Last news in Fakti

16 Април, 2023 06:43 1 638 2

Седем убити при стрелба в аквапарк в Мексико

  • мексико-
  • стрелба-
  • убити-
  • аквапарк

Сред жертвите е и едно дете

Седем души, сред които и едно дете, бяха убити от въоръжени мъже, нахлули в аквапарк в град Ла Палма в мексианския щат Гуанахуато, в централната част на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на местните власти.

Полицията е пристигнала на мястото, където е намерила телата на три жени, три мъже и дете на 7 годинки. Един човек е бил тежко ранен.

Според собственика на аквапарка нападателите са се отправили директно към група хора в аквапарка, открили са огън по тях, после са потрошили всичко, намиращо се там, и са отнесли охранителните камери.

Кадри, появили се новинарския сайт "Дебате Нотисиас", показват жертвите на земята, а други хора, бягащи панически, за да се предпазят от стрелбата.

Аквапаркът се е намирал близо до университетски кампус. Зоната е отцепена от армията и полицията.

Промишленият щат Гуанахуато, който едно време беше проспериращ, сега е един от най-засегнатите от насилието в Мексико заради войната на престъпните картели Халиско Нуева Женерасион, който е най-могъщият в страната, и Санта Роса де Лима, който е започнал дейността си в сектора на кражба на гориво.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    2 0 Отговор
    телата на три жени, триМА мъже и ЕДНО дете на 7 годинки.

    Коментиран от #2

  • 2 Явно

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    В Германия не са го изтърпяли и са изритали обратно тук. Пише по-неграмотно от Мара.
Новини по държави: