Last news in Fakti

25 Април, 2023 11:10 930 10

Започва гражданско дело за клевета срещу Тръмп

  • тръмп-
  • дело-
  • журналистка-
  • клевета

По случая бившата американска журналистка И. Джейн Каръл обвинява бившия президент на САЩ, че я е изнасилил

Започва гражданско дело за клевета срещу Тръмп - 1
Източник: Shutterstock

В Ню Йорк днес започва гражданско дело за клевета срещу Доналд Тръмп. По случая бившата американска журналистка И. Джейн Каръл обвинява бившия президент на САЩ, че я е изнасилил през 90-те години на миналия век, предадe БТА.

Почти е сигурно, че Тръмп няма да присъства в съдебната зала. Делото ще се гледа от федерален граждански съд в Манхатън, след като бъдат избрани съдебните заседатели. Съдът ще трябва да реши каква да бъде стойността на обезщетението, което да бъде евентуално изплатено на бившата журналистка. Тя е работила за сп. "Ел". Днес И. Джейн Каръл е на 79 години, предаде "БНР".

Процедурата противопоставя от 2019 г. Каръл на Тръмп. Каръл обвинява Тръмп, че я насилил в пробна на голям магазин в Ню Йорк през 1995 г. или 1996 г. Тръмп обаче твърди, че това е пълна лъжа. Ето защо Каръл заведе през ноември 2019 г. гражданско дело срещу Тръмп за клевета. Тръмп тогава заяви, че Каръл не е неговия тип жена. През 2019 г. той не можеше да бъде съден заради имунитета му на президент. Каръл пък не успя тогава да заведе дело за изнасилване срещу него, защото давността на предполагаемото престъпление бе изтекла.

На 24 ноември 2022 г. обаче влезе в сила закон в щата Ню Йорк, който позволява в продължение на една година на жертвите на сексуална агресия да подновят исковете си в граждански съд. Така Каръл депозира нова жалба миналия ноември и се стигна до настоящото гражданско дело. В жалбата тя обвинява Тръмп и в агресия, освен в клевета, и иска обезщетение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    4 23 Отговор
    Тръмп няма да избегне затвора

    Коментиран от #7

  • 2 Българин

    4 21 Отговор
    руската под...а ще си го получи
  • 3 СИНЯ ЖЕНА 👩

    3 19 Отговор
    МАХАЙТЕ Я ТАЗИ АМЕРИКАНСКА ГРОЗНА РИЖА ПИЯНИЦА ОРАНЖЕВА, ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ДА СЛАГА ДРУГ ДЕМОКРАТ ИЛИ ДЕМОКРАТКА ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ОТ БУШ ИНСТИТУЦИЯ ,ВСЕ ПАК Е КАПИТАЛИЗЪМ И ЛИБЕРАЛНА ПОЛИТИКА

    Коментиран от #6

  • 4 мисирка ниво минус 999

    16 0 Отговор
    Оправете си неясните заглавия, бе слабоумни фитки! Правилното в случая е: "дело срещу Тръмп за клевета", а "дело за клевета срещу Тръмп" е с двойно значение.
  • 5 Стига де

    8 1 Отговор
    Не остана не насилена и не ощипана от него жена... Тази бившата журналистка си спомнила след двайсет години...Абе какви са тези спомени сега. Тогава защо си е мълчала? Също като една наша...

    Коментиран от #8

  • 6 Хе хе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "СИНЯ ЖЕНА 👩":

    Ми като е така, що недоволстваш?
  • 7 Кой кого

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А Бай Дрън -дрънкача на оръжие?
  • 8 народът казва в подобни случаи

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Стига де":

    лани пръд----ла баба, чак сега замирисало. А в този случай мирише чак до ТУК, че това е замислена акция срещу Тръмп. Ами да подгонят бай дънЧО за опипването на момиченца. Но стига само да подгонят сина на бай дънЧО и него самия за корупция покрей Украйна.
  • 9 Започва

    4 1 Отговор
    лов на вещици.
  • 10 Юрдек

    2 0 Отговор
    Хммм! Започва дело. Разбрах. Но делото е за "клевета срещу Тръмп " или за клевета "срещу Тръмп". Някой е наклеветил Тръмп и сега той води дело срещу клеветата или Тръмп е наклеветил някого и делото е срещу него? Но ние, мисирите, имаме за задача да изкълвем зрънцата и да кудкудякаме каквото ни наредят, макар и самите ние да не знаем какво говорим.