Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Април, 2023 05:15 1 268 25

Украйна получи обещания за още 5 милиарда долара помощ

  • денс шмигал-
  • украйна-
  • премиер-
  • помощ-
  • война

Новината бе обявена от премиера на страната Денис Шмигал

Украйна получи обещания за още 5 милиарда долара помощ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е получила обещания за допълнителни средства в размер на 5 милиарда долара в подкрепа на борбата ѝ срещу Русия, каза снощи премиерът Денис Шмигал, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Шмигал, който е във Вашингтон, заяви, че е имал "плодотворни срещи" с представители на Международния валутен фонд (МВФ), Световната банка (СБ) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в кулоарите на пролетните срещи на МВФ и СБ.

По-конкретно Швейцария и Дания и редица други страни са обещали допълнителна помощ на Украйна, а американският производител на самолети "Боинг" (Boeing) е опростил дългове на украински компании в размер на 200 милиона долара, съобщи той.

Шмигал изрази очакване Украйна да получи още средства на предстояща конференция в Лондон.

"Международните партньори ни увериха в своята дългосрочна подкрепа", подчерта украинският премиер след срещите си във Вашингтон. Той спомена за общо 115 милиарда долара.

Украйна се нуждае от около 14 милиарда долара, за да запълни дупката в бюджета си тази година, каза още Шмигал. Той посочи, че Съединените щати ще осигурят 2,3 милиарда долара за тази цел, а Европейският съюз ще предостави 1 милиард евро (1,1 милиарда долара).


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 $$$$

    32 4 Отговор
    А как ще ги връщат?
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 4 Отговор
    Войните не са Решение а Мирът е Решението
  • 3 Калпазанин

    27 5 Отговор
    Милиарди милиарди на хартия, тцтцтцтцт тва с каква скорост се печатат тия долари тези преди на ротшилд трябва да са 10 скоростни с турбо
  • 4 Цецо

    37 6 Отговор
    Фашистката хунта начело с един наркоман заробва страната не с години, а с век за напред.
  • 5 Буратино

    28 4 Отговор
    Американско лай.но ,добре,че не си Буратино,носът ти ще е 1 метър,както обичаш да лъжеш!До кога ще повтаряте тази лъжа за милиардите долари помощи от благородния запад!Дрън-дрън-дрън!Заеми,които се връщат плюс огромните лихви!И точно боинг ще опростят 200 милиона,това се казва виц...Точно преди 2 дни съобщиха за проблеми на Боинг;акциите им падат катастрофално,десетки заводи се затварят,дефицит на резервни части
  • 6 лагард

    10 4 Отговор
    Истински или напечатени 5 ярда? Имали дали безотговорно

    Коментиран от #20

  • 7 Леля Гошо

    24 4 Отговор
    Т.нар. мисирки редовно пропускат най-важната информация относно парите които потъват в бездънната яма Украйна. Това заеми ли са или безвъзмездна помощ??? Или ще речете, значение няма, ако са заеми, никой няма намерение да ги връща.

    Коментиран от #9

  • 8 Ами да

    27 4 Отговор
    Обикалят света и просят, пък където мине... А това, че борчовете им наближават 200 (двеста!) милиарда, че приходите им към бюджета не стигат за заплати и пенсии, та заборчават допълнително с поне 4 - 5 милиарда на месец ни дума... Чува се само "дайте, дайте, дайте..." А и ни дума, че са световни шампиони по корупция и кражби на средства от помощи и оръжия... Миналата седмица ги уличиха, че са гепили къде $400 милиона от парите за горива за армията си... Не знам до кога спонсорите на тия малоумници ще си затварят очите за всичките простотии на киевските нацита, но нищо добро не се очертава за тях в обозримото бъдеще! Вероятно ще влязат в световната история като единствената държава в света, която е продадена за шепа долари от собствените си "ръководители"...

    Коментиран от #10

  • 9 Нали знаеш,

    20 5 Отговор

    До коментар #7 от "Леля Гошо":

    че единственото безвъзмездно нещо на тоя свят е сиренцето в капана... А укрите са хлътнали с двата крака в този капан... Па и крадат като изоглавени... Ще се наложи да си продадат държавата, а купувачи има бол... Те и сега са продали над 17 000 000 хектара на едни момчета отвъд океана... Ще продадат и останалото...

    Коментиран от #22

  • 10 Украин

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ами да":

    А не е единствена,Русия продаде Аляска за 15 000$,един тон уиски и 200 одеала.

    Коментиран от #15

  • 11 Помнете историята!

    8 1 Отговор
    Мераклиите да купят Украйна май си купуват фабрика на 8 Септември. Човека не е решил още ще има ли окраина.
  • 12 Азов

    3 10 Отговор
    Слава на Украйна!

    Коментиран от #14

  • 13 А бе

    6 1 Отговор
    обещавайте, сега се обещава, не се дава.
  • 14 Ами

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Азов":

    слава, слава, колко да е слава. Още няколко месеца "слава" и после няма да я има.
  • 15 Малко бъркаш

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Украин":

    нещата! Русия, в лицето на император Александър II, продава своята задморска територия, която смятала за бреме и не е могла да покрива административните разходи по ред причини! Продадена е за $7.2 милиона... Франция също продава на САЩ огромна територия, Френска Луизиана, с 600 000 кв. километра по-голяма от Аляска и четири пъти по-голяма от собствената и територия, но забележи, че и двете не са територии, на които е разположен административният център на държавата, т.е. столицата и не продават държавата си, а нейна колония... Докато тия ще продадат държавата си, барабар със столицата си и населението в нея...
  • 16 Корупция брато,

    5 1 Отговор
    Корупция брато, Корупция с живота на хората и парите се изпращат обратно поне 85%. Офшорки и вили на тропически острови. Съд за мошениците!
  • 17 МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК

    1 2 Отговор
    Ужас,а пък на нас тъпофилтаците подложни на нужника пРосия ни обещаха по 1 чувал с рубли на стойност 3 гнили долара !!!
  • 18 От страни

    0 0 Отговор
    Брей, тая Украйна е голяма работа - толкоз много обещания получи за толкова милиарди....та сега за още 5.
  • 19 От страни

    0 1 Отговор
    Ако сметнем това дето го е получила и разгледаме кво се има напредвид ще е ясно че става дума на обикновено пране на пари от демократите. Те краднат по голямата част от парите. По малката краднат тия от хунтата на Зе и най малката отва в хазната на държавата та да не се срути.
  • 20 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "лагард":

    Кой ще им даде пари и още повече напечатени? Тия да не са луди? Дават им нещо от рода на Special Drawing Rights, SDR, СДР. С това можеш само да си върнеш по предишните версии но не да си купиш и баничка.
  • 21 От страни

    1 1 Отговор
    Тоя Шмигал как го не е срам с такова фамилно име да го пишат из вестниците - "шмыгать" - да подсмърчаш.
  • 22 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Нали знаеш,":

    Точно в момента поляците изнасят чернозема с тирове зърновози. Даваха го по руската телевизия. Ще изсечат горите ще изнесат земята, кихлебара се изнася на поразия...ще я изчистят до тектоничната плоча па натам всеки си лови гората...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: