Last news in Fakti

19 Април, 2023 05:54 1 213 12

Поне един загинал и петима ранени при срутване на паркинг на няколко нива в Манхатън ВИДЕО

  • манхатън-
  • ню йорк-
  • паркинг-
  • загинал-
  • ранени

Според властите бетонните плочи на етажите са рухнали една върху друга "като палачинки", смачквайки автомобили

Поне един загинал и петима ранени при срутване на паркинг на няколко нива в Манхатън ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко един човек е загинал, а петима са ранени при срутване на четириетажен паркинг в квартал Долен Манхатън, близо до университета "Пейс" в Ню Йорк, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на властите.

Загинал е работник, а още петима, които се намирали на мястото, са ранени.

Спасители от службите за извънредни ситуации използваха роботизирани устройства, за да обследват мястото за още жертви или пострадали след изтеглянето на пожарникарите заради нестабилността на конструкция. Според властите обаче всички, които са били в съоръжението, са открити.

Те казваха, че няма подозрения за неправомерни или злонамерени действия. "Нямаме причина да смятаме, че става въпрос за нещо различно от срутване по конструктивни причини", заяви пред репортери комисарят на градската полиция Кичънт Сюъл.

Според властите бетонните плочи на етажите са рухнали една върху друга "като палачинки", смачквайки автомобили. На видеозапис, заснет от очевидци, се виждат коли, които висят на ръба. Хората, които са били наблизо, казват, че се чул страшен грохот, последван от писъци, посочва Асошиейтед прес.

"Беше като при земетресение", каза студент от университета "Пейс". Негови колеги студенти разказват, че са видели как падат автомобили.

Паркингът се намира на няколко пресечки от кметството и Бруклинския мост и на по-малко от километър от Нюйоркската фондова борса.

В резултат на срутването сградата е напълно нестабилна, заяви на пресконференция кметът на Ню Йорк Ерик Адамс.

Пожарникарите трябваше да се изтеглят заради опасността, като вместо това претърсването се извършва с дрон и роботизирано куче, съобщи началникът на оперативния отдел на пожарната Джон Еспозито.

Сградата се е срутила като куп палачинки, чак до подземния етаж, каза изпълняващият длъжността комисар по строителството Казимир Виленчик.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    6 0 Отговор
    Сложна е работата на архитекта и - впрочем - той дава гаранция до 10 години, след което - не носи отговорности.

    Някой - не е проявил интерес - доста е крехка една сграда на паркинг нива - след като е правила палачинка.

    Всичко е голяма трагедия всъщност, ама трябва да се види точно.
  • 2 янкееее,гоу хоум

    13 2 Отговор
    Не е атентат!Какво остава-корупция и некачествено строителство!Когато арматурата е с дебелината на италиански макарони,сградата неминуемо пада!Ужас-и това са ни господарите!Боже,пази България!
  • 3 Дамммм

    12 2 Отговор
    Тия все повече се превръщат в кочина от третия свят...
  • 4 абе,водещият

    18 2 Отговор
    няма ли да публикуваш водещата новина-посещението на г-н Лавров в БразилияДоста информационни агенции предадоха новината,ти се правиш на абдал!Разбирам,американците са позеленяли от яд,но какво да се прави съдба!ЩЕ крием истината ли,не се получава.има интернет,не всички медии получават центове от Вашингтон
  • 5 Винкело

    8 1 Отговор
    Не много отдавна по същия начин се срина един хотел във Флорида, после мост из Колорадо... В Турция поне падат при земетресения.
  • 6 Америка сее смърт

    10 2 Отговор
    Спрете с тая американизация бе!
  • 7 Юнайтед Стейтс

    6 2 Отговор
    се разпада
  • 8 Дивото зове

    1 2 Отговор
    Руски архитекти сър...
  • 9 Пешо

    8 0 Отговор
    С тези батерии , колите стават много тежки и паркингите не са изчислени за такова натоварване. Това ще е новият проблем с електро автомобилите. Това е само началото.
  • 10 деменцията

    6 2 Отговор
    Не може да бъде , в меката на демокрацията такива неща не се случват . Това е фейк.
  • 11 Емиии…

    1 1 Отговор
    Карат коли по тон и половина с батерии 600 кила и после що се срутвали паркингите. Ми че те не са правени да паркират камиони.
  • 12 Топ място

    1 1 Отговор
    Гаража е на топ място , някои инвеститор си го е харесал . Ако малка част от даден етаж да е пропаднал е конструктивни причини .Но всички етажи да пропаднат , е някой е помогнал гаража да се сгромоляса . Което означава че умишлено е предизвикано срутване , което е криминален акт .