Last news in Fakti

24 Април, 2023 12:50 791 5

Британските пъбове чакат с надежда коронацията на крал Чарлз III

  • великобритания-
  • крал чарлз-
  • коронация-
  • пъбове-
  • разходи

Тъй като събитието вероятно ще стимулира оборотите им

Британските пъбове чакат с надежда коронацията на крал Чарлз III - 1
Източник: БГНЕС

Британските пъбове се надяват коронацията на крал Чарлз III да стимулира оборотите им, които са твърде слаби от началото на годината, според шефа на "Грийн кинг" (Greene King), една от най-големите пивоварни в страната, управляваща и около 1600 питейни заведения, предаде ДПА.

По думите на Ник Макензи почивните дни около коронацията са "огромен шанс" на пъбовете да покажат защо са считани за един от стълбовете на британското общество въпреки предизвикателствата пред сектора и натиска върху личните финанси на хората.

Според проучване на "Грийн кинг" около 27 на сто от британците на възраст между 18 и 34 години възнамеряват да посетят някой пъб по време на уикенда на коронацията на крал Чарлз III. Очакванията са те да изпият около 1,8 милиона пинти бира, пише БТА.

"Грийн кинг" е произвела специална бира за коронацията на 6 май, а управляваните от нея пъбове са планирали различни събития, включително чаени партита. "Ние като бизнес се надяваме това да даде така необходимия ни тласък в момента", казва Макензи. "Много наши пъбове планират различни неща за коронационния уикенд, което подчертава колко важни са те са за своите местни общности".

Пъбовете на Острова са под огромен натиск от растящите сметки за енергия и спадащите доходи на населението, посочва ДПА. От началото на годината 153 пъба в Англия и Уелс са били принудени да затворят врати. От "Грийн кинг" посочват, че сметките за енергия на един от нейните пъбове за миналата година са скочили до 100 000 лири от 15 000 година по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    2 1 Отговор
    Британските алкаши само повод чакат..
  • 2 Да де,именно...!

    2 0 Отговор
    Британските Ръбове чакат с надежда коронацията на крал Чарлз III
  • 3 Аман от тия...

    4 0 Отговор
    ...префънцунени кралски особи...!
    Боли ме фара за техният снобски живот,който е на светлинни години разстояние от нашият-реалният живот...!
  • 4 Чарли lll

    1 0 Отговор
    Ще се раздам докрай за да стане купона . Припомням си филма Крал Ралф
  • 5 Биропиец

    0 0 Отговор
    Е па колко бира може да изпие чарлз?
Новини по държави: