Last news in Fakti

1 Май, 2023 16:36 796 1

Диалог! Утрешната среща в Брюксел в рамките на диалога Сърбия - Косово ще бъде особено важна

  • александър вучич-
  • албин курти-
  • косово-
  • мирослав лайчак-
  • сърбия

Белград отказва да признае независимостта на Косово, която някогашната сръбска област обяви през 2008 година

Диалог! Утрешната среща в Брюксел в рамките на диалога Сърбия - Косово ще бъде особено важна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Специалният представител на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак оцени, че утрешната среща в Брюксел, организирана в рамките на разговорите за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина, ще бъде особено важна, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Лайчак, обобщавайки работата си през изминалата седмица във Фейсбук, отбеляза, че се е срещнал с министър-председателя на Косово Албин Курти на икономическия форум в Делфи, Гърция, за да се подготви детайлно за предстоящата среща в рамките на диалога между Белград и Прищина на 2 май в Брюксел, която, както посочи той, ще бъде особено важно.

Лайчак припомни, че се е срещнал и с гръцкия външен министър Никос Дендиас в Делфи и че го е информирал за последните събития в диалога. Той отбеляза и срещата си със специалния пратеник на Великобритания за Западните Балкани лорд Стюарт Пийч.

Сърбия отказва да признае независимостта на Косово, която някогашната сръбска област обяви през 2008 година. Двете страни водят преговори под егидата на ЕС за нормализиране на отношенията си.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фашагите от

    1 0 Отговор
    Косово, военната база на ФАШистанците да се маха от там! Най-голямата тяхна база в Европа "Бондстийл" е на окупираната от тях сръбска земя, след завоевателната им война с Югославия! И в Германия имат окупирани територии (Рамщайн, Шпандалем, Зенелагер и т.н..) и в България имат завзети територии и по цяла Европа!!! Не били завоеватели? А да са правили референдум, да имат в Косово сащиянска база? НЕ СА! За това пък реват постоянно за Крим, дето народът одобри с референдум присъединяването им към Русия!
Новини по държави: