Коментиран от #64, #69

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Настоящ певец ФСБ

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "Настоящ "АГЕНТ" на ФСБ":

    Колега не ме занимавай с глупости - ФСБ е Формация Студио Балкантон
    Никаква агентура не е, образовай се малко и после пиши !
  • 63 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "амчи ти нали се сещаш":

    В момента има проблеми с доставките от Али и Експреса.

    Коментиран от #67

  • 64 хикимян

    7 9 Отговор

    До коментар #60 от "Мишел":

    Ми то това е целта да си изпука оръжията и после НАТО ще я запука

    Коментиран от #73

  • 65 Безимтересно

    5 11 Отговор

    До коментар #56 от "Ами":

    Няма кво да питам..украинците директно хвърлят върху руските окопи чували със взрив за разминиране голям панаир става
    и най-хубавото е че със пленена руска машина
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 амчи има

    0 5 Отговор

    До коментар #63 от "Ами":

    ма за рашките... щото са си купили "други неща по-необходими за тях", а не дрончета. Мбуа ха ха ха ха
  • 68 да да

    9 3 Отговор
    Отваря се скара и заграва за печеното......
  • 69 реру

    11 3 Отговор

    До коментар #60 от "Мишел":

    "След залп на една машина , на 45 декара площ не остава нищичко живо..."

    Това обаче не е "прочистване на квартали"... Така се пише когато си "направиш домашното",
    потърсиш в нета, попрочетеш нещичко по въпроса и чак тогава пишеш...
  • 70 Чичо Дончо каза

    11 6 Отговор
    Ще има печени укри.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 моля обер

    5 1 Отговор

    До коментар #70 от "Чичо Дончо каза":

    За гостите -печено зелено....
  • 73 Мишел

    8 4 Отговор

    До коментар #64 от "хикимян":

    Русия не е ползвала ядрените си оръжия, с които ще воюва с НатО.
    Тези оръжия са причина на НатО хич да не му се воюва с Русия.
  • 74 Основен извод краварски ненормалници

    6 1 Отговор
    Лъжете и на сън прости кравари
  • 75 мучо

    5 0 Отговор
    ситуацията се запича, а укрите се изпичат......
  • 76 дългото име и не само

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    само дето вече се казва артьомовск....
  • 77 Бахмут пада 3 пъти дневно

    0 4 Отговор
    И така вече 8 месеца. В първите 15 дни се изписа всички, което може да се измисли по темата. Оттогава само се преписват старите опорки.
Новини по държави: