Last news in Fakti

13 Април, 2023 12:08 660 3

Американското обществено радио се отказва от използването на "Туитър"

  • сащ-
  • туитър-
  • радио-
  • медия

Това е първият значителен отказ на голяма новинарска медия след придобиване на платформата от Илон Мъск

Американското обществено радио се отказва от използването на "Туитър" - 1
Източник: Shutterstock

Американското обществено радио заяви, че се отказва от използването на социалната мрежа Туитър, предаде Франс прес. Това е първият значителен отказ на голяма новинарска медия след придобиване на платформата от Илон Мъск.

Дотук се стигна след продължилия цяла седмица спор относно решението на Туитър да определи общественото радио на САЩ като "свързана с държавата медия". Същото се случи и с британската обществена медийна корпорация Би Би Си.

Франс прес припомня, че определянето на двете медии като държавни е същото, каквото е за медиите в авторитарни държави като Русия или Китай.

Отказът на американското обществено радио от използването на профилите му в Туитър се случи часове след като Мъск посочи в интервю за Би Би Си, че решението за етикета за държавна медия е било грешка и че ще обмисли да го промени на "публично финансиран", предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТППДБГЕРБСДСДПС+

    6 4 Отговор
    Минават на гpиндp
  • 2 Някой знае ли, какво се случва

    2 2 Отговор
    Със свръхтехнологичните, суперИновативни перални на онЯ мискинин Мъск?
    Взеха да падат каТ зрели круши !
    Новата версия на "Камъните падат...".
  • 3 пенко

    0 0 Отговор
    ЛЕЛЕ - ТУИТЪР ИМ СЕ " НАТИСКА " ---ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ---ЛЕЛЛЕ !!!!!!!!!!!!