Last news in Fakti

6 Април, 2023 19:31 5 145 114

Китайският президент не променя позицията си спрямо Украйна

  • китай-
  • украйна-
  • позиция-
  • война-
  • президент

Си Дзинпин не е показал никакви признаци, че възнамерява да промени позицията си относно войната

Китайският президент не променя позицията си спрямо Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Китайският президент Си Дзинпин не е показал никакви признаци, че възнамерява да промени позицията си относно войната в Украйна след разговори в четвъртък с френския си колега Еманюел Макрон, пише европейската редакция на Politico.

На втория ден от държавното посещение на Макрон в Китай, Си възприе отдавнашната си позиция относно пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна – като каза, че "всички страни“ имат "основателни опасения за сигурността“ – и не даде никакъв намек, че ще използва влиянието си за помогнете за прекратяване на конфликта.

"Китай е готов да призове заедно с Франция международната общност да остане рационална и спокойна“, беше максимумът, до който китайският лидер стигна по време на пресконференция в Голямата зала на народа в Пекин.

"Мирните преговори трябва да бъдат възобновени възможно най-скоро, като се вземат предвид разумните опасения за сигурността на всички страни във връзка с Хартата на ООН... търсейки политическо решение и изграждане на балансирана, ефективна и устойчива рамка за европейска сигурност“, добави той, седнал до Макрон.

Според Politico, френският президент е пристигнал в Китай в сряда с надеждата да накара страната да използва лостовете си за влияние върху Русия, за да сложи край на конфликта и да накара Пекин да се обяви против решението на Кремъл да разположи ядрени ракети в Беларус.

По време на личната си среща със Си Макрон изрази опасенията на Запада, че Пекин ще достави оръжия на Русия, според френски дипломат, запознат с преговорите. Но френският лидер изглежда не е стигнал далеч.

"Президентът призова Си да не прави доставки за Русия, които биха помогнали на нейната война срещу Украйна. Си отговори, че тази война не е негова“, разкри дипломатът, говорейки анонимно, за да опише частната сесия.

Разговорите - които представител на Елисейския дворец все пак определи като "откровени и конструктивни" - в крайна сметка продължиха час и половина.

След това действието премина към церемония по подписване, на която официални лица и бизнес лидери подписаха няколко сделки, включително продажбата на 160 самолета Airbus. Според Елисейския дворец китайското правителство е одобрило покупката на 150 самолета A320 Neo и 10 A350 – доставка, която е част от сделка на стойност 36 милиарда евро, обявена от Airbus миналата година.

По време на церемонията по подписване на сделката всеки китайски министър и бизнес ръководител се поклони дълбоко на Си, преди да подпише договорите с френските си колеги.

След това Си и Макрон се намесиха за съвместната си изява, обявена за "пресконференция с комунистически характеристики“ – което по същество означава, че не се допускат въпроси на пресата.

Контрастиращите стилове на двамата лидери бяха очевидни веднага. Си прочете внимателно написаните му забележки, докато гледаше право пред себе си, преди да отстъпи на Макрон. След това френският лидер продължи да говори приблизително два пъти по-дълго от своя домакин - протоколна грешка, която членовете на китайското обкръжение на Си забелязаха.

Самият Си на моменти изглеждаше нетърпелив и раздразнен, докато Макрон продължаваше да говори. Китайският лидер изпусна няколко дълбоки въздишки и изглеждаше смутен, когато Макрон се обърна директно към него, говорейки за войната в Украйна и тяхната съвместна отговорност да поддържат мира.

Макрон също призова Си да осъди изрично агресията на Русия срещу Украйна.

"Да говорим за мир и стабилност означава да говорим за войната, която Русия води срещу Украйна. Направихте някои важни коментари“, заяви френският лидер. "Това е война, която включва всички нас, защото член на Съвета за сигурност реши да наруши устава на ООН. Не можем да приемем това".

Френският депутат Ан Женете, която също проведе разговори в четвъртък с китайски официални лица, призна, че няма "никакви изненади“ в китайската позиция относно Украйна, но твърди, че все пак е полезно да се положат някои основи по въпроса.

"Това е началото“, отбеляза тя. "Ще има още разговори и частни моменти [между Си и Макрон]. Може би ще получим други съобщения“.

Си и Макрон ще се отправят към китайския град Гуанджоу в петък, където ще проведат още разговори и частна вечеря.

Си обаче не спомена изрично Русия в забележките си. И в ход, който вероятно ще раздразни официални лица в САЩ, Си каза също, че Китай и Франция трябва да "възобновят обмена между законодателните органи и военните“. След това той включи Франция в общ рефрен, който китайските служители използват, за да критикуват САЩ.

"Китай и Франция ще продължат... да се противопоставят на манталитета на Студената война и на блоковата конфронтация, обединявайки се за справянето с всички видове глобални предизвикателства“, заяви Си.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урсула и Макарон

    144 6 Отговор
    А ние защо се унижавахме на килимчето?

    Коментиран от #9, #109

  • 2 Теле

    127 11 Отговор
    СИ ВЕЛИК, ВЕЛИК ВЕЛИК!!!

    Коментиран от #24

  • 3 Хаха

    11 131 Отговор
    Кой лъжете бе нали го даваха по новините Макрон и Урсула ми свиха сърмите, а тоя само се потеше.

    Коментиран от #18

  • 4 ЕСССР

    169 8 Отговор
    Кога комар се удари у слон и му промени траекторията тогава и Урсула и Макарон, ще успеят😂😂😂

    Коментиран от #19

  • 5 да де

    120 6 Отговор
    Хаха Микрончо и мърсула викат ах ти льош китаец такъв
  • 6 Русофилос

    15 136 Отговор
    Урсула му каза в прав текст направо, че ако даде оръжие на Путлер и е аут от търговията с ЕС.

    Коментиран от #10, #33, #74, #110, #112

  • 7 ХАХАХА

    137 4 Отговор
    Акушерката призовава Си да .се срещне с Зеления наркоман ,а Си отговорил когато времето и условията позволяват. Добре им натрива носовете.
  • 8 Урсула

    93 2 Отговор
    Значи са ме изнасилили!

    Коментиран от #56

  • 9 Г-жа Миндер

    80 2 Отговор

    До коментар #1 от "Урсула и Макарон":

    Бабин ти беше на черджето, аз седях на тркракото столче с дупка. Предпочитам при господаря Ердо той поне ме черпи с баклава на миндера!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сусу Манарата

    86 4 Отговор
    Макаронът увисна.
  • 12 Последния Софиянец

    5 81 Отговор
    Малчуганчето от бункира пак е сам с рэлен памперс, мухахааа
    могууучая
  • 13 Путлер

    7 95 Отговор
    Питин клекна и целуваше ръка на жълтуря.

    Коментиран от #17, #50

  • 14 Хаха

    7 84 Отговор

    До коментар #10 от "ХАХАХА":

    А жултурете ще произвеждат москвичи и чушкопеци за необятния руской народъй 🤡

    Коментиран от #20

  • 15 Сатана Z

    5 102 Отговор
    Китаецу скоро ще привиква бункерния страхливец при нотариуса да издава Сибир, искам сега да чувам вой на подлогови копейки!
  • 16 с няколко думи

    110 3 Отговор
    Западняшко празнословие и плиткоумие . Съжалявам , ама много съжалявам , че Родината ми е поставена под властването на това скотоумие , считащо се още за ментор и владетел на Света.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БАЙ КУРТИ

    76 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Ти кои новини гледа / БГ, ЕС или триполовите. Гледай реално на нещата . Има и други източници. Щом отидоха да му ЦЕЛУВАТ д..... Урсула колкото и да е проста акушерка ,знае на къде духа вятърът . За МАКАРОНА ,до колкото разбрах са му намерили млад и над.....аре..н китаец . Нали се виждаше на пресконференцията колко беше усмихнат
  • 19 ТаУмВзе

    3 74 Отговор

    До коментар #4 от "ЕСССР":

    Ей колко си умен, колко копейки очакваш за тоя бисер, подлогович кален!

    Коментиран от #27, #37

  • 20 ХАХАХА

    73 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    А ти ще ревеш на ....... като цените на МА DE IN EC литнат до небето щото няма да ти работят работягите европейци за заплата като на китайците.

    Коментиран от #25

  • 21 ПО ТОЧНО

    75 1 Отговор
    Китаеца показа на урззула и макарон на дясната ръка пръста между показалеца и безименния..........!
  • 22 ☆ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    3 73 Отговор
    Проскубаните вати след капитулацията, ако не се примолят на Нато да ги присламчи като помощен персонал към алианса ще бъдат анексирани от чайна!
  • 23 Студопор

    79 1 Отговор
    Гледа интереса на страната си като всеки мъдър държавен ръководител. За съжаление ние нямаме такива в България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пу Си

    13 8 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Твойте е по разбита от емблемата на рено
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иван

    44 0 Отговор
    Значи боклука Байден е лидер на комунистите.
  • 31 Китай

    3 61 Отговор
    Има интерес тази война да продължава, путинкатта сега е на колене пред него след няколко години ще лази под краката му а още по евтини горива и суровини
  • 32 Рико анаграмата

    77 3 Отговор
    Императорът на Великата Поднебеснна си направи гаргара с придворните шутове пратеници посетили Забранения град.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 МирО

    85 5 Отговор
    Китайците са мъдър народ и добре познават характерът на джендърите, след като нападнаха Русия значи ще нападнат и Китай. Джендърите са свикнали стотици години да крадът от цял свят, но идва нов ред и тая няма да я бъде.
  • 35 ЕВРОФЕН

    54 1 Отговор
    Урсулата не е лизала достатъчно! Не е умилостивила хегемона!
  • 36 ТаУмВзе

    1 54 Отговор

    До коментар #27 от "ЕСССР":

    Е чул ли си някъде да има по евтини и продажни девушки от вас на планетата, всичките сте по 20 рубль и то на версия! Децата си продавате за някоя копейка!

    Коментиран от #44

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Велио

    48 1 Отговор
    Домакинята е ходила до Китай с надежда на намери билка за възстановяване на сексуалня апетит. Ама греда!
  • 39 Лаврентий Берия

    40 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Къв мишел си, бе жълто πаветна с0р0с0идна мас тийо,откраднал името на човека.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ами

    72 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Какво да се каже като Си му отиде на крака и го нарече приятелю:),а на тръгване му каза ,че заедно ще направят промени каквито не са правени от 100г.:)
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Сатана Z

    69 3 Отговор
    Пълна и безусловна капитулация на Нацисткият режим в Украйна и съд на всички замесени в геноцида над рускоезичното население на Донбас.

    Z

    Коментиран от #94

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чеченец

    52 1 Отговор
    YpycпиятаЛайняна на канапето ли е седяла или в коридора до асаньора?

    Коментиран от #59

  • 46 Десен

    60 1 Отговор
    Сега и дементния дядка Борел ще ходи да търси милостиня на килимчето. Как се гърчат в предсмъртни конвулсии джендърите. КЕФ!!!
  • 47 Факти, цитирам

    1 40 Отговор
    "Просто реторика":

    Китай омаловажи приятелството "без граници" с Русиякатомпросто риторика.
  • 48 си..

    46 1 Отговор
    Обеща помощ за вагнер в африка,,за да продължът успешното изселване на макарончо от континента..
  • 49 Китайския посланик Фу

    2 31 Отговор
    "Без граници" не е нищо друго освен реторика, подчерта той.

    Фу заяви, че Китай не е предоставял военна помощ на Русия, нито е признавал нейните усилия да анексира украински територии, включително Крим и Донбас.
  • 50 Не само ръката

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Путлер":

    И други работи на жълтура
  • 51 Смешно

    55 1 Отговор
    Китай да не дава оръжия на Русия ,а Франция да дава на Украйна. Е, така ли ще се стигне до мир?
  • 52 Смешно

    45 1 Отговор
    Китай да не дава оръжия на Русия ,а Франция да дава на Украйна. Е, така ли ще се стигне до мир?
  • 53 УСА боклук

    46 1 Отговор
    Ясно. Макрон ще се върне във Франция като кълфан петел.
  • 54 в шок ли си

    1 24 Отговор
    Е то позицията му е че подържатериториалната цялост на Украйна
  • 55 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    15 6 Отговор
    Тоя гад не иска да плаща в долари и евро! Казв че петрола му струвал няколко юана а газа още по малко... Сега ме разгневиха! Ще вдигам нещо ама няма да е кръвното. Или лихвите или данъците! Марш на касите и плащайте в евро защото ваше скапани лефчета никъде не ги искат освен в вашата си държавица. Благодаря.
  • 56 дядо поп

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "Урсула":

    Гладна кокошка , просо сънува!
  • 57 И китайците

    2 44 Отговор
    Отрязаха руслямците. Останаха само новите им братски народи от Африка и Арабия. Да им е честито на руслямците

    Коментиран от #66

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Си Зи

    1 28 Отговор
    Иска бившия ми враг да продължава да се гърчи в калта пред Бахмут поне година
  • 61 ЕДИН НЕЗАОБИКОЛИМ

    48 3 Отговор
    факт е труимфалната среща между Си дзипин и Путин, което западните сили не могат да преглатнат и мълчат за него. Противопоставиха му срещата на клоуна и молдовката - ха-ха-ха! Такива са фактите, които показват перспективите.
  • 62 Българин

    43 1 Отговор
    Хахха, императора се изгаври с френския плъх!
  • 63 ТЕЗИ ДВАМАТА ЩЕ СПАСЯВАТ СВЕТА?

    48 4 Отговор
    ТЕЗИ ДВАМАТА С НЕЗАВЪРШЕНО ПЕТОКАСНО ОБРАЗОВАНИЕ , СА КАКТО ВИНАГИ ЗА ПОСМЕШИЩЕ!! ЧУХМЕ ПАК ПАПАГАЛСКИТЕ ИЗРЕПТИРАНИ ЗА 100-ЕН ПЪТ КРАВАРСКИ ТЪПИЗМИ .
    ТЕЯ ТЪПАНАРИ ,ОСОБЕННО ЛАЙНЯНОВАТА УРСУЛА, СА ПРИРОДНО ОСАКАТЕНИ ОТ НОРМАЛОНА РЕЧ ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ТАКТ И ВЪОБЩЕ ЗА НЯКАКВА ДИПЛОМАЦИЯ.
    ТЯХНАТА ВЪЗМОЖНОС Е ЕДИНСВЕНО ДА ПАПАГАЛСТВАТ ЗАРЪКИТЕ ОТ ФАЩ И ДА СА СЕ ИЗРАЗЯВАТ В СТИЛ -ПРЕДУПРЕЖДАВАНЕ ,ЗАКАНВАНЕ,ЗАПЛАШВАНЕ , ОБЕЗПОКОЯВАНЕ..ТОВА МОГАТ ГОРКИТЕ..ТЕ НЕ СА И ЧУВАЛИ ДУМАТА ДИПЛОМАЦИЯ??? ПОЗОР ЕВРОПЕСКИТЕ СТРАНИ..
    ТАЯ ЛАЙНЯНОВА ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ СЕ ИЗЦЕПИЛА : ТЯ ПРЕДУПРЕДИЛА СИ ДА НЕ ......., ДРУГИЯ ПЕТОКЛАСНИК ПЪК РЕШИЛ ДА БЪДЕ ПО -УМЕН ТА КАЗВА НА СИ ДА "ВРАЗУМИ " ПУТИН ЗА......
    ТОТАЛНИ НЕАДЕКВАТНИЦИ, ТЕ ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ КАКВИ СА ЗА КАКВО СА ТАМ ,МОЖЕ БИ И ТЕ СА ДРОГИРАНИ КАТО ПРИЯТЕЛЧЕТО ИМ В УК.
    СРАВНЕТЕ ВСИЧКО ТОВА С ПОВЕДЕНИЕТО НА СДЪРЖАНОСТ, НА ТЪРПИМОСТ НА ТЪПАНРЩИНТЕ ИМ ,НА 5 КАЗАНИ ПРИКАЗКИ НА СИ , НО С ДОСТОЙНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.

    Коментиран от #76, #103

  • 64 Гост

    45 2 Отговор
    Много ми е интересно какво ли мнение има Си за Урсула и Макрон? То е ясно, че никога не би го казал защото културата и имаджа му не позволяват да го направи ама е интересно.

    Коментиран от #78

  • 65 Помнете историята!

    18 4 Отговор
    Урсулата трябва да се объща към Си само с Г-н Пин!

    Коментиран от #67

  • 66 ало, (д)русофоби,

    49 4 Отговор

    До коментар #57 от "И китайците":

    Пропагандата ви е глупава и няма да ви помогне! Тя няма да промени факта, че големи сили като Русия, Китай Индия, тоест тези от БРИКС, Южна Америка, Азия и Африка са срещу интриганта САЩ и настъпва нов световен ред! Процесът е вече необратим!
    Според МВФ Русия, Китай, Индия имат и ще показват по-голям икономически растеж тази и следващите години спрямо (н)англоговорящите държави и васалите им от ек.
    Но вие сте свикнарли да се отвятате от мнението си.
  • 67 УСА боклук

    18 4 Отговор

    До коментар #65 от "Помнете историята!":

    С поклон до земи.
  • 68 Жорето

    27 1 Отговор
    Ето такъв съюзник е мечта за всеки. Жалко, че не е на наша страна. Меко казано има какво да се желае още от европеиските лидери и политика.
  • 69 хихи®

    37 2 Отговор
    А България отново се оформя от страната на Булката

    Коментиран от #73

  • 70 Хъхъ

    5 49 Отговор
    Това беше последното предупреждение на Европа към Китай. Много скоро ще им бият дуспата като партньор, а в Китай ще чакат работвщи заводи и поръчки от европа ( ама друг път )

    Коментиран от #83, #86

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Китайче

    3 39 Отговор
    Колкото повече продължава войната ,толкова ще продължи купуването на безценица руския нефт ,газ и какво си поискаме .
    Колкото повече Украйна изтощава Раша,военно и финансово толкова по лесно ще си върнем Китайските исторически територии.
    Никакво спиране на войната не подкрепяме .

    Коментиран от #82

  • 73 Булката

    8 3 Отговор

    До коментар #69 от "хихи®":

    Вече я имаме .
    Черната Златка от Варна .
  • 74 някой

    29 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русофилос":

    А,коя е Урсула?
  • 75 Чеченец

    25 1 Отговор

    До коментар #59 от "правя и любов и война едновременно":

    Ние с тротинетката сме хвърлили око на баба урсула. Ако я набараме ще й правим такива сексуални неща, които са забранени по всички земни кълбета. Ще забрави за ваксини, украйни и китайци. Ще смуче и ще гледа жадно за още.
  • 76 А кой

    2 34 Отговор

    До коментар #63 от "ТЕЗИ ДВАМАТА ЩЕ СПАСЯВАТ СВЕТА?":

    Ще спасява света ,бе умник .
    Оня Тракторист и Руския Епилатор ли бре ?
    Хаха
    Епилатора е най големия идиот в историята .
    Той пък освен .
    Идет по плану и по графиком нещо друго знае ли .
    Една и съща простотия вече слушаме повече от година .
    Хаха

    Коментиран от #81

  • 77 9689

    31 2 Отговор
    Нищо ново,съюзът между Русия и Китай е непоклатим.
  • 78 защо

    24 1 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    Напротив - "Китайският лидер изпусна няколко дълбоки въздишки"
    Аз съм лаик, но от обща култура, това е убийствено.
  • 79 ЕВРОФЕН

    34 1 Отговор
    Урсулата и Макарона изискват - смешници! Осъзнайте се!!
  • 80 Ццц

    40 2 Отговор
    Преди 2 часа четохме, че китаецът се съгласил да въздейства. Проблемът на тия персони е, че искрено вярват, че на изток нещата стават като на запад - някой даде заповед на друг и войната започва или спира. Когато Си Дзи Пин отиде в Москва отиде директно в Москва. А Макрон на път мина през Вашингтон. Схващате ли разликата между великите демокрации и омразните диктатори?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ццц

    39 2 Отговор

    До коментар #72 от "Китайче":

    Ти мисли, че купуваш шиистов газ на четворна цена и не бери грижа кой купува на безценица. Виж, че за баба ти няма 20 лева за Великден, но милиарди за Наркомайна се намират и не бери грижа кой е изтощен. Истински се изумявам как е възможно? Нали еволюцията имаше само една посока???
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Механик

    30 1 Отговор
    "Китайският президент не променя позицията си спрямо Украйна"
    САЩ- ох как болиииииииииии!
  • 85 партньорска западняшка просточа

    31 2 Отговор
    Че то и на дибилите стана ясно , че замисълът е първо да бият Русия , после да бият и Китай , дори самите си го казваха , китаецът да не е по-невменяем от тях .
  • 86 Хъхламъхла

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хъхъ":

    И кво шъ стане (остане) от пазара с един и половина милиарда население.
    Не си много умен? Нали?
  • 87 Боа

    24 2 Отговор
    Две подробности относно визитата на двама европейци:
    Урсула дори не беше посрещната от Си.Дори и китайски чиновник я чакаше горе по стълбите.
    Си се съгласи да се ободи ня Зеленски.Но никой не знае кога ще е.
    История със завода "Мотор сич"китайците няма да я забравят!
  • 88 Гого

    32 1 Отговор
    Интересно Си и Макарона си говорели, че ще ходят на вечеря, но нещо не става въпрос за другия член на делегацията - Урсула. Тя къде се дяна? Май са я качили на самолетчето и по живо и по здраво, обратно в Брюксел. Или ако е там са я оставили да разглежда забележителностите на Пекин. Си любезно (и не толкова любезно) я потупа по гръбчето и я изпрати в трета глуха, където и е мястото. Тази си позволи да заплашва Китай, че щели да се влошат отношенията между ЕС и Китай, ако Китай дава оръжия на Русия. Урсула май забравя с кого разговаря. Затова и СИ веднага си направи "секуро" след нейните заплахи. Той изрично подчерта, че в света вече текат необратими промени и ако такива като Урсула и другите ястреби от ЕС не се освестят, ще изпаднат от влака. А на Китай му е все тая какво разправя "лошото ченге". Ако ЕС не се освести и не спре да хрантути зеления за наша сметка в буквалния смисъл, го чакат лоши времена. Както и макарона го чакат в Париж. Докато си развява задните части в Китай Франция гори в буквалния смисъл. Хората си искат хляба и привилегиите и хич не ги интересува какво иска зеления. Време е Европа да се откъсне от влиянието на чичо Сам. Иначе я чакат тежки времена.

    Коментиран от #107

  • 89 кво ще си играем

    23 2 Отговор
    Бай Дънката сега да разпореди незабавен арест на Си цдинпин , арестува Тръмпито , Путин стяга пежкира , джапанките и четката за зъби , ред е и на Си да бъде сдобит с присъда от някой " независим " съд на американско подчинение .
  • 90 ПАЛЯЧОВЦИ,БЕСПЛОДНИ СЪЩЕСТВА ТРГНАЛИ НА

    22 1 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, НЕ ОЦЕЛИХА .. АКО БЕШЕ ДЖЕНДАР , ЩЕШЕ ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ , АМА НЕ!!!!
  • 91 Може ли

    29 1 Отговор
    Някой да обясни, защо тия двамата са в Китай .
    и на какво се надяват?
    Не трябва да си много умен за да знаеш,
    че след многобройните заплахи и провокации срещу Китай
    и посещението на китаеца в Москва
    КАКЪВ ЩЕ Е ОТГОВОРА
  • 92 отегчен

    3 18 Отговор
    Тоест. Китай не иска край на войната, защото сегашната поза партер на Русия им е много изгодна.
  • 93 соломон

    19 3 Отговор
    Изкуфелият престъпник- терорист Джо кога ли ще посети Китай. Защото често посещава наркоман клоуна в Киев.( да не забравя оборудван с нова multisуstema - цяла система - заглушител, катализатор, филтър DPF, освежи тел на въздуха спокойно може да кажем ,че е EURO-8 за емисионните газове CO2 тъй като често пърдеше не можеше да се въздържа тоя проблем е решен даже да си напълни гащите само леко ще се чувства дъх на Френски парфюм) Така,че вярвам в най скоро време ще посети Китай.
  • 94 Защо не протестират

    1 18 Отговор

    До коментар #43 от "Сатана Z":

    в Русия ,против народа на Украйна че се защитават,да ги помолят да си предадат пералните и телевизорите

    Коментиран от #95

  • 95 Защото

    13 0 Отговор

    До коментар #94 от "Защо не протестират":

    Няма толкова глупави хора като теб.
  • 96 Мисля

    16 1 Отговор
    На всички им е ясно.. САЩ са отчаяни. Опасна работа терорист да е отчаян, но това 3 положението.
  • 97 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 14 Отговор
    Другарят Си в момента дои другаря Пу и не желае никой да му пречи, иначе дойната крава ще пресъхне. После, като свърши млякото другарят Си ще наблегне, че той единствен е бил неутрален и никой няма право да го обвинява. ПП За да доиш една крава дълго, трябва да я захранваш със зоб. Поняли?

    Коментиран от #106

  • 98 Ггг

    4 2 Отговор
    Енергийните компании на Франция (Total Energies) и Китай (CNOOC) приключиха първата по рода си сделка за продажба на втечнен природен газ на Китай, сключена в юани, пише RFI.
  • 99 Ггг

    11 0 Отговор
    65 000 тона LNG от ОАЕ, които френската фирма продава на Китай, отбелязват важна стъпка в усилията на Пекин да подкопае щатския долар като основна валута в търговията с газ и петрол.

    „Споразумението улесни ценообразуването в различни валути, сетълментите и трансграничните плащания “, каза Гуо Сю, председател на Shanghai Oil and Natural Gas Exchange, който улесни сделката.

    Нито Total Energies, нито CNOOC пожелаха да коментират подробно сделката. И това се очаква.

    По време на забележително посещение в Рияд през декември 2022 г. китайският президент Си Дзинпин покани страните от Персийския залив да използват Шанхайската борса като платформа за сетълмент на петролни и газови транзакции в юани, припомня RFI.

    Очевидно този призив е бил чут. И това не е първият елемент от голяма мозайка. През изминалата година Русия също конвертира значителна част от търговията в юани и рубли, което доведе до естествено намаляване на дела на долара и еврото.

    По време на неотдавнашното посещение на президента на Бразилия в Пекин беше постигнато и споразумение за преобразуване на търговията между двете страни в национални валути.
  • 100 Рашка с чашка

    2 17 Отговор
    Втория след САЩ, най-спечелил от злополучното нахлуване на Русия в Украйна е Китай. Сега Русия е абсолютно зависима от Китай. Без Китай , руснаците са буквално фалирали. И както каза Си Дзинпин, Сибир, рано, или късно, ще стане китайска територия. Това сега се случва.

    Коментиран от #104

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ммм...да

    11 0 Отговор
    Китаеца знае,че комшията е по-ценен от брат.
  • 103 Стоян

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "ТЕЗИ ДВАМАТА ЩЕ СПАСЯВАТ СВЕТА?":

    На каква дрога сте?
  • 104 Мафани Забуя

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "Рашка с чашка":

    Даже и някога да се случи,как това ще направи твоя живот в qe не фа по добър,гал фон.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 В допълнение:

    6 0 Отговор

    До коментар #88 от "Гого":

    Всъщност при това посещение:
    Урсула беше изпратена за тест - как ще комуникира Китай с ЕС. Макрон се добави с цел да качи имиджа си като световен политик. А реално се подписа отработената сделка за 160 самолета, което е впечатляващо! И това е. Утре Макрон ще си плати за дългата реч и нарушаване на протокола. Но той ще е носител на посланието за Байдън, не Урсула. А послание от Си ще има.
    Последната въобще не се споменава в статията, което е странно.
  • 108 Безпристрастен

    8 0 Отговор
    И максрона,и акушерката изобщо не са в час, какво се крие зад името Китай. Поне да бяха се посъветвали с някой експерт,който познава техния специфичен, и присъщ само за тяхната култура,начин на изразяване ,и какво се крие зад него във всеки определен момент.Това е нация която не познава ( не ползва)директна форма на отрицание! Но имат 32 форми да ти откажат,без да кажат- Не!
  • 109 оркестр Прощание славянки

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Урсула и Макарон":

    не е унежение, това е чест за тях , че изобщо са приети от Си Дзинпин. Ранговете не са равни, Си Дзинпин е президент на свободна държава, а тези двамата са американски администратори на територията на Европа.
  • 110 оркестр Прощание славянки

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русофилос":

    Много си заблуден , ако си мислиш че тези администратори са дошли да търгуват , те не могат самостоятелно да вземат решения, трябва да питат господарите си зад океана. Европа БЕШЕ свободна , сега НЕ
  • 111 Артилерист

    5 0 Отговор
    Европата го закъсва, заради послушанието на американците. Кавгата с Русия й идва много на загуба и Урсуза и Макрон няма да са последните, които ще бият чело пред Си Дзинпин да не помага, а да моли Москва за прошка. Но "Москва не вярва на сълзи"...
  • 112 МмАаХх

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русофилос":

    Ами ако им врътне кранчето за доставки на суровини и материали, които могат да дойдат само от там, или на компоненти за технически изделия, които масово се произвеждат там, тогава ЕС ще бъде аут не само от търговията с Китай, а въобще, а ти няма да имаш телевизор, кола и компютър, на който да си пишеш глупостите
  • 113 Сибир, ще е отново китайски

    1 6 Отговор
    Китайският президент не променя позицията си спрямо Украйна, Но и не признава окупираните от Русия нови територии и анексирания Крим за руски територии..!
    Си Дзинпин обаче направи най важното при съвместните разговори с Макрон, като "обезоръжи" Русия от най силното й оръжие - заплахата за използване на ядрени оръжия с които заплашва Запада и по този начин приравни "непобедимата" й безаналогова армия на Русия, с тази на Нигерия и че "безграничното приятелство" с Русия е само фраза , като изрично спомена че Русия трябва да забрави за ядрените си оръжия и че в никакъв случай не трябва да прибягва до тях, защото като пряк съсед с 10 пъти по голямо население Китай също ще се чувства застрашен и няма да стои безучастен...!!!
  • 114 Гост

    1 0 Отговор
    Си Дзинпин не е президент, а е генерален секретар на Китайската комунистическа партия. Може би е добре да се прави разлика. И ако променяше позицията си заради това, че някой нещо бил казал, то нямаше да е генерален секретар на партията. Капиш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания