Last news in Fakti

25 Април, 2023 17:10 961 3

Примирието в Судан не се спазва! Стрелба в Хартум

  • судан-
  • преврат-
  • конфликт-
  • гражданска война-
  • стрелба-
  • хартум-
  • военни

Съобщава се за звуци от тежка артилерия и стрелба в побратимения на Хартум район на Омдурман въпреки 72-часовото примирие

 Примирието в Судан не се спазва! Стрелба в Хартум  - 1
Снимка: Оля Ал-Ахмед / личен архив

Съобщава се за звуци от тежка артилерия и стрелба в Хартум в района на Омдурман въпреки 72-часовото примирие с посредничеството на САЩ между суданските въоръжени сили и Силите за бърза подкрепа (RSF).


Боеве избухват и в Генейна в Западен Дарфур, според местни доклади.


Хиляди суданци са рискували през опасни пътища, за да избягат от боевете и да потърсят убежище в съседните Южен Судан, Египет и Чад.

Британското правителство съобщи, че е започнало мащабна евакуация на свои граждани от Судан.

"Стрелят! Чувам ги как стрелят! Не можем да излезем от къщи. Искаме да тръгнем за град Медани, там е по-безопасно, но е невъзможно да излезем за да заредим джипа и да тръгнем, защото непрекъснато се стреля. Чухме преди малко експлозии, и то близо до нас, защото рефлектираха в стъклата на къщата....Изобщо не се спазва обявеното примирие! Стрелят!", сподели специално за ФАКТИ от Хартум госпожица Хинд Садик, инженер в голямо предприятие в столицата.

Източник: ФАКТИ / Al Jazeera

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Терористите не са Хора Войните сеят смърт разруха някой плаща и Подклажда Войната Насилията Жестокоста
  • 2 Доротея

    1 2 Отговор
    Тези станаха като европейците! Кого да подкрепяме, никой не казва! Как хората да се ориентират кой е против Русия!?
  • 3 Росен

    0 0 Отговор
    Русия е в Судан, защото са открити много лаборатории за разработка на биологични оръжия спонсорирани от СЗО. Това което беше в Украйна е дреболия в сравнение с това което е открито в Судан.