Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2023 18:17 8 483 8

САЩ предвидиха следващия ход на руската армия в Украйна

  • украйна-
  • джон кърби-
  • сащ-
  • русия-
  • война

Вашингтон очаква с подобряването на времето руската армия да премине в настъпление

САЩ предвидиха следващия ход на руската армия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските окупационни войски могат да преминат в настъпление в няколко сектора на фронта. Такива действия на противника се очакват с подобряване на метеорологичните условия в Украйна.

Това каза Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на САЩ, в интервю за „Гласът на Америка“. По думите му Щатите засилват помощта за сигурността на Украйна, така че украинската армия да има всички възможности да започне сама контранастъпление.

„Знаем, че през пролетта, когато времето се подобри, а то вече започва да се подобрява, можем да очакваме руснаците да поискат да преминат в настъпление в някои райони, но не знаем точно къде и как ще направят това. Ние искаме да гарантираме, че украинците са по-способни да се защитават срещу руското настъпление. Ако решат за собствени настъпателни операции, те ще могат да ги провеждат", каза той.

Освен това представителят на Белия дом подчерта, че САЩ развиват капацитета, който предоставят на Украйна. Той назова и основните нужди на Въоръжените сили на Украйна за днес. Сред тях са бронирана техника, артилерия, средства за ПВО и материално-техническо обезпечение.

"Това наистина е жизнената сила на всяка армия в полето. Как да бъде поддържана в бойно състояние, как да получава резервни части, храна, вода и гориво - неща, необходими за непрекъсната работа. Така че това трябва да бъде сред приоритетите ”, каза Кърби.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    138 21 Отговор
    Ама как така?Нали украинците щяха да настъпват?Обърках се!
  • 2 Делю Хайдутин

    91 12 Отговор
    Е това вече е смешно.ха ха ха ха ха ха
  • 3 Оръжия,

    128 7 Отговор
    Оръжия, убийства, природни богатства, пари !! Войници бегайте от бойното поле.
    Оставете политиците да се бият.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жабокът Кърмит

    12 2 Отговор
    Общо взето Сащ биха се радвали да запазят текущите позиции на бойното поле в Украина и да удалжат войната.
    Трудно ще им се получи обаче, понеже украинците сами нищо военно не произвеждат вече и зависят изцяло от военна помощ предоставяна от Нато държавите. Изглежда че военните харчове когато воюваш срещу Руската армия са големи. Всичко трябва да се извозва от цял свят до Украина. Щом последно Нато стигнаха да молят Южна Корея да праща 155мм снаряди за артилерия. Бензина им свърши доста бързо на Нато.
  • 6 Маро

    11 1 Отговор
    Що не пишеш , че 5000 излязоха на поход за мир или ти си от мисирките дето казаха че са 100.
  • 7 1234

    6 1 Отговор
    А дали са предвидили,че може да се окъпят с някое цунами,ако продължават да воюват с Русия,чрез украинския народ,защото ги е страх да застанат техни войници срещу руснаците,а използват украинците да загиват вместо тях.АМЕРИКА винаги са били ПОДЛЕДЦИ. На техните войници им дай да нападат работници във заводите докато хората работят....такива са те...РОКОВЦИТЕ много смели....
  • 8 Разкриха гениален ход на Украйна преди

    1 1 Отговор
    контраофанзивата !
    Забраниха на украинските журналисти да посещават определени участъци от фронта ......... генитални идьоти !
Новини по държави: