Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Май, 2023 09:00 2 497 89

ISW: Атаката с дронове по Кремъл е инсценировка

  • русия-
  • украйна-
  • кремъл-
  • мобилизация-
  • дрон-
  • руска агресия

Украински официални лица, включително украинският президент Володимир Зеленски, подчертаха, че Украйна не е извършила нападението

ISW: Атаката с дронове по Кремъл е инсценировка - 1
Снимка: Shutterstock

Русия обвини Украйна, че е извършила удар с дрон срещу Кремъл на 3 май. Разпространените на 3 май в социалните мрежи кадри показват как дрон се взривява близо до мачтата за знаме на върха на сградата на Сенатския дворец на Кремъл в Москва, докато двама неидентифицирани души се изкачват по купола на сградата.

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Кремъл обвини Украйна, че е организирала "планирана терористична атака" с цел убийство на руския президент Владимир Путин, и уточни, че по време на атаката Путин не е бил в Кремъл и поради това не е пострадал.

Украински официални лица, включително украинският президент Володимир Зеленски, подчертаха, че Украйна не е извършила нападението.

Русия вероятно е организирала това нападение в опит да привлече вниманието на руската общественост към войната и да създаде условия за по-широка обществена мобилизация. Няколко показателя сочат, че ударът е бил вътрешно дирижиран и целенасочено инсцениран.

Руските власти наскоро предприеха стъпки за увеличаване на вътрешните възможности за противовъздушна отбрана, включително в самата Москва, и поради това е изключително малко вероятно два безпилотни самолета да са могли да пробият няколко слоя противовъздушна отбрана и да се взривят или да бъдат свалени точно над сърцето на Кремъл по начин, който да осигури впечатляващи изображения, уловени добре от камерата.

Геолокални изображения от януари 2023 г. показват, че руските власти са разположили системи за противовъздушна отбрана "Панцир" в близост до Москва, за да създадат кръгове за противовъздушна отбрана около града.

Удар, който избегне откриването и унищожаването на такива средства за противовъздушна отбрана и успее да порази толкова престижна цел като Сенатския дворец в Кремъл, би бил сериозен срам за Русия.

Незабавната, последователна и координирана реакция на Кремъл на инцидента предполага, че атаката е била вътрешно подготвена по такъв начин, че планираните политически ефекти да надхвърлят смущението.

Кремъл незабавно обвини Украйна в извършване на терористична атака, а руските официални реакции бързо се обединиха около това обвинение.

Ако нападението с дрон не беше вътрешно подготвено, то щеше да бъде изненадващо събитие. Много е вероятно официалната руска реакция първоначално да е била много по-неорганизирана, тъй като руските официални лица са се борили да създадат последователен разказ и да компенсират реторичните последици от явния информационен срам.

Кремъл не успя да създаде своевременен и последователен информационен отговор на други военни унижения, които не бяха по негова вина, включително падането на Балаклия и Херсон през септември и ноември 2022 г.

Бързото и последователно представяне на официалния руски разказ за удара подсказва, че Русия е организирала този инцидент в непосредствена близост до празника на 9 май - Деня на победата, за да представи войната като екзистенциална за местната публика.

Кремъл може да използва удара, за да оправдае отмяната или по-нататъшното ограничаване на празнуването на 9 май - действия, които вероятно ще засилят информационните усилия, представящи войната в Украйна като пряко застрашаваща руското отбелязване на почитани исторически събития. ISW вече е оценявала, че Русия използва редица мерки, за да представи войната в Украйна като екзистенциална за вътрешната си аудитория и да се подготви за по-широка обществена мобилизация.

Някои руски националистически военни блогъри се възползваха от удара на Кремъл с дрон, за да призоват Русия за ескалация на войната, въпреки че в момента тя не разполага с необходимия военен потенциал за това.

Много провоенни блогъри, включително пламенният националист и бивш руски офицер Игор Гиркин, разкритикуваха Кремъл, че е позволил на Украйна да премине множество руски "червени линии" без адекватни ответни мерки, и призоваха Русия да ескалира в отговор, включително като се насочи към украинския президент Володимир Зеленски и други украински ръководители.

Тази секта от военни блогъри подчертава собственото си смущение от удара в Кремъл, сравнявайки го с унижението на един германски граждански пилот, който през 1987 г. приземи малък самолет близо до Кремъл.

Други руски милблогъри, включително такива с близки до Кремъл връзки, критикуваха високата степен на възмущение в руското информационно пространство.

Тези военни блогъри до голяма степен се застъпваха срещу ответната военна ескалация с мотива, че този удар не променя оперативната или стратегическата ситуация във войната, като вместо това призоваваха за предпазлив отговор, признавайки укора на смущението от удара.

Тези съобщения от прокремълските военни блогъри биха могли да подкрепят оценката, че целта на тази атака под фалшив флаг е била по-скоро да оправдае засилените мобилизационни мерки, отколкото някакъв вид ескалация.

Възможно е Кремъл да планира провеждането на други операции под фалшив флаг и да увеличи дезинформацията преди украинската контраофанзива, за да увеличи вътрешната подкрепа за войната. На 2 май Центърът на украинската съпротива съобщи, че руските сили в Брянска и Курска област са получили украински униформи, за да проведат операция под фалшив флаг в пограничните райони.

На 3 май Центърът на украинската съпротива съобщи, че руските сили могат да симулират вземане на заложници, и отбеляза, че в Иванивское в Курска област и Ямное в Брянска област са пристигнали отряди "Щурм" на руския 13-и гвардейски танков полк (4-а гвардейска танкова дивизия) и 1-ви мотострелкови полк (2-ра гвардейска мотострелкова дивизия) на 1-ва гвардейска танкова армия от Западния военен окръг.

13-и гвардейски танков полк претърпява огромни загуби в началото на войната в Черниговска област и през есента на 2022 г. по време на украинската контраофанзива в Харковска област.

Това съобщение, че елементи от 13-и гвардейски танков полк се намират в Брянска или Курска област, предполага, че полкът не е в Украйна и не е готов да се върне в битката. Руските военни блогъри засилиха твърдението на държавната медия RT, че украинските сили подготвят провокация срещу Приднестровието и ще се опитат да влязат в Приднестровието между 9 и 15 май.

По-рано Кремъл се опитваше да представи Украйна като екзистенциална заплаха за териториалната цялост на Русия и да предупреди за предполагаеми украински провокации, които ще бъдат проведени в Молдова.

Финансистът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин неоснователно заяви на 3 май, че украинската контраофанзива вече е започнала, вероятно за да използва тревогите в информационното пространство и да призове за увеличаване на руската военна подкрепа за офанзивата на "Вагнер" в Бахмут. В аудиозапис, публикуван на 3 май, Пригожин казва, че според него Украйна вече е започнала контранастъплението си, и цитира увеличаване на украинската активност "по периметъра" на фронта "Бахмут".

Пригожин също така твърди, че фланговете на Вагнер, които в момента се държат от конвенционалните руски въздушнодесантни войски (ВДВ), "не са в най-добро състояние", и заявява, че няма да спекулира доколко те са надеждни, за да запази "вежливост".

Коментарът на Пригожин за състоянието на фланговете вероятно е тънко прикрита критика към руското Министерство на отбраната (МО) и способността му да помогне на Вагнер да удържи Бахмут и навежда на мисълта, че Пригожин обвинява МО, че не е в състояние да удържи украинските локални контраатаки в Бахмут. Пригожин заключи, че очаква през следващите няколко дни да започне по-"активна фаза" на контраофанзивни действия.

Вероятно Пригожин използва това твърдение, за да се възползва от продължаващите опасения в руското информационно пространство относно украинска контраофанзива и да лобира за увеличаване на подкрепата за Вагнер на фона на продължаващите молби към руското МО да предостави на Вагнер повече боеприпаси за настъплението му към Бахмут.

ISW не е забелязала допълнителни доказателства в подкрепа на твърденията на Пригожин и не смята, че около Бахмут е започнала украинска контраофанзива.

През нощта на 2 срещу 3 май руските сили нанесоха удар по Украйна с безпилотни самолети Шахед-131/136. На 3 май украинският генерален щаб съобщи, че руските сили са атакували украинската територия от Брянска област и югоизточния бряг на Азовско море с 26 ирански безпилотни самолета Шахед-131/136 и че украинската противовъздушна отбрана е свалила 21 от 26-те самолета.

Военната администрация на Киевска област заяви, че руските сили са атакували Киевска област за трети път в рамките на шест последователни дни.

Южното оперативно командване на Украйна съобщи, че безпилотни самолети Shahed са били насочени и към Кировоградска и Николаевска област.

Основни изводи

  • Русия обвини Украйна, че е извършила удар с дрон срещу Кремъл.
  • Русия вероятно е инсценирала това нападение в опит да привлече вниманието на руската вътрешна аудитория към войната и да създаде условия за по-широка обществена мобилизация.
  • Бързото и последователно представяне на официалния руски разказ за нападението предполага, че Русия е организирала това нападение в непосредствена близост до празника на 9 май - Деня на победата, за да представи войната като екзистенциална за своята вътрешна аудитория.
  • Някои руски националистически военни блогъри се възползваха от удара на Кремъл с дрон, за да призоват Русия за ескалация на войната, въпреки че в момента Русия не разполага с военни възможности за това.
  • Възможно е Кремъл да планира провеждането на други операции под фалшив флаг и да увеличи дезинформацията преди украинската контраофанзива, за да увеличи вътрешната подкрепа за войната.
  • Финансистът от групата "Вагнер" Евгений Пригожин неоснователно заяви на 3 май, че украинската контраофанзива вече е започнала, вероятно за да използва тревогите в информационното пространство и да призове за увеличаване на руската военна подкрепа за офанзивата на "Вагнер" в Бахмут.
  • През нощта на 2 срещу 3 май руските сили нанесоха удар с безпилотен самолет Шахед-131/136.
  • Руските сили продължиха ограничени наземни атаки в района на Кременна.
  • Руските сили продължиха да постигат успехи във и около Бахмут и продължиха да провеждат сухопътни атаки по линията Авдиевка-Донецк.
  • Руските сили нанесоха тежки въздушни и артилерийски удари по западния (десния) бряг на Херсонска област.
  • Руските власти продължават да стимулират военната служба, като предоставят социални помощи на семействата на участниците във войната.
  • Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) заяви, че е предотвратила "терористична" атака срещу трима кримски служители.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъп_сайт

    31 48 Отговор
    на руснак никога не вярвай-копейката е аналога в Бг

    Коментиран от #13

  • 2 Няма такива клоуни

    20 30 Отговор
    И тия като Гешо бе..милиционерска работа
  • 3 Гост

    37 17 Отговор
    Скоро зеления наркоман ще инсценира сбственото си ликвидиране с кннжал. Още малко остана и нацисткия нарко режим ще бъде при бандера
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    40 13 Отговор
    Според същия този американски институт складовете на руснаците са празни и ракети няма видя се, че не е така, та кога да вярваме на твърденията им?
  • 6 Малеее

    20 6 Отговор
    Фоерверки. Също като на каскета.
  • 7 Милко

    18 4 Отговор
    По добра инсеценировка от тая на каскета ли?
  • 8 Поинтофвю

    24 9 Отговор
    Другата възможност е ISW да лъжат защото така им изнася има индикации за това и това са дайствията на ингилизите които са откровено антируски
  • 9 ИНСЦЕНИРОВКАТА В БУЧА

    27 10 Отговор
    как не я видяхте...А атаката на Капитолия какво беше според вас - не видяхте ли Путин в първите редици там

    Коментиран от #14

  • 10 Ай сега де

    15 9 Отговор
    Ама недейте така сега-шорош драскачите тук се сцепиха от радост...-а вие сега ги спуснахте на земята.То беше чудеса от радост и веселие..
  • 11 БАЙДЪН ПАК ЗАМЕСЕН В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

    7 5 Отговор
    а тия нищо не виждат. А някои неща направо са медиуми... как ги виждат
  • 12 Поредните глупости и лъжи

    19 7 Отговор
    от институт , работещ за ЦРУ
  • 13 Ксаниба

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "тъп_сайт":

    оркраинците от 2014 сами се обстрелват, и арестови, и лешко и парашенко го казваше не веднъж,
    Значи продължават сами да се обстрелват, а ти , грошое сега почна да се сещаш...
  • 14 Хората ти казаха вече.

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "ИНСЦЕНИРОВКАТА В БУЧА":

    Постановка!Изкуфял мозък демек.Отвори си очите,българино.Не кланяй се на рус.
  • 15 А някой

    6 8 Отговор
    русофил има ли мозъчна възможност да допусне,че това може да са действия на "враг с партиен билет" на който путин му е неудобен вече,или на някои малоумни руски лейки толкова им трябва ядрен конфликт,че минават към "план Б" ? иначе вие си пляскайте,викайте и свиркайте "дорогие болельшчики"

    Коментиран от #43

  • 16 Ами не е

    14 4 Отговор
    Дроновете са на САЩ. Техни наемници са ги пуснали по Кремъл. Укрите виждат голямата опасност от отговор и направо си казват, че не са те.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Колин Пауъл

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "куку":

    размахваше епруветка с прах за пране и после си призна, но каза, че никога не би внесъл в ООН епруветка с истинско химическо оръжие - ами ако я изтърве и се счупи. Било му е докладвано,че е намерено химическо оръжие, химикът Али не е ползвал прах за пране за отравянето на 5000 кюрди през 1988г.
  • 19 Копират другарят Гешев !

    6 2 Отговор
    Мотамо !
    С пиратки и фойерверки !
  • 20 Хасковски каунь

    3 4 Отговор
    И взрива на ЮП 2 е инсцинировка .

    Коментиран от #61

  • 21 е и кво?

    13 4 Отговор
    атаката на пърл харбър какво беше? а инцидента в тонкинскяи залив? а епруветката с белия прах? а падането на двете кули? да продължавам ли?

    Коментиран от #27

  • 22 Факт е,

    13 4 Отговор
    Даже и да е инсценировка, то е
    НАПЪЛНО ОПРАВДАНО !!!

    - измислено обвинение от Колин Пауъл в ООН - повод за САЩ за нахлуване в Ирак и " само "
    500 000 загинали ДЕЦА и признанието и оправдаване на Виктория Нуланд
    - 11 септември - Афганистан и 20 годишна война

    А сега Украйна подготвя провокация в Приднестровието, а там е огромно количество боеприпаси, взривяването на които крие огромна опасност и за Молдова също...

    Украйна заложи на контранастъпление във вид на терористична война и затова следва да бъде спряна !!!

    Коментиран от #45, #80

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Осъзнал се

    7 6 Отговор
    Чакам деня на победата - сгромолясването на фашистката федерация . Свобода за Сибир!
  • 25 Настев

    6 5 Отговор
    Инсценировка на дебили....., както с подпалването на Райхстага.
  • 26 ти да видиш

    8 2 Отговор
    ISW, какво мислят за "атентата" срещу Гешеф?
  • 27 Митрополит Кирил

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "е и кво?":

    Що, що рече?
  • 28 Лъжльото

    8 8 Отговор
    Много лъжат тез руснаци !
    И в съня си даже !

    Коментиран от #30

  • 29 И 11-ти Септември

    6 2 Отговор
    Също.
  • 30 Хи их хи

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Лъжльото":

    Ти пък много вярваш на наглосаксонските "истини"!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Краят на Путин идва !

    8 8 Отговор
    И се чудят какво да правят !
    Вече не знаят на кой свят са !
  • 33 Помнещ

    5 4 Отговор
    Зеленски заплашва в Понеделник, че ще отмъстят на Кремъл и вчера се случи ясно е, че от Киев са организирали неуспешното покушение.
  • 34 Въпрос

    6 2 Отговор
    А как (ISW) на Виктория Нюланд(украинка колкото и Зеленски) ще обяснят нарисуваната пощенска марка с гордия украинец край Кремъл в пламъци???? Часове след случката!

    Също както пощенската марка с нарисувани взривове на моста в Крим, пред които увеличени пана си правиха селфита?

    Коментиран от #46

  • 35 Руснак истина не казва

    6 6 Отговор
    Както инсценираха взривовете в Чечня, сега и това.
  • 36 Факт

    7 2 Отговор
    Преди две седмици украинският министър на отбраната заяви че ще ударят Червения площад. И да отричат сега, късно е вече. Признаха си предварително.
  • 37 Реалист

    5 3 Отговор
    Вчера Зеленски мина червена линия като атакува президента на най голямата ядрена държава в Света и сега ще плащат висока цена в Окрайна.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Професора

    5 4 Отговор
    Сатанистите почнаха да се оправдават един друг обаче вече е късно.
  • 40 Аспарух

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен- _Язовец":

    В щаба обмислят от къде да вземат чували за Груз 200, че безаналоговите подвижни крематориуми прегряха.

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Като тази

    2 1 Отговор
    С кулите близнаци ли?
  • 43 Браво

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "А някой":

    А на теб хрумна ли ти,че точно ЮС амбасадата( технияКозяк)може да провокира всичко това.Дори използвайки врагове с партийни билети или крадци,тип Навални.

    Коментиран от #86

  • 44 Запознат

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Аспарух":

    Руските субмарини в Балтийско море чакат заповеди от Кремъл с какво количество ракети да отговорят и къде.

    Коментиран от #48, #51, #85

  • 45 Това вярваш ли го

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "Факт е,":

    за убити 500 000 деца в Ирак, а колко жени, старци и те ли по толкова? За няколкоседмична война да ги убият, а войниците трябва да са поне 10 милиона. Сега за руско-украинската война за 14 месеца убитите войници от двете страни са по-малко от 500 000.
  • 46 Зеленски

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Въпрос":

    Аз за по-сигурно се изнесох в натовски държави в този момент- ден преди това. И ще стоя там и ще им отправям прочувствени речи, докато отмине бурята или Путин не обещае пак, че няма да ме убива!

    "Бенет: В началото на войната Путин обеща да не отстранява Зеленски (ВИДЕО)"
  • 47 КОНТРАТА

    6 8 Отговор
    Цял свят видя и чу как Зеленски не еднократно
    заплашваше Русия и руския президент. Вчера не успяха да убият руския президент и сега се оправдават. Реакцията на Москва ще бъде реципрочната в геометрична прогресия .

    Коментиран от #63, #77, #78

  • 48 Пепо шопа

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Запознат":

    Чакат година и половина...или като шопите "Седим и мислим, мислим и седим и накрая само седим"
    Руска безаналогова работа.
  • 49 Ако е истина ?! Къде е ПВО-то на Русия ?

    9 2 Отговор
    500 километра са летяли безпрепятствено !
    Та чак до Москва и Кремъл !
    Ами ако беше бомбардировач ?!
    Кво праим ?!!!

    Коментиран от #52

  • 50 Аватар

    3 2 Отговор
    Въпросът не е дали е инсценировка,а кой стой зад нея.
  • 51 Русофил

    5 6 Отговор

    До коментар #44 от "Запознат":

    Руските субмарини в Балтийско море ги режат за скраб. Не могат да излязат
    навън.
  • 52 Ако беше

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Ако е истина ?! Къде е ПВО-то на Русия ?":

    стелт стратегически бомбандировач В-2 щяха да го хванат още като излита, ама пустия му дрон летял 700км с 120км/ч как да го хванеш.

    Коментиран от #58

  • 53 падналия ангел

    3 4 Отговор
    Учудващо е, че има хора вярващи на англосаксонските интерпретации! Толкова ли е интелектуално закърнял плебса?

    Коментиран от #88

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 До бясната ушанка

    8 5 Отговор
    Рашистите обявиха война на Украйна.На война като на война.
    Няма само орките да разрушават.
    Следващият път дано успеят да пратят Путлер при Кабзон и Жириновски, че го чакат с нетърпение
  • 58 Даже Ленин

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ако беше":

    Излязъл да погледа.
  • 59 Империя на лъжата

    4 2 Отговор
    Според съобще нията на руски информационни канали:
    Дроновете са поразени (изпържени - мой израз) от РЕБ, паднали са и са се взривили на ЗЕМЯТА.

    Кой и с каква цел е създал клип с взривяване до знамето докато някой се катери ........ ???
    Нещо ми напомня за една холивудска продукция - Кинг Конг.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Да не забравяме

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасковски каунь":

    и инсценировката в Солсбъри - дето Петров и Баширов се разхождаха и разпръскваха бойно отровно вещество (Новичок - де) както свещенник ръси със светена вода.

    Има едни майстори на инсценировки и те със сигурност са на запад от Русия. И на тях доказателства не им трябват - достатъчен е израза "вероятно".
  • 62 Нищо ново...

    5 1 Отговор
    Дронове атакуват кремъл, нашият храбър главен прокурор го взривяват...опитват се де, школата е една и съща, почерка е един и същ, милиционеро-кагебейско-симеоновски, сега втора серия на мюзикъла вероятно ще е атака с дрон срещу главният прокурор, естествено неуспешен, защото бдителният Сараф ще пусне пръскачките и кака Сийка ще закрие Гешо с тялото си с риск на живота си.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Жмръц

    4 1 Отговор
    Друго си е да си свалиш кулите -близнаци и да натопиш ИДИЛ.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хомосапиенс

    5 1 Отговор
    Опит за убийство на старото джудже щеше да е ако беше на покрива на пилона на знамето, а не в бункера.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Демократ

    6 2 Отговор
    КГБ сценариите са от едно и също котило в Москва и в София. Чрез измислена атака ,увеличаване на насилието, уж необходимо за защита. Кремъл този път много се изложи пред света , защото на клипа се виждат 2 души,които се катерят по купола точно преди взрива, който е на заден фон и е като фойерверк и освен това всички знаят, че Путин отдавна не е в Кремъл. Кремъл обаче заяви, че Зеленски е извършил атентат срещу Путин, за да го ликвидира и Медведев заяви, че Зеленски трябва да бъде убит. Това в Москва, която засили атаките срещу Украйна с това оправдание и изби отново мирни граждани и унищожи инфраструктура. Пълна трагедия. У нас по същата схема уж атентат срещу Гешев, макар че трагедията в Украйна е несравнима, но почеркът на ДС-КГБ сценаристите обаче е същия в различни ситуации.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Чочо сан

    2 1 Отговор
    Късия Пу много е изплискал легеня . Сам си бомби градовете , сам си атакува Кремъла - с дронове Лансет

    Коментиран от #81

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Аксиома

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "КОНТРАТА":

    Военнопрестъпник винаги трябва да бъде заплашван!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Кака Пена":

    А мотика знаеш ли какво е?
  • 80 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Факт е,":

    Факт е ,че Русия не може да я спре !!
  • 81 Цун Кай Гоо

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Чочо сан":

    Идва отново ред на Киев.Вместо безплатна заря са о за уикенда,сега ще има и през седмицата.Запасете с пуканки и се наслаждавайте.

    Коментиран от #84

  • 82 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Аспарух":

    Продухвам Ауспуси всякакъв диаметър.Умерени цени ,дискретност.
  • 83 Мбуа ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА

    3 1 Отговор
    Малииииии... Добре че джуджето не беше в Кремъл, че щеше да го убият с тоя дрон дето падна на кубето, където обича да се напушва с марихуана врчер преди да се прибере в бункера.
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
    Тия късоопашати минават само пред всаниците и то под заплаха да не отидат в Сибир ако кажат че не е вярно
    Мбуа ХА ХА ХА ХА 5
  • 84 А??

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "Цун Кай Гоо":

    Хрисимо смирено християнче с христуянски ценности следващо заветите на Христос, нали? Виж как знам какъв си ми морслен и набожен ;-)
  • 85 Ама не използвайте

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Запознат":

    тези западни чуждици ,казвайте "подводние лодки" :) :) :)
  • 86 надай се

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Браво":

    куме на пияна булка,надай се,ама "дорогие товаришчи"-те публично заплашваха света с ядрено оръжие вече безброй пъти за една година, кой казва че не го интересува останалия свят? "Ако я няма Русия,по-добре целия свят да го няма". Добре ,че изчезналите империи в древната история на цивилизацията ни не са били на руския акъл.
  • 87 фактьити

    0 0 Отговор
    Няколко показателя сочат, че ударът е бил вътрешно дирижиран и целенасочено инсцениран.........къде са ФАКТИТИ
  • 88 Не е Учудващо

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "падналия ангел":

    Обаче че тия Русоблизците се мъчат да ни пробутват някакви небивалици и се чудят после защо не им вярват .
    Хаха
    Малоумници
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания