Last news in Fakti

2 Май, 2023 22:00 595 4

Първомайските шествия в Берлин преминаха спокойно

  • първомайските шествия -
  • берлин -
  • мирно-
  • първи май-
  • ден на труда-
  • германия

Берлинската полиция съобщи, че 58 мъже и 9 жени са били задържани по време на първомайските акции. Освен това са започнали 99 разследвания във връзка с нарушаване на обществения ред, оказване на съпротива на силите на реда увреждане на имущество и други сходни нарушения

Първомайските шествия в Берлин преминаха спокойно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шествията по случай Деня на труда в Берлин преминаха по-мирно от миналата година, заяви германската полиция, предаде ДПА. Въпреки това в "Туитър" се появи 10-секунден клип, на който се вижда неоснователно използване на сила от полицейски служители, допълва агенцията.

Берлинската полиция съобщи, че 58 мъже и 9 жени са били задържани по време на първомайските акции. Освен това са започнали 99 разследвания във връзка с нарушаване на обществения ред, оказване на съпротива на силите на реда увреждане на имущество и други сходни нарушения.

Деветима полицаи са получили предимно леки наранявания.

Началничката на берлинската полиция Барбара Словик изрази удовлетворение. "Тази година 1 май премина по-мирно от миналата година", заяви тя, като по думите ѝ това се дължи на "интелигентния и благоразумен подход" на полицията.

Словик каза по повод разпространеното в "Туитър" видео, че кадрите ще бъдат проучени. "Отнасяме се към това доказателство и ще проведем задълбочено разследване на инцидента", подчерта тя.

В Деня на труда в Берлин са били разположени около 7100 полицейски служители, а в околностите на германската столица е имало около 2600 полицаи.

През последните години 1 май беше белязан от насилие, особено в района Кройцберг.

Според данни на полицията германската столица вчера са се събрали около 28 000 души, които са участвали в 19 мероприятия, като в демонстрацията в Кройцберг са се включили 12 000 души. Според организаторите обаче демонстрантите в Кройцберг са били около 20 000.

На появилия се в "Туитър" видеозапис се вижда как полицаи от провинция Мекленбург-Предна Померания, носещи екипировка за борба с безредиците, разчистват главната улица в Кройцберг. На кадрите се вижда, че силите на реда използват палки и лютив спрей, като ДПА отбелязва, че няма видима причина за полицейската агресия.

Полицейският синдикат "Геверкшафт дер полицай" (GdP) защити заснетите служители на реда, като заяви, че е "самонадеяно" да се съдят действията им, без да се знае какво ги е провокирало.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво спокойствие в Берлин

    3 0 Отговор
    Като нета се напълни с клипове на живо,
    колко "мирно" премина първомайстор "манифестация" !
    ..а в Париж ....
  • 2 Гориил

    2 1 Отговор
    Всички бесни умряха по време на пандемията.
  • 3 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Явно са по страхливи от французите или по доволни ,нищо не са давали за там тишина ?не знам как им действа инфлацията ,заплатите по големи не знам ?Тук си е чиста революция ама не им стиска да си кажат истината .
  • 4 И нашият Поход на мира

    4 0 Отговор
    мина мирно и спокойно миналата неделя. Цели километри вървяха главно МЛАДИ хора, в 36 града на страната. НЕ ВИДЯХ адекватно отразяване от медиите. ЗАЩО????
    Знаете ли колко НЕдемократично е това??? И нечестно спрямо хората и българите.
Новини по държави: