Last news in Fakti

20 Април, 2023 22:03 1 181 9

Виртуална военна игра в Конгреса на САЩ показа необходимостта от решителни действия за увеличаване на въоръжението на Тайван

  • тайван-
  • китай-
  • тайвански проток-
  • си дзинпин-
  • цай ингвен

Тревогата от възможен конфликт около Тайван, остров със самостоятелно демократично управление, който Пекин обявява за свой, се превърна във въпрос, по който има рядко срещано двупартийно единодушие във Вашингтон

Виртуална военна игра в Конгреса на САЩ показа необходимостта от решителни действия за увеличаване на въоръжението на Тайван - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Военна игра в Конгреса на САЩ, симулация на китайско нахлуване в Тайван, демонстрира колко е голяма необходимостта от въоръжаване на острова "до зъби", заяви днес председателят на парламентарна комисия по въпросите, свързани с Китай, след като симулацията показа, че Вашингтон трябва да увеличи производството на ракети с голям обсег, а бизнесът да се подготви за икономически последици, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Комисията на Камарата на представителите по въпроси, свързани с Китайската комунистическа партия, ръководена от републиканеца Майк Галахър, проведе снощи необичайно симулационно учение с участието на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Център за нова американска сигурност". Резултатите от него показаха, че снабдяването на Тайван от страна на САЩ би било невъзможно след начало на конфликт с Китай.

"Намираме се в период на максималната опасност от нахлуване на Китайската комунистическа партия (ККП) в Тайван и вчерашната военна игра подчерта необходимостта от предприемане на действия за възпиране на агресията от страна на ККП и въоръжаване на Тайван до зъби преди началото на каквато и да е било криза", посочи Галахър в изявление.

Тревогата от възможен конфликт около Тайван, остров със самостоятелно демократично управление, който Пекин обявява за свой, се превърна във въпрос, по който има рядко срещано двупартийно единодушие във Вашингтон. Американски официални представители твърдят, че китайският президент Си Цзинпин е наредил на армията да бъде готова за нахлуване на острова до 2027 г., но признават, че това не означава, че Китай е решил да го направи.

Китай никога не е отхвърлял възможността да използва сила, за да постави Тайван под свой контрол. Вашингтон е най-важният доставчик на оръжия за острова, но Тайван неведнъж се е оплаквал от забавени доставки, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 3 Отговор
    Виртуалният път на фишеците от Севастопол до Варна и Ген Щаба трае съответно 3 мин и 4.5 мин.

    Коментиран от #3

  • 2 Хе,хе...!

    16 3 Отговор
    На тия кравари всичката им военнна храброст е виртуална,като на рамбовските им филмови герои...
  • 3 ЕВРОНЮЗ

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ами той Вовата ги започна в Окрайна, сега нека се прехвърлят в Тайван да ги довършат Китай

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фалиралите

    3 0 Отговор
    Се гърчат като настъпана змия 😉😁🙃
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Икономист

    3 0 Отговор
    Ковид-вакс далаверата приключи успешно, веднага след това и Украинската пералня вече изпра колкото възможно народна парА и е на приключване. Нормално е да се подготвя следващия рунд
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пешо

    5 0 Отговор
    "необходимостта от решителни действия за увеличаване на въоръжението на Тайван"
    В заглавието е написано ясно, имаме нужда да си продаваме оръжията и не ни интересува какво ще правите с тях.
    Просто бизнес!
    Каквото и да коментираме тук мача се играе а ние сме само публика!