Last news in Fakti

16 Април, 2023 04:42 914 6

Дерайлира част от товарен влак в американския щат Мейн ВИДЕО

  • сащ-
  • влак-
  • мейн-
  • катастрофа-
  • пострадали-
  • рокууд

Трима железничари са пострадали

Дерайлира част от товарен влак в американския щат Мейн ВИДЕО - 1
Снимка: Rockwood Fire and Rescue

Част от влак, превозващ и опасни материали, дерайлира и се подпали в района на Рокууд, в американския щат Мейн, предадоха световните агенции, цитирани от БТА, като се позоваха на представители на противопожарните служби. Трима железничари са пострадали.

Става дума за товарен влак на канадската железопътна компания "Канедиън пасифик". Три локомотива и шест вагона, натоварени с дървесина и електрически кабели, са дерайлирали в гориста местност, където са се подпалили. В композицията е имало още вагони, транспортиращи опасни материали, но те не са дерайлирали, обяви горската администрация на щата Мейн. Няма риск от изтичане или възпламеняване на опасни вещества.

Причината за инцидента е слягане на железопътната линия. Вероятно то е било причинено от топящ се лед или от падането на камъни върху релсите.

Рокууд се намира в северната централна част на щата, в преобладаващо селска зона. Но градът е в близост до езерото Мусхед, едно от най-големите сладководни езера в щата.

Дерайлирането е поредното от серията подобни инциденти в страната.

Федерални регулаторни органи и членове на Конгреса призовават железопътните компании да направят повече, за да предотвратят подобни инциденти сред дерайлирания на композиции с опасни химикали в щатите Охайо и Минесота, заради които се наложи евакуация на населението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    13 0 Отговор
    Тва кой поред дерайлирал влак е, щото и в обора бая се запалиха сега пък и в Канада
  • 2 Жорж

    15 0 Отговор
    А тея пък ХЕПТЕН не ни интересуват. Да се оправят. Нали мачкат целия свят. Нищо им НЕМА.
  • 3 Уса

    11 1 Отговор
    Както писах и преди това,което е останало днес от Америка не може да пребоядиса онова,което великите американци са построили преди време.Днешните просто не могат или не желаят или са безсилни
  • 4 напоследък много зачестиха

    6 0 Отговор
    тия "случайните" аварии в щатското бдж
  • 5 Хайл

    9 1 Отговор
    Тези в мейн дали разбраха за наводнението в селата около Карлово миналата година???? Кво ме боли крягата за американския бдж
  • 6 От страни

    2 0 Отговор
    Забележете че са всевлакове с опасни материали. Най безопасното беше пожара на шоколадовата фабрика в Пенсилвания. Останалото са смо химии и заводи за втечнена газ. И това не са Петров и Боширов а са си дип стейта на САЩ си трови гражданите.