Last news in Fakti

8 Април, 2023 17:40 781 6

Черна гора трябва да се фокусира върху интеграцията в ЕС и стабилизирането на политическата ситуация

  • черна гора -
  • интеграция-
  • ес

Джурович се е срещнала вчера с Милатович и го е поздравила за впечатляващия резултат. Събеседниците са обсъдили предстоящото встъпване в длъжност на Милатович, настоящата политическа ситуация и бъдещите насоки на развитие на Черна гора

Черна гора трябва да се фокусира върху интеграцията в ЕС и стабилизирането на политическата ситуация - 1
Снимка: Shutterstock

Черна гора трябва да се фокусира върху европейската интеграция, за да стане следващата страна членка на ЕС, както и върху стабилизирането на политическата ситуация в страната. Това заяви председателят на черногорския парламент Даниела Джурович, а новоизбраният президент на страната Яков Милатович се съгласи, предаде специално агенция МИНА.

Според прессъобщение на парламента Джурович се е срещнала вчера с Милатович и го е поздравила за впечатляващия резултат.

Събеседниците са обсъдили предстоящото встъпване в длъжност на Милатович, настоящата политическа ситуация и бъдещите насоки на развитие на Черна гора.

„Общото заключение е, че Черна гора трябва да се фокусира върху европейската интеграция, за да стане следващата страна членка на ЕС, върху икономическите въпроси, които са от приоритетен интерес за гражданите, както и върху стабилизирането на политическата ситуация в страната“, се казва в прессъобщението на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глюпости ,

    3 2 Отговор
    Откога Монте Негро си мечтаят за Евразийският съюз ..
  • 2 ДЯДЯ ПУТИН Ъ ШОКИРАН

    4 1 Отговор
    И тия ми бият шута.....
  • 3 СЛЕД НАТО

    5 1 Отговор
    Стават членове и на ЕС....дядя Путин ъ в тих ужас
  • 4 провинциалист от провинция Тракия

    0 2 Отговор
    Те са си с евро, за какво им е ЕС?
  • 5 европа исткапут

    0 3 Отговор
    България е от 15 години в този дяволски съюз и резултатът е последно място по жизнен стандарт и заплати,на които се смеят африканците!Същата незавидна съдба ги очакват и тези от монтенегро!Но да се надяваме.че скоро ес ще се разпадне!

    Коментиран от #6

  • 6 БСП КОМУНИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "европа исткапут":

    Всички искат в ЕС.....а говорят че било лошо там.