Last news in Fakti

30 Април, 2023 09:59 1 972 33

Коронацията на Чарлз III ще донесе най-малко 1 млрд. паунда допълнително на британската икономика

  • коронация-
  • великобритания

По време на трите празнични дни за коронацията се очаква да бъдат изпити 1 млн. литра бира. Пъбовете получиха и специално разрешение да удължат работното си време до полунощ

Британците се надяват предстоящата коронация на краля им Чарлз III да съживи икономиката на страната, която е в застой от началото на миналата година. Лондон е в очакване на хиляди туристи от цял свят през трите почивни дни за тържествата, съобщи Нова телевизия.

Коронацията е първото такова събитие от 70 години насам. Макар желанието на крал Чарлз III да е за по-кратка и не толкова пищна церемония, все пак се очакват впечатляващи шествия, концерти и забавления в трите празнични дни от 6 до 8 май.

Финансови анализатори смятат, че събитието ще донесе най-малко 1 млрд. паунда допълнително на британската икономика, докато организацията му ще струва около 200 млн. лири. Мнозина казват, че британското кралско семейство е като световна атракция или тематичен парк, до който всеки иска да се докосне поне веднъж в живота си. А когато става въпрос за такова значимо събитие като коронация, интересът е още по-голям.

Хотелските резервации в Лондон се увеличават, а магазините вече се пълни с всевъзможни стоки, носещи символите на монархията. Могат да се купят както скъпи порцеланови сервизи, така и най-обикновен чипс. Има за всекиго по нещо. Дори любимите кучета на покойната кралица Елизабет II са с водеща роля.

Собствениците на пъбове също се надяват на високи обороти. Някои от големите пивоварни дори пуснаха специални бири за събитието като жест към крал Чарлз III, който многократно е подкрепял старите английски кръчми, смятани за един от стълбовете на британското общество.

По време на трите празнични дни за коронацията се очаква да бъдат изпити 1 млн. литра бира. Пъбовете получиха и специално разрешение да удължат работното си време до полунощ, за да може хората да се събират в тях и да гледат заедно телевизионните предавания за коронацията и да се забавляват.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дефне

    29 1 Отговор
    Чарлз е плод на вековно кръвосмешение
  • 2 надарен батко

    9 1 Отговор
    болят ме сините прашки на надарената кака
  • 3 Рентген

    18 1 Отговор
    Има бузи като на Чопър
  • 4 Хисторик

    22 1 Отговор
    Този има накичени ордени за заслуги по случай колонизацията на Индия преди 300 години.
  • 5 Джамбяса

    15 1 Отговор
    Тия печелят от мухъл.
  • 6 Путинче

    14 0 Отговор
    Ами щом е толкова печеливши да го коронясва всяка година 😆
  • 7 Със сватби

    17 1 Отговор
    ли ще си оправят икономиката островитяните?
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    Аз признавам само цар Путин и на него се кланя.

    Коментиран от #11, #17

  • 9 Култура миянко

    24 2 Отговор
    Посещавайте коронацията,защото повече може и крал да няма.Англистан скоро може да има шах или султан.
  • 10 # идиоти вън

    14 2 Отговор
    Абе, тоя къв е, че ми надуха главата от телевизиите,че щели да го коронясват на гергьовден, та тоя е един камило....ц!

    Коментиран от #13

  • 11 Форда

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пуутлер загуби!
  • 12 Ричард

    16 1 Отговор
    Британия е забогатяла от колониите и терора който са упражнявали там на коренните населенияв колониите
  • 13 Наблюдателен

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "# идиоти вън":

    Ми те половината му поданици вече са козоеbци, нормално е той да е Камилоеbец.

    Коментиран от #14

  • 14 Индиец

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдателен":

    У нас кравите са свещенни, а в Британия Камилите стават кралици-консорт.
  • 15 Джамбяса

    6 1 Отговор
    Мъндръсам безплатно луди крави. До посиняване и обратно.
  • 16 Горчев

    5 1 Отговор
    Каквото и да пишете, на всякъде започват новините международните с ,, Днес в Лондон.....кралицата...., а след коронацията ще е Чарлз 3-ти". Фактор са. Може и да не ги харесват , но може би снобско поведение.

    Коментиран от #23, #24

  • 17 Едуард Петров

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Държиш се хулигански предизвикателно, защото Руският Президент Владимир Путин е законно избраният Президент на РФ от над 80 процента от имащите право на глас! В Световната Изборна Практика има само Един Случай на по висок Процент, а именно В БЪЛГАРИЯ; ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИЗБИРАН ЗА ПЪРВИ ( ГЕНЕРАЛЕН) СЕКРЕТАР НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП С РЕКОРДНИТЕ 99,98 ПРОЦЕНТА! УНИКАЛНО!
  • 18 Вова първи кога?

    1 5 Отговор
    Дядо Чарли го кръщават на Гергьовден
    Предполагаемо ще се отрази добре на руските ви тела
  • 19 2313512

    5 1 Отговор
    Последният британски монарх ще бъде...
  • 20 Име

    15 1 Отговор
    Държавен цирк.Кмета индиец премиера пакистанец
  • 21 Тото

    12 1 Отговор
    Това са пълни глупости!!!!Този старец е наследник на семейство което се е вускачило на трона със проливането на доста невинна кръв!!! Пополисти и крадци трябва не да се коронясва а да се прати на заточение във Африка .
  • 22 мунчо

    8 1 Отговор
    айде давайта ме тая корона, че да не вземе да се гътне преди да я е получил. И без това чака над 70 години докато бабето ритна камбаната.. То тая империя отдавна я няма, тия рептили не могат да управляват собственото си семейство, пък за страната си какво да кажем
  • 23 Джамбяса

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Горчев":

    Леле, Горчев, да ти имам факторите!
    Долу геронтофилията!

    Коментиран от #27

  • 24 Едуард Петров

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Горчев":

    Горчев, ти помниш ли, когато през 2000-та година този същия, тогава принц Чарлз, посети Циганската Махала Столипиново в Пловдив, за да присъства на циганска сватба! Лично аз отидох с колелото от Пловдив на Летище Крумово, където кацна самолета му, да Го посрещна, след което веднага, на пълни обороти се придвижих до Махалата! От Скотланд Ярд хиляди служители с карабини с оптичен прицел, бяха заели пътища и съседните блокове в Столипиново, където се състоеше Сватбената Церемония по български обичай! Беше незабравимо преживяване! Между другото, с Чарлз сме набори - аз съм роден на 6 Май 1948 г. Гергьов Ден, Ден на Храбростта на БНА, А НВ Чарлз Трети - през Ноември 1948 г. Тъй, че аз съм Му скромен батко! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И БОГ ДА ПАЗИ НЕГО, ДОМЪТ МУ, СЕМЕЙСТВОТО МУ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ЕС И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!

    Коментиран от #28

  • 25 Джамбяса

    8 4 Отговор
    Кукуригу, Едуарде!
    Радвам се, че помниш до 2000 год. Апропо, поздравления за уникалното връткане на педалите от Крумово до Столипиново, страшен змей си!. 100 километра вдигна ли? А как те пуснаха в маалата, Едуарде? Щото , то, аз не съм чувал някой хайдутин да се е казвал Едуард, например Едуард войвода, така че може и да си вътрешен човек там. Но да си дойда на думата -дреме ми на мене, Едуарде, за разните му там царе-маре, плюя аз на ингилизите и най-паче на целия ес да му го напляскам. Държа само на България. На който не му харесва, кеф му Крумово, кеф му Столипиново.
  • 26 Коко

    2 0 Отговор
    Балъците ще си купуват сувенирчета.
  • 27 Горчев

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Джамбяса":

    Той не е само мой фактор. Това е твое желание и виждане. Света не си ти , а има и много като теб, но виждаш кой е в новините и ще бъде новина и събитие. За теб нищо не пишат и не те обсъждат, а само аз в само този момент.
    Всеки с мнението. Все пак бъди горд, че някой ти обърна внимание!!!;)

    Коментиран от #29

  • 28 Горчев

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Едуард Петров":

    Да си жив и здрав и да празнуваш рожден ден още дълги години.
  • 29 Джамбяса

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Горчев":

    Горчев, вие що не се грабнете с Едуарда, вземете го и оня Чарли Три, обадете се и на Монката Горския, седнете в ОФ клуба и му праснете един белот...Доволни ще останете...Може и в новините да влезете...

    Коментиран от #33

  • 30 Бибитко

    0 0 Отговор
    Чарлз драпаше да стане крал, независимо че именно той има голям принос за чувствително снижения авторитет на британската монархия. Вместо да отстъпи място на сина си Уилям, той предпочете да направи любовницата си Камила крапица.
  • 31 шири

    0 0 Отговор
    По време на трите празнични дни за коронацията се очаква да бъдат изпити 1 млн. литра бира и да бъдат изядени 6 милиона печени кюфтета заедно със сандвичи. Единье и пийнье му е майката. И печалби.Но....булката на Хари няма да вземе участие в това. За нея само детски храни и прясно мляко,т.е. разтворено във вода сухо мляко.
  • 32 в кратце

    2 0 Отговор
    Това е целта на занятието. Кинти,кинти и кинти.
  • 33 Горчев

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Джамбяса":

    От недон.осени акъл, няма нужда. Вулгарен си , а не намирам уместно да се бъркаш на всякъде , където не ти е работа. В махалата те знаят колко ти е акъла , а сега и цял форум.
Новини по държави: